30.3.2017

Semifinále lépe rozehrály domácí celky, Kladno i Karlovarsko vedou v sérii 1:0!

Prvními zápasy semifinále play off dnes pokračovala nejvyšší česká soutěž UNIQA extraliga. Z vítězství v úvodních zápasech se radovali volejbalisté Kladna, jenž zdolali mistrovský Liberec 3:1 na sety, i druhý tým základní části - ČEZ Karlovarsko. To udolalo ve třech setech českobudějovický Jihostoj. Hrály se i dva duely skupiny play out, v nich zvítězilo ČZU Praha nad Ústím nad Labem i Zlín nad Benátkami.

VK ČEZ KARLOVARSKO – VK ČESKÉ BUDĚJOVICE

První zápas semifinále play off utkání Uniqa volejbalové extraligy mužů v Hale pro míčové sporty v Karlových Varech před kamerami ČT mezi VK ČEZ Karlovarsko a VK České Budějovice. Karlovarsko bude chtít využít domácího prostředí a poprvé ve své historii vyhrát. To se daří a VK ČEZ Karlovarsko vítězí nejkratším možným způsobem 3:0.

č.: 174  dne: 30.3.2017 v hod.:18:00

VK ČEZ Karlovarsko – VK České Budějovice 3:0 (25:22, 25:19, 29:27)

Rozhodčí: Rychlík D.,Činátl R., Koutník P., Ulč P.

Počet diváků: 967

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Končál, Málek, Široký, Hudeček, Zmrhal, Treial, libero: Pfeffer. Střídali: Štefko, Sukuba.

Hosté: Todua, Habr, Michálek, Mach, Hackworth, Kraffer, libero: Kryštof. Střídali: -  

Vyjádření:

Domácí:

Ondřej Hudeček (kapitán VK ČEZ Karlovarsko): Určitě spokojenost za historicky první vítězství Varů v semifinále. Já osobně jsem hrozně šťastný za ten třetí set, kdy jsme se vrátili do utkání bojovností a trpělivou hrou, obranou a vším možným, jsme dokázali ještě vyhrát, za to patří velký dík a měli bychom si tu energii přenést i do dalšího utkání.“

Jiří Novák (trenér VK ČEZ Karlovarsko): „Vydřené vítězství, kluci se toho zhostili výborně, kromě výpadku ve třetím setu. Dva sety jsme plus mínus drželi naší herní kvalitu a musíme se připravit znova na možná ještě těžší utkání než dnes. “  

Hosté:

Filip Habr (kapitán VK České Budějovice): „Hráli jsme dnes příšerně, myslím si, že jsme mohli dnes klidně vyhrát, ale každou bodovku, kterou jsme mohli zúžitkovat, tak jsme si nepřipravili a nevidím na tom nic dnes pozitivního. Myslím, že Varům na nás stačil ne úplně 100% výkon.“

René Dvořák (trenér VK České Budějovice): „V prvním setu jsme prohospodařili myslím 8-9 bodových balónů, které jsme si nebyli schopni nahrát a nebo, když jsme si nahráli, tak od útočit, od toho se odvíjel celý set. Ve druhé setu jsme hned odjeli a horko těžko jsme to doháněli. A ve třetím setu jsme prohospodařili úplně jasné vítězství v setu tím, že jsme nebyli schopni si to nahrát a složit.“

Popis utkání:

Od prvního míče prvního setu začíná Karlovarsko tlačit na servis, aby měl jednodušší hru na síti. Toto se Karlovarsku daří. Do stavu 3:3 Budějovice drží krok, následuje série Karlovarska a za stavu 6:3 žádá trenér Č. Budějovic o TO. Do prvního TTO jdeme za stavu 8:4 pro Karlovarsko. Karlovarsko před zaplněnými tribunami hraje pestře a důrazně. Přidává jeden bod za druhým až trenér Budějovic musí žádat druhý TO za stavu 15:9. Vypadá to, že do druhého TTO půjdeme záhy, ale opak je pravdou. Budějovice snižují a do TTO se dostáváme až za stavu 16:13 pro Karlovarsko. Domácí začínají mít trochu problémy s nahrávkou a díky tomu Budějovice snižují až na 18:16, kdy trenér domácích Jiří Novák žádá pro jistotu TO. Následuje i pár chyb v přijmu Karlovarska, ale k zisku bodu Karlovarsku pomáhají výrazně blokaři a také servis domácího Málka, který přidává eso za stavu 20:17. Blíží se konec setu a přichází i trochu nervozity. Ale Marek Zmrhal přivádí domácí do set ballu za stavu 24:21. Sám kazí následný servis, což mu vrací hostující Kraffer a domácí vítězí 25:22.

Druhý set začíná vzájemným ziskem svých ztrát až do stavu 3:3, kdy domácí získávají výhodu dvou bodů ( 5:3 ). Tuto výhodu však vzápětí ztrácí, kdy hosté srovnávají na 6:6. Do prvního TTO jdeme za stavu 8:7 pro hosty. Za stavu 11:11 domácí úspěšně blokují  a vzápětí kapitán Hudeček přidává bod přímo z podání. Domácí vedenou 13:11 a trenér Dvořák žádá TO. A máme tady další bod přímo z podání kapitána Hudečka. Následné podání je špatně zpracováno hosty a Marek Zmrhal přidává další bod při útoku na síti ( 15:11 ). Hosté střídají, přichází místo Habra Červinka. Do druhého TTO jdeme po útoku středem Henri Treialem ( 16:12 ). Po TTO hostující Kraffer smečuje do autu a domácí zvyšují stav na 17:12. Po zisku bodu Budějovic ( 17:13 ), hosté opět střídají a přichází Sobotka na podání. Hostům se daří snížit stav až na 18:16 z pohledu Karlovarska a domácí trenér Novák žádá TO. Domácím se nedaří ztrátovat ( Málek, Hudeček ) a proto hosté snižují na 18:17 z pohledu domácích. Následuje útok Málka a domácí přidávají bod na 19:17. Hosté snižují, ale Ondra Hudeček se opírá do útoku a Karlovarsko veden 20:18. Následují bloky Hudečka a Zmrhala, na které reaguje trenér hostí TO ( 21:18 ). Po tvrdém servisu domácího Málka, Marek Zmrhal přidává další bod a přichází zpět na nahrávku hostí Habr. Po další ráně Málka přidávají bod na bloku Široký, Zmrhal a Hudeček. Přichází místo hostujícího Kraffera Kuliha. Do setballu přivádí domácí blok Široký, Zmrhal. Poslední jmenovaný získává poslední bod domácích a Karlovarsko vyhrává druhý set 25:19. 

Začátek třetího setu nezastihl Karlovarsko v dobré pohodě a proto trenér Novák musí sáhnout po TO za stavu 4:0 pro hosty. Následují další 2 body než Karlovarsko začne snižovat stav. To se daří až Málkovi.  Hra se přelévá na jednu i druhou stranu a do prvního TTO jdeme za stavu 8:4 pro Budějovice. Karlovarsku se nedaří rozehrávka a tak trenér musí žádat druhý TO za stavu 5:12 z pohledu domácích. Pokračuje stejná písnička, špatný příjem a tím pádem nedobrá rozehrávka. Hosté zvyšují až do druhého TTO. ( 8:16 ). Toto není ta hra domácích z prvních dvou setů. Domácí střídají nahrávače a hra se začíná vyrovnávat. Za stavu 13:18 po sérii domácích bloků žádá hostující trenér TO. Následuje další skvělá hra domácích na bloku a stavu se zatavuje na 16:18 pro hosty. Hra domácích, diváky přivádí k velmi hlasitému povzbuzování. Do setballu přichází dříve hosté, ale Marek Zmrhal a spol neskutečně srovnávají hru na 24:24. Následuje další bod Karlovarska po senzačním bloku Hudečka. Tribuny doslova šílí ( 25:24 ). Hosté srovnávají a ještě přidávají bod ( 25:26 ). Karta se znovu otáčí, nejprve Karlovarsko srovnává a Hudeček přidává další bod přímo z podání. Hosté srovnávají, ale další bod opět na stranu domácích ( 28:27 ). A setball mají domácí, který proměňují. Set končí za stavu 29:27.

Autor: Za tým Karlovarska Jan Meruna

KLADNO VOLEJBAL CZ – VK DUKLA LIBEREC

Úvodní semifinále play – off Uniqa extraligy mezi hráči Kladno volejbal cz a Duklou Liberec přineslo vyrovnaný boj, ve kterém začal lépe loňský mistr, ale nakonec z vítězství 3:1 se radoval letošní vítěz základní části.

č.: 173 dne: 30. 3. 2017 v hod.:18:00

Kladno volejbal cz – Dukla Liberec 3:1 (16:25, 25:19, 25:23, 25:19)

Rozhodčí: Hudík M., Kovář V.

Počet diváků: 762

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Hýský, Zajíček, van Haarlem, Hietanen, Trojan, Křesťan, libero: Sparidans. Střídali: Lenc, Syrůček, Dillien.

Hosté: Janouch, Správka, Leikep, Patucha, Stolc, Staněk, libero: Kopáček. Střídali: Galabov, Kriško, Veselý.

Vyjádření:

Domácí:

Adam Zajíček (kapitán Kladno volejbal cz): "Pomohla naše vůle, po 1. setu se to rozjelo a yačali jsme hrát. Zatlačili jsme na servisu a tím začal Liberec také dělat chyby. Díky fanouškům za bouřlivou atmosféru a těšíme se zítra na další zápas."

Milan Fortuník (trenér Kladno volejbal cz): "Opět jsme prokázali, že umíme i za nepříznivého stavu zabojovat a jsem rád za vítězství."

Hosté:

Aleš Správka (kapitán Dukla Liberec): "První polovinu zápasu si myslím, že jsme byli lepší. Měli jsme to lépe rozehrané a přehrávali jsme je v obraně. V 2. polovině nás domácí přehráli na servisu."

Michal Nekola (trenér Dukla Liberec): "Myslím si, že rozhodl 3. set, který domácí vyhráli v koncovce."

Popis utkání:

Domácí začali nervózně, čehož zkušený soupeř dokázal využít. Hosté se dostali do trháku 6:10, a od té doby si udržovali vedení, i když minimální. Za stavu 15:17 však přišel na servis hostující smečař Správka a sedmi body za sebou rozhodl o výhře svého týmu.

Druhé pokračování mělo průběh sinusovky. Každý chvilku tahal pilku. Domácí získali tříbodový náskok za stavu 20:17, což rozhodlo o koncovce, ve které kladenský celek zásluhou několika úspěšných bloků a solidních útoků nakonec dovedl sadu do úspěšného konce.

Rozhodující okamžiky střetnutí se odehrály ve třetím setu. Od začátku tahali domácí za kratší konec. Finský reprezentant Hietanen sice stačil stáhnout náskok Dukly až na 12:13, ale do druhého oddechového času šli Severočeši zase s náskokem tří míčů. Za tohoto stavu přišel na servis zase zástupce Suomi a rázem byl stav nerozhodný 22:22. Místo očekávané bitvy však přišel kolaps hostů a Křesťan se zasloužil o důležité body.

Poslední dějství vypadalo hodně dlouho pohodově. Na hře Liberce přece jen byla patrná částečná odevzdanost po nezvládnutí předchozí sady a Kladno se dostalo až do sedmibodového náskoku 17:10. Za tohoto stavu poslal trenér Nekola na palubovku obávaného Tomáše Kriška a 208 cm vysokého Veselého a Dukla stáhla náskok až na 20:18. Potom však přišla laciná chyba libereckého Patuchy a hosté se již nevzpamatovali. Utkání ukončil úspěšný domácí trojblok.

