11.4.2017

Ústí je krok od udržení extraligy, v druhém zápase dominovalo a zvítězilo 3:0 na sety

Volejbalisté Ústí nad Labem jsou blízko záchraně v elitní tuzemské soutěži - UNIQA extralize. V druhém barážovém utkání hladce přehráli vítěze první ligy Zikudu Turnov 3:0 na sety a v sérii hrané na tři vítězství vedou v poměru 2:0. Třetí a případný čtvrtý duel jsou na programu na palubovce Turnova ve středu 19., resp. ve čtvrtek 20.dubna od 19 hodin.

SK VOLEJBAL ÚSTÍ NAD LABEM – TJ ZIKUDA TURNOV

Druhé utkání v baráži o UNIQA extraligu rozhodl druhý set, kdy hosté vedly 21:16 a nezvládli koncovku. Domácí už si nenechali uniknout nabídnutou šanci.

č.: 2 dne: 11.4.2017 v hod.: 18:00 

SK Volejbal Ústí nad Labem - TJ Zikuda Turnov 3:0 (25:21, 25:22, 25:19)

Rozhodčí: Nedbálek Alexandr, Lenert Adam

Počet diváků: 296

Stav série: 2:0

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Tibitanzl Martin, Ulč Jakub, Šulava Marek, Vodvárka Jan, Böehm Samuel, Nesvačil Filip, libero: Kořínek Jiří. Střídali: Nadazdin Srdjan.

Hosté: Folprecht Michal, Ducháč Dominik, Kovář Ondřej, Vencovský Jakub, Šén Petr, Starý Pavel, libera: Kunc Tomáš, Bukovjan Marek. Střídali: -

Vyjádření:

Domácí:

Ulč Jakub (kapitán SK Volejbal Ústí nad Labem): „Ač to vypadá jako lehké vítězství, průběh setů byl dramatický. Ve druhém setu šahali hosté po vítězství, ale naštěstí jsme koncovku zvládli. Děkujeme fanouškům za podporu při bojích o udržení extraligy “

Brom Petr (trenér SK Volejbal Ústí nad Labem): „Vedeme 2:0 na zápasy, ale ke spokojenosti mi to nestačí, mám výhrady k výkonu týmu.“

Hosté:

Vencovský Jakub (kapitán TJ Zikuda Turnov ): „Po prvních dvou vyrovnaných setech, které jsme prohráli díky kvalitnímu servisu domácích, jsme ve třetím setu již nedokázali soupeři vzdorovat. Ústí bylo dnes již výrazně méně nervózní a nedělalo tolik chyb.“

Michal Folprecht (asistent trenér TJ Zikuda Turnov): „Bohužel se nám nepodařilo navázat na včerejší koncentrovaný výkon. Byli jsme nervóznější na přihrávce a díky tomu nás soupeř dnes přehrál."

Popis utkání:

Začátek utkání byl vyrovnaný, a méně nervózní než včerejčí zápas. Vyrovnaný stav vydržel až do koncovky, kdy za stavu 21:20 domácí uspěšnými bloky získají rozhodující body k zisku setu.

Druhý set rozhodl utkání. Hosté jdou do koncovky s nadějným vedením 21:16, na podání přichází domácí Ulč a třemi esy zahájí obrat ve vývoji skóre setu. K tomu se připojí čtyři úspěšné bloky domácích a obrat je dokonán. Vedení 2:0 domácí definitivně uklidnilo. Trenéru Bromovi se v průběhu setu povedlo střídání. Do hry se vrací Šulava a  příležitost dostává i Američan Nadazdin. Oba přinesli do útoku jistotu a razanci.

Třetí set je pod taktovkou domácích. Ti už neponechají nic na náhodě. Útok Nadazdina se stává nechytatelným, kvalitní servis a hlavně obrana v poli i na bloku nedávají hostům naději na obrat v utkání. Set a tím i zápas domácí dohrávají v poklidu za pomoci chyby hostů v útoku.

 

Autoři: Mgr. Miroslav Přikryl, Mgr. Michal Mezera

Krátké zprávyArchiv
FIVB Beach Pro Tour Futures – Castellón de la Plana (ESP) - kvalifikace

Demierre / Schwab (SUI) – Ročková / Příhodová 2:1 (14:21, 25:23, 15:10), Ročková / Příhodová – Vili / Tsenova (BUL) 2:0 (21:15, 26:24)

 
Nové angažmá pro sezónu 2024/2025

Z belgického týmu Tectum Achel přichází do Příbrami na post blokaře Němec Yannick Goralik.

 
Nové angažmá pro sezónu 2024/2025

Nové jméno, nové angažmá – to platí pro reprezentační smečařku Kláru Dítě, za svobodna Faltínovou. Na první zahraniční štaci zamířila z Prostějova...

 
MS 2025 mužů - rozlosování

Mistrovství světa mužů, které se uskuteční v příštím roce na Filipínách, zná složení základních skupin. skupina A: Filipíny, Írán, Egypt,...

 
Nové angažmá pro sezónu 2024/2025

Reprezentační blokař Jakub Klajmon dává sbohem francouzskému Tours a jeho kroky míří do Rakouska, kde oblékne dres AK Aich Dob.

 
Nové angažmá pro sezónu 2024/2025

Po palubovkách české extraligy se bude opět v dresu Ostravy prohánět slovenská smečařka Andrea Štrbová.

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018