19.12.2020

Z Ostravy se body jen tak nevozí, poznalo Karlovarsko

V UNIQA volejbalové extralize mužů 2020/21 se v sobotu odehrálo pět zápasů 15. kola. To, že z Ostravy, pokud domácím volejbalistům „lepí“ servis, se body vozí těžko, poznal účastník Champions League z Karlových Varů. Přes dvě těsné koncovky jim domácí nedovolili získat ani set. Brnu se doma v poslední době nedaří, všechny body tentokrát nechalo Dukle Liberec. Pražští Lvi po včerejším vítězném boji proti Ústí nad Labem dnes přejeli unavenou Příbram. V Českých Budějovicích to po dvou setech vypadalo na jasnou záležitost pro domácí Jihostroj, ale Kladno se zvedlo. Nicméně ve čtvrtém setu nezvládli Středočeši koncovku a tři body zůstávají na jihu Čech. Ani na další pokus hráči Beskyd venku nevyhráli, tentokrát nestačili na Zlín. Poslední zápas 15. kola proti sobě svede v pondělním televizním utkání Odolenu Vodu a Ústí nad Labem.

VK OSTRAVA – VK ČEZ KARLOVARSKO

Ostravský uragán stejně jako v minulých domácích zápasech úřadoval i s účastníkem Ligy mistrů. Agresivní servis, po něm dobrá obrana a skvělý útok, to vše šlechtilo domácí hráče. A když k tomu přidali i obrovskou bojovnost, pak hostující Karlovarsko nedostalo šanci na vítězství ani v jediném setu.

VK Ostrava - VKČEZ Karlovarsko 3:0 (25:18, 25:23, 25:23)

Rozhodčí: Kubinec J., Možnár M.

Hráno bez diváků

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Kružkov, Ihnát, Sedláček, Matula, Janků, Kotas, libera Sobczak, Jelen. Střídali: Vancl, Dvořák, Jambor

Hosté: Wiese, Wilson, Keemink, Lux, Patočka, Indra, libero Pfeffer. Střídali: Vašina, Kočka

Ohlasy po utkání:

David Janků (kapitán VK Ostrava): „Řekli jsme si před zápasem, že na ně vlítneme a to se nám podařilo. Chodil nám servis a o to lehčeji se nám pak bránilo. Na výborném podání jsme i dnes měli založenou naši hru a jsem rád, jak dobře jsme toto těžké utkání zvládli.“

Jan Václavík (trenér VK Ostrava): „Nechtěli jsme v tomto utkání hrát druhé housle. S tak silným soupeřem jakým je Karlovarsko, se musíte snažit diktovat tempo hry, jinak nemáte šancí. A nám se to podařilo. Šel nám servis, byli jsme agresivní ve všem, počapali jsme spoustu balonů. Dosáhli jsme skvělého výsledku.“

Lukáš Vašina (kapitán VK ČEZ Karlovarsko): „Gratuluji soupeři k vítězství. Nepředvedli jsme optimální výkon. Prohráli jsme si utkání sami. Také výkon rozhodčích nebyl v tomto zápase ideální.“  

Jiří Novák (trenér VK ČEZ Karlovarsko): „Ostrava ukázala, jak se hraje o body: agresivně, s maximálním úsilím, s velkým sebevědomím. A pak je výsledek, jaký je. Domácí si šli pro výhru. Na naší straně byly všechny herní činnosti podprůměrné a nedostačující.“

Popis utkání:

První dva body získává po příspěvku Ihnáta domácí Ostrava. Domácí zvyšují náskok při výborném podání Matuly. Přímý bod, úspěšné bloky a dohrávka Janků znamenají vedení 6:2. Po nevynucené chybě Wieseho vede Ostrava 8:4. Když Ihnát zablokuje Indru a Kotas vystřihne čisté eso, mají domácí k dobru šest bodů (11:5). Vzápětí chybuje středem Wilson a trenér Karlovarska Novák má vyčerpány oba oddechové časy (12:5). Další bodový únik podniknou domácí při výborném podání Ihnáta, kdy čtyřmi body v řadě zvyšují na propastný rozdíl jedenácti bodů (18:7). Nekompromisní Janků posílá Ostravu do koncovky prvního setu za vedení 20:10. První set vyhrávají domácí po zkaženém podání Wieseho 25:18.

