9.2.2017

Liberec přehrál ve šlágru Vary, Kladno navýšilo náskok na čele, emoce na ČZU

Čtvrteční extraligové kolo nabídlo hned pět zápasů. Vítězství a tři body si připsali volejbalisté Liberce, kteří ve šlágru kola zdolali Karlovarsko 3:0 na sety, Zlín, jenž stejným poměrem porazil poslední Ústí nad Labem i dosavadní lídr extraligy - tým Kladna. Ten zdolal hladce Ostravu a vede tabulku již o šest bodů. Třísetovou výhru si připsal i českobudějovický Jihostroj, který porazil nevyzpytatelnou Odolenou Vodu 3:0. Nejnapínavější a nejemotivnější utkání se odehrálo na ČZU, kde se představila Příbram. K vidění bylo hned pět setů a několik červených karet. Dva body nakonec zůstaly v hlavním městě po výhře 15:11 ve zkrácené hře.

VSC FATRA ZLÍN – SK VOLEJBAL ÚSTÍ NAD LABEM

V dnešním utkání potřebovali domácí konečně zabrat a získat tři body, aby se udrželi ve hře o místo v play – off. Úkol splnili na jedničku, když však teprve po druhé v této sezóně zvítězili 3:0.

č.: 107 dne: 09.02.2017 v hod.: 17:00

VSC Fatra Zlín – SK Volejbal Ústí nad Labem 3:0 (25:18, 25:18, 25:21)

Rozhodčí: Pecháček L., Grabovský Z.

Počet diváků: 280

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Porubský, Kostoláni, Čechmánek, Kolář, Hupka, Navláčil, libero: Obdržálek. Střídali: Motyčka, Přikryl.

Hosté: Tibitanzl, Ulč, Nadazdin, Vodvárka, Boehm, Nesvačil, libero: Kořínek. Střídali: Kohlmann, Hrdý. 

Vyjádření:

Domácí:

Pavel Kolář (kapitán Fatra Zlín): „Radujeme se z vítězství za tři body.“

Roman Macek (trenér Fatra Zlín): „Dnes nám vycházel servis, a to bylo klíčové pro vítězství.“

Hosté:

Jakub Ulč (kapitán Ústí nad Labem): „Teď už to není ve výkonnosti, ale v našich hlavách.“

Petr Brom (trenér Ústí nad Labem): „Hrajeme celkem slušně do stavu 16:16. V koncovce setů nám chybí kvalita a rozdílový hráč.“

Popis utkání:

V prvním setu se hrálo vyrovnaně do stavu 4:4. Pak domácí odskočili díky blokům Porubského a Čechmánkana 8:6. Domácí pokračovali v tlaku, Kostolani a Čechmánek eso z podání a první tech. time byl za stavu 16:10. Hosté pak ještě kosmeticky upravili stav na 22:18. To však bylo z jejich strany vše. Set ukončil Nesvačil útokem do zámezí.

Druhý set začali hosté esem Ulče a za stavu 4:7 donutili domácího kouče k prvnímu timeoutu. První TT byl za stavu 6:8. Domácí se však vzchopili a díky nevynuceným chybám hostů se ujali vedení 16:14. Do koncovky šli domácí za stavu 22:17 a v poklidu set dohráli. Poslední míč uhrál tvrdým útokem Čechmánek.

Ve třetím setu opět hosté začali dobře 1:3. Pak však blokem Porubského a ulívkou Kostolániho domácí vyrovnali a šli do vedení 8:6. Hosté však při podání Boehma obrátili vývoj a vedli 8:9 a při podání Kohlmanna utekli na 14:16. Domácí se však nehodlali vzdát a unikli na 20:17 a 21:17. Hosté po dvou timeotech snížili na 22:20, ale domácí si již nenechali vítězství vzít a proměněným matchbolem Čechmánka zaslouženě zvítězili 3:0.

Autor: Ivan Dostál

KLADNO VOLEJBAL CZ - VK OSTRAVA S.R.O.

