4.12.2020

První domácí nezdar Lvů a Brna, naopak Zlín překvapil

Už jsme si pomalu zvykli, že v pátek se v UNIQA volejbalové extralize mužů 2020/21 dohání koronavirová pauza. Do Prahy přijela Dukla Liberec a přes prohraný první set si na domácí Lvy pěkně vyšlápla a uštědřila jim první domácí porážku. Do Ostravy dorazila Příbram, ale nezopakovala dobrý výkon jako proti Kladnu a tak se Ostravští po dlouhé době radovali ze zisku tří bodů. Také volejbalisté Ústí nad Labem jeli přes celou republiku. Ve Zlíně sice prohrávali již 2:0, ale zápas z mečbolu otočili. Pak štěstí stálo na straně domácím týmu a dva body zůstaly Fatře. Kladno po prohře v Příbrami hostilo nevyzpytatelné Beskydy. Orli dnešní zápas zvládli a body se na sever Moravy nestěhují. Překvapením byla i celkem jednoduchá výhra Odoleny Vody na palubovce dosud doma neporaženého Brna.

VK LVI PRAHA – VK DUKLA LIBEREC

Domácí Lvy čeká zkouška ohněm a velmi těžká série utkání. Dnes Liberec, zítra cesta do Zlína a v neděli odlet na Ukrajinu a tam pohárový zápas se silným týmem s Lisabonu. Příští neděli po návratu si Lvi zajedou do Karlových Varů a den na to přivítají v UNYP Aréně - Sparta  Podvinný mlýn v TV utkání družstvo Českých Budějovic. Uvidíme, jak dnes vykročí do této náročné série.

VK Lvi Praha - Dukla Liberec 1:3 (25:20, 17:25, 25:27, 19:25)

Rozhodčí: Kvarda, Fink

Hráno bez diváků

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Janouch, Skakić, Král, Mihajlović, Smith, Nedeljkovic, libera Havlas, Ježek. Střídali: Toman, Pliasetskyi, Špulák, Paták

Hosté: Kriško T., Veselý, Štokr, Šulista, Krajčovič, Kovalchuk, libero Kopáček. Střídali: Shafranovich, Kriško M., Srb

Ohlasy po utkání:

Jiří Král (kapitán VK Lvi Praha): Výborný vstup do zápasu, dařilo se nám na servisu i na útoku. Podle mě jsme hráli dobře i ve druhém, ale nedotáhli jsme set do konce i tím, že jsme se nechali rozhodit nepřesnými výroky rozhodčího a v dalších setech jsme nenašli potřebnou koncentraci na zlepšenou hru Dukly.“

Tomáš Pomr (trenér VK Lvi Praha): „Dělá to na mě dnes dojem, že jsme po prvním setu, kdy se nám dařila obrana a hra na side–out, si mysleli, že to půjde samo. Liberec se rozehrál a my jsme zcela vypadli z role a to musíme změnit. Velká škoda třetího setu, ten jsme měli vyhrát. Chtěli jsme evidentně míň vyhrát v domácí hale než Liberec a to považuji za špatné. Musíme umět více zabrat, když se nedaří. Nelze hrát super volejbal, jen když nám vše jde.“

Jan Štokr (kapitán VK Dukla Liberec): „Myslím, že dva sety byly velmi nervózní utkání, potom z naší strany přišlo velké zlepšení a jsme moc rádi za tři body.“

Michal Nekola (trenér VK Dukla Liberec): „Především gratuluji klukům, že získali tři body, protože tady se nebude nikomu hrát snadno. Pro nás velice cenné tři body. První set jsme se v nové hale rozkoukávali, zpočátku jsme špatně útočili. Ve třetím setu jsme v podstatě do stavu 20 stále prohrávali, pak pomohli střídači a otočili průběh třetího setu. Čtvrtý set jsme již dohráli bez potíží a to hlavně zlepšeným číslům na útoku.“

Popis utkání:

Výborný začátek utkání Lvů, zakousli se do svých soupeřů jako v minulých zápasech. Daří se servis a výborná obrana. Postupně jdou do vedení 8:7 a následně zvyšují na 16:13. Liberec je zaskočen a tlak domácích trvá. Super obrana Nedeljkovice na síti podpořena dobrým útokem na ztrátu vede k přesvědčivému vítězství v setu 25 :20.