Také úvod druhého setu patří domácím, kteří při podání Ihnáta získávají první dva míče. Sedláček zvyšuje přímým bodem z podání na 4:1, vzápětí chybuje z pozice univerzála Lux (5:1). Čtyřbodové manko hosty probudí a Lux snižuje z dohrávky na 7:6. Po nevynucené chybě Ihnáta je srovnáno na 8:8. Po bloku Luxe jde Karlovarsko vůbec poprvé v zápase do vedení 11:12. Po nedorozumění domácích na příjmu podání Wilsona vede Karlovarsko 16:18. Dlouhou rozehru ukončí střídající ostravský univerzál Dvořák na 19:19. Po bloku Wieseho jdou hosté do koncovky druhého setu s vedením 19:21. Po výborném plachtícím podání střídajícího Vancla srovnává Ihnát na 23:23. Po přešlapu Luxe v útoku mají domácí první setbol (24:23). Druhou sadu domácí ukončují přímým bodem z podání mladého ostravského smečaře (25:23).

V úvodu třetího setu jako první odskakuje Ostrava. Kotas si počká na útok Luxe a Ihnát těží z výborné obrany Jelena v poli (6:4). Servis domácího kapitána Janků hosty trápí, Kružkov zvyšuje bodovým blokem na 8:4. Vzápětí snižuje Lux čistým esem do růžku palubovky na 8:6. Hosty trápí na příjmu také Kotasovo plachtící podání, a když chybuje kapitán Karlovarska Vašina, vede Ostrava již 11:6. Hosté se nevzdávají a Indra přímým bodem z podání snižuje na 12:10. Po čistém esu Matuly odskakují domácí znovu na rozdíl čtyř bodů (16:12). Po zkaženém podání Indry a dohrávce Kružkova jde Ostrava do koncovky třetího setu za vedení 21:16. Po důrazném útoku Janků mají domácí pět mečbolů (24:19). Hosté při podání Luxe odvrátí čtyři mečboly. Mají šanci na vyrovnání, ale připraví se o ně technickou chybou Kočky (25:23).

Autor: Martin Němec, foto Jaroslav Obsadný

VSC FATRA ZLÍN -  BLACK VOLLEY BESKYDY

Po včerejší zpackané koncovce v utkání s VK Ostrava, byli domácí hráči odhodláni spravit si náladu před vánočními svátky v dnešním utkání s dalším moravským klubem Black Volley Beskydy. Po dramatickém průběhu se jim to nakonec podařilo a zaslouženě vydřeli druhé vítězství v sezóně.

VSC Fatra Zlín - Black Volley Beskydy 3:2 (28:26, 18:25, 20:25, 27:25, 15:7)

Rozhodčí:  Spáčil Lukáš, Horký Petr

Hráno bez diváků

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Šulc, Čech, Varous, Adamec, Kozák, Navláčil, libero Viceník. Střídal: Lamri

Hosté: August, Dolgopolov, Mečiar, Široký, Romanutti, Krysiak, libero Moník. Střídali:  Pospíšil, Čechmánek, Mišek, Prokůpek

Ohlasy po utkání:

Vojtěch Navláčil (kapitán Fatra Zlín): „Jsme rádi, že se nám podařilo před svátky zvítězit. Určitě jsme si to zasloužili. Byli jsme lepší v obraně na síti a pátý set jsme urvali nadšením."

Přemysl Obdržálek (trenér Fatra Zlín): „S výsledkem utkání spokojenost. Ve druhém a třetím setu nás hosté přehráli, ale vydřené koncovky prvního a čtvrtého setu nás povzbudily do pátého setu, který jsme ovládli."

Tomáš Široký (kapitán Black Volley Beskydy): „Těžko se mi to hodnotí, protože jsme ještě venku nevyhráli, ale domácí byli v pátém setu lepším týmem."

