20.3.2017

Postup Kladna do semifinále, třetí vítězství Liberce i parádní podívaná v Příbrami!

Čtvrtými zápasy čtvrtfinálové série play off pokračovala v pondělí vyřazovací část mužské UNIQA extraligy. Z postupu mezi nejlepší čtyřku letošní sezóny se již mohou radovat vítězové základní části z Kladna, kteří udolali i dnes Odolenou Vodu (3:1) a hladce tak v poměru 4:0 na zápasy míří do semifinále. Tomu je blízko i mistrovský Liberec, který zvítězil v Brně ve zkrácené hře i českobudějovická Jihostroj, jenž v hektickém televizním zápase ubojoval třetí bod na palubovce Příbrami v tiebreaku 17:15.

VOLEJBAL BRNO - VK DUKLA LIBEREC

I čtvrté semifinálové utkání se konalo v Brně. Včerejší výkon domácích přilákal na Kouničku mnoho diváků, kteří sledovali napínavý volejbal. Dramatické utkání dospělo až do tiebreaku, ve kterém se z vítězství radovali úřadující mistři z Liberce.

č.: 156 dne: 20. 3. 2017 v hod.: 18:00 

Volejbal Brno – VK Dukla Liberec 2:3 (17:25, 25:20, 25:23, 12:15)

Rozhodčí: Vlastimil Kovář, Kamil Renčín

Počet diváků: 810

Stav série: 1:3

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Licek, Mendoza, Pražák, Hrazdira, Klapal, Haník, libero Muroň. Střídali: Handlíř, Perry, Plešingr, Římal.

Hosté: Staněk, Patucha, Stolc, Leikep, Janouch, Správka, libero Kopáček. Střídali: Kriško, Galabov, Piskáček, Kramar.

Vyjádření:

Domácí:

Michal Hrazdira (kapitán Volejbalu Brno): „Dneska bojovný výkon. Utkání rozhodla širší lavička Liberce.“

Ondřej Marek (trenér Volejbalu Brno): „Nevyšel nám vstup do utkání, Liberec byl v prvním setu důraznější na útoku i na servisu. Ve druhém a třetím setu jsme trochu pozměnili sestavu a zaslouženě jsme zvítězili. Liberec na to dokázal reagovat prostřídáním sestavy, což je dovedlo ke konečnému vítězství.“

Hosté:

Aleš Správka (kapitán VK Dukla Liberec): „Dnes to bylo opět vyrovnané utkání, kde rozhodovaly maličkosti v koncovkách a obrana. My jsme dneska byli šťastnější a vyhráli.“

Michal Nekola (trenér VK Dukla Liberec): „Já myslím, že to bylo dneska vyrovnané utkání, ve kterém asi rozhodla naše širší lavička.“

Popis utkání:

Do zápasu s větší vervou vstoupil Liberec. Zatlačil domácí hráče tvrdým servisem a pomohl si pevnou obranou nad sítí. Brno v severočeských blocích těžko hledalo skulinu. (3:8) Do konce setu se nic nezměnilo. Liberec držel domácí pod tlakem servisem i blokem a zaslouženě vyhrál první set. (17:25)

Již v začátku druhého setu domácí ukázali, že první set byl pouze rozjezdový. Zlepšili servis a následně i útok, což donutilo liberecké volejbalisty k chybám. Brno tak v půlce setu vedlo až osmibodovým rozdílem (14:6). Skvěle rozehraný set si již domácí nenechali od hostů vzít, ani přes lehké zaváhání v koncovce. (25:20)

Ve třetím setu byla hned od začátku setu vidět chuť po vítězství u obou družstev. (8:8) Liberec chvilkama odskakoval na rozdíl bodu, dvou, ovšem tyto pokusy o vytvoření náskoku vždy domácí rychle smázli z palubovky. (15:15). Set se rozhodl až v dramatické koncovce, kdy se na dva body podařilo odskočit domácím a vyhráli tak set nejnižším možným rozdílem 25:23.