Druhý set se začíná opět velmi tvrdě. Hra se vyrovnává a vypadá to na pěknou bitvu, 8:7. V této fázi hosté zlepšují útok a vyrovnávají hru. Výborným útokem dostávají Lvy pod tlak a ti chybují, mnohdy i školácky. Přichází rozhodnutí sudího, na které se různí názory a domácí jsou vyvedeni ze své přesvědčivé hry. Liberec jde do vedení 11:16, které se ukazuje jako rozhodující v tomto setu. Liberec vítězí v setu 25:17.

Vyrovnaný souboj se rozehrává i ve třetím setu, obě družstva ztrátují a hra má výborné parametry. Stav je vyrovnaný, 8:6 a 16:14. Vypadá to, že Lvi se oklepali a opět jdou za svým cílem. Daří se jim zvyšovat vedení dokonce o čtyři body na stav 21:17. Trenér Nekola roztáčí ruletu střídáním a hráči z lavičky zlepšují útok, znervózňují dobře hrající Lvy. Stav se vyrovnává a set jde do koncovky, ve které jsou šťastnější hosté a vítězí 27:25.

A jak to tak bývá po prohrané koncovce, od začátku čtvrtého setu za delší konec začínají tahat hosté. S jistotou ztrátují a velmi tvrdě podávají. Lvi nemohou útočit středem a útoky z kůlů jsou bezzubé. Vedení hostů je zasloužené, 2:8 a 10:16. Ani střídající hráči Lvů nepřináší dostatečný tlak na otočení stavu v setu a utkání. Na domácí straně přichází množství chyb (11 v setu) a Liberec v poklidu dohrává set 19:25 a celé utkání 1:3.

Autor: Miloš Kočka

VSC FATRA ZLÍN - SK VOLEJBAL ÚSTÍ NAD LABEM

Týmu SKV Ústí nad Labem se v letošní sezóně velmi dobře daří, v aktuální tabulce jim patří třetí příčka. Domácí po dvou porážkách v minulých kolech na hřištích soupeřů toužili po úspěchu.  Po vyrovnaném a dramatickém průběhu se to domácím nakonec podařilo, byli šťastnějším týmem.

VSC Fatra Zlín - SK Volejbal Ústí nad Labem 3:2 (28:26, 27:25, 21:25, 18:25, 17:15)

Rozhodčí:  Pecháček Luboš, Kubinec Jan

Hráno bez diváků

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Navláčil, Šulc, Čech, Varous, Adamec, Motyčka, Navláčil, libero Viceník. Střídali: Lamri, Kozak

Hosté: Bartůněk, Bornemann, Tibitanzl, Kobolka, Parraguierre, Beer, libero Kořínek. Střídali: Kramar, Kasan, Koloušek, Vodvárka

Ohlasy po utkání:

Vojtěch Navláčil (kapitán VSC Fatra Zlín): „Po dvou vydřených koncovkách prvního a druhého setu jsme polevili v koncentraci a hosté toho využili k vyrovnání. V pátém setu jsme byli šťastnější. Jsme rádi za dva vydřené body."

Přemysl Obdržálek (trenér VSC Fatra Zlín): „Po dvou vydřených setech hosté promíchali sestavu a dostali se zpět do zápasu. V pátém setu jsme opět získali půdu pod nohama a i přes drama v úplném konci jsme zaslouženě vyhráli."

Luboš Bartůněk (kapitán SKV Ústí nad Labem): „Jsme zklamaní, určitě jsme jeli pro víc než jeden bod. První dva sety jsme byli nedisciplinovaní, v pátém setu vyhrál šťastnější."

