24.11.2018

Parádní podívaná v Českých Budějovicích se šťastným koncem pro domácí

Ve šlágru 9. kola UNIQA volejbalové extraligy mužů 2018/19 porazil Jihostroj v dramatickém boji Duklu Liberec a udržel si tak domácí neporazitelnost. Movember na Kladně oslavili domácí Orli vítězstvím nad Ústím nad Labem. V Benátkách nad Jizerou se body rozdělovaly, více si jich do Prahy odvezli hostující Lvi. I v druhém vzájemném duelu během tří dnů se radovalo Brno z vítězství nad Aerem a Ostrava si odvezla důležité body ze Zlína.

KLADNO VOLEJBAL CZ – SK VOLEJBAL ÚSTÍ NAD LABEM

Kladenští minulý týden překvapivě vyhráli v Liberci a odčinili poslední prohru s Brnem. Ústí si po skvělém začátku připsalo tři prohry v řadě a vytáhnout se chtělo právě na Kladně. Sérii porážek tým ze severu nepřekazil, jelikož Kladno zvítězilo 3:0.

č.: 50       dne: 24. 11. 2018     v hod.: 18:00           

Kladno volejbal cz – SK Volejbal Ústí nad Labem 3:0 (25:23, 25:13, 25:17)

Rozhodčí: Němeček P. ,Kořenek J.

Počet diváků: 410

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Marel, Zajíček, Sobotka, Habr, Vemič, Hýský, libero Moník. Střídali: Vostárek, Wallisch, Koloušek, Blažek, Jachnicki

Hosté: Koci, Tibitanzl, Bartůněk L., Da Silva, Kramár, Wilson, libero Kořínek. Střídali: Rybníček, Bartůněk V., Vodvárka, Průcha, Šulava

Popis utkání:

Volejbalisté z Ústí si v úvodu utkání vytvořili dvoubodový náskok, který se Kladnu nedařilo stáhnout. Oba týmy si nadále až na výjimky připisovaly stále po bodu, a tak se skóre vyvíjelo stejným tempem. Vyrovnaní po smeči od Miloslava Marela na 20:20 zvedlo ze sedadel i diváky, dramatická koncovka prvního setu byla na světě. Poprvé se Kladno dostalo do vedení až za stavu 23:22 po bloku Adama Zajíčka. To už z rukou nepustilo a tentýž hráč připsal Kladnu vítězství v úvodní sadě.

Do vedení v druhém setu se domácí dostali o poznání dříve – to už za stavu 3:2. Ústí sice srovnalo, ale Kladno rozjelo svoji mašinu a pěti body v řadě soupeři začalo utíkat. V druhé sadě předváděli Středočeši diametrálně rozdílný volejbal oproti předchozímu setu a dokázali si vytvořit až desetibodový náskok (17:7). Svoji šanci ukázat svůj potenciál dostal univerzál Dominik Wallisch, který hned první smečí nedal příjmu Ústí žádnou šanci. Kladno si v klidu dokráčelo pro vítězství v druhém setu 25:13.

Na podání se postavil Filip Habr a dvěma esy poslal Kladno do vedení 4:1. Domácí si udržovali náskok o čtyři body a mířili vstříc vítězství. Hosté ještě vystrčili růžky a stáhli ztrátu na dva body, ale Kociho podání následně ohrozilo pouze redaktory daleko za palubovkou. Kladenští už žádné zaváhání nedovolili a připisují si důležité tři body.

Autor: Vojtěch Voštinka

VK BENÁTKY NAD JIZEROU – VK LVI PRAHA

V 9. kole přijeli do Benátek mladíci z Prahy, kteří letos hrají velice dobře a užívají si dlouhé zápasy. Třikrát již Lvi dokázali své soupeře přehrát v tiebreaku a pouze jedenkrát podlehli. Za tři body se jim podařilo bodovat pouze jednou doma s Ústím. Hráči Benátek již mají za sebou dva tiebreaky a oba nedokázali dotáhnout do vítězného konce, i když měli v TV utkání dokonce mečbol. V druhém kole si vyskočili na Příbram, kde získali tři body. Jinak jejich účinkování v letošním ročníku je přímo žalostné. Nula získaných setů na palubovkách soupeřů ze šesti utkání hovoří za všechno. Ale doma jsou na tom velice dobře a svým věrným divákům vždy ukazovali, že volejbal ovládají velice dobře. Nejinak tomu nebylo ani dnes. Opět jsme byli svědky dramatického pětisetového utkání se šťastným koncem pro hosty, kteří již letos vyhráli čtvrté utkání ve zkrácené hře.