Kladno vyhrálo v Ostravě jednoznačně 3:0 a chtělo podobný výsledek zopakovat. Kladenští borci si museli dávat velký pozor na nejlepšího bodujícího hráče UNIQA extraligy v této sezóně, smečaře Petra Šulistu. Svěřenci Milana Fortuníka nastoupili ve speciálních hasičských dresech. „Chtěli jsme vyjádřit tímto způsobem úctu hasičům za jejich nelehkou práci,“ vysvětloval kladenský kouč.

č.: 105 dne: 9.2.2017 v hod.:  18:00

Kladno volejbal cz – VK Ostrava 3:0 (25:14, 25:17, 25:11)

Rozhodčí: Záhorcová K., Kostka M.

Počet diváků: 471

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Hýský, Zajíček, van Haarlem, Hietanen, Trojan, Křesťan, libero Sparidans. Střídali: Dillien, Kozak, Syrůček.

Hosté: Šmídl, Šulista, Lach, Biernat, Janků, David, libero Vašina. Střídali: Šoltys, Balon, Kittel.

Vyjádření:

Domácí:

Adam Zajíček (kapitán Kladno volejbal cz): "Měli jsme jednoznačný zápas. Ostrava moc nezaškodila a my jsme si spravili chuť po prohraném zápase ve Varech. Děkuju fanouškům a hasičům za podporu v hale."

Milan Fortuník (trenér Kladno volejbal cz): "Byli jsme koncentrovaní a přesní a hráli jsme to, co bylo potřeba. Gratulace mému týmu k výbornému výkonu."

Hosté:

Matěj Šmídl (kapitán VK Ostrava): "Obrovské fiasko, gratulace soupeři, zaslouženě vyhrál za 3 body. Nedali nám žádnou šanci a naší nedisciplinovaností a nekoncentrovaností jsme zaslouženě prohráli."

Zdeněk Šmejkal (kapitán VK Ostrava): "Přijeli jsme prohrát a tak jsme taky prohráli. Od začátku hráli bez víry v lepší výsledek. Byl to ostudný výkon nehodný extraligy."

Popis utkání:

Ostravané bez Jana Vaclavíka v sestavě, který byl pouze v roli asistenta trenéra na lavičce, to hodně zaskočilo, protože první bod získali až za stavu 0:6. Set se podle toho odvíjel. Ve druhém oddechovém čase domácí vedli 16:8. Za rozhodnutého stavu se poprvé objevil na hřišti i sedmnáctiletý velký talent Adam Kozak, který přestoupil do Kladna z vedoucího celku 1. ligy Black Volley Beskydy. Domácí nakonec zvítězili propastným rozdílem jedenácti míčů.

Začátek druhého dějství byl vyrovnaný, ale ještě do prvního timu se favorit zápasu dostal do čtyřbodového trháku. Slezský tým se sice snažil, začal se prosazovat i nejlépe bodující hráč celé soutěže Šulista, ale Kladno v pohodě kráčelo za ziskem i druhé sady. Tentokrát byl rozdíl jen o něco menší než v první sadě.

I třetí pokračování začalo vyrovnaně. Moravský tým se nechtěl smířit s hladkou prohrou. Ale Středočeši byli v herní euforii, a nechtěli připustit nějakou zbytečnou komplikaci. Rovněž v první povinné přestávky vedli 8:4. Vedoucí tým UNIQA extraligy dominoval jasně v útoku i na bloku, prosazoval se i na servisu. Ostrava úplně „odešla“, a nakonec její hráči uhráli pouhopouhých jedenáct bodů. Utkání nakonec trvalo jen něco přes hodinu času.

Autor: Anna Earl

VK ČESKÉ BUDĚJOVICE – AERO ODOLENA VODA

Odolena Voda přijela na jih Čech posílena o nečekané vítězství nad mistrovským Libercem, ale ve Sportovní hale nic podobného nepředvedla. Byla ve všech činnostech horší a z Českých Budějovic si neodvezla ani jeden bod. Naopak Jihostroj může být se svým výkonem zcela spokojen. Snadno zvítězil 3:0 na sety.