Lubomír Vašina (trenér SKV Ústí nad Labem): „První dva sety jsme prohráli v koncovkách, v dalším průběhu jsme se do toho dostali a pátý set je loterie. Byl to urputný volejbal."

Popis utkání:

Hosté začali utkání sebevědomě a díky kvalitnímu podání se rychle dostali do vedení 0:3. V dalším průběhu setu se domácí uklidnili, hra se vyrovnala, přesto si hosté udržovali náskok 3-4 bodů. Za stavu 7:10 se při podání Šulce domácí přiblížili na dostřel 10:11. V polovině setu již bylo srovnáno 15:15 a trenér hostů si vzal oddechový čas. Do koncovky šly oba týmy za nerozhodného stavu 20:20. Následný bod domácích donutil trenéra Vašinu k druhému oddechovému času. Přetahovanou v koncovce ukončil domácí Motyčka blokem.

Druhý set byl ze začátku opět vyrovnaný, domácí dvakrát odskočili 3:1 a 6:3, hosté však vždy náskok dotáhli na jednobodový rozdíl. V polovině setu byl stav vyrovnaný 15:15. Po dvou chybách hostů na útoku se domácí ujali vedení 19:17 a hosté si vzali oddech. Za stavu 20:17 hosté střídali na postu univerzála, Kramar vystřídal Kobolku. Střídání se vydařilo, hosté srovnali na 20:20 a domácí trenér reagoval oddechovým časem. V koncovce byli hosté odvážnější a dostali se do vedení 21:23, ale domácí se vzchopili, srovnali na 23:23 a hosté brali druhý oddech. Znovu velmi dramatickou koncovku urvali pro sebe domácí 27:25.

Začátek třetího setu měl stejně vyrovnaný průběh jako předchozí sety. Tentokrát hosté odskočili na 6:9 a Přemysl Obdržálek si vzal první time v tomto setu. Domácím se podařilo snížit na kontaktní rozdíl jednoho bodu 12:13, na což reagoval trenér Vašina oddechovým časem. V další fázi setu kupili domácí hráči jednu chybu za druhou, čehož hosté využili k náskoku 12:16. V koncovce se Ústí ujalo vedení 19:23 a domácí si vzali druhý oddechový čas. Hosté využívají druhý setbol a snižují stav na 2:1 na sety.

Z počátku čtvrtého setu, žádná podstatná změna, oba týmy bezpečně ztrátovaly až do stavu 6:6. Pak hosté úspěšně blokovali a za stavu 6:9 si vzal domácí trenér první oddechový čas. Oddech pomohl a Fatra srovnala na 9:9. Následoval první oddech i u hostů. V dalším průběhu byli hosté důraznější a po chybách na útoku domácích odskočili na 11:15. Opět dva útoky domácích do zámezí, stav 14:19 a domácí trenér vyčerpal oba oddechové časy. Koncovku zvládli hosté bravurně, proměnili hned první setbol, vyhráli set 18:25 a vyrovnali stav utkání na 2:2.

Po opět vyrovnaném začátku unikl domácí tým na 7:5 a trenér Vašina reagoval oddechovým časem. Strany se měnily za stavu 8:6 pro domácí Fatru. Za stavu 11:10 útočili hosté do bloku domácích a vzali si druhý oddech. Za stavu 14:12 má Fatra první mečbol, hosté ale odvrací, 14:14 a přichází první oddech domácího týmu. Adamec útočí do bloku a je tu první mečbol Ústí, 14:15. Domácí trenér si bere oddechový čas. Výborný dvojblok domácích hráčů v zóně II. ukončil zápas, 17:15 a 3:2 na sety.

Autor: Ivan Dostál

VK OSTRAVA – VK EURO SITEX PŘÍBRAM

Přesvědčivé vítězství domácích jen mírně zdramatizovala druhá půlka druhého setu. Několikabodovou ztrátu však ostravský tým v koncovce stáhnul a poslední dva míče získal pro sebe a tím i vítězství v tomto setu. Ve zbývajícím čase utkání měli domácí stále navrch.