Jakub Salon (trenér Black Volley Beskydy): „Asi jsme zaslouženě prohráli, nedokážeme udržet výkonnost po celý zápas. Blahopřeji domácím k vítězství."

Popis utkání:

Domácí začali první set dobře a díky výborné obraně na síti se rychle ujali vedení 5:2. Následně se hra vyrovnala, ale domácí si stále udržovali 2-3 bodový náskok. Za stavu 17:13 si hostující trenér vybral první oddechový čas. Do koncovky šli domácí již s minimálním náskokem20:19. Po esu z podání zvýšili stav na 22:19 a hosté si vybrali druhý oddech. Po neuvěřitelných „zásažích" v poli domácích, snížili hosté na 23:22 a domácí si vzali první oddech. Přímý bod z podání a útok Adamce do autu a rázem mají hosté setbol 23:24, přichází druhý oddech domácích. Dramatickou koncovku nakonec zvládli domácí, když proměnili druhý setbol útokem hostů do autu.

Druhý set byl od začátku vyrovnaný, oba soupeři se střídali v těsném vedení. Za stavu 10:12 si vzal domácí trenér první oddech. Další tři útoky domácího Adamce do autu pomohly hostům k vedení 10:15 a druhý následoval time domácích. Za stavu 10:17 dochází ke změně na postu nahrávače u domácích, nastupuje Lamri. V další fázi setu dominovali hosté a do koncovky šli za stavu 16:22. Proměnili hned první setbol 18:25 a srovnali stav na sety 1:1.

Od začátku třetího setu na nastoupil v týmu domácích na nahrávce Lamri. Vyrovnaný průběh setu byl do stavu 8:8, pak hosté odskočili na 8:11. To nebylo od hostů vše a za stavu 11:14 si vzal domácí trenér první oddech. Dva přímé body s podání vrátili domácí do hry 16:17 a hosté si vybrali první oddech. Znovu atak hostů 16:20 a druhý time domácích. V koncovce mají Beskydy luxusní náskok, 17:22. Hosté bez větších problémů ukončili set, 20:25.

Čtvrtý set začali domácí opět pod taktovkou Šulce na postu nahrávače. Z počátku setu měli navrch hosté 3:5, pak si domácí vzpomněli na obranu na síti a rázem byl stav 7:5, což přimělo hostujícího trenéra k oddechovému času. V dalším průběhu se utkání vyrovnalo až do stavu 17:17. Pak domácí odskočili na 20:17 a hostující trenér vybírá druhý oddech. S blížící se koncovkou začali domácí opět kupit chybu za chybou a rázem je stav 20:20. Na to reaguje domácí trenér druhým timem. Následuje dramatická koncovka s vítězným koncem opět pro domácí tým.

Po vyrovnaném průběhu se první do trháku dostali domácí 7:4 a hru zastavuje první oddech hostů. Strany se střídají za stavu 8:4. Dva úspěšné bloky domácího Navláčila a týmy jdou do koncovky za stavu 11:5. Tentokrát to domácí zvládli s bravůrou a bezpečně dohráli set a celé utkání 3:2.

Autor: Ivan Dostál

VOLEJBAL BRNO – VK DUKLA LIBEREC

Zcela odlišný program mají za sebou tento týden volejbalisté Brna a Liberce. Zatímco Liberec cestoval do Bulharska, kde odehrál turnaj evropského poháru CEV, Brno v pátek hostilo poslední Příbram. Dukle se v osmifinále dařilo – porazila běloruský Minsk, na ruský Petrohrad ale svěřenci Michala Nekoly už nestačili. Brno s posledními výkony rozhodně být spokojené nemůže – poslední tři utkání hráči trenéra Ondřeje Marka prohráli. V posledním vzájemném utkání Liberec doma jednoznačně zvítězil ve třech setech, na jihu Moravy se ale hráčům z Podještědí nedaří – naposledy zde vyhráli v roce 2017.

