16.10.2019

VK Lvi Praha 2019/2020

Pražští Lvi se již loni netajili přáním hrát play off a neměli k tomu daleko. Nakonec v rozhodujícím zápase s Odolenou Vodou na domácí palubovce toto přání nenaplnili. Letos značně posílili hlavně na postu nahrávače (Bartůněk), blokaře (Král) a diagonálního hráče (Mihajlovič). Toto družstvo je bezesporu „černým koněm“  letošního ročníku UNIQA extraligy a pouze postup do play off mu nebude stačit.

Změny v týmu

Příchody: Jiří Král (AS Cannes/FRA), Thomas Douglas Powel/AUS (GFC Ajaccio/FRA), Matej Mihajlovic/SLO (SK Zadruga Aich/Dob/AUT), Luboš Bartůněk (SVK Ústí nad Labem), Ivan Pliasetskyi/UKR (VK Prievidza)

Odchody: Gino Naarden - konec kariéry, Mart van Werkhoven (WWK Volleys Herrsching), Ondřej Fortuník, David Kuboš (oba Kladno Volejbal), Pavel Horák (Aero Odolena Voda), Matyáš Démar (Tours VB/FRA)

„Příprava byla dlouhá, všichni už se určitě těšili na začátek soutěže. Zvládli jsme podle plánu fyzickou přípravu, společné soustředění, zahraniční turnaj i dostatečné množství přípravných utkání. Komplikace snad byly jen v tom, že se kvůli reprezentačním povinnostem připojili později dva středoví hráči (Špulák, Krajčovič) a kvůli zranění stále nezačal trénovat druhý univerzál (J. Toman). Takže to pro Jirku Krále a Mateje Mihajloviće bylo náročné a museli jsme tým doplňovat hráči z juniorky. Ale s tímto se potýkala většina týmů z extraligy,“ popsal trenér Tomáš Pomr a prozradil něco o novém složení týmu. „Snažili jsme se tým doplnit zkušenými hráči, což se určitě povedlo, jak po kvalitativní, tak po charakterové stránce. Cítím z hráčů příjemnou odhodlanou atmosféru, přeji si, abychom hráli kolektivně a sebevědomě.“ A jak vidí trenér lví smečky tento ročník extraligy? „Extraliga bude opět kvalitnější a vyrovnanější. Týmy doplňily soupisky kvalitními cizinci a mladí čeští hráči se stále zlepšují, což je skvělé pro celkovou úroveň soutěže. Rozhodovat budou maličkosti a očekávám kvalitní vyrovnaná utkání v průběhu celé sezóny. Přeji nám i všem ostatním týmům, aby se hráčům vyhýbala zranění a aby mohly jejich výkony dělat radost nám trenérům i všem fanouškům volejbalu,“ a dodává. „Týmů, které mají ambice na přední umístění, vidím celkem dost a chceme být mezi nimi. Ale play-off je ještě daleko a tam se bude rozhodovat. Na začátek teď máme těžký los (Kladno, Liberec, Karlovarsko) a my musíme jít opravdu od zápasu k zápasu.“

TÝM 2019/2020

hráč post číslo dresu
Luboš Bartůněk nahrávač 9
Ivan Pliasetskyi nahrávač 10
Šimon Krajčovič  blokař 3
Petr Špulák blokař 6
Jiří Král blokař 8
Jan Svoboda smečař 2
Šimon Kozák smečař 5
Marek Šulc smečař 7
Thomas Douglas Powel smečař 16
Jiří Toman univerzál 13
Matej Mihajlovič univerzál 14
Matyáš Ježek libera 1
Michael Kovařík libero 11

 

realizační tým:  
Tomáš Janeček předseda klubu
Tomáš Pomr sportovní ředitel + trenér
Miroslav Malán trenér
Martin Sedlák masér
Míla Maráček kondiční trenér
Petra Žilková statistika
Petr Řehák mentální příprava
Miloš Kočka vedoucí družstva

 

Autor: Jiří Carba

Krátké zprávyArchiv
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Saquarema (BRA) - kvalifikace

Schalk / Bourne (USA) – Šépka / Sedlák 2:0 (21:19, 21:17), Šépka / Sedlák – Métral / Jordan (SUI) 2:0 (22:20, 21:15), Schalk / Bourne (USA) –...

 
1. liga mužů - finále

TJ Sokol Dobřichovice – TJ Slavia Hradec Králové 3:1 (20:25, 25:21, 25:23, 25:23), TJ Sokol Dobřichovice – TJ Slavia Hradec Králové 2:3 (22:25,...

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Recife (BRA)

Hermannová / Štochlová – Klinger D. / Klinger R. (AUT) 1:2 (21:23, 23:21, 13:15)

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Recife (BRA)

Ahtiainen / Lahti (FIN) – Hermannová / Štochlová 2:0 (kontumačně), Hermannová / Štochlová – Elize Maia / Thamela (BRA) 2:1 (21:14, 19:21, 16:14)

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Recife (BRA) - kvalifikace

Trousil / Westphal – Schalk / Bourne (USA) 0:2 (11:21, 16:21), Šépka / Sedlák – Ermacora / Waller (AUT) 0:2 (19:21, 19:21)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Dauhá (QAT)

čtvrtfinále: Mol / Sørum (NOR) – Perusič / Schweiner 2:1 (21:17, 23:21, 15:12)

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018