VK Ostrava – VK Euro Sitex Příbram 3:0 (25:16, 25:23, 25:20)

Rozhodčí: Kovář V., Možnár M.

Hráno bez diváků

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Sedláček, Matula, Janků, Kotas, Dvořák, Ihnát, libero Sobczak. Střídali: Vancl, Muroň, Kružkov, Jambor

Hosté: Viiber, Böhm, Hladenko, Hulpach, Pavelka, Polák, libero Juračka. Střídali: Lopata, Trojanowicz, Kuchař

Ohlasy po utkání:

David Janků (kapitán VK Ostrava): „Jsme hrozně rádi, že jsme zvítězili za tři body. Je to první krok, jak získat zpět herní sebevědomí.“

Jan Václavík (trenér VK Ostrava): „Po sérii porážek to bylo pro nás hodně nervózní utkání. Výhra za tři body je pro nás první krok, jak se vrátit do herní pohody. Ze zápasu si nejvíc cením koncovky druhého setu, do které jsme vstupovali s mankem a dokázali jsme vyhrát.“

Martin Böhm (kapitán VK Euro Sitex Příbram): „Soupeř nás přehrál na servisu i na útoku. Ostrava byla dnes jasně lepší.“

Petr Klár (trenér VK Euro Sitex Příbram): „Gratuluji svému kamarádovi, kouči domácích Honzovi Václavíkovi, k vítězství. Ve druhém setu jsme dostali šanci k otočení zápasu, bohužel jsme závěr sehráli dětinsky a prohráli. Na extraligu je málo, když z pozice univerzála složíme za dva sety jen dva míče. To neodpovídá úrovni extraligy a na tom musíme zapracovat.“

Popis utkání:  

Do utkání vstupuje daleko lépe domácí Ostrava. Při podání Janků dvakrát chybuje hostující univerzál Hulpach, bloky se prosadí Dvořák s Kotasem a rázem je to 7:2. Domácí blokař Kotas přímým bodem z podání a Ihnát s Dvořákem úspěšnou dohrávkou zvyšují už na 11:3. Po dobrém podání Pavelky snižuje Příbram díky bodovým blokům Poláka na 11:7. Na druhé straně ale Pavelka chybuje středem a Dvořák přidá vynikající podání (14:7). Nevynucená chyba Lopaty znamená vedení Ostravy 17:9. Domácím hrají spolehlivě oba smečaři – Ihnát s Janků zvyšují na 19:10. Po přímém bodu Matuly jde Ostrava do koncovky prvního setu s obřím náskokem deseti bodů (20:10). Při podání Hladenka snižuje Příbram na 20:13. Hosté v závěru nakupí nevynucené chyby a první sadu ovládne domácí Ostrava jasně 25:16.

Ostrava vstupuje lépe také do druhého setu a po chytrém útoku kapitána Janků vede 4:1. Po nevynucené chybě Poláka jdou domácí do vedení 7:3. Slovenský smečař Ihnát zvyšuje z dohrávky na 9:4. Příbram reaguje při podání Poláka (9:7). Bodový blok Sedláčka vrací Ostravě vedení čtyř bodů (11:7). Nepříliš pohledná část druhého setu přinese po dohrávce Pavelky snížení hostů na 12:10. Příbramský smečař hraje dobrý zápas a dvěma čistými esy srovnává na 15:15. Od tohoto stavu přebírají hosté taktovku druhého setu a při podání střídajícího Trojanowicze vedou 16:19. Domácí ale nechtějí druhou sadu pustit a po důrazném útoku Sedláčka je rozdíl mezi oběma týmy jediný bod (18:19). Když Janků zablokuje Lopatu, srovnává Ostrava ve vyrovnané koncovce druhé sady na 21:21. Za stavu 23:23 je to kdo s koho. Plachtícím podáním zaškodí střídající Vancl a první setbol má domácí Ostrava (24:23). Po bodovém bloku Dvořáka vyhrávají domácí druhý set nejtěsnějším poměrem bodů 25:23.