Volejbal Brno – VK Dukla Liberec 1:3 (19:25, 25:17, 17:25, 19:25)

Rozhodčí: Vlastimil Kovář, Zdeněk Grabovský

Hráno bez diváků

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Římal, Drahoňovský, Pražák, Provazník, Hrazdira, Klajmon, libero Špelda. Střídali: Čeketa, Licek

Hosté: Leikep, Kovalchuk, Kriško T., Krajčovič, Kriško M., Šulista, libera Kopáček, Pavlíček. Střídali: Štokr, Srb, Shafranovich, Suda

Ohlasy po utkání:                                                                                                                

Michal Hrazdira (kapitán Volejbal Brno): Jsem rád, že jsme se oklepali ze včerejší porážky, která byla dost nepříjemná. Liberec dnes ukázal své kvality, zvedali těžké míče, pomohli si i střídáním. Dnes si to vítězství zasloužil.“

Ondřej Boula (asistent trenéra Volejbal Brno): „Byl to slušný výkon z naší strany, i když tam byly chyby, které nakonec asi rozhodly proti soupeři, který je zkušenější. Dukla má široký kádr, pomohli jim střídající hráči. Když to srovnám se včerejškem, tak dnes to bylo daleko bojovnější.“

Jan Štokr (kapitán Dukla Liberec): „V Brně se nám nehraje dobře. První set byl ale dobrý z naší strany, potom ale domácí zlepšili podání, my jsme šli na útoku dolů. Jsem rád, že jsme to pak otočili, tady se nám opravdu nehraje dobře. Byl to takový souboj staří versus mladí.“

Michal Nekola (trenér Dukla Liberec): „Gratuluji klukům, že zvládli takto náročný program. Po tom cestování jsem moc rád za tři body z Brna, odkud se snadno nezískávají. Dnešní utkání jsme si trochu zkomplikovali ve druhém setu, kdy se Brno trefilo do servisu a my jsme neútočili dobře. V těch zbývajících třech setech si myslím, že jsme byli lepším týmem, především v následné obraně.“

Popis utkání:

Favorizovaná Dukla vstoupila do zápasu výrazně lépe – domácího trenéra donutila k oddechovému času za stavu 1:5. Brno chybovalo na podání i útoku. Pomohlo až střídání Martina Licka, který přišel za Matouše Drahoňovského, který si dnes připsal premiéru v extralize, a to hned proti svému bývalému týmu. Přispěl sice esem, zkušenější Licek ale týmu pomohl – Brno snížilo na 16:19. Poté už ale Liberec drama nepřipustil – pomohly dva bodové bloky v řadě Šimona Krajčoviče a Dukla si došla pro první set.

Brněnský celek druhou sadu odstartoval lépe – zlepšil se na podání a vedl 10:4. Dukla reagovala dvojstřídáním nahrávače a univerzála. Brno to ale nezaskočilo a i díky dobrému servisu se dostalo do vedení až 19:11. Domácímu nahrávači skládali smečaři, blokaři i účko a svěřenci Ondry Marka si tak šli pro srovnání utkání. Tomáš Kriško byl tím, kdo se naposledy dotknul míče, když jej při podání poslal do zámezí – 25:17.

Do třetího setu se liberečtí hráči výrazně zvedli – prosazovali se po příjmu i z bodovek a takřka nechybovali. Dokázali navíc hned třikrát zastavit blokem Martina Licka, jehož body Brnu chyběly. Vedení 14:8 Dukla už nepustila a do konce setu jej udržovala. Té pomohl také výkon Alexandera Shafranoviche, který střídal v průběhu druhého setu. Právě po jeho útoku Dukla získala druhou sadu 17:25.

Lepší vstup do čtvrtého dějství Brnu dlouho nevydržel – ze stavu 3:1 na 3:5 pomohl otočit (nejen) Honza Štokr, následně to byla ze strany Liberce jízda. Útok Dukla držela nad hranicí padesáti procent, naopak Brnu již síly docházely. Dvě esa v řadě z ruky Tomáše Kriška za stavu 14:19 již definitivně rozhodly o vítězi dnešního utkání – Dukla vyhrála 19:25 a z Brna si po dlouhé době odváží tři body. Právě slovenský smečař zaznamenal za hostující tým nejvíce bodů (konkrétně 14, 47 % na útoku, 4 esa a 1 blok). V zápase nejvíce bodů nasbíral Dan Římal (konkrétně 19, 46 % na útoku a 2 bloky).

