5.2.2019

První zápasy play-off má za sebou 1. liga a překvapení se nekonalo

Plným proudem se rozjelo play-off 1. ligy mužů 2018/19. První dva zápasy na palubovkách týmů, které se umístily lépe v základní části, nepřinesly žádné překvapení.

Lídr základní části Sokol Bučovice přivítal ve své hale osmého ze základní části Velké Meziříčí. Před slušnou diváckou kulisou, potvrdili domácí roli favorita a jak v pátek, tak i v sobotu soupeře s přehledem a zásluhou výborného výkonu nejlepšího hráče Davida Neubauera porazili.

Složitější začátek vyřazovacích bojů měl jeden z adeptů na postup do baráže Black Volley Beskydy. Přestože vstoupil do série sebevědomě a vedl v první setu již 16:11, podařilo se Starému Městu otočit skóre a první set nakonec v koncovce vyhrát. Staré Město nakonec nedorazilo s avizovanými posilami z extraligového Zlína, přesto nechalo ve Frýdku-Místku dobrý dojem. „V prvním setu jsme ještě nebyli úplně ve hře, ale v dalších setech jsme začali dominovat na servisu a potvrzovali jsme naši nejsilnější stránku hry - obranu na síti," říkal po zápase trenér Beskyd Marek Tomáš. I druhý zápas vyzněl lépe pro Beskydy, i když ani v tomto zápase se Beskydy neobešly bez lehkého zaváhání v druhém setu, což by jim v budoucnu mohlo proti silnějším soupeřům vymstít.

V Praze se potkali v čtvrtfinále 1. ligy odvěcí rivalové. MFF Praha přivítala Sokol Dobřichovice, kterému sice nevyšel konec základní části, ale zkušenost a bojovnost tohoto týmu predikovala velký boj o postup. Bohužel první zápas sokolům vůbec nevyšel a odešli s jasnou porážkou 0:3. Podobně se vyvíjel i druhý zápas a vypadalo to, že Dobřichovice opravdu nejsou ve své kůži. Nicméně se jim podařilo nakonec utkání dovést do pátého setu, kde ale nakonec měli navrch domácí a vezou si k odvětě vedené v sérii 2:0.

Asi nejvyrovnanější boj mělo svést SGLD Brno s „béčkem" pražských Lvů. Přesto, že Brno na poslední chvíli posílilo o tři extraligové hráče, mladíci z Prahy vyrazili do Brna nedát svoji kůži lacino. A první dva sety se domácí tým trenéra Marka asi divil. První set pro sebe „urval" až šťastně v nervydrásající koncovce, druhý pro sebe dokonce získali mladíci z Prahy. V dalších setech se však již naplno ukázala extraligová zkušenost a kvalita brněnských hráčů. Zápas v klidu vítězně dohráli a v sobotu nedali Lvům sebemenší šanci.

Výsledky ZDE

Odvety letošního čtvrtfinále 1. ligy budou na programu již tento pátek, popřípadně sobotu. Hraje se na tři vítězné zápasy a případný pátý rozhodující zápas se odehraje 16. 2. 2019.

 

Autor: Jiří Carba

Krátké zprávyArchiv
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX) - kvalifikace

Raupelyte / Paulikiene (LTU) – Hermannová / Štochlová 2:0

 
FIVB Beach Pro Tour Futures – Nuvali (PHI)

finále: Oliva / Kurka – Buytrago / Varga (PHI) 2:1 (16:21, 21:16, 15:13) semifinále: Mermer / Sacit (TUR) – Oliva / Kurka 0:2 (20:22, 17:21)

 
Baráž o extraligu

muži: SKV Ústí nad Labem – TJ Sokol Dobřichovice 1:3 (25:21, 5:25, 24:26, 21:25) stav série 0:1   ženy: TJ Sokol Šternberk – VK Madeta České...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018