č.: 53      dne: 24. 11. 2018            v hod.: 17:00

Benátky nad Jizerou – VK Lvi Praha 2:3 (29:27, 23:25, 28:26, 18:25, 9:15)

Rozhodčí: Dušan Rychlík a Roman Marschner

Počet diváků: 350

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Nesvačil F., Hudák, Indra, Rojas, Gryuk, Celerýn, libero Kunc. Střídali: Nesvačil M., Sukuba, Teubner, Piskáček

Hosté: Démar, Kuboš, Krajčovič, Naarden, Kozák, Van Werkhoven, libero Kovařík. Střídali: Špulák, Šulc

Vyjádření:

Domácí:

Michal Sukuba (kapitán Benátky nad Jizerou): „Škoda vyrovnaného utkání. Bohužel dvě vyrovnané koncovkyjsme zvládli, jedna nám utekla. Ve čtvrtém setu jsme na začátku nestihli nástup hostů, kdy jsme v jednom postavení ztratili 3-4 body. Do konce jsme to již nezvládli dotáhnout. Z naší strany byl tragický nástup v tiebreaku. A to byla dnes nejdůležitější část zápasu a my jsme to vůbec nezvládli. Prostě nám hosté na začátku odskočili a my jsme to nedotáhli. Věřil jsem, že doma zápas zvládneme, ale bohužel.“

Vladimír Němeček (trenér Benátky nad Jizerou): Tři sety byly naprosto vyrovnané. Hráli jsme dobře od začátku, trpělivě, čekali jsme do koncovky. Škoda toho čtvrtého a pátého setu, kdy jsme prohráli větším rozdílem. Nevím, jestli to je ztráta koncentrace nebo nám dojdou síly, ale škoda, že jsme dobře rozehraný zápas takhle dohráli.“

Hosté:

Matyáš Démar (kapitán Lvi Praha): Důležitá výhra pro nás. Přijeli jsme si sem pro výhru a škoda těch koncovek, které jsme neuhráli. Jinak bojovná hra od nás.“

Tomáš Pomr (trenér Lvi Praha): Trošku hořké vítězství, protože se nám zranil hráč (Krajčovič) ze základní sestavy. Teď jsem ve finále rád za dva body. Věděli jsme, že to bude těžké, věděli jsme, že Benátky doma bojují. My jsme hráli hrozně špatně na bodové situace. Ty situace všechny, kdy jedno nebo druhé družstvo honí balóny z koutu haly, tak v tom byly Benátky lepší. Na tom my musíme zapracovat. My jsme měli šanci zápas rozhodnout, utéct s větším rozdílem bodů. To jsme nedokázali a pak jsme z toho udělali takovéto drama.“

Popis utkání:

Hosté nastoupili ve žlutých dresech s bílými číslicemi, které vůbec nebylo vidět, proto nebudou hráči Prahy v žádných akcích jmenováni, aby nedošlo k záměně jména.

V úvodu utkání je stále vyrovnáno, tím že domácí chybují na podání a hosté v útoku. Až když na útoku začne úřadovat Patrik Indra, Benátky se ujímají vedení 10:7 a hostující trenér Tomáš Pomr si rychle bere oddechový čas. Po time hosté dvěma bloky za sebou snižují na rozdíl jednoho bodu. V polovině utkání se hosté dostávají do vedení 14:16. Důvodem tohoto stavu je špatný příjem podání domácího celku (time domácí). Hostům se dnes na útoku nedaří a po dalších chybách se Benátky dostávají zpět do vedení (21:19). Blok Pražanů stav na konci prvního setu vyrovnává na 22:22, další špatný příjem Benátek dovoluje Lvům se vrátit k vedení (22:23). Přesto se z prvního setbolu radují Benátky po výborném bloku Martina Hudáka.  Hosté se nevzdávají a odvracejí jeden setbol za druhým. Až Filip Nesvačil se prosazuje z hlavního kůlu dírou v bloku Pražanů. I když domácí zkazili 11 servisů, podařilo se jim dotáhnout set do vítězného konce.