č.: 103 dne: 9. února 2017 v hod.: 18:00

VK České Budějovice - Aero Odolena Voda 3:0 (25:14, 25:20, 25:20)

Rozhodčí: Krtička J., Renčín K.

Počet diváků: 550.

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Habr, Michálek, Mach, Hackworth, Fila, Todua, libero: Kryštof. Střídali: Sobotka a Šotola. Trenér: René Dvořák.

Hosté: Kotrch, Bartůněk, Mikula, Prešinský, Knight, Hladík, libero: Kotek. Střídali: Hadrava, Holčík a Václavík. Trenér: Jiří Vojík.

Vyjádření:

Domácí:

Filip Habr (kapitán VK České Budějovice): "Super tři body, ale chyběla tomu trochu atmosféra. Je to znát. Zase byly v naší hře maličkosti, sety mohly skončit s větším rozdílem.Výborně jsme podávali, Odolena Voda neměla vůbec přihráno, nemohla hrát. Zbytečně nám tam spadlo několik balonů, ale tři body jsou skvělé. Potvrdilo se, že doma hrajeme mnohem lépe. Doufám, že v Brně zabereme i venku."

René Dvořák (trenér VK České Budějovice): "Bylo to dneska o servisu a příjmu, Odolena Voda nezvládla přihrávku a další činnosti z toho vyplývají. Dokázali jsme zatlačit na servisu a pak následně ubránit. Ale stále tam jsou rezervy, které bychom měli vylepšit."

Hosté:

Radoslav Prešinský (kapitán Aero Odolena Voda): "Největší rozdíl byl na příjmu, domácí dobře podávali a my jsme se s tím nedokázali vypořádat. Škoda, o nic nám nešlo, mohli jsme hrát uvolněně, zahrát si dobrý volejbal... Ale nezvládli jsme to."

Jiří Vojík (trenér Aero Odolena Voda): "Budějovice jsou doma silný tým, lépe podávaly, lépe útočily. Tím pádem to bylo dáno. Měli jsme dva tři momenty, kdy jsme se mohli dotáhnout, možná trochu utkání zdramatizovat, ale nevyužili jsme takto málo momentů ještě víc škodit. Jihostroj zaslouženě vyhrál."

Popis utkání:

Skvělý start do utkání zaznamenal kapitán Jihostroje Filip Habr. První podání znamenalo eso, po druhém servisu hosté špatně přijali a domácí navýšili své vedení. Byl to pro ně dobrý odrazový můstek do zápasu, protože náskok byl brzy pětibodový. S tím také operovali i v průběhu úvodního dějství. Když se Hackworth uhnul podání Mikuly, které se otřelo o pásku a mířilo do autu, byl stav už 15:9 pro Jihočechy. Před technickým time-outem ale Odolena Voda snížila, pomohl jí k tomu slabý příjem černočervených a také ukázkový jednoblok Kotrcha. Na ukazateli svítilo z pohledu hostů skóre 12:15 a kouč Dvořák si vyžádal oddechový čas. Po něm domácí zabojovali v poli a znovu získali od svého soupeře pětibodový odskok. Hosté navíc v závěru udělali několik zbytečných chyb, které je odsoudily ke ztrátě první sady. Tečkou byl proměněný první setbol.

Druhá část přinesla raketový nástup Jihočechů a brzké vedení 4:0. To se do technického time-outu trochu ztenčilo, ale rozjetou českobudějovickou mašinu to nezastavilo. Stále si držela dostatečný náskok, na kterém se podíleli všichni hráči stejně. Do hry se tak po druhém technickém oddechovém čase dostal i blokař Sobotka. Po jeho příchodu se však zadařilo i hostům, a tak když Mikula zablokoval útok domácích a hned nato skončil Mach v síti, vedl Jihostroj už jen o bod, konkrétně 16:15. Domácím se ale před koncovkou podařilo získat náskok zpět. Hackworthův útok v záklonu a špatný blok Odoleny Vody znamenal vedení 21:18. Aero už v závěru nic s výsledkem nezměnilo, ačkoliv se o to ještě před prvním setbolem snažil time-outem trenér Vojík. Před ním také do hry přišel mladík Šotola, který si odbyl premiéru v seniorském dresu, a mohl si hned připsat „plusový bod“ za účast při proměnění setbolu. 