Autor: Anna Earl

VOLLEY TEAM ČZU PRAHA– SK VOLEJBAL ÚSTÍ NAD LABEM

K poslednímu zápasu sezóny, tedy aspoň pro pražské ČZU, je souboj ČZU Praha a Ústí n. L. Domácí zvítězili hladce 3:0 na sety a připsali si tři body.

č.: 141 dne: 30.3.2017 v hod.: 17:00

Volley Team ČZU Praha  – SK Volejbal Ústí nad Labem 3:0 (25:17, 25:22, 25:20)

Rozhodčí: Záhorcová K., Nedbálek A.

Počet diváků: 45

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Sobek, Kuboš, Záveský, Krajčovič, Patočka, Rybníček, libero: Pondělíček, Kovařík. Střídali:

Hosté: Tibitanzl, Šulava, Ulč, Vodvárka, Boehm, Nesvačil libero: Kořínek. Střídali: Nadazdin, Kohlmann, Nesvačil, Pilous.

Vyjádření:

Domácí:

Záveský (kapitán Volley Team ČZU Praha): „Poslední domácí zápas jsme odehráli před vlastními diváky s hrdostí a s výhrou 3:0“.

Malán (trenér Volley Team ČZU Praha): „Aspoň poslední domácí zápas jsme vyhráli, očekávám stejně kvalitní výkon od hráčů i ve Zlíně“.

Hosté:                                                       

Ulč (kapitán SK Volejbal Ústí nad Labem): „Dnes jsme měli hůře přihráno a díky tomu jsme se špatně pak prosazovali na útoku“.

Brom (trenér SK Volejbal Ústí nad Labem):Kamenem úrazu dnes byla přihrávka a útok. Tyto dvě činnosti musíme do baráže zlepšit nebo se nám to zle vymstí“.

Popis utkání:

I přestože domácí na začátku prohrávali o tři body, tak se do prvního TT karta obrátila a domácí vedou 8:7. Ve střední části setu domácí svůj náskok navýšili, hlavně díky blokujícím hráčům, na čtyři body 16:12. Domácí si jdou hladce za vítězstvím v setu, když svůj náskok ještě zvyšují (21:15) výborným servisem. ČZU v setu vítězí v poměru 25:17.

V druhém setu už domácí začátek neprospali a nekompromisně tlačí hosty servisem (8:4). Hosté ve střední části setu stáhli náskok domácích na dva body. ČZU ale nechtělo připustit žádné komplikace a náskok si obratem bere zpět (16:12). Závěrečná část je o dvoubodových fázích, kterou lépe využili hráči Ústí a stáhli náskok domácích na jeden bod (21:20). I přestože hosté dotáhli náskok domácích na jeden bod, vyhrávají v setu domácí v poměru 25:22.

Třetí set je již v režii domácích. Po několika blocích a úspěšných servisech vedou 11:6. Střední část setu opět ovládli domácí a nyní vedou 16:9. Závěrečná část setu se odehrávala v poklidném tempu, kdy domácí si šli pomalu, ale jistě za vtězstvím. Domácí vítězí i v třetím setu a to v poměru 25:20.

Autor: Mgr. Richard Dupal

VK BENÁTKY NAD JIZEROU – VSC FATRA ZLÍN

Naposledy v letošním ročníku EX-M se představili benátečtí volejbalisté na domácí palubovce. Celkem 7x se doma radovali z vítězství, to platí i o dnešním soupeři Zlínu, když nad ním zvítězili v 19. kole 3:2 (17,-18,23,-18,14) za 122 minut. Návštěvnost letos byla velmi slušná. Do benátecké haly dorazilo celkem 4.628 diváků, včetně dnešního duelu. V loňském roce přišlo 4.103 diváků a předloni 3.910 diváků. Nakonec se benátečtí volejbalisté rozloučili s věrnými diváky těsnou prohrou  v pětisetové dramatické bitvě 2:3. Po druhém setu došlo k dojemnému loučení s dlouholetým blokařem Alešem Dittrichem, který se s extraligovým volejbalem loučí a v sobotu ho v Ústí čeká poslední zápas.

