4.11.2017

Z prvního letošního vítězství se radují hráči Ústí nad Labem

Až v 6. kole UNIQA volejbalové extraligy mužů 2017/18 poznali hráči Ústí nad Labem pocit z vítězství. Na domácí palubovce zvítězili nad družstvem Benátek na Jizerou. Ostrava předvedla v Liberci kvalitní výkon, Dukla však udržela domácí neporazitelnost. Nepovedený zápas má za sebou družstvo Přibrami na palubovce Karlovarska. Mladíci z ČZU po houževnatém výkonu nezastavili rozjetý Jihostroj a hráči Kladna "v opožděném Halloweenu" porazili Brno. Kolo bude dohráno v pondělí zápasem Odolena Voda - Zlín.

 

KLADNO VOLEJBAL CZ – VOLEJBAL BRNO

V 6. kole UNIQA extraligy mužů hostilo Kladno tým z Brna. Poslední čtyři vzájemné zápasy vyhráli Středočeši a nikterak jinak tomu nebylo ani dnes. Domácí ovládli zápas ve třech setech a udrželi se v kontaktu s prvními Budějovicemi a druhým Libercem. Brno mohlo v případě výhry pomýšlet na čtvrté místo v tabulce, ale na tuto skutečnost si bude muset ještě počkat. Nutno podotknout, že domácí uspořádali parádní halloweenskou akci, ke které pozvali děti ze tří dětských domovů z okolí.

č.: 35  dne: 4. 11. 2017  v hod.: 16:00

Kladno volejbal cz - Volejbal Brno 3:0 (22, 14, -24, 19)

Rozhodčí: Gall, Trumpeš

Počet diváků: 550

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Hýský, Sobotka, West, Šulista, Zajíček, Gromadowski, libero Moník. Střídali: Kozak, Trojan, Blažek

Hosté: Boula, Římal, Mendoza, Okosanovic, Hrazdira, Pražák, libero Gerža. Střídali: Stanislav, Červinka, Jakubec, Pospíchal

Vyjádření:

Domácí
Kapitán Adam Zajíček:Děkuju, že lidi a protihráči měli trpělivost s naším zdlouhavým nástupem. Jsem rád, že jsme zápas zvládli, i když jsme měli problémy, ale zápas jsme nakonec ovládli“.

Trenér Milan Fortuník: Pečlivě jsme se připravovali na utkání, protože Brno je skvělé mužstvo. Pracovali jsme v týdnu na taktice a do zápasu jsme šli s respektem. Musím říct, že jsme opravdu telata, jak jsme nezvládli závěr třetího setu. Jsem rád, že čtvrtý set jsme vyhráli a zápas ovládli“.

Hosté
Kapitán Michal Hrazdira:
„Nemáme úplně plnou sestavu, ale i tak jsme mohli uhrát ještě lepší výsledek. Ve třetím setu jsme se začali rvát, ale doplatili jsme na nezkušenost a proto Kladno zaslouženě zvítězilo“.

Trenér Ondřej Marek:Věděli jsme, že to bude těžký zápas. První dva sety jsme se trápili na přihrávce a útoku. Třetí set jsme se zlepšili na servisu, a to jsme potvrdili i v setu následujícím. Kladno ale bylo ve všech stránkách lepší a mně nezbývá nic jiného než soupeři pogratulovat“.

Popis utkání:

Začátek zápasu se podařil více Kladenským. Tým ve speciálních halloweenských dresech se hned chopil vedení 2:0. V dalším průběhu se oba celky přetahovaly o každý bod. To za stavu 7:5 přerušil Šulista, který nasměroval smeč do trojbloku, od kterého se míč odrazil do zámezí (8:5). Brno okamžitě reagovalo a tříbodový náskok stáhlo. To ovšem netrvalo dlouho a opět to byl Šulista, kdo vrátil Kladnu tentýž náskok po zdařeném bloku. Náskok pěti bodů přidělila domácím místní střecha, jenž neoplývá velkou výškou a hosté ji atakovali po nepovedeném příjmu. Brno začalo vzdorovat a s prvním setem chtělo ještě něco udělat. Stav 18:16 viděli diváci po nepodařeném útoku Gromadovského. O pouhý jeden bod prohrávali Brněnští po zdařeném útoku Hrazdiry (20:19). Hrazdira si vzápětí připravil další úspěšnou smeč a korigoval stav prvního setu na 22:21. Bohužel pro jeho tým následné podání skončilo v síti a Mendozova smeč byla taktéž neúspěšná. Kladno svůj první setbol ještě nevyužilo, ale při druhé možnosti nenechalo nic náhodě a ovládlo úvodní set poměrem 25:22.

Na výšku střechy si hosté zvykali pomalu. Druhý bod si Kladno připsalo právě po doteku konstrukce. Po pětibodové sérii domácích, v níž poslední dva body padly po nevynucených chybách, si trenér Marek vzal timeout (6:2). Středočeši svůj náskok postupně navyšovali a ukázali zaplněné hale, že v druhém setu jsou jasně lepším celkem (16:7). Na propastný rozdíl dvanácti bodů se dostali Kladenští po úspěšném bloku Zajíčka s Gromadowskim (20:8). Brno se ve druhém setu vyloženě trápilo a hráči často sami kazili. Svůj první start v extralize za Kladno si připsal Blažek, který nastoupil na konec druhého setu. Do análů se zapsal přihrávkou, po které Zajíček ukončil druhý set.

Rozjeté Kladno nebylo k zastavení ani na začátku třetího setu, kdy se hned dostalo do vedení 5:1. Brno se nechtělo tak lehce vzdát a ještě vystrčilo růžky, když snížilo na 7:5. Šulista jako přes kopírák zařídil stejným blokem jako v prvním setu desátý bod pro Kladno (10:7). Ve střední pasáži třetího setu si oba celky připisovaly po bodu. Zápas se pomalu chýlil ke konci stejným tempem, čili vedením svěřenců Milana Fortuníka o tři body (19:16). Nečekaný zvrat měli připravený v rