31.3.2017

Semifinále jsou srovnané, druhé duely patřily Liberci i Budějovicím!

Druhými zápasy semifinálové série dnes pokračovala mužská UNIQA extraliga. Po čtvrtečních soubojích, kdy zvítězily po základní části lépe postavené týmy, se dnes série srovnaly, uspěl totiž jak Liberec, tak českobudějovický Jihostroj. Semifinále pokračuje v neděli třetími duely.

VK ČEZ KARLOVARSKO – VK ČESKÉ BUDĚJOVICE

Druhý zápas semifinále play off utkání Uniqa volejbalové extraligy mužů v Hale pro míčové sporty v Karlových Varech mezi VK ČEZ Karlovarsko a VK České Budějovice začal v 18h. Karlovarsko po včerejší výhře bude určitě chtít využít domácího prostředí, ale České Budějovice jsou velmi silný soupeř, který se umí velmi dobře připravit.

č.: 176  dne: 31.3.2017 v hod.:18:00

VK ČEZ Karlovarsko – VK České Budějovice  1:3 (28:26, 18:25, 19:25, 22:25)

Rozhodčí: Renčík K.,Kořenek J., Koutník P., Kindermanová L.

Počet diváků: 915

Stav série: 1:1

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Treial, Končál, Málek, Široký, Hudeček, Zmrhal, Treial, libero: Pfeffer. Střídali: Štefko, Sukuba.

Hosté: Michálek, Mach, Hackworth, Kraffer, Sobotka, Habr, libero: Kryštof. Střídali: Todua.

Vyjádření:

Domácí:

Ondřej Hudeček (kapitán VK ČEZ Karlovarsko): „No dneska nás Budějovice ubránily, nám se nedařilo na útoku a z toho pramenil celý vývoj utkání, kdy v druhém setu jsme měli náskok, ale díky své obraně se vrátily do utkání a pak nás začaly převyšovat. Je to 1:1 a jedeme do Budějovic a nějak se s tím popereme.“

Jiří Novák (trenér VK ČEZ Karlovarsko): „Nic se neděje, dnes jsme hold prohráli to ke sportu patří, musíme být více odvážnější, protože prohrát se může, ale musíme do toho více srdíčka a navíc jsme dnes narazili na takticky dobře připraveného soupeře, ale půlku jsme tahali za delší konec a pak se to trochu otočilo a už jsme se nezvedli.“  

Hosté:

Filip Habr (kapitán VK České Budějovice): „Jsme rádi za výhru, dnes to byl úplně jiný výkon než včera, lepe jsme přihrávali a já jsem to měl mnohem jednodušší, navíc jsme byli v hale již druhý den a mohli jsme s ní sžít. Jsme rádi za vítězství, ale nic to neznamená, musíme hrát doma stejně agresivně.“

René Dvořák (trenér VK České Budějovice): „Tak my jsme se dnes zlepšili prakticky ve všem. Měli jsme dobrý servis, připravili jsme se na Karlovarsko v obraně a zvládli jsme velmi dobře i útok po přijmu a útok na bodové míče. Takže naprostá spokojenost.“

Popis utkání:

Karlovarsko se snaží jako včera tlačit na servis, ale jsou to hosté, kteří získává jí první dva body. Následně obě družstva hrají pozorně a pravidelně získávají svoji ztrátu. Do prvního TTO jdeme za stavu 6:8 z pohledu Karlovarska. Po TTO Karlovarsko koncentruje síly a srovnává na 8:8. Srovnávací bod zařizuje Marek Zmrhal přímým bodem z podání. Do stavu 10:10 si každé družstvo drží svoji ztrátu. Následuje rychlá hra na šíti ze strany Karlovarska a trenér Dvořák žádá TO. Karlovarsko nadále tlačí jak na servisu tak na útoku na síti a do druhého TTO jdeme ve stavu 16:13 pro Karlovarsko. Domácí se začínají prát s příjmem a hosté srovnávají na 19:19. Za stavu 20:20 dochází k nedorozumění rozhodčích, z kterého těží hosté ( 20:21 ). Ve stavu 21:22 dochází k zablokování Marka Zmrhala a hostí zvyšují na 21:23 u pohledu Karlovarska. Marek Zmrhal vše opravuje a sám blokuje útok hostí ( 23:23 ). Trenér Dvořák žádá druhý TO, po které hosté získávají bod a jsou první setballu. Ondra Hudeček po horším příjmu skládá míč do pole a je srovnáno ( 24:24 ). Dostáváme se postupně až do stavu 26:26. Kdy nejprve Karlovarsko získává bod na bloku a následně Zdeněk Málek zakončuje set probitím trojbloku. 