V úvodu třetího setu jde Ostrava po nevynucené chybě Hulpacha do vedení 4:2. Dva úspěšné útoky Dvořáka a kvalitní servis Kotase znamenají vedení domácích 7:3. Když v souboji kapitánů ubrání Janků Böhma a podáním „potrápí“ hosty Sedláček, vede Ostrava 12:6. Také Böhm snižuje dobrým podáním na 12:8. Na podání jde Hladenko a Příbram začíná stahovat náskok domácích (13:11). Jenže nevynucenou chybu a nedůrazný útok vyrobí Kuchař a Ostrava má zpět k dobru pět bodů (16:11). Příbram utkání nevzdává a po bodovém bloku Viibera snižuje na 17:15. Přímý bod z podání Dvořáka dává Ostravě klid do koncovky třetí sady (19:15). Když Ihnát chytrým servisem zvyšuje na 21:16, je o osudu zápasu rozhodnuto. Po bodovém bloku Janků má Ostrava sedm mečbolů (24:17). Příbram sice při podání Böhma tři mečboly odvrátí, ale po zkaženém podání hostujícího kapitána utkání končí.

Autor: Martin Němec, foto Jaroslav Obsadný

VOLEJBAL BRNO – AERO ODOLENA VODA

Brněnští hráči byli zajisté rádi, že se vrací na domácí palubovku. V dosavadním průběhu extraligy doma neprohráli jediný zápas, za to na půdě soupeřů zatím nezvítězili. Odolena Voda byla rozhodně v lepším psychickém rozpoložení. Z posledních tří zápasů prohrála pouze jedenkrát, a to až v tiebreaku s pražskými Lvy.

Volejbal Brno – Aero Odolena Voda 1:3 (22:25, 20:25, 25:17, 27:29)

Rozhodčí: Velinov E., Krtička J.

Hráno bez diváků

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Licek, Klajmon, Římal, Hrazdira, Pražák, Truong, libero Lžičař. Střídali: Janečka, Provazník, Jakubec, Čeketa

Hosté: Taylor, Démar M., Demar L., Holubec, Hladík, Vanags, libera Kop, Hadrava. Střídali: Holčík, Shaker, Vachoušek, Horák

Ohlasy po utkání:

Michal Hrazdira (kapitán Volejbal Brno): „Kdybychom dnes vyhráli první set, vypadalo by to trochu jinak. Udělali jsme příliš mnoho chyb, které si nesmíme dovolit. Vodolka se tím trochu uklidnila. S příchodem Provazníka jsme začali hrát lépe, ale v rozhodujících chvílích nemáme dost klidu.“

Ondřej Marek (trenér Volejbal Brno): „Myslím si, že dneska jsme mohli alespoň set získat. Mrzí mě první porážka v domácím prostředí. Vodolka hrála velice dobře. Byli důraznější na bodových míčích, což nám se nedařilo. Od příchodu Provazníka jsme se domluvili, že budeme hrát bodovky trochu jinak. Tím se naše hra zvedla. Musí se nám k tomu však zapojit diagonální hráči, jinak to budeme mít hodně těžké.“

Martin Hladík (kapitán Aero Odolena Voda): „Domácím dneska nešel servis tak, jak jsou zvyklí, což nám určitě pomohlo. Na druhou stranu si myslím, že to naše vítězství je zasloužené. Poslední zápasy hrajeme líp a líp a i ty výsledky už se dostavují. Věřím, že jsme ty tři body získali zaslouženě.“

Martin Kop (trenér Aero Odolena Voda): „Vyhrát v Brně za tři body je skvělé. Brno tady letos prohrálo poprvé. My jsme začali první dva sety výborně. Ve třetím setu domácí zahráli to, co jsme čekali. Dávali výborný servis a dobře bránili standartní situace. Z toho jsme se trochu rozsypali. Ve čtvrtém setu jsme se snažili udržet klidnou hlavu a je důležité, že jsme zvládli koncovku. Bylo to i trochu o štěstí, nám tentokrát štěstí přálo a vezeme tři body, za což jsme moc šťastní.“