Autor: Matouš Müller

VK LVI PRAHA – VK EURO SITEX PŘÍBRAM

Dnešní utkání s příbramskými kocoury je zakončením velmi náročného období, ve kterém absolvovali domácí Lvi řadu těžkých extraligových utkání, které byly proložené ještě složitým pohárovým turnajem. Určitě by rádi před vánoční pauzou tuto sérii zakončili tříbodovým vítězstvím. Přijíždí však Příbram, se kterou v jejím prostředím odehráli utkání s těsným vítězstvím 3:2 a navíc hosté ve včerejším kole překvapivě zvítězili na půdě Brna. Uvidíme, zda jim zůstaly potřebné síly i do dnešního utkání.

VK Lvi Praha – VK Euro Sitex Příbram 3:0 (25:21, 25.14, 25:23)

Rozhodčí: Dušek, Buchar

Hráno bez diváků

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Janouch, Skakic, Špulák, Mihajlović, Smith, Nedeljković, libero Ježek. Střídali: Toman, Pliasetskyi

Hosté: Polák, Viiber, Böhm, Hladenko, Hulpach, Kuchař, libera Juračka, Peterka. Střídali: Trojanowicz, Rosenbaum, Ureš

Ohlasy po utkání:

Jiří Král (kapitán Lvi Praha): „Důležité a ne extra lehké vítězství 3:0, ale jak jsme si řekli před zápasem, bylo to jenom o nás o naší hře a myslím si, že jsme to zvládli dobře. Měli jsme nějaké slabší momenty, ale musím říct, že jsme Příbram jasně přehráli. Určitě jsem rád za dnešní vítězství, které nám dá klid do vánočních svátků.“

Tomáš Pomr (trenér Lvi Praha): „Celý průběh utkání ovlivnila naše kvalita na servisu, se kterou si hosté nedokázali poradit, a od toho se to odvíjelo. Moc se nehrálo, ale jsem rád za vítězství 3:0 a trošku mě mrzí, že jsme ve třetím setu vypadli z koncentrace, ale zápas jsme dohráli. Důležité je rychlé vítězství za tři body a pro nás teď zasloužený odpočinek.“

Martin Böhm (kapitán VK Příbram): „Tak soupeř byl dneska nad naše síly. Hrál o dvě třídy lépe a my jsme se dvakrát dostali do koncovky, ale bylo to celé dnes v režii domácích a trošku jsme v druhém setu přestali bojovat, odešel nám servis a Praha s námi neměla problém.“

Petr Klár (trenér VK Příbram): „Šanci jsme měli v prvním setu. Myslím, že jsme vedli 13:14 a od té doby jsme zkazili pět servisů. Špatně jsme podávali a netlačili jsme plachtou. Druhá věc je názorně vidět, dva rozdílné zápasy, včera a dneska, kdy někteří hráči jsou uspokojeni včerejším výkonem a brali to dnes jako „pouťák“. Myslím si, že takovýto hráči by se na oba zápasy měli podívat a vidět ten rozdíl a uvědomit si, že takhle se extraliga nehraje.“

Popis utkání:

Jak je v poslední době zvykem i dnes začínají domácí ve své UNYP Aréně velmi agresivně na servisu i útoku a od počátku utkání vedou a mají svého soupeře mírně pod tlakem. Drží vedení 8:7, 16:15. Přehrávají svého soupeře na útoku a i v obraně na síti. Pět bloků v setu je důkazem koncentrované obrany Lvů. Na straně soupeře táhne své družstvo zkušený kapitán Martin Böhm, ale bohužel v tomto setu to na domácí Lvy nestačí, a ti přesvědčivě vítězí 25:21.