č.: 142 dne: 30.3.2017 v hod.: 18:00

VK Benátky n. Jizerou - VSC Fatra Zlín 2:3 (21:25, 31:33, 25:20, 25:20, 10:15)

Rozhodčí: Matěj Dmejchal a Jiří Kmoníček

Počet diváků: 220

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Celerýn, Moník, Malínek, Nesvačil, Vachoušek, Dittrich, libero: Sadílek. Střídali: Bartoš, Sergeev, Němeček.

Hosté: Truong, Kostoláni, Čechmánek, Kolář, Motyčka, Navláčil, libero: Bláha. Střídali: Přikryl, Adamec, Hupka.

Vyjádření:

Domácí:

Pavel Bartoš (kapitán VK Benátky nad Jizerou): "Dneska se potvrdilo, že se Zlínem hrajeme vždy vyrovnané utkání, jako každé ze čtyř utkání, co jsme s nimi letos hráli. Hrálo se pět setů, v tiebreaku rozhodne vždy štěstí a dnes podle mě i zkušenost Pavla Koláře."

Pavel Třešňák (trenér VK Benátky nad Jizerou): "Myslím si, že určitě rozhodl druhý set, který jsme měli na dosah a měli jsme ho vyhrát. Pak by utkání skončilo možná naší výhrou, ale takhle? Tým je tak zdravotně zdecimovaný, že už se sestavou nebylo jiné řešení. V závěru nám už došly síly."

Hosté:

Pavel Kolář (kapitán Fatra Zlín): "Jsme rádi za vítězství v této bouřlivé atmosféře."

Roman Macek (trenér Fatra Zlín): "Udělali jsme spoustu chyb, ale nakonec jsme ten pátý set zvládli."

Popis utkání:

V prvním setu začali domácí hráči velice dobře. Přímý bod z podání (Stanislav Vachoušek) posílá Benátky do dvoubodového vedení (6:4), které ale po doteku bloku sítě za stavu 7:7 končí. Naposledy v prvním setu domácí získávají dvoubodové vedení za stavu 9:7, to se pro změnu vyznamenává z vedlejšího kůlu domácí univerzál (Marek Nesvačil). Po vyrovnání (10:10 – Benátky nouzově do sítě) se jednobodové vedení přelévá z jedné strany na druhou. Na vině je celá řada nepřesností z obou stran. Až po druhém TT se hosté osmělují a prakticky na jednom postavení získávají čtyřbodové vedení (18:22 – blok Jiří Adamec). Po zkaženém podání Benátek se hosté radují z prvního setbolu (20:24), ale i oni kazí své podání. Až druhý setbol proměňuje nekompromisně Luboš Kostoláni a hosté jsou ve vedení 0:1 na sety.

Druhý set byl neuvěřitelně vyrovnaný. Žádné družstvo si nedokázalo získat až do samotné koncovky sebemenší bodový náskok (4:2 – Vojtěch Malínek eso, 5:7 – domácí do autu a hosté eso – Pavel Kovář, 7:10 – eso Jakub Motyčka, 13:14 – Aleš Ditrich po špatném příjmu z první útočí, 15:15 – Milan Moník z hlavního kůlu o blok, 17:19 – hosté dvojblokem, 19:19 – domácí dvojblok). První setbol získává domácí univerzál Marek Nesvačil za stavu 24:23. Domácím se nedaří setboly proměnit a když dvakrát útočí ze zadní zóny a dvakrát přešlápnou lajnu vymezující třímetrovou útočnou zónu, jsou hosté na setbolu (25:26). Přetahovaná o setboly pokračuje až do nekonečně dlouhé koncovky i díky několika sporným míčům (nečisté hraní na straně domácích). Až za stavu 31:33 se hostům podařilo proměnit setbol dobře postaveným blokem (Vojtěch Navláčil) a zvýšit své vedení 0:2 na sety.

