19.5.2017

Nahrávačské eso van Haarlem: Po zisku stříbra chci vyzkoušet další novou příležitost

Patřil k nejlepším. A možná byl vůbec nejlepší... Holandský nahrávač Daan van Haarlem očaroval nejednoho českého volejbalového fanouška svou rychlostí, přesností i zdravou drzostí.  Byl dva roky oporou kladenského týmu, stal se nahrávačskou jedničkou holandského národního týmu. Po letošní stříbrné sezoně v rámci UNIQA extraligy se však rozhodl, že už v klubu dál pokračovat nebude a zkusí nové výzvy. V rozhovoru rozebral uplynulou sezonu, letní dovolenou i svou volejbalovou budoucnost.

Jak jste spokojený s uplynulou sezonou v Kladně?

"S mou poslední sezonou v Kladně jsem velmi spokojen. Stali jsme se týmem na vrcholu české extraligy a hráli jsme opravdu dobře. Finále bylo trochu delší a byla škoda, že jsme nezískali zlatou medaili. Nicméně můžeme být hrdí na uplynulou sezonu. Vyhráli jsme Český pohár (poprvé v historii klubu) a v Kladně se stal volejbal populární. Hrát každý týden v plné hale bylo opravdu skvělé."

Proč si myslíte, že vás Budějovice ve finále porazily?

"Byly lepší. Ve finále jsme měli nějaká zranění a nebyli kompletní. I přesto jsme byli opravdu blízko, abychom ve finále vyhráli, ale v posledních zápasech měly Budějovice navrch."

Budete hrát za Kladno i v příští sezoně? Případně, jak to s vaší budoucností vypadá?

"Na příští rok jsem v Kladně smlouvu neprodloužil. Poslední dva roky byly s týmem skvělé a společně jsme se pozvedli k vrcholu české ligy. Ale příští sezonu jsem se rozhodl vyzkoušet novou příležitost. O který klub jde, to se brzy dozvíte."

Věříte, že Kladno v příští sezoně už titul získá?

"Věřím, že Kladno v budoucnu vyhraje určitě nějaké další trofeje. Organizace je opravdu dobrá a záleží na hráčích, kteří se rozhodnou tým posílit. Jistě budou hrát v horní části extraligy."

A co plánujete na léto?

"Nyní jsem s národním týmem Holandska a trénuji. Jinak hraji celé léto. Budeme hrát na mistrovství světa a mistrovství Evropy. Mezitím máme dva týdny dovolené. Během volného času navštívím v rámci dovolené asi nějaké místo v Evropě."

 

Autoři: Michal Mezera a Lukáš Jůdl (Vaše Kladno)

Krátké zprávyArchiv
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – George / Andre (BRA) 0:2 (11:21, 8:11) - skreč, Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
Baráž o extraligu - muži

TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 1:3 (20:25, 25:20, 22:25, 26:28) stav série 2:1

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX) - kvalifikace

Raupelyte / Paulikiene (LTU) – Hermannová / Štochlová 2:0

 
FIVB Beach Pro Tour Futures – Nuvali (PHI)

finále: Oliva / Kurka – Buytrago / Varga (PHI) 2:1 (16:21, 21:16, 15:13) semifinále: Mermer / Sacit (TUR) – Oliva / Kurka 0:2 (20:22, 17:21)

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018