I do čtvrtého setu vstoupily oba týmy vyrovnaně. V prvním technickém oddechovém čase měli hosté pouze o bod navrch. Severočeši náskok pomalu zvyšovali hlavně díky dobrému servisu. Oproti tomu Brnu se v tomto setu na podání vůbec nedařilo. Není divu, že do koncovky vstoupil Liberec s pětibodovým rozdílem. Dobře rozehraný set, ve kterém hodně pomohli hráči z lavičky, si již Dukla Liberec pohlídala a zvítězila poměrem 19:25.

Vyrovnaný zápas tak dospěl do zkrácené sady, která začala velmi vyrovnaně. Strany se měnily za bodového náskoku Liberce. Otočení stran jakoby nakoplo severočeské hráče, kteří přitvrdili na podání, ubránili jihomoravské útočníky a zajistili si tak dobrý vstup do koncovky setu. (10:13) Úřadující mistr si dobře rozehraný tiebreak dovedl do vítězného konce a zvítězil v celém utkání.

Do Liberce si brněnští volejbalisté vezou stav série 1:3 a liberecká Dukla má tak první matchball v tomto čtvrtfinálovém duelu. Páté utkání se odehraje ve středu 22. 3. 2017 od 20.30 v Liberci před kamerami ČT.

Autor: Za kolektiv Volejbalu Brno Klára: Kuníková

AERO ODOLENA VODA - KLADNO VOLEJBAL CZ

Ve čtvrtém zápase čtvrtfinále PLAY-OFF se hrál mezi kluby AERO Odolena Voda a Kladno volejbal cz znovu velmi vyrovnaný volejbal. AERO vyhrálo první set a mělo setbally i ve třetím, ale Kladno bojovalo stejně jako domácí a nakonec vyhrálo celkově 3:1. Na zápasy potom 4:0 a jako první postoupilo do semifinále.

č.: 157 dne:  20.3.2017 v hod.: 18:00

AERO Odolena Voda – Kladno volejbal cz 1:3 (25:23, 19:25, 27:29, 19:25)

Rozhodčí: Gall J., Pecháček L.

Počet diváků: 501

Konečný stav série: 0:4

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Hadrava, Kotrch, Bartůněk, Mikula, Prešinský, Hladík, libero: Kotek. Střídali: Holčík, Knight, Václavík.

Hosté: Trojan, Van Haarlem, Hietanen, Zajíček, Křesťan, Hýský, libero: Sparidans. Střídali: Lenc, Dillien.

Vyjádření:

Domácí:

Radoslav Prešinský (kapitán AERO Odolena Voda): „V dnešním zápase soupeř velmi dobře přihrával, což nám stěžovalo obranu na síti i v poli. Naopak oni nás tlačili výborným servisem, ale i tak jsem si poradili na útoku. Hráli jsme bojovně, bili jsme se o každý míč a byli jsme Kladnu v celé sérii více než vyrovnaným soupeřem. Série s Kladnem byla pro diváky atraktivní a soupeři gratulujeme k postupu.“

Jiří Vojík (trenér AERO Odolena Voda): „Jsem smutný, že naše čtvrtfinálová série s Kladnem končí, i když to bylo 4:0 na zápasy, žádný zápas nebyl pro Kladno jednoduchý a snadný. Kladno jsme naší hrou často dostávali pod tlak, a i Kladno pod tlakem dělá chyby. Jsem rád za odmakanou celou sérii, protože takto se PLAY-OFF hraje. Ještě jednou chválím celý tým, že ze sebe vydal maximum a hráli jsme opravdu dobře. Jak už jsem několikrát předeslal, tým netvoří jen vedení a hráči, ale také diváci. Chci poděkovat divákům, kteří nám vytvořili výbornou sportovní kulisu.“

Hosté:

Adam Zajíček (kapitán Kladno volejbal cz): „Teď se ukázalo, že Odolena Voda nám to nedala zadarmo. Byla to vynikající série plná pohledného volejbalu. Děkuji všem divákům za vytvoření skvělé atmosféry a Vodolce za skvělý volejbal.“

Milan Fortuník (trenér Kladno volejbal cz): „Odolena Voda hrála celou sérii dobře a oproti utkáním v extralize s námi byli výrazně lepší. My jsme se trápili, ale na kritické hlasy musím odpovědět: „Je to 4:0“

Popis utkání:

Úvodní výměny zápasu patřily hostujícím hráčům, kteří rychle vedli o několik bodů. AERO se ale dokázalo díky bodovým šňůrám dostat samo do vedení při druhém technickém oddechovém čase. Dále se odehrávaly dlouhé výměny, body se připisovaly na obě strany. V koncovce AERO uhrálo hned první možnost při setballu a vedlo 1:0.

I do druhého setu měli hosté lepší vstup a znovu odskočili na rozdíl 4 bodů. V polovině setu svůj náskok ještě navýšili a set již spěl k výhře Kladna. Domácí hráči se snažili a pomalu stahovali, ale náskok mělo Kladno velký a srovnalo stav setů na 1:1.

Jako předešlé dva sety, i do třetího vlétlo lépe hostující družstvo a znovu vedlo o 4 body při prvním technickém oddechovém čase. Probíhal ale scénář prvního setu. Domácí Hladík servisem škodil hostům a AERO vedlo o jeden bod při druhém technickém oddechovém čase. V koncovce setu zablokoval Hladík Křesťana a AERO vedlo o dva body. Oba setbally domácí nevyužili a hrálo se dál. Kladno se také dostalo k prvnímu setballu, který využilo svým blokem a vedlo 2:1.

Stejný scénář začátku setu probíhal i ve čtvrtém setu. Jediný rozdíl byl, že Kladno vedlo o 5 bodů. Hráči AERA bojovali až do konce, ale náskok Kladna byl vyšší a odstup si Kladenští udržovali. AERO v jeden moment stáhlo na rozdíl 3 bodů, ale blíže se nepřiblížilo. Kladno vyhrálo celkově 3:1 a v celé sérii pak 4:0.

Utkání znovu provázela skvělá atmosféra. Vedení, realizační tým a samotní hráči děkují svým úžasným fanouškům za skvělou podporu po celou sezónu.

Autor: Tomáš Havlát

VK PŘÍBRAM – VK JIHOSTROJ ČESKÉ BUDĚJOVICE

Ve čtvrtém zápase čtvrtfinále play off přivítali příbramští kocouři znovu na domácí palubovce volejbalisty Jihostroje České Budějovice. Příbram se chtěla po včerejší porážce vzchopit a vyrovnat sérii na 2:2. Hosté samozřejmě chtěli získat postupový matchball. Po velkém boji nakonec zvítězily České Budějovice 3:2 na sety a v sérii vedou už 3:1 na zápasy.

č.: 159, dne:  20. 3. 2017, v hod.: 20:30 

VK Příbram – VK Jihostroj České Budějovice 2:3 (27:29, 17:25, 29:27, 25:20, 15:17)

Rozhodčí: Rychlík D., Buchar T.

Počet diváků: 663

Stav série: 1:3

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Poikela, Mikulenka, Palgut, Böhm, Shestak, Renovica, libero: Juračka. Střídali: Kupilík, Rychecký, Kuchař, Mach M.

Hosté: Mach R., Habr, Michálek, Todua, Hackworth, Kuliha, libero: Kryštof. Střídali: Sobotka, Šotola, Kraffer, Červinka.

Vyjádření:

Domácí:

Martin Böhm (kapitán domácích): „Začátek utkání probíhal lépe než včera, ale opět jsme selhali v koncovce prvního, kdy jsme náskok trestuhodně prohospodařili. Pak nás Budějovice přehrávaly. V koncovce třetího setu jsme měli více štěstí my, poté jsme hráli dobře, hráli jsme dobře na ztrátu, Budějovice naopak trochu polevily, ale v tie-breaku se opět opakoval scénář z prvního setu, a takhle se zkrátka nedá vyhrávat.

