23.9.2020

Ve čtvrtek zahájí sezónu i volejbalisté Českých Budějovic a Zlína

UNIQA volejbalová extraliga mužů 2020/21 odstartovala sice už 19. září, ale zápas Zlína a Českých Budějovic musel být kvůli karanténě Jihočechů odložen a tak ostrý start do nové sezóny čeká oba týmy ve čtvrtek ve Zlíně.

Volejbalový klub Jihostroj České Budějovice měl první kolo UNIQA extraligy naplánované na 19. září ve Zlíně. Osmého září však část týmu absolvovala testování na koronavirus s pozitivním výsledkem – následovala karanténa pro všechny členy týmu a zrušení zbývajících přípravných zápasů. Všichni negativně testovaní prošli po konci karantény 14. září úspěšně i druhým testem a mohli začít opět trénovat, pozitivní části klubu končila karanténa právě v den původně naplánovaného prvního zápasu sezonu. Zlín však souhlasil s posunutím prvního utkání o několik dní na čtvrtek 24. září, kdy Jihostroj odstartuje sezonu 2020/21.

Přestože mělo onemocnění u většiny členů týmu velmi lehký průběh, koronavirus zkomplikoval Jihostroji přípravu na novou sezonu. Tým se v kompletním složení mohl sejít až o víkendu 20. září – pouhé čtyři dny před startem soutěže. „Není to optimální, ale musíme situaci brát takovou, jaká je. Naše společná příprava probíhala od 1. srpna bez přerušení až do začátku prvního týdne v září. Hráči navíc vstupovali už do společné přípravy ve velmi dobré kondici, jelikož ve spolupráci s naším kondičním trenérem měli všichni připravené plány, podle kterých trénovali individuálně celý červenec. Věřím, že příprava byla kvalitní a čas byl dostačující. Teď už se všichni těšíme na čtvrteční zahájení sezony ve Zlíně,“ ubezpečuje Mifka.

V českobudějovickém klubu také věří, že koronavirus nezabrání dokončení tohoto ročníku UNIQA extraligy a vyhlášení jejího mistra. „K nějakým komplikacím jistě dojde, ale věřím, že pokud si budou kluby nápomocny při přeložení zápasů, není sezona v ohrožení,“ zamýšlí se Mifka.

Jihostroj tradičně neskrývá cíl bojovat o extraligový titul. „Nesmíme ale podcenit žádný zápas, protože jednou z možností, kvůli situaci ohledně koronaviru, je určení mistra ligy na základě výsledků ze základní části. Každé utkání proto bude důležité a půjde z velké části i o psychickou připravenost týmu na tuto situaci,“ prozrazuje Robert Mifka, který kromě Jihostroje považuje za nejvýraznější aspiranty na titul také Liberec, Karlovarsko a Lvy Praha, kteří útok na titul předem vyhlásili.

Jihostroj bude také obhajovat vítězství v Českém poháru a rovněž bude usilovat o úspěch na mezinárodní scéně. Po úspěšném působení v Lize mistrů z minulé sezony se v aktuálním ročníku představí v evropském Poháru CEV. „Soupeře zatím neznáme – kvůli trochu smolnému losu vzejde až z druhého předkola Ligy mistrů. Papírově to však vypadá, že na nás pravděpodobně vyjde jeden ze dvou světových volejbalových gigantů – Dynamo Moskva nebo Trentino Volley. Pro diváky to tedy bude určitě skvělá podívaná a musíme věřit, že o tento svátek volejbalu z důvodů vládních opatření nepřijdou. Intenzivně jednáme s Českou televizí, aby mohlo být toto utkání odvysíláno,“ říká generální manažer Jihostroje.

 

Autor: Matěj Mayer

Krátké zprávyArchiv
Baráž o extraligu

muži: TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 0:3 (19:25, 23:25, 21:25) stav série 2:2 ženy: VK Madeta České Budějovice – TJ Sokol Šternberk...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Diaz / Alayo (CUB) 0:2 (19:21, 18:21)

 
Baráž o extraligu - muži

TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 1:3 (20:25, 25:20, 22:25, 26:28) stav série 2:1

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – George / Andre (BRA) 0:2 (11:21, 8:11) - skreč, Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018