Odolena Voda potvrdila i ve třetí části, že jí vstupy do jednotlivých sad v duelu nešly. Chyby hráčů Aera, především pak na příjmu, se kupily a Jihostroj vedl při první povinné pauze už 8:3. Přestože vše směřovalo k rychlému a klidnému závěru, neodpustil si v devatenácté rozehře komentář ke spornému výroku Michálek a za slovní atak směrem ke druhému rozhodčímu vyfasoval žlutou kartu. Z vedení 14:8 se však posléze stalo 14:10 a domácí lodivod René Dvořák si vzal oddechový čas. Hned po něm se náskok vrátil zpět a Fila přesným útokem středem zvyšoval už na 16:10. Do koncovky ale hosté stáhli vedení Jihočechů na polovinu a Aero se ještě chtělo přihlásit o slovo. Zlomil je ale neuvěřitelný útok Michálka za hlavou na hlavním kůlu, který přinesl vedení 22:18. Mečbol vybojoval Fila a střetnutí s Odolenou Vodou uzavřel kapitán Habr.

Autor: Lukáš Dvořák, foto: Jan Luxík

VK DUKLA LIBEREC – VK ČEZ KARLOVARSKO

Ve všední den bylo odehráno 18. kolo naší nejvyšší soutěže ve volejbale mužů. Dukla Liberec po dvou zápasech na hřištích soupeřů se konečně představila doma. Její výlet nebyl vůbec plodný, protože nezískala ani bod. Naproti tomu její dnešní soupeř posílen postupem v poháru CEV a čerstvým skalpem lídra EX-M Kladna z TV dohrávky přijel pod Ještěd v roli papírového favorita. Naproti tomu ale Dukla doma dokázala letos zvítězit se všemi družstvy z čela tabulky. Naposledy zvítězila nad Kladnem, které od druhého kola do 15. naplno bodovalo. I v dnešním utkání dokázali domácí volejbalisté proti silnému Karlovarsku naplno bodovat. Po vlažném začátku, kdy prohrávali o 5 pět bodů (4:9) přišel na podání reprezentační nahrávač Jakub Janouch a kvalitní hra hostů na jednom postavení zkolabovala a Dukla z ničeho nic vedla 12:8. Od tohoto stavu jasně přehrávala Karlovarsko a v dnešním utkání neztratila ani set.

č.: 104 dne: 9.2.2017 v hod.: 18:00

VK Dukla Liberec – VK ČEZ Karlovarsko 3:0 (25:18,25:22,25:19)

Rozhodčí: Jaromír Kořenek a Tomáš Fink

Počet diváků: 811

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Správka, Leikep, Klamár, Stolc, Staněk, Janouch, libero: Kopáček. Střídal: Veselý.

Hosté: Končál, Hudeček, Sukuba, Kriško, Zmrhal, Široký, libero: Pfeffer. Střídali: Málek, Štefko Treial.

Vyjádření:

Domácí:

Aleš Správka (kapitán VK Dukla Liberec): "Dnes jsme potřebovali tlačit na servisu a mít dobrou obranu. Myslím si, že nám dnešní utkání sedlo na výbornou. Na začátku prvního setu jsme dokázali ubránit klíčové hráče Karlovarska, potom trošku spadli do útlumu a my jsme to takto dokázali udržet celé utkání. Díky tomu jsme vyhráli."

Michal Nekola (trenér VK Dukla Liberec): "Chtěli jsme dneska získat tři body, ty jsme získali, takže jsme spokojeni. Myslím si, že jsme hráli dobře na servisu a následně v obraně, což bylo dneska rozhodující."