Do druhého setu vstoupili lépe hosté, díky chybě na útoku Benátek se ujímají vedení 0:2. Dvoubodové vedení si hosté udržují a po esu se ujímají vedení 6:9 (time domácích). Po time přichází na podání Martin Hudák a esem srovnává na stav 9:9. Vyrovnaný stav nám dlouho nevydržel. Bloky hostů rychle zvyšují na 10:13. Blok Martina Hudáka a přešlap hostů znamená vyrovnání (14:14). Jako na bodové houpačce vypadá konec druhého setu. Obě družstva se střídají v jednobodovém vedení. Až v koncovce se hostům daří dostat se do dvoubodového vedení dvěma přímými body (19:21) a následuje time domácích. První setbol druhého setu patří hostům po technické smeči z hlavního kůlu (23:24). Hned první setbol hosté proměňují a je vyrovnáno 1:1 na sety.

Ve třetím setu se podařilo hostům získat tříbodové vedení kvalitním podáním (4:7) a máme tu první oddechový čas domácího trenéra Vladimíra Němečka. Za stavu 9:9 při podání Filipa Nesvačila je vyrovnáno (eso). Po velmi sporném míči se hosté dostávají do vedení 10:12. Po třech výborných zákrocích v řadě v poli (Tomáš Kunc) se na útoku prosazuje univerzál Patrik Indra a Benátky jsou ve vedení 16:14. Bohužel nevynucená chyba v útoku Benátek nám vyrovnává stav utkání (17:17). Parádní podání Filipa Nesvačila přesně na lajnu dovoluje Benátkám odskočit o dva body (20:18). To nenechává v klidu trenéra Pražanů, který rychle zastavuje utkání oddechovým časem. Ani zranění Pražany nezastavuje, přesto první setbol ve třetím setu získávají Benátky. Po čistém esu tu máme setbol i na druhé straně (24:25). Dva setboly hosté nevyužívají a po přesné smeči Patrika Indry se domácí radují z dalšího setbolu 27:26. Ten již domácí proměňují, protože hosté špatně přijímají a Andy Rojas hned z první ukončuje set a domácí se ujímají vedení 2:1.

I v dalším setu patřil úvod hostům. Kolaps na příjmu podání nedovolí domácímu celku kvalitně založit útok a toho využívají Pražané a rychle utíkají o čtyři body (3:7), následuje time domácích. Další chyba na příjmu podání ze strany Benátek znamená vedení Lvů 10:14. Vedení hosté pomalu navyšují (16:21) a za stavu 18:24 získávají první setbol po zkaženém podání Benátek. Hned první setbol hosté využili a je vyrovnáno.

Pátý rozhodující set nám začíná červenou kartou pro Benátky (1:3). Při střídání stran již hosté vedou 4:8 po dalším sporném míči. Ani střídání nepomáhá, první mečbol utkání přichází po dalším zkaženém podání Benátek 6:14. Domácí několik mečbolů odvrátili, ale porážku neodvrátili.

Autor: Zdeněk ŠOLC

VSC FATRA ZLÍN – VK OSTRAVA

V utkání se potkali sousedi v tabulce. Přestože se očekával vyrovnaný zápas, Ostrava měla většinu utkání navrch.

č.: 54        dne: 24. 11. 2018        v hod.:17:00        

VSC Fatra Zlín – VK Ostrava 0:3 (18:25, 19:25, 24:26)

Rozhodčí: Grabovský Z., Kubinec J.