Ani v počátku druhého setu nenachází hosté z Příbrami recept jak dobře hrajícím Lvům překazit jejich důslednou hru. Od stavu 8:6 pro Lvy je na hřišti pouze jedno družstvo, zvrat nepřináší ani střídání trenéra hostů. Domácí vedou 16:10 a hra připomíná souboj Davida s Goliášem. Domácí Lvi jsou lepší ve všech činnostech a zvyšují vedení 21:13 a bez větších obtíží získávají set ve svůj prospěch 25:14.

I začátek třetího setu je obrazem hry předchozího setu. Začíná Jakub Janouch třemi výbornými servisy a tím soupeře tlačí od sítě.  Lvi vedou postupně 8:5 a následně díky dobré organizaci hry 16:12. S velkým respektem hrající Příbram mírně uspává domácí družstvo a ti několika chybami vyvolávají zdánlivou naději na snížení nepříznivého vývoje utkání. V této fázi se prosazuje Jindra Kuchař a nutí do té doby přesvědčivě hrající Lvy ke zvýšení koncentrace. Rozhodující bodové míče Lvů tak jako ve včerejším zápase velmi nekompromisně dohrává Matej Mihajlović. Ani v tomto setu se překvapení nekoná a od stavu 21:18 Lvi zvrat nepřipouští. Nakonec vítězí 25:23 a v celém utkání 3:0.

Autor: Miloš Kočka

VK JIHOSTROJ ČESKÉ BUDĚJOVICE – KLADNO VOLEJBAL CZ

Jihostroj začal další domácí utkání dominantním prvním setem, kdy smetl soupeře z Kladna 25:14. Když pak Jihočeši zvládli i druhý set, zdálo se, že půjde o rychlé utkání. Kladno ale ve třetím setu zabralo, zvládlo lépe koncovku a dostalo se zpět do zápasu. Za stavu 2:1 se hrála čtvrtá sada, v níž už ale byli lepší domácí. Ani na sedmý pokus si tak soupeři neodvezli z Českých Budějovic body.

VK Jihostroj České Budějovice – Kladno volejbal cz 3:1 (25:14, 25:22, 22:25, 25:22)

Rozhodčí: Činátl R., Poláček J.

Hráno bez diváků

Sestavy (od zóny I):

Domácí: de Amo, Stoilovič, Todua, Schouten, Michálek, Ondrovič, libero Kryštof. Střídali: Rejlek, Piskáček, Zmrhal, Mach

Hosté: Palgut, Kraffer, Kyjanica, Křesťan, Hýský, Zajíček, libero Kunc. Střídal: Mikulenka J.

Ohlasy po utkání:

Radek Mach (kapitán VK Jihostroj České Budějovice): Zápas jsme začali kvalitní hrou a vypadalo to, že ho máme pod kontrolou. První a druhý set jsme zvládli takticky tak, jak jsme chtěli, ale pak jsme polevili a soupeř toho využil. V klíčových momentech jsme si připouštěli stres a z toho pramenily chyby. Čtvrtý set jsme začali dobře a jsme rádi, že jsme ho dotáhli do vítězného konce.“

René Dvořák (trenér VK Jihostroj České Budějovice): „Do zápasu jsme vstoupili velmi dobře. Dávali jsme velmi kvalitní servis a následně jsme bránili. Postupem času se nám buď přestalo dařit, nebo se Kladno zlepšilo. Takže z toho nakonec byla vyrovnaná partie. Kladno hrálo velmi slušně, ale to hlavně proto, že jsme ho nebyli schopní zatlačit servisem a moc jsme toho neublokovali. Z toho pramenilo tohle dramatické utkání.“

Adam Zajíček (kapitán Kladno volejbal cz): „Po zápase s Karlovarskem to z naší strany byl mnohem lepší výkon. Jsem rád, že jsme se ze včerejší porážky dokázali oklepat. Bohužel ale Jihostroj ukázal svou kvalitu a neodpouští naše chyby, proto si zápas pohlídal.“