Popis utkání:

Hned z úvodu utkání bylo k vidění mnoho zkažených servisů, ale i přímých bodů z podání na obou stranách. Odolena Voda vytvořila méně chyb, a tak měla až tříbodový náskok (11:8). Při servisu Licka však dokázalo Brno získat hned několik dlouhých výměn a nechalo tak hostující tým mírně za sebou (16:15). Následně byl vidět boj o každý míč. Do koncovky pak po bodovém bloku vstupovali o krok lépe hosté (21:20). Závěr sady si Odolena Voda pohlídala. Servisem odtáhla domácí od sítě a s pomocí dobré obrany jak na síti, tak v poli, si dokráčela k zisku prvního setu (25:22).

Druhá sada začala vyrovnaně. Brněnským hráčům se dařilo hosty tlačit servisem. Vodolka zase lépe bránila a dokázala si dohrát dlouhé výměny ve svůj prospěch (9:9). Při servisu Holubce se domácím nedařilo otočit. Odolena Voda vystavěla vysoký blok, přes který se Brňané nemohli dostat (11:18). V závěru sady sice domácí tým donutil hostujícího trenéra ke dvěma oddechovým časům, ovšem Aero si již nenechalo dobře rozehraný set vzít (25:20).

Třetí set patřil domácím hráčům. Servisem odtáhli Odolenu Vodu od sítě a s pomocí bloků, nebo následných útoků, si drželi několikabodový náskok (11:7). I přes drobné problémy v polovině setu, které domácím způsobila především dobrá obrana a následný útok hostujícího celku, si nenechalo Brno vzít vedení a osmibodovým rozdílem zvítězilo (25:17).

Úvod čtvrté sady nabídl vyrovnanou hru. K vidění bylo několik zkažených servisů, ale i dlouhé výměny zakončené vždy na jiné straně (8:8). Nakonec to byli hosté, kteří se díky dobrému servisu a precizní obraně na síti i v poli odpoutali od protihráčů (14:11). I když se domácí rvali o každý bod, hosté vytvořili méně nevynucených chyb a několikabodové vedení měli i v závěru sady (22:18). Brnu se, díky dobrému servisu, podařilo srovnat s hosty krok. Na Kouničce tak byla k vidění nervydrásající koncovka, kterou bodovým blokem ukončili hosté (29:27) a vezou si tak z Brna všechny tři body (3:1).

Autor: Klára Kuníková

KLADNO VOLEJBAL CZ – BLACK VOLLEY BESKYDY

Volejbalisté Kladna ukončili smolnou sérii porážek. Po čtyřech prohrách přivítali v dohrávaném 7. kole UNIQA extraligy na domácí palubovce Beskydy s bývalým hráčem středočeského celku Milanem Moníkem. Po dvou vyrovnaných setech zlomili svěřenci Milana Fortuníka utkání na svou stranu a třetí i čtvrtou sadu měli ve své režii. Díky výhře se dotáhli na moravskoslezského soupeře, který v letošní sezóně vyšel i počtvrté naprázdno z venkovní půdy.

Kladno volejbal cz - Black Volley Beskydy 3:1 (24:26, 27:25, 25:15, 25:23)

Rozhodčí: Činátl R., Nedbálek A.

Hráno bez diváků

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Kraffer, Kyjanica, Fortuník, Mikulenka J., Zajíček, Křesťan, libero Kunc. Střídali: Hýský, Mikulenka V., Palgut

Hosté: Široký, Romanutti, Krysiak, August, Dolgopolov, Mečiar, libero Moník. Střídali: Čechmánek, Prokůpek, Mišek

Ohlasy po utkání:

Adam Zajíček (kapitán Kladno volejbal cz): „Ze tří bodů mám radost. Jedná se o druhé vítězství v sezóně. Čtvrtý set z naší strany mohl dopadnout přesvědčivěji a byl bych veselejší. Na to, že jsme vyhrávali o tři body, tak jsme z toho v závěru udělali zbytečné drama. Beskydy hrály dobře po tak dlouhé cestě. Pro nás byly ideálním soupeřem, na kterém jsme se chytli.“

