26.8.2020

Spolupráce příbramských Kocourů s novým trenérem funguje na jedničku

Volejbalisté Příbrami se připravují na nadcházející sezónu nově pod dohledem Petra Klára, který na příbramské lavičce zažije premiéru v roli hlavního trenéra. Své nové svěřence si v přípravě nemůže vynachválit.

Petr Klár je nejen trenérem v Příbrami, ale působí i jako asistent trenéra u juniorské reprezentace. „Bohužel už jsem téměř dopůsobil, což mě vzhledem k ME u nás v Brně neskutečně mrzí. Přípravu v Příbrami vedu od začátku sám. Pouze s kondicí mi pomáhá na dálku Dan Červenka, který působí právě u juniorskému nároďáku. Toho jim v nároďáku, bohužel pro mě, musím nechat, odvádí tam skvělou práci. Bohužel mě živí klub a obojí skloubit prostě nešlo,“ objasnil nový trenér Příbrami.

Přípravu zahájil s týmem osm týdnů před startem UNIQA extraligy, tj. 27. července. Jelikož mám velmi mladý tým, tak jsem porušil svoji letitou zásadu nehrát antukové turnaje a chtěl jsem hodně herní praxe pro zažití herních systémů. Chtěli jsme jet na Vranov, Dřevěnic a Chlumce. Bohužel jsme byli vzhledem ke známé situaci pouze na tom turnaji posledním,“ lituje změn v programu přípravy.

Na druhou stranu Petra Klára těší fakt, že od začátku přípravy měl k dispozici téměř všechny hráče. „Pouze o týden později dorazil první nahrávač Robert Viiber a o měsíc později kvůli vízům konečně i Saša Hladenko,“ odtajnil další posilu, reprezentačního blokaře Ukrajiny, trenér Kocourů.

V kádru Příbrami se to vedle zkušených Martina Böhma a Davida Juračky „hemží“ mladými hráči. „Spolupráce je zatím opravdu skvělá a musím je pochválit. Kluci makají na 120%. Občas mi jich je v těch vedrech i líto,“ říká spokojeně Klár a dodává. „Fyzicky jsou na tom velmi dobře, teď musí zamakat každý volejbalově a individuálně i nad taktickým myšlením. Není to jenom o tom jít na plac a mlátit do balonu. Patří k tomu umění řešit různorodé herní situace.“

K sehrávání týmu došlo už na přípravném turnaji v Liberci. Teď čekají Kocoury ještě přátelská utkání s Budějovicemi, Ústím, Kladnem, Benátkami, ale i domácí turnaj 4. – 5. září.

Ve volejbalových kuloárech se „šušká“, že se chystá změna na pozici prezidenta příbramského klubu. „Zaslechl jsem to tady. Tyto věci jdou mimo trenéra. Nevidím důvod, proč by to mělo nějakým způsobem ovlivnit náš vstup do extraligy,“ zůstává klidný Petr Klár.

 

Autor: Jiří Carba, foto VK Příbram

Krátké zprávyArchiv
Baráž o extraligu

muži: TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 0:3 (19:25, 23:25, 21:25) stav série 2:2 ženy: VK Madeta České Budějovice – TJ Sokol Šternberk...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Diaz / Alayo (CUB) 0:2 (19:21, 18:21)

 
Baráž o extraligu - muži

TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 1:3 (20:25, 25:20, 22:25, 26:28) stav série 2:1

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – George / Andre (BRA) 0:2 (11:21, 8:11) - skreč, Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018