Milan Fortuník (trenér Kladno volejbal cz): „Musím vzpomenout včerejší zápas s Karlovarskem, který byl otřesný. Dnes byť první set byl splachovák, tak jsme se zvedli a udělali z toho vyrovnané utkání. Samozřejmě se potom ukázalo to, co už víme, že Budějovice jsou výborný mančaft. Když nehrajeme všechno takticky správně, tak to potrestají, a to se přesně v tomto zápase stalo.“

Popis utkání:

Domácí Jihostroj vstoupil do zápasu bez kapitána Radka Macha, který dostal během náročné zápasové porce možnost vydechnout. I přesto byli domácí od počátku lepší a hned od prvních míčů se ujali vedení v zápase. Silnou zbraní byl především blok, v němž vynikal Ondrovič, který se v páteční utkání na palubovku nedostal. Jihostroj se dostal do vedení 16:8 a držel otěže utkání pevně v rukou. Pěkným esem se blýskl Schouten, o chvíli později mířili Kladenští svým podáním naopak těsně za koncovou čáru. Českobudějovičtí měli v první sadě zápas pod kontrolou a vyhráli jednoznačně 25:14.

Hosté si během přestávky promluvili s trenérem Fortuníkem a obraz hry se v druhém setu změnil. Kladenští začali předvádět mnohem zapálenější hru a na výsledku to bylo znát. Jihostroji se přestaly dařit útoky a chvílemi měl problém složit balon. Až do stavu 18:18 byl druhý set vyrovnaný, pak ale domácí při servisu Schoutena odskočili na 21:18. Kladno snížilo, ale domácím pomohly dobré bloky k tomu, aby náskok udrželi. Hubené vedení Jihostroji vydrželo až do konce setu – 25:22.

Třetí set zahájili lépe hosté, kteří od začátku vedli, ale větší náskok si nevypracovali. Jihostroj si vzal oddechový čas a snažil se dotáhnout náskok Kladna. To se povedlo za stavu 11:11. Kladenští pak ale opět odskočili, zlepšili servis a bylo vidět, že ani po dvou prohraných setech nesložili zbraně. Když hosté vedli 16:19, začalo být jasné, že domácí musí zabrat. Dlouhou výměnu ukončil pěkným útokem Schouten, následně úspěšně zakončoval i Todua. Nicméně ani to nestačilo. Kladno napínavou koncovku zvládlo lépe a vynutilo si pokračování zápasu – 22:25.

Před čtvrtým setem byli domácí mírně nervózní, ale na své hře to nedávali znát. Hráči Jihostroje se několikrát úspěšně opřeli do míče a rázem měli slušný náskok. Opět to byl univerzál Schouten, kdo zdařile skládal balony do území Kladna. Jenže hostům se také začalo dařit, Křesťan složil několik míčů a Kladno vyrovnalo na 11:11. V tu chvíli byli domácí pod tlakem, jelikož hosté hráli v laufu a hrozilo, že půjdou opět do vedení. Jihostroji se však povedl servis a na bloku byl opět důrazný Ondrovič. Hosté mírně zdramatizovali zápas v koncovce, ale Jihostroj už utkání urval ve svůj prospěch.

Autor: Matěj Mayer, foto Dan Kubát

Krátké zprávyArchiv
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX) - kvalifikace

Raupelyte / Paulikiene (LTU) – Hermannová / Štochlová 2:0

 
FIVB Beach Pro Tour Futures – Nuvali (PHI)

finále: Oliva / Kurka – Buytrago / Varga (PHI) 2:1 (16:21, 21:16, 15:13) semifinále: Mermer / Sacit (TUR) – Oliva / Kurka 0:2 (20:22, 17:21)

 
Baráž o extraligu

muži: SKV Ústí nad Labem – TJ Sokol Dobřichovice 1:3 (25:21, 5:25, 24:26, 21:25) stav série 0:1   ženy: TJ Sokol Šternberk – VK Madeta České...

 
Kvalifikace ME U18 2024

chlapci – Đakovica (KOS): Česko – Kosovo 3:0 (25:11, 25:17, 25:16)   dívky - Vrnjačka Banja (SRB): Severní Makedonie – Česko 0:3 (16:25, 16:25,...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018