Milan Fortuník (trenér Kladno volejbal cz): „V přípravě na zápas bylo cítit, že chceme vyhrát za plný počet bodů a s tím se na hřiště vloudila i nervozita. Utkání jsme nakonec zvládli a jsme rádi za tři body. Je dobře, že jsme přerušili smolnou sérii, alespoň nám výhra vlije do žil energii a sebevědomí do hry.“

Tomáš Široký (kapitán Black Volley Beskydy): „Od začátku zápasu jsme bojovali s mezihrou a dohráváním bodových balonů, což se projevilo zejména na prohraném druhém setu. Ve třetím jsme domácí nastartovali. Křesťan se rozjel na servisu. Ve čtvrté sadě jsme zkusili zápas dotáhnout do tie-breaku, ale nepovedlo se. Musím pogratulovat domácím.“

Jakub Salon (Black Volley Beskydy): „Zápas jsme si prohráli trošku sami. První dva sety jsme zvládali přijmout těžký servis. Druhou sadu jsme nebyli schopni dohrát. Utkání by se jinak vyvíjelo jinak. Za mě jsme si duel s Kladnem prohráli nedůsledností v útoku.“

Popis utkání:

Úvodní set byla k vidění velká přetahovaná obou mužstev. Jako první se do vedení o dva body dostaly Beskydy zásluhou bloku Augusta. Hosté se dostali do tříbodového náskoku, domácí však zabojovali a Kraffer esem srovnal na 23:23. Krysiak s Augustem připravili moravskoslezskému celku dva setboly. K získání první sady využili druhý poté, co byl zablokován kladenský veterán Hýský.

V druhém dějství mělo od počátku navrch Kladno. Středočeský tým držel mírný náskok zejména díky bodům Kraffera. Beskydy ale hodně rychle vrátil do hry Romanutti. Byl však sám, zatímco Orlům vrátili vedení nejprve bloky Kyjanici a v koncovce se rozjel Hýský. Zajíček však při setbolu chyboval. Když na ukazateli skóre svítil vyrovnaný stav po 25 bodech, tak vzal situaci do svých rukou Kraffer. Nejprve na útoku vybojoval pro Kladno další setbol a následně celou sadu uzavřel sebevědomým esem.

Koncovka druhého setu se ukázala zlomovou. Hráči Beskyd se sice ve třetí sadě dostali do vedení 3:1, v zápase však měli navrch naposledy. Domácím vytvořil náskok kapitán Zajíček díky dvěma blokům a esu a hosté začali více chybovat na útoku, což znamenalo luxusní vedení 16:7 pro Kladno. Parádní bodový polštář Orlů podtrhl opět dvěma body Zajíček a stylově esem na konečných 25:15 ukončil třetí sadu Křesťan.

Domácí hvězda se rozjela a v zápase zaznamenala 24 bodů, k němu se navíc přidali veterán Hýským s Krafferem, který podtrhl svůj výkon čtyřmi esy. Už se zdálo, že se čtvrtý set ponese v podobném duchu, jako ten předchozí. Hosté prohrávali už 11:18, ale vzchopili se. Hodně jim k tomu pomohlo Kladno, které na konci znervóznělo a jasné vedení se jim ztenčilo po chybě Hýského na jediný bod. Modrobílá devítka ale vzápětí napsala přesným útokem tečku za zápasem a Kladno zvítězilo 3:1.

Autor: Ondřej Jícha

Krátké zprávyArchiv
Baráž o extraligu

muži: TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 0:3 (19:25, 23:25, 21:25) stav série 2:2 ženy: VK Madeta České Budějovice – TJ Sokol Šternberk...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Diaz / Alayo (CUB) 0:2 (19:21, 18:21)

 
Baráž o extraligu - muži

TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 1:3 (20:25, 25:20, 22:25, 26:28) stav série 2:1

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – George / Andre (BRA) 0:2 (11:21, 8:11) - skreč, Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018