Hosté:

Ondřej Hudeček (kapitán VK ČEZ Karlovarsko): "Dneska se nám utkání moc nepovedlo. Liberec nás tlačil hodně podáním a my jsme nebyli dostatečně agresivní na to, abychom dokázali vzdorovat celý set. Začali jsme dobře, ale bohužel převaha byla dnes jednoznačně na straně Liberce."

Jiří Novák (trenér VK ČEZ Karlovarsko): "Liberec byl dnes jednoznačně lepší, agresivnější, v podstatě to byli lvi, kteří nás dneska roztrhali. Nám se po tom úspěšném začátku přestalo dařit a Liberec nás svým kvalitním servisem dostal do situace, se kterou jsme si neporadili a proto výsledek je takový, jaký je."

Popis utkání:

Hosté měli neuvěřitelně kvalitní úvod utkání. Eso Ondřeje Hudečka posílá hosty do vedení 1:3. Kvalitním dvojblokem a nevynucenou chybou Dukly (nahrávač v síti) odskakují o tři body (2:5). Ještě před TT si po úspěšné smeči Marka Zmrhala bere domácí trenér Michal Nekola oddechový čas (3:7). Na největší rozdíl se hostům podařilo odskočit po dalším úspěšném bloku (4:9 - Tomáš Široký). Ale to je na dlouhou dobu ze strany Karlovarska vše. Dobře postavený blok Dukly (Libor Leikep) zastavuje univerzála hostí (Michal Kriško) a začíná obrat utkání. Vzápětí univerzál Karlovarska dvakrát míří do autu a máme tu odpočinek na straně hostí. I po návratu z time pokračuje Dukla v kvalitní obraně na síti a když se přidá bezchybné zakončení vybojovaných míčů v poli (Filip Kramár), máme tu druhý oddechový čas trenéra Karlovarska Jiřího Nováka (12:9). Až po time se hra začíná vyrovnávat, ale pouze do příchodu na podání Filipa Kramára. Jenom škoda, že se dnes neměřila rychlost podání. Svým dělovým podáním přímo odstřeluje přijímače hostí a bodová propast narůstá (15:12 – 18:12). Získaný náskok si již Dukla pohlídala do koncovky setu. První setbol utkání přichází po přesné smeči z hlavního kůlu (24:18 - Slawomír Stolc). Hned první setbol první sady domácí proměňují dalším ukázkovým blokem (Lubomír Staněk) a ujímají se vedení 1:0 na sety.

I úvod druhého setu patřil Karlovarsku, respektive Marku Zmrhalovi. Zalívkou z hlavního kůlu a následně blokem posílá hosty do vedení 1:4. Tentokrát Dukla hostům větší bodový újezd nepovolila a za stavu 5:5 je vyrovnáno (Slawomír Stolc a Filip Kramár na smeči). Až do stavu 8:10 se vždy hostům daří odskočit o dva body a Dukla vzápětí vyrovnává (6:8 eso Tomáš Široký, 8:8 středem Karlovarsko do autu – Michal Sukuba, 8:10 – Ondřej Hudeček tvrdě z hlavního kůlu). Až při podání Filipa Kramára se Dukla dostává poprvé v druhé sadě do vedení (12:10 – čisté eso). Po druhém TT zvyšuje Libor Leikep blokem na 17:14, na 19:15 chytře vytlouká vysoká karlovarský blok kapitán domácích Aleš Správka. Na jednobodový rozdíl se hostům podařilo snížit při podání Tomáše Širokého (19:18 – eso). To je ale v druhém setu od Karlovarska vše. Další dobře postavený dvojblok Dukly (21:18 - Filip Kramár + Libor Leikep) posílá Duklu do úspěšné koncovky. První setbol daruje Karlovarsko Liberci samo. Tomáš Široký středem útočí do autu a na ukazateli svítí 24:20. Hosté dva setboly odvracejí (Marek Zmrhal z hlavního kůlu). Po oddechovém čase domácího trenéra Michala Nekoly se z hlavního kůlu prosazuje Slawomír Stolc a Dukla je ve vedení 2:0 na sety.