Martin Kop (trenér domácích): „Po prohraných dvou setech se nám konečně dařilo hrát naší hru, ale v kritických chvílích jsme nedokázali odztrátovat, ztratili jsme vedení v prvním i posledním setu a zápas nakonec dopadl tak, jak dopadl.“

Hosté:

Filip Habr (kapitán hostů): „Bylo to bláznivé utkání o hodně nervóznější než včera, ale bojovali jsme a jsem hrozně rád, že jsme to za žádného stavu nevzdávali, ukázali jsme, že umíme hrát jako tým a jsme za to hrozně rádi. “

René Dvořák (trenér hostů): „První dva sety byly opět v naší režii jako včera, hráli jsme možná ještě o něco lépe, výborná obrana, skvělý servis. Pak se to trochu zvrtlo, Příbram začala riskovat na servisu, dobře podával Böhm, naopak my jsme začali servis trochu kazit. Následně jsme prohráli vyrovnanou koncovku a Příbram byla rázem na koni. V pátém setu už je to loterie s tím, že dnes jsme měli víc štěstíčka my.“

Popis utkání:

V prvním setu začala skvěle domácí Příbram, která se oklepala z včerejší porážky, a před televizními kamerami působila svěžím dojmem. Naopak Budějovice měli pomalejší rozjezd, ze začátku nestíhaly tempo domácích. Poté však skvělou sérií na podání srovnal skóre Filip Habr a v extrémně dramatické koncovce nakonec zvítězily České Budějovice 29:27.

Ve druhém setu Příbrami utekl začátek, domácí rychle prohrávali 10:3. Poté se trochu vzchopili, ale Jihostroj hrál příliš dobře, aby s tím domácí mohli něco udělat. Soupeře táhnul na útoku Petr Michálek, který skládal všechno, co dostal. Druhý set vyhrál Jihostroj jasně 25:17.

Ve třetím setu začal Jihostroj opět skvěle, ale v polovině setu vypadnul z tempa a přestalo se mu dařit na servisu. Příbram už věděla, že není co ztratit a riskantní hrou se dotáhla před koncovkou na rozdíl jediného bodu. Publikum tak vidělo další extrémně vyrovnanou koncovku, kterou nakonec opanovala domácí Příbram 29:27.

Ve čtvrtém setu začali lépe domácí a vypadalo to, že se schyluje k velkému obratu. Příbram si vytvořila sedmibodový náskok, ale před koncovkou se skóre ještě zdramatizovalo, když opět několikrát skvěle zaservíroval Filip Habr. Nakonec si však Příbram náskok tak tak pohlídala a vyhrála i čtvrtý set.

Rozhodnout tak musel tie-break, který zpočátku vypadal lépe pro Příbram. Ta však opět nezvládla konec, a přestože domácí vedli 9:5 a dokonce ještě 11:6, skvěle servírující nahrávač hostů Habr podržel servis a hosté se tak nadechli k obratu skóre tie-breaku a celého zápasu. Po sporném posledním balonu nakonec zvítězily České Budějovice 17:15, 3:2 na sety a vylepšili celkové vedení v sérii na 3:1.

Autor: Štěpán Chvosta

 

Vypracoval: Mgr. Michal Mezera

Krátké zprávyArchiv
Baráž o extraligu

muži: TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 0:3 (19:25, 23:25, 21:25) stav série 2:2 ženy: VK Madeta České Budějovice – TJ Sokol Šternberk...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Diaz / Alayo (CUB) 0:2 (19:21, 18:21)

 
Baráž o extraligu - muži

TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 1:3 (20:25, 25:20, 22:25, 26:28) stav série 2:1

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – George / Andre (BRA) 0:2 (11:21, 8:11) - skreč, Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018