Počet diváků: 240

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Barták, Čech, Čechmánek, Adamec, Motyčka, Navláčil, libero Vašíček. Střídali: Šulc, Kozak, Varous

Hosté: Sedláček, Podlesný, Janků, Kotas, Dvořák, Menner, libero Sobczak. Střídal: David

Vyjádření:

Domácí:

Michal Čechmánek (kapitán Fatra Zlín): „Soupeř měl lepší podání a jejich nahrávač zvládl utkání lépe než náš.“

Přemysl Obdržálek(trenér Fatra Zlín): „Soupeř byl lepší na podání a v obraně. V prvních dvou setech se nám nepodařilo odskočit, i když jsme mohli. Škoda třetího setu, kdy jsme byli lepší.“

Hosté:

Jan David (kapitán  VK Ostrava): „V zápase jsme dodrželi dané pokyny k utkání a po velmi dobrém výkonu zaslouženě zvítězili.“

Jan Václavík (trenér VK Ostrava): Utkání jsme zvládli velmi dobře. Domácí jsme přehrávali na podání i v obraně v poli. Jsem rád za tři body.“

Popis utkání:

Ze začátku utkání byla hra vyrovnaná a oba týmy si připsaly na svůj účet pár přímých bodů z podání. Úspěšné na obou stranách v prvním setu byly také bloky. První polovinu se nepodařilo žádnému z týmů výrazně navýšit své skóre. Teprve po několika chybách Fatry a neúspěšné snaze domácího nahrávače zariskovat se Ostrava ujala vedení, které si udržela až do konce a úspěšnou smečí ukončila první sadu 25:18.

Druhá sada začala o trochu lépe pro hostující tým díky chybnému útoku Fatry. Ta se ale snažila nezůstat pozadu a přitvrdila na síti. Se soupeřem se přetahovala o vedení a diváci byli svědky dlouhých výměn. Zásluhou výborné obrany se hosté dostali do vedení. Druhý set měl téměř stejný průběh jako ten předchozí, a i když za stavu 19:15 pro hosty domácí tým střídal, zlínští volejbalisté ve druhé sadě zvítězit nedokázali.

V posledním a zároveň rozhodujícím setu jsme mohli vidět pár zkažených servisů. Ostrava mírně navýšila svůj náskok, který si však neponechala dlouho. V naději, že ještě zvrátí celkový výsledek utkání, zatlačila Fatra na své soupeře, skóre vyrovnala a v dramatické koncovce se jí podařil dvoubodový odskok od hostujícího týmu. Ostravský trenér si ale vzal oddechový čas, po kterém se hosté vzpamatovali a ve třetím setu těsně zvítězili skórem 26:24.

Autor: Ivan Dostál, Barbora Macíková

AERO ODOLENA VODA – VOLEJBAL BRNO

Domácí AERO se s týmem Brna utkalo ve třech dnech již podruhé a znovu byli úspěšnější Moravané. Ti působili lepším dojmem a zaslouženě si z palubovky Odoleny Vody odvezli tři body za výhru 3:1. Domácí AERO přišlo o svou domácí neporazitelnost a bude se snažit napravit dojem už za týden v Liberci.

č.: 52        dne: 24. 11. 2018           v hod.:18:00

AERO Odolena Voda – Volejbal Brno 1:3 (18:25, 26:24, 19:25, 17:25)

Rozhodčí: Krtička J., Renčín K.

Počet diváků: 478

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Mikula, Walsh, Hladík, Vanags, Russell, Viiber, libero Hadrava. Střídali: Vachoušek, Holčík, Gear

Hosté: Handlíř, Pospíchal, Okosanovič, Hrazdira, Pražák, Boula, libero Weber. Střídali: Římal, Licek

Vyjádření:

Domácí:

Tomáš Kotrch (kapitán AERO Odolena Voda): „Dnes se nám zápas nepovedl, Brno hrálo kompaktněji a zaslouženě vyhrálo za tři body. My se už musíme soustředit na Liberec.“

Jiří Šiller (trenér AERO Odolena Voda): „Soupeř byl dnes lepší. My jsme těch pár malých šancí, které jsme měli, nedokázali využít. Soupeři gratulujeme, protože byl prostě lepší.“

Hosté:

Michal Hrazdira (kapitán Volejbal Brno): „Na Vodolce se nehraje nikdy lehce. Byla tu dnes výborná atmosféra. Myslím si, že kromě druhého setu, kde jsme to neustáli na servisu, jsme to zvládli. Nebylo to vůbec lehké utkání a myslím si, že to dnes rozhodčí citlivě odpískali, což nebývá zvykem, a divákům se tak zápas musel líbit.“

Jiří Petrů (trenér Volejbal Brno): „Dneska to byl těžký zápas, vždycky je to tady těžký. Myslím si, že dnes rozhodl servis, kde jsme byli lepší až na druhý set, který domácí zvládli lépe. V koncovce jsme měli setboly na svých rukách, ale nepodařilo se, domácí zaslouženě srovnali. Celkově podle mého názoru dnes rozhodl servis.“

Popis utkání:

Do utkání oba týmy vstoupily vyrovnaně, Brňané byli v mírném vedení. V polovině setu dokázali hosté složit několik bodových balónů a dostali se do ještě více komfortní situace. AERO bojovalo, ale set se už doztrátoval ke spokojenosti Brna, které se ujalo vedení 1:0.

Druhý set se od začátku odehrával ve stejném duchu jako set předešlý, ale ve vedení byli domácí. V polovině setu se AERO dostalo do čtyřbodového vedení, před koncovkou bylo AERO stále ve vedení. Brno se pak při podání Hrazdiry dostalo k vyrovnání, když obranou drželo AERO pod tlakem. Jako první se nakonec dostali domácí k ukončení setu a podařilo se jim ho ukončit až na druhý pokus. Domácí uhráli bodový míč a stav setů se vyrovnal na 1:1.

Brňané vstoupili do třetího setu náporem a AERO bylo pod tlakem. Hosté s průběhem setu navyšovali svůj náskok, který se vyšplhal až na rozdíl deseti bodů. V konci setu AERO zmírnilo rozdíl, ale o vítězi bylo dávno jasno. Brno vedlo 2:1.

Čtvrtý set začal vyrovnaně. Brno bylo v mírném vedení i v polovině setu. Brno uhrávalo důležité bodové míče, domácím se na útoku nedařilo. Hosté se dostali do euforie a hráli bez zábran. AERO dohrávalo v křeči a Brno zaslouženě vyhrálo celkově 3:1.

Autor: Tomáš Havlát

VK JIHOSTROJ ČESKÉ BUDĚJOVICE – VK DUKLA LIBEREC

Úplně nabitá Sportovní hala viděla krásnou volejbalovou bitvu. První dva sety rozhodovaly dramatické koncovky, až ten třetí skončil jiným než dvoubodovým rozdílem. Dukla výborně bránila a obrátila vývoj utkání ve svůj prospěch. Do čtvrtého setu nastoupili Jihočeši s obměněnou sestavou, Křesťan vystřídal Šotolu a Jihostroj srovnal na 2:2. V pátém setu byl Jihostroj lepším týmem a vyhrál další domácí dramatickou bitvu. Šlágr víkendu ve volejbalové extralize nezklamal. Vyrovnaná bitva tradičních rivalů přinesla všechno, na co se diváci těší. Dlouhé výměny, skvělé zákroky v poli a ohromné rány především od univerzálů obou týmů.

č.: 51    dne: 24. 11. 2018       v hod.: 18:00

VK Jihostroj České Budějovice – VK Dukla Liberec 3:2 (33:31, 28:30, 20:25, 25:23, 15:12)

Rozhodčí: Kovář V., Fink T.   

Počet diváků: 1320

Sestavy (od zóny I):

Domácí: De Amo, Michálek, Todua, Šotola, Kraffer, Ondrovič, libero Kryštof. Střídali: Mach, Fila,Kupilík,Křesťan

Hosté: Šulista, Holubec, Štokr, Grut, Veselý, Biernat, libero Kopáček. Střídali: Správka, Srb, Leikep

Vyjádření:

Domácí:

Radek Mach (kapitán VK Jihostroj České Budějovice): „Vítězství se dneska nerodilo vůbec jednoduše. Bohužel jsme nezvládli udržet vedení v koncovce druhého setu, což nás stálo koncentraci do setu třetího. Ten jsme prohráli a pak jsme museli dohánět. Jsem rád za to, jaký jsme předvedli výkon ve čtvrtém a pátém setu. Diváci si určitě přišli na své.“