Druhý set začíná kralování kapitána Hudečka na útoku. Karlovarsko hned v úvodu získává break bod ( 3:1 ). Po přesném servisu Zdeňka Málka, kraluje na bloku Marek Zmrhal a ve stavu 5:2 hostující trenér žádá TO. Po TO hosté snižují na 5:4, díky bloku na Marka Zmrhala. Z stavu 6:5 přichází hrozba na servis hostí Filip Habr. Servis velmi tvrdý je zpracován liberem Pfeffrem a Marek Zmrhal na útoku zvyšuje na 7:5. Přichází Ondra Hudeček na servis a jeho tvrdý servis se pouze odráží do pole domácích, což je lahůdkou pro Henri Treiala. Za stavu 8:5 jdeme do prvního TTO. Do stavu 11:8 si každé družstvo připisuje ztrátu, ale pak Marek Zmrhal čapá míč v poli a Ondra Hudeček zvyšuje na 12:8. Hostů se nedaří na servisu, což bývá jejich silnou zbraní. Za stavu 15:12 domácí špatně zpracovávají lehké míče a chybují na útoku. Hosté toho využívají a nejen, že srovnávají, ale do druhého TTO jdou za stavu 15:16 z pohledu Karlovarska. Karlovarsko si vybírá slabou chvilku na přijmu. Z stavu 15:17, kdy míč je za základní lajnou domácích, druhý rozhodčí píská dotek sítě. Celá hala, včetně hráčů tomu nerozumí ( 16:19 ). Trenér Novák žádá TO. Dochází ke střídání nahrávačů u domácích. Nepochopitelný výpadek domácích pokračuje a trenér Novák žádá druhý TO za stavu 17:22. Další bod pro hosty a vrací se nahrávač Končál. Stav mění Henri Treial útokem středem. Hostující Sobotka přidává další bod a hosté mají setball, který proměňují blokem při útoku Málka ( 18:25 ).  

Začátek třetího setu se družstva střídají v přidávání bodů na svoji stranu. Budějovice se dnes velmi dobře připravili na středové hráče Karlovarska, kterým se nedaří prosadit proti Budějovickým blokům. Z tohoto důvodu Karlovarsko jde do prvního TTO se ztrátou tří bodů ( 5:8 ). Od poloviny druhé setu se hosté zlepšují na servisu a díky horší příjmu to mají smečaři domácích těžší. Hosté zvyšují svůj náskok na 10:14. Karlovarský nahrávač Končál za 11:14 se staví na blok a snižuje jeden bod. Následuje, technická chyba Karlovarska a do druhého TTO jdeme opět o 4 body ve prospěch Budějovic ( 12:16 ). Pokud si někdo myslel, že to po včerejší výhře bude mít Karlovarsko jednoduché, tak se velice mýlil. Hosté zvyšují až na 13:18 a trenér Novák žádá TO. Domácí žádají druhý TO po špatné přijmu domácího Málka, které vede k bodu hostí ( 14:21 ). Za stavu 16:22 se staví na servis Zdeněk Málek, jehož servis dělá soupeři problémy a následně Marek Zmrhal získává dva body při útoku na síti. Trenér Dvořák zastavuje hru TO. Po TO Zdeněk přidává další bod přímo ze servisu ( 19:22 ). Následně Karlovarsko kazí servis a další bod přidávají bod hosté při přetlačované na síti. Poslední bod setu získávají hosté při technické chybě Marka Zmrhala – útok do autu ( 19:25 ).

Na začátek čtvrtého setu je na Karlovarsku cítit větší nervozita, pravděpodobně z dvou přechozích setů. Vstup do setu se nepodařil a tak trenér Novák žádá TO za stavu 3:6 z pohledu Karlovarska. Po TO se situace s Karlovarskem nelepší a do prvního TTO jdeme za stavu 5:8. Karlovarsko snižuje jeden bod za stavu 9:12 blokem Henri Treiala ( 10:12 ). Následně Karlovarsko nevyužívá rozhozené obrany po dělovém servisu Marka Zmrhala. Budějovice začínají chybovat a domácí srovnávají stav na 13:13, což vede k TO hostí. Po TO přidává bod Sobotka útokem středem, ale stejnou mincí oplácí domácí Široký. Po nepřesné nahrávce domácí Končála nemůže Hudeček útočit a soupeř získává jednoduše míč na svoji stranu a po té i bod. Druhý TTO je za stavu 14:16 z pohledu domácích. Hostující Sobotka opět jako v druhém setu dělá problémy svým servisem Karlovarsku( 14:17 ). Díky technické chybě hostí se stav upravuje na 17:18 z pohledu domácích. Za stavu 18:19 dochází k posílení obrany na sití, přichází Štefko místo Končála. Další střídání za stavu 19:20. Přichází Sukuba místo Zmrhala na servis. Hosté pravidelně získávají svoji ztrátu a navíc na stavu 20:22 je zablokován domácí Široký. Trenér Novák žádá druhý TO ( 20:23 ). Další bod po technické chybě Málka a máme tu match ball pro hosty. Ještě je proti Široký ( 21:24 ). Další bod Karlovarsku zařizují sami hosté po útoku do autu a trenér Dvořák zastavuje hru druhým TO. Set končí po chybě Končála na servisu. Stav série je 1:1.

