2.2.2024

Startuje play off 1. ligy mužů a letos hodně otevřený souboj o extraligovou baráž

Tento víkend jsou na programu první zápasy play off 1. ligy mužů. Do vyřazovacích bojů postoupila čtyři „béčka“ extraligových klubů a podle očekávání Sokol Dobřichovice, Slavia Hradec Králové, Sokol Bučovice a Spartak Velké Meziříčí. Trochu překvapením může být nepostup pražských Lvů B, kteří budou hrát ve skupině o záchranu.

Jednoznačným favoritem je opět Sokol Dobřichovice, v jehož kádru je několik ještě nedávno extraligových hráčů v čele se stále skvělým Martinem Böhmem. Navíc v posledních hodinách přestupového „okna“ dobřichovičtí sokolové posílili na postu blokaře, když z extraligových Benátek k nim přišel Martin Hudák. Na jejich soupisce také najdeme smečaře Karlovarska Matěje Pastrňáka, ale zde se nepředpokládá, že by Karlovarsko na ligové boje uvolnilo smečaře ze své základní šestky.

Z druhého místa jde do play off další sokolský tým Bučovice. I družstvo Bučovic má ve svém středu několik hráčů, kteří si prošli naší nejvyšší volejbalovou soutěží, a i u nich bude hodně záležet na vůli extraligových týmů, jak jim uvolní své mladé hráče, které jsou v Bučovicích na hostování.

Třetí po základní částí byla Slavia Hradec Králové, o které se říká, že by o účast v ČEZ extralize měla enormní zájem. Hradečtí výrazně posílili příchodem Jiřího Kraffera, což se ukázalo již ve čtvrtfinálovém zápase Chance Českého poháru, kdy senzačně nepustili do Final Four Karlovarsko. Na soupisce mají i Jana Štokra, který sice pověsil již kecky na hřebík, ale proč by třeba nepomohl svému kamarádovi a hrajícímu trenérovi Slavie Aleši Holubcovi k postupu do baráže?

Z dalších pozic postupovala do play off 1. ligy béčka extraligových klubů v pořadí Beskydy, Liberec a České Budějovice. Je jasné, že jedno z nich určitě do semifinále postoupí, protože právě béčko Beskyd ve čtvrtfinále změří síly s Libercem. Osmičku prvoligových čtvrtfinalistů doplňuje loňské překvapení této soutěže Spartak Velké Meziříčí, které, jak si všichni pamatujeme, loni vyřadil Sokol Bučovice již ve čtvrtfinále. Posledním, kdo se vešel do bojů o postup do baráže je béčko Brna, což je tým složený převážně z mladých hráčů, kteří čekají na svoji šanci v extralize a bylo by velkým překvapením, kdyby přes favorita z Dobřichovic přešli dál.

Většina zápasů je naplánována na páteční a sobotní večery. Začátky zápasů najdete ZDE

 

Autor: Jiří Carba

Krátké zprávyArchiv
Baráž o extraligu

muži: TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 0:3 (19:25, 23:25, 21:25) stav série 2:2 ženy: VK Madeta České Budějovice – TJ Sokol Šternberk...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Diaz / Alayo (CUB) 0:2 (19:21, 18:21)

 
Baráž o extraligu - muži

TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 1:3 (20:25, 25:20, 22:25, 26:28) stav série 2:1

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – George / Andre (BRA) 0:2 (11:21, 8:11) - skreč, Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018