Do třetího setu nečekaně stáhnul trenér Karlovarska své opory - kapitána Ondřeje Hudečka (Zdeněk Málek) a blokaře Tomáš Širokého (Henri Treial). To možná nahrálo trochu Dukle a od prvních míčů si jde za svým cílem, získat plný počet bodů. Po prvním TT již Dukla vede 9:5 (eso Jakub Janouch). Hosté sice za stavu 12:11 snižují blokem na jediný bod (Henri Treial), ale potom již Dukla jasně ovládá utkání a rychle spěchá do koncovky settu (15:12 – eso Lubomír Staněk, 17:13 – nečisté hraní hosté, 19:14 – Filip Kramár skládá chycený míč). První mečbol utkání přichází po další chybě hostů na podání (Michal Kriško) za stavu 24:19 a když hosté útočí rychle středem (Henri Treial), naráží na jedno-blok Libora Leikepa (7 bodových bloků v utkání) a na čtvrteční utkání solidně zaplněná sportovní hala Dukly aplauduje domácím.

Autor: Zdeněk Šolc

VOLLEY TEAM ČZU PRAHA – VK EURO SITEX PŘÍBRAM  

V 18. kole nejvyšší soutěže UNIQA volejbalové extraligy přivítali na domácí palubovce mladé pušky Volley Team ČZU Praha hostující Příbram. I přesto, že tyto dva týmy dělí velká bodová propast, čeká se od tohoto zápasu kvalitní hra, kterou předvádí v posledních zápasech jak domácí, tak i hosté. Předurčeného vítěze tento zápas nemá a body mohou putovat kamkoliv.

č.: 106 dne: 09.2.2017 v hod.: 19:00

Volley Team ČZU Praha –VK Eurositex Příbram 3:2 (25:22, 25:22, 30:32, 14:25, 15:11)

Rozhodčí: Nedbálek A., Velinov E.

Počet diváků: 325

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Sobek, Šulc, Rybníček, Kuboš, Krajčovič, Patočka, libero: Pondělíček. Střídali: Záveský, Kočka, Hykš.

Hosté: Shestak, Poikela, Bohm, Mach, Palgut, Renovica, libero: Juračka. Střídali: Mikulenka, Kupilík, Suda, Rychecký, Kuchař.

Vyjádření:

Domácí:

Michal Záveský (kapitán Volley Team ČZU Praha): „Výborně jsme vstoupil do zápasu, ale škoda koncovky třetího setu, kterou jsme měli vyhrát. Po velmi dramatickém zápase jak na hřišti, tak v hledišti jsme zabojovali a vybojovali pátý set.“

Miroslav Malán (trenér Volley Team ČZU Praha): „Nebýt prohrané koncovky třetího setu, tak jsme se mohli vyhnout možné prohry v zápase. Jsem rád, že to kluci v pátém setu zvládli a dotáhli do vítězného konce“.

Hosté:                                                       

Martin Böhm (kapitán VK Eurositex Příbram): „Dnešní zápas ovlivnilo mnoho faktorů. Špatný výkon rozhodčích, mé zranění a prohraná koncovka prvního setu, kterou kdybychom uhráli, tak by zápas vypadal úplně jinak“.

Martin Kop (trenér VK Eurositex Příbram):Nebýt prohrané koncovky prvného setu, nemusel by zápas vypadat tak, jak vypadal“

Popis utkání:

V prvním setu se domácí trápí s přihrávkou a tím pádem mají stíženou šanci na úspěch v útoku. Hosté si od začátku setu vytvářejí dvoubodvý náskok (6:8), který v průběhu setu navýšili na body čtyři (12:16). I přes to, že hosté vedli o čtyři body, tak domácí bodovou ztrátu stáhli a donutili hostujícího trenéra Kopa si vzít dva oddechové časy, aby zastavil domácí válec (23:22). Hosté už domácí v koncovce zastavit nedokázali a ČZU vítězí 25:22.