Autor: Tým Karlovarska

KLADNO VOLEJBAL CZ – VK DUKLA LIBEREC

Až sedmý mečbol v dramatickém pátém setu rozhodl o výhře Dukly Liberec ve druhém semifinálovém utkání na palubovce Kladna volejbal cz v poměru 2:3.

č.: 175 dne: 31.3.2017 v hod.:18:00

Kladno volejbal cz – Dukla Liberec 2:3 (23:25, 18:25, 25:17, 25:21, 19:21)

Rozhodčí: Fink T., Kvarda P.

Počet diváků: 708

Stav série: 1:1

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Trojan, van Haarlem, Hietanen, Zajíček, Křesťan, Hýský, libero Sparidans. Střídali: Lenc, Dillien.

Hosté:  Janouch, Správka, Leikep, Patucha, Kriško, Staněk, libero Kopáček. Střídali: Veselý, Stolc, Kramár, Galabov.

Vyjádření:

Domácí:

Adam Zajíček (kapitán Kladno volejbal cz): "Dukla vyhrála zaslouženě. Škoda, že jsme to nedotáhli do vítězného konce. Díky fanouškům za podporu."

Milan Fortuník (trenér Kladno volejbal cz): "Soupeř hrál jako pravý úřadující mistr – tím myslím výborně! O to víc si cením, že jsme utkání dotlačili do 5.setu, ve kterém rozhodlo několik drobností."

Hosté:

Aleš Správka (kapitán Dukla Liberec): "V 1. a 2. setu nám nechyběl servis a obrana, pak se to otočilo, měli dobře hrajícího Filipa. V tie-breaku jsme byli šťastnější, protože tam už rozhodují jen maličkosti."

Michal Nekola (trenér Dukla Liberec): "První 4. sety byly hlavně o servisu, takže proto byl stav 2-2. V 5. setu to byl vynikající volejbal se šťastnějším koncem pro nás."

Popis utkání:

Včerejší výhra Kladna určitě psychicky pozvedla svěřence trenéra Fortuníka. V základní sestavě hostů se objevil obávaný slovenský reprezentant T. Kriško. Po prvním oddechovém čase získali Kladeňáci tříbodový náskok. Ovšem stačilo pár chyb a ve vedení byla Dukla. Po servisech Patuchy šli hosté do vedení 15:18. Domácí sice snížili, ale po zablokování Křesťana se dostali Severočeši do nadějné koncovky 19:22. Hietanen a spol. nerezignovali a vyrovnali na 23:23. Koncovku si však pokazili domácí sami. 

Boj o každý míč se rozpoutal od druhého pokračování. V polovině sady však Liberec získal náskok tří bodů, a domácí byli opět ve složité situaci. Po druhém timu byl náskok ještě o dva body vylepšený. Když Dukla zvýšila na 14:19, vypadala situace pro domácí velmi špatně. To se projevilo v samém závěru, kdy Liberec jasně na hřišti dominoval.

Hietanen na začátku třetí sady získal ze servisu tříbodový náskok. Ten byl v prvním oddechovém čase čtyřbodový. Po podáních Kriška se Liberec dostal znovu do blízkého kontaktu. Středočeši však soupeři „utekli“ do druhého timu opět na rozdíl čtyř míčů. Domácí „chytili slinu“ a perfektní servisy Křesťana znamenali další navýšení rozhodujícího stavu. Nakonec Hietanenovo eso znamenalo zisk třetího setu.

Ještě lépe vstoupili do čtvrtého klání Kladeňáci, když zásluhou servisů van Haarlema vedli 5:0! Liberec sice začal vzdorovat, ale v polovině sady Kladno dokázalo využít několika ztrát hostů po druhém technickém timu se dostali do sedmibodového náskoku. Ale loňský mistr se nevzdával. Začal mocnou stíhací jízdu a najednou byl stav jen 22:20. Ale drama Kladno nepřipustilo a srovnalo na 2:2.

Kdo z koho zněla základní otázka před rozhodujícím setem. Při střídání stran se více radovali hosté, kteří vedli náskokem dvou míčů. Domácí sice srovnali na 9:9, ale Dukla si získala dvoubodový náskok zpět a vedla 10:12. Fantastickou smečí ze středu pole Křesťan srovnal na 13:13. Následně se rozhostilo velké drama, v němž nakonec rozhodl těsný aut jinak výborného Křesťana.

Autor: Radek Cába

Fotogalerie
Krátké zprávyArchiv
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX) - kvalifikace

Raupelyte / Paulikiene (LTU) – Hermannová / Štochlová 2:0

 
FIVB Beach Pro Tour Futures – Nuvali (PHI)

finále: Oliva / Kurka – Buytrago / Varga (PHI) 2:1 (16:21, 21:16, 15:13) semifinále: Mermer / Sacit (TUR) – Oliva / Kurka 0:2 (20:22, 17:21)

 
Baráž o extraligu

muži: SKV Ústí nad Labem – TJ Sokol Dobřichovice 1:3 (25:21, 5:25, 24:26, 21:25) stav série 0:1   ženy: TJ Sokol Šternberk – VK Madeta České...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018