Reprezentace
9. 5. 2024
Ženy - přátelské utkání: FRA - CZE, Mulhouse
Reprezentace
10. 5. 2024
Ženy - přátelské utkání: FRA - CZE, Mulhouse
Reprezentace
16. 5. 2024
Ženy - turnaj GEL Teplice : CZE - AUT
Reprezentace
18. 5. 2024
Ženy - turnaj GEL Teplice : CZE - ROU
Reprezentace
18. 5. 2024
Muži - turnaj GEL S.Makedonie : CZE - EST
Reprezentace
19. 5. 2024
Muži - turnaj GEL S.Makedonie : CZE - MKD
Reprezentace
24. 5. 2024
Muži - turnaj GEL Lucembursko : CZE - LUX
Reprezentace
25. 5. 2024
Ženy - turnaj GEL Maribor : CZE - ESP
Reprezentace
25. 5. 2024
Muži - turnaj GEL Lucembursko : CZE - UKR
Reprezentace
26. 5. 2024
Ženy - turnaj GEL Maribor : CZE - SLO
Reprezentace
30. 5. 2024
Muži - turnaj GEL Karlovy Vary : CZE - FIN
Reprezentace
31. 5. 2024
Ženy - turnaj GEL Tarnow : CZE - UKR
Reprezentace
1. 6. 2024
Ženy - turnaj GEL Tarnow : CZE - BEL
Reprezentace
1. 6. 2024
Muži - turnaj GEL Karlovy Vary : CZE - ROU
ČVS
1. 6. 2024
Celostátní festival - minivolejbal - Karlovy Vary
ČVS
8. 6. 2024
Celostátní festival - minivolejbal - Praha
Reprezentace
15. 6. 2024
Ženy - Final Four GEL 2024 - Ostrava
Reprezentace
16. 6. 2024
Ženy - Final Four GEL 2024 - Ostrava
ČVS
22. 6. 2024
Celostátní festival - minivolejbal - Ostrava
Reprezentace
2. 8. 2024
Muži - přátelské utkání: LAT - CZE, Riga
22.9.2017

VK DUKLA Liberec slavnostně zahájila novou sezónu UNIQA extraliga mužů

 

Ve středu 20.9.2017 zahájil Volejbalový klub Dukla Liberec slavnostně novou sezónu „UNIQA extraliga mužů“ s představiteli města, sponzory, novináři a Českou televizí. Posezení se uskutečnilo v hotelu Petra, kde přítomní měli možnost po zahajovací řeči ředitele Dukly Liberec položit pár otázek jak řediteli, tak i reprezentačnímu trenérovi a trenérovi Dukly v jedné osobě Michalovi Nekolovi a kapitánu týmu Aleši Správkovi. Po příjemné debatě jsme se zeptali na šest otázek přímo Pavla Šimoníčka:

 

Pavle, jak již bylo řečeno, Dukla začíná letos sedmdesátou sezónu. Kolik sezón jsi osobně zažil?

 

V letošní sezóně jsem u Dukly přesně dvacet let. Samotná Dukla reprezentuje armádu opravdu již sedmdesát let. V Liberci je Dukla teprve od devětašedesátého roku. Celou historii můžeme zde shlédnout na jednotlivých roll-upech. Nejprve ústřední dům armády, dále Dukla Praha, potom se přestěhovala do Jihlavy, Kolína a nakonec přistála v Liberci, kde se z ní stal indoorový sport. Dříve to byl outdoorový.

 

Dukla většinou hrála ve volejbale prim, jak letos bude celek Dukly silný?

 

Myslím si, že máme jeden z nejsilnějších týmů v historii Dukly. Bohužel, i soupeři v extralize jsou opět velmi silní. Předem se můžeme těšit na špičkový volejbal.

 

O víkendu v Liberci proběhl velmi kvalitně obsazený turnaj, jak prověřil Duklu?

 

Všechna utkání se nám podařilo zvítězit v poměru 2:1. V každém setu to většinou bylo o dva, tři míče, takže diváci, kteří se přišli podívat, mohli sledovat nádherný sport po všech stránkách. V utkáních sice vždy nenastupovali nejsilnější hráči, ale jednotliví trenéři se snažili vyzkoušet celý svůj mančaft. Přesto si troufnu říci, že proti Dukle se každé družstvo snažilo postavit tu nejlepší šestku.

 

Dukla letos nebude hrát jenom extraligu, ale čeká ji i druhá nejvyšší evropská soutěž pohár CEV?

 

Máme velmi těžký los, když se nám podaří postoupit přes poraženého z dvojice VfB Friedrichshafen x Neftohimic 2010 Burgas z ligy mistrů, dostaneme se do osmifinále a zde na nás čeká vítěz z dvojice Ribnica Krajevo x Calzedonia Verona. Zřejmě to bude velmi silná Verona. Ale na druhou stranu máme hráče, který byl v italské lize druhý, tak ať se ukáže, zda se mu podaří porazit Veronu nebo ne. Ale to je ještě daleko.

 

UNIQA extraliga se nedá úplně srovnávat s Evropou, ale i v naší soutěži jsou velmi silné týmy, jak si věříte?

 

Musíme si věřit, máme v družstvu vyhlášeného nejlepšího volejbalistu roku. Ze 14. ti hráčů máme 13 současných a bývalých reprezentantů ve všech kategoriích. Ať už z ČR tak i ze Slovenska. Pokud se letos nedostaneme do finále, tak to bude velké zklamání. Jsme letos velmi silní a jenom záleží, jak trenéři naladí formu jednotlivých hráčů, zda se nám vyhnou zranění. V samotném zápase často rozhoduje jediný míč, který spadne těsně vedle hrací plochy, tento míč může rozhodnou celý zápas. Jedno chybné rozhodnutí rozhodčího, jedna červená karta po protestech nebo jiné maličkosti můžou rozhodnout o celkovém osudu.

 

Nejenom Dukla předvádí špičkový volejbal, ale i diváci a fanklub Dukly jsou vždy jedni z nejlepších v republice, čím je letos Dukla překvapí?

 

Jak jsem před chvílí říkal, jsme hrdí na to, že máme za sebou sedmdesátiletou tradici. Objevili jsme retro symbol Dukly medvěda. Všechny naše reklamní předměty budou mít tohoto medvěda v dresu Dukly. To bude jedno z překvapení pro naše fanoušky. Již dnes jsou k dostání pěkná trika s tímto symbolem za 300,- Kč. Další novinkou je rozšíření soupisky z dvanácti na čtrnáct hráčů. No a největší překvapení je družstvo žen, které bude hrát nejvyšší ženskou soutěž. Navíc máme pro diváky připravené nejlevnější permanentní vstupenky. V současné době probíhá akce. Kdo si tuto permanentku zakoupil do konce srpna, zaplatil 500,- Kč, toho využila spousta lidí. Permanentní vstupenka platí pro zápasy mužů i žen (včetně CEV). Navíc se nám podařilo sestavit hvězdný tým v čele s hráčem, který byl 2x mistrem světa v klubovém volejbale, na kterého chodili desetitisíce diváků v Itálii, máme tady hráče, kteří jsou, anebo byli absolutně na výši v našem volejbale. Takže na koho jiného se přijít podívat než na ně.

 

Autor : Zdeněk Šolc

 

 

Krátké zprávyArchiv
Nové angažmá pro sezónu 2024/2025

Liberecká Dukla hlásí první posilu, z Králova Pole míří pod Ještěd členka širší reprezentace, smečařka Denisa Pavlíková.

 
Nové angažmá pro sezónu 2024/2025

Mistrovský Jihostroj vstoupí do nové sezóny pod taktovkou bývalého reprezentačního trenéra Zdeňka Šmejkala, který poslední sezóny působil v rakouském...

 
CEV Champions League 2024 – superfinále

ženy: A. Carraro Imoco Conegliano (ITA) – Allianz Vero Volley Milano (ITA) 3:2 (25:14, 23:25, 25:19, 19:25, 15:9)   muži: Trentino Itas (ITA) –...

 
Nové angažmá pro sezónu 2024/2025

Trenérské žezlo od odcházejícího Arnauda Josseranda přebírá dosavadní asistent kladenského týmu, Slovák Tomáš Samsely.

 
Nové angažmá pro sezónu 2024/2025

Příbramská mise blokaře Martina Šábrta končí, po třech letech v dresu Kocourů bude opět hájit barvy Dukly Liberec.

 
Nové angažmá pro sezónu 2024/2025

Novým trenérem VK ČEZ Karlovarsko je Ital Stefano Mascia, který poslední sezóny působil jako asistent trenéra ve francouzském týmu Chaumont...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018