Třetí set byl kořistí Benátek. Ty hned od prvních míčů získali tříbodové vedení (3:0 - Zlín aut a Valerii Sergeev trestá špatný příjem Zlína). Po prvním TT třetí sady Benátky své vedení navyšují blokem (9:5 - Valerii Sergeev, 12:7 – Marek Nesvačil). Po chybách Zlína náskok domácích narůstá až na 20:14. V koncovce hosté přidávají na důrazu a začínají nenápadně Benátky bodově dohánět. Když se přidá pár nečistě zahraných míčů a přešlap při podání s červenou kartou pro asistenta trenéra Benátek, na ukazateli z ničeho nic svítí rozdíl pouhých tří bodů (21:18). Závěr setu ale zvládli domácí volejbalisté na výbornou. Marek Nesvačil přímým bodem z podání získává pro domácí první setbol v utkání (24:19). První setbol hosté odvracejí, ale potom kazí své podání a je sníženo 1:2 na sety.

Do čtvrtého setu vletěl velmi dobře pro změnu Zlín. Bloky Michala Čechmánka a Luboše Kostolániho posílají hosty do vedení 0:3. Další bod k dobru získává Luboš Kostoláni esem (1:5). Potom ale na podání přichází Valerii Sergeev a dvě esa snižují na 4:5. Další dvě smeče hostů do autu překlápějí vedení na stranu Benátek (6:5). Těsné vedení si již Benátky pečlivě hlídaly až do druhého TT čtvrté sady (16:15). Po time přichází opět na podání Valerii Sergeev a domácí začínají mít bodově navrch (18:15). Dva poslední míče v tomto setu patří domácímu univerzálovi Marku Nesvačilovi. Nejprve přesně zalívá a získává setbol (24:20) a vzápětí se opět vyznamenává na útoku a před námi je tiebreak. To ale není nic nového. Ani jeden zápas v letošním ročníku neskončil jinak než v pětisetové bitvě. V 8. kole doma Zlín vyhrál 3:2, potom v Benátkách se pro změnu radovaly Benátky z výhry 3:2 a v dalším utkání play down ve Zlíně opět zvítězil Zlín 3:2. Tentokrát na řadě měly být Benátky.

Bohužel ale tiebreak začaly Benátky velmi špatně nebo spíš hráči Zlína na výbornou. Benátky se velmi trápily na příjmu podání. Možná se již projevila únava některých hráčů. Libero Vladimír Sadílek do tiebreaku hrál velice dobře, ale v tiebreaku se projevilo jeho nachlazení a výsledkem bylo několik horších příjmů podání. Z toho pramenil nepřipravený útok Benátek a kvalitní blok všech hráčů Zlína. Při střídání stran byl stav pro domácí velmi nepříznivý (2:8). Až po změně stran se na podání vyznamenává marek Nesvačil (eso a blok Vladimír Němeček) a hosté již vedou o pouhé tři body (5:8). To je ale ze strany domácích vše. Opět horší příjem podání a za stavu 8:14 po dvojbloku Zlína (Duc Luan Truong – Michal Čechmánek) tu máme první mečbol utkání. Dva mečboly Benátky odvracejí, ale na tvrdou smeč Luboše Kostolániho již obranu nenašly a je konec utkání. Hosté získávají do tabulky o udržení dva body a domácí pouze jeden.

Autor: Zdeněk Šolc

Fotogalerie
Krátké zprávyArchiv
Baráž o extraligu

muži: TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 0:3 (19:25, 23:25, 21:25) stav série 2:2 ženy: VK Madeta České Budějovice – TJ Sokol Šternberk...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Diaz / Alayo (CUB) 0:2 (19:21, 18:21)

 
Baráž o extraligu - muži

TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 1:3 (20:25, 25:20, 22:25, 26:28) stav série 2:1

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – George / Andre (BRA) 0:2 (11:21, 8:11) - skreč, Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018