Od druhého setu domácí začli lépe přihrávat a hra se stála rázem vyrovnanější (8:6). Spíše se karty obrátili, kdy horší na přihrávce v tomto setu jsou hosté (14:10). Za stavu 16:11 jdou domácí jako první do druhého TT. Po nepřesném příjmu, vyhozeném útoku a jednom zablokovaném útoku hosté stahujé náskok na 17:15. Po výborném servisu Kuboše domácí odskakují na 20:15. Po několika nepřesnostech na hostující straně získávají domácí několik bodů zadarmo (24:19). Při prvním matchballu se hostím zranil nejlepší útočník Böhm, kterého vystřídal J. Kuchař. Jako kdyby tato situace domácí hráče lehce rozhodila a hosté získávají okamžitě několik bodů v řadě (24:22). I přs to, že se hosté ke konci lehce vzchopili, tak domácí vyhrávají v tomto setu 25:22. 

Ve třetím setu jsou hosté rozhozeni jak z výroků rozhodčích, tak ze zraněného Böhma. V tomto zápase získávají už druhou červenou kartu a nervy hostí klidní první TT, po kterém vstupují do třetího setu jak vymění. Jako kdyby vše hodili za hlavu a chtěli předvést, že i přes špatné výroky rozhodčích umí hrát volejbal. Domácí si drží svůj náskok. V druhém TT vedou 16:12. V koncovce setu domácí jednu chybu za druhou a dávají tak hostům šanci ještě něco s tímto setem udělat 19:18. Hosté cítí šanci a najednou vedou 22:19. Ve vyhrocené koncovce, kde stav se přeléval ze strany na stranu a každou chvíli měl matchball jiný tým, byl šťasnější tým hostí, kteří vyhráli set 32:30.

Začátek čtvrtého setu domácím moc nevychází prohrávají 4:8. Střední část setu vyhrávají opět hosté, nyní vedou 16:10. Hosté nedali domácím v tomto setu šanci a vítězí 25:14 a zároveň i tím srovnávají na 2:2.

Pátý rozhodující set začínající lépe domácí, vedou 6:4 a donutili trenéra Kopa si vzít první oddechový čas. I po oddechovém čase dělají body domácí a vedou 8:5. Emoce se přenesli i do pátého setu, kde hosté dostali dvě červené a trenér byl vyloučen ze zápasu. V této dramatické scéně domácí vyhráli 15:11 a berou v tomto zápase dva body.

Autor: Mgr. Richard Dupal

 

Autor: Mgr. Michal Mezera

Krátké zprávyArchiv
1. liga mužů - finále

TJ Sokol Dobřichovice – TJ Slavia Hradec Králové 3:1 (20:25, 25:21, 25:23, 25:23), TJ Sokol Dobřichovice – TJ Slavia Hradec Králové 2:3 (22:25,...

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Recife (BRA)

Hermannová / Štochlová – Klinger D. / Klinger R. (AUT) 1:2 (21:23, 23:21, 13:15)

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Recife (BRA)

Ahtiainen / Lahti (FIN) – Hermannová / Štochlová 2:0 (kontumačně), Hermannová / Štochlová – Elize Maia / Thamela (BRA) 2:1 (21:14, 19:21, 16:14)

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Recife (BRA) - kvalifikace

Trousil / Westphal – Schalk / Bourne (USA) 0:2 (11:21, 16:21), Šépka / Sedlák – Ermacora / Waller (AUT) 0:2 (19:21, 19:21)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Dauhá (QAT)

čtvrtfinále: Mol / Sørum (NOR) – Perusič / Schweiner 2:1 (21:17, 23:21, 15:12)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Dauhá (QAT)

Perušič / Schweiner – van de Velde / Immers (NED) 0:2 (21:23, 21:19), Perušič / Schweiner - George / Andre (BRA) 2:0 (21:17, 21:16)

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018