17.1.2021

Volejbalisté Karlovarska po výhře v Příbrami navýšili náskok na své pronásledovatele

V odloženém zápase 12. kola UNIQA volejbalové extraligy mužů 2020/21 přivítala domácí Příbram lídra tabulky VK ČEZ Karlovarsko. Příbram bojovala, předvedla jistě lepší výkon než v zápase o den dříve, nicméně Karlovarsko se zkušeným kádrem se nenechalo zaskočit, a i přes drobné potíže si hosté s Příbramí poradili ve třech setech.

VK Euro Sitex Příbram – VK ČEZ Karlovarsko 0:3 (22:25, 15:25, 23:25)

Rozhodčí: Dušek P. Kvarda P.

Hráno bez diváků

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Rosenbaum D., Böhm, Hladenko, Hulpach, Kuchař, Polák, libera Juračka, Peterka. Střídali: Trojanowicz, Rosenbaum A., Lopata, Ureš J., Ureš F.

Hosté: Lux, Patočka, Indra, Wiese, Wilson, Ticháček, libero Pfeffer. Střídali: Vašina, Keemink

Ohlasy po utkání:

Martin Böhm (kapitán VK Euro Sitex Příbram): „Dneska soupeř hrál takový standard, je to asi o dvě třídy lepší tým než my, mají vyrovnaný celý kádr. My jsme odehráli docela dobrý první set, ve druhé jsme úplně odešli, opět výkyv v našich činnostech. Třetí set, hráli mladí hráči a vypadalo to dobře, dobrá hra a určitě slibná perspektiva do budoucna.“

Daniel Rosenbaum (trenér VK Euro Sitex Příbram): „Prohry bolí vždycky, samozřejmě hráli jsme s Karlovými Vary, které mají kvalitnější kádr než my, takže jsme s nimi hráli vyrovnaný volejbal do stavu 14 v prvním setu. Bohužel se opět projevily naše chyby, které děláme, a které nás limitují k dosažení lepšího výsledku. Ve třetím setu jsme postavili mladé hráče, bylo tam hodně mladých a hráli jsme dobrý volejbal do stavu 23:22, pak jsme přestali plnit taktické pokyny, které jsme si domluvili a můžeme opět jen gratulovat soupeři. My budeme makat dál.“

Lukáš Ticháček (kapitán VK ČEZ Karlovarsko): „Jsme spokojení za tři body, pro ty jsme sem dnes jeli. Myslím, že ty jednotlivé sety mohly být vyhrané s větším rozdílem, ale bylo to tak, jak to bylo a tři body se samozřejmě počítají.“

Jiří Novák (trenér VK ČEZ Karlovarsko): „Samozřejmě gratulace družstvu, ale byl to pro nás strašně těžký zápas po včerejšku, kdy jsme se mentálně hodně vydali, takže to dnes byl hodně studený a profesorský výkon, tohle já moc nemám rád. Jsem vždy zastáncem toho, že se to odehraje naplno a jde se do toho. Situace byla takováto a jsme rád, že zápas takhle dopadnul “

Popis utkání:

Do prvního setu vstoupila Příbram odvážně, domácí zapomněli na včerejší prohru s Ostravu a bylo vidět, že se snaží makat na 100 %. Karlovarsko s nabitým týmem nezaváhalo, a i když sem tam mírně zaskočeno příbramskou nebojácností, předvádělo opět svou kvalitu i po včerejším náročném zápase s Českými Budějovicemi. Za stavu 14:14 domácí vyrobili několik chyb a hosté šli do pětibodového vedení. Přestože domácí koncovku ještě zdramatizovali, hosté po výhře 25:22 vyhráli první set.

Druhý set byl jasně v režii hostů od začátku do konce. Příbram se nedokázala plně soustředit, kupila jednu chybu za druhou a prakticky nepředvedla vůbec nic, co by hosty zaskočilo. Druhý set tak skončil velkým rozdílem 25:15.

Do třetího setu poslali domácí na hřiště mladé hráče, kteří předvedli mnohem více, než se od nich pravděpodobně čekalo. Zpočátku hosté drželi náskok a kontrolovali tempo zápasu, nicméně poté mladí domácí kocouři začali předvádět lepší výkon, že i hosté byli zaskočeni, neboť Příbram opět dokázala držet krok, přidat eso na podání a Západočeši se museli hodně koncentrovat, aby jim Příbram neodskočila o více bodů, poprvé v zápase si museli vybrat i oddechový čas. Příbram držela jednobodový náskok až do stavu 23:22. Pak ale mladí hráči nedokázali přesně splnit pokyny trenéra a Karlovarsko dotáhlo zápas třemi body v řadě do vítězného konce.

Autor: Štěpán Chvosta

Krátké zprávyArchiv
1. liga mužů - finále

TJ Sokol Dobřichovice – TJ Slavia Hradec Králové 3:1 (20:25, 25:21, 25:23, 25:23), TJ Sokol Dobřichovice – TJ Slavia Hradec Králové 2:3 (22:25,...

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Recife (BRA)

Hermannová / Štochlová – Klinger D. / Klinger R. (AUT) 1:2 (21:23, 23:21, 13:15)

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Recife (BRA)

Ahtiainen / Lahti (FIN) – Hermannová / Štochlová 2:0 (kontumačně), Hermannová / Štochlová – Elize Maia / Thamela (BRA) 2:1 (21:14, 19:21, 16:14)

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Recife (BRA) - kvalifikace

Trousil / Westphal – Schalk / Bourne (USA) 0:2 (11:21, 16:21), Šépka / Sedlák – Ermacora / Waller (AUT) 0:2 (19:21, 19:21)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Dauhá (QAT)

čtvrtfinále: Mol / Sørum (NOR) – Perusič / Schweiner 2:1 (21:17, 23:21, 15:12)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Dauhá (QAT)

Perušič / Schweiner – van de Velde / Immers (NED) 0:2 (21:23, 21:19), Perušič / Schweiner - George / Andre (BRA) 2:0 (21:17, 21:16)

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018