René Dvořák (trenér VK Jihostroj České Budějovice): „Chtěli jsme víc zlobit servisem. S příchodem Správky na hřiště se jim zlepšil příjem. Myslím si, že jsme měli vést 2:0, když jsme ztratili velké vedení v koncovce. Zápas by se asi vyvíjel jinak. Museli jsme se nakonec na vítězství hodně nadřít. Vítězství bylo dílem opravdu celého mančaftu. Všech jedenáct hráčů moc pomohlo.“

Hosté:

Aleš Správka (kapitán VK Dukla Liberec): „Gratuluju Budějovicím k výhře.“

Michal Nekola (trenér VK Dukla Liberec): „Bylo to nádherné utkání pro diváky. Naprosto vyrovnané ve všech setech, se šťastným koncem pro domácí. Rozhodly maličkosti a domácí byli určitě důslednější.“

Popis utkání:

Na utkání kola se těšili diváci v Českých Budějovicích. Volejbalisté Jihostroje se s Libercem (v nové sezóně zde působí i odchovanec Jihostroje Petr Šulista) střetli loni v boji o bronzové medaile a rozhodně měli Dukle co vracet.

V prvním setu to byla přetahovaná o každý bod. Oba týmy začaly velmi soustředěně, dominovaly hlavně obrany. Jihostroj při podání Kraffera odskočil na 16:14, ale hosté znovu dotáhli. Dvě chyby v útoku domácích (Michálek, Šotola) znamenaly první setbol pro Duklu. Nakonec nervy drásající koncovku, kdy domácí odvraceli tři setboly a proměnili až svůj sedmý, získal pro sebe úspěšným blokem Jihostroj.

Velmi vyrovnaná bitva byla k vidění i v druhém dějství. Jihostroj si vypracoval náskok 24:21, ale své šance nevyužil a ze zisku setu se tentokrát radoval hostující Liberec.

Také úvod třetího setu byl jako přes kopírák. Jihostroj měl lehce navrch, ale Dukla i díky Štokrovi a Šulistovi držela krok. V průběhu se po delší době opět na bloku představil kapitán domácích Radek Mach, který několik utkání neodehrál kvůli výronu v kotníku. Druhá půlka setu patřila hostům. Velmi dobře podávali i bránili, vedli již 23:17. Trenér Dvořák ještě zamíchal sestavou, na palubovku přišli Kupilík s Křesťanem, ale Štokr žádné drama nepřipustil.

Do čtvrtého setu nastoupili Jihočeši v pozměněné sestavě. Na univerzálu zůstal Křesťan a místo Kraffera na smeči naskočil zkušený Fila. Diváci ve Sportovní hale burcovali domácí hráče a hnali je za vítězstvím. Hrálo se podle stejných not: boj o každou výměnu, oba nahrávači vymýšleli, jak překvapit soupeře. Více štěstí v koncovce měl Jihostroj, setbol proměnil ranou ze středu Todua. 

V pátém setu začal Jihostroj lépe. Křesťan se blýskl tvrdými útoky, bojovník Todua blokem (6:3), ale Liberec uhrál čtyři body za sebou a drama pokračovalo. Strany se měnily za stavu 8:7 pro Jihočechy.  V báječné atmosféře nakonec větší touhu po vítězství prokázali domácí. Jihostroj vyhrál pátý set 15:12 a udržel letošní domácí neporazitelnost.

Autor: Redakce VK Jihostroj Č.B., foto Dan Kubát

Krátké zprávyArchiv
Baráž o extraligu

muži: TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 0:3 (19:25, 23:25, 21:25) stav série 2:2 ženy: VK Madeta České Budějovice – TJ Sokol Šternberk...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Diaz / Alayo (CUB) 0:2 (19:21, 18:21)

 
Baráž o extraligu - muži

TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 1:3 (20:25, 25:20, 22:25, 26:28) stav série 2:1

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – George / Andre (BRA) 0:2 (11:21, 8:11) - skreč, Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018