20.10.2019

Prvního vítězství v letošní sezóně se dočkali příbramští Kocouři

Ve třetím kole UNIQA volejbalové extraligy mužů 2019/20 na sebe narazily týmy Příbrami a Zlína. Do utkání vstoupili lépe hosté ze Zlína, avšak nedokázali vzdorovat zlepšujícímu se výkonu domácích, a nakonec odjíždějí z Příbrami bez bodů.

č.: 17        dne: 20. 10. 2019         v hod.: 17:00      

VK Euro Sitex Příbram – VSC Fatra Zlín 3:0 (25:21, 25:15, 25:19)

Rozhodčí: Kvarda P., Kořenek J.

Počet diváků: 711

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Fifer, Böhm, Safonov, Kriško, Kuchař, Polák, libero Juračka. Střídali: Hulpach, Trojanowicz, Suda, Rosenbaum

Hosté: Navláčil, Lamri, Čech, Čechmánek, Adamec, Vašíček, libero Viceník. Střídali: Šulc, Motyčka, Kozák

Vyjádření:

Domácí:

David Juračka (libero VK Euro Sitex Přibram): Věděli jsme, že tento zápas musíme zvládnout po těch dvou předchozích nezdarech. Ze začátku jsme hráli trochu nervózně a rozpačitě, ale poté jsme skvělým servisem našeho kapitána a ostatních hráčů ztrátu dohnali. Po otočce a vyhraném prvním setu to z nás trochu spadlo, začali podávat lépe všichni naši hráči a došli jsme si v poklidu pro první bod. Ve třetím setu nám opět maličko ujel začátek, ale výborný servis a obrana rozhodlo o tom, že bereme tři body.“

Martin Kop (trenér VK Euro Sitex Příbram): „Začali jsme nervózně, protože jsme věděli o důležitosti utkání a potřebovali jsme proti Zlínu vyhrát. Potom jsme hráli, co jsme si řekli, drželi jsme taktiku na servisu, šikovně a pečlivě jsme si připravili a uhráli bodovky. Ve druhém setu jsme se výrazně zlepšili a náš výkon šel celkově nahoru, na servisu tlačili i ostatní, nejen Bémík a já doufám, že tento dnešní výkon nás povzbudí do dalšího kola.“

Hosté:

Michal Čechmánek (kapitán VSC Fatra Zlín): „Začali jsme dobře, bohužel domácí nás v prvním setu rychle dotáhli. Během celého jsme však nedokázali vyprodukovat větší tlak na servisu, zatímco domácím se série dařily úspěšně a my jsme se jim pak nedokázali ubránit.“

Přemysl Obdržálek (trenér VSC Fatra Zlín): „Domácí nás zatlačili servisem v každém setu, čímž nás dnes přehráli.“

Popis utkání:

Do prvního setu vstoupili lépe hosté, domácí vyrobili několik chyb pramenících z nervozity, nicméně po rychlém timu se oklepali a srovnali krok. Bodový rozdíl mezi oběma celky se držel po celý první set okolo jednoho až dvou bodů. V koncovce se pak domácí kousli a týmovou hrou dotáhli první set do zdárného konce.

V druhém setu spadla z domácích nervozita, naopak na straně hostů se objevily nevynucené chyby a menší tlak na servisu měl za následek rychlé vedení domácích. Na palubovku se rychle podívali i druhý nahrávač hostů Radim Šulc a druhý univerzál Adam Kozák, nicméně ani to nestačilo na zlepšení hry. Domácí si tak v pohodě zajistili vedení 2:0 na sety a prozatímní bod do tabulky.

Třetí set domácí polevili, znovu vypustili první tři míče na začátku setu a následně znovu dotáhli skóre. Za stavu 5:5 se musela celkem netradičně dvakrát opakovat výměna, poprvé kvůli nebezpečné srážce pod sítí domácího nahrávače Fifera a hostujícího Vašíčka, podruhé pak bylo nutné výměnu přerušit kvůli chybě zvukového zařízení, které rušilo hru. Poté nastala čtyřbodová série hostů na 9:5 a vypadalo to opět na výpadek domácích, kteří se však opět kousli a srovnali na 9:9. Poté už domácí nic neponechali náhodě a došli si pro první letošní tříbodový zisk do tabulky.

Autor: Štěpán Chvosta

Krátké zprávyArchiv
1. liga mužů - finále

TJ Sokol Dobřichovice – TJ Slavia Hradec Králové 3:1 (20:25, 25:21, 25:23, 25:23), TJ Sokol Dobřichovice – TJ Slavia Hradec Králové 2:3 (22:25,...

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Recife (BRA)

Hermannová / Štochlová – Klinger D. / Klinger R. (AUT) 1:2 (21:23, 23:21, 13:15)

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Recife (BRA)

Ahtiainen / Lahti (FIN) – Hermannová / Štochlová 2:0 (kontumačně), Hermannová / Štochlová – Elize Maia / Thamela (BRA) 2:1 (21:14, 19:21, 16:14)

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Recife (BRA) - kvalifikace

Trousil / Westphal – Schalk / Bourne (USA) 0:2 (11:21, 16:21), Šépka / Sedlák – Ermacora / Waller (AUT) 0:2 (19:21, 19:21)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Dauhá (QAT)

čtvrtfinále: Mol / Sørum (NOR) – Perusič / Schweiner 2:1 (21:17, 23:21, 15:12)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Dauhá (QAT)

Perušič / Schweiner – van de Velde / Immers (NED) 0:2 (21:23, 21:19), Perušič / Schweiner - George / Andre (BRA) 2:0 (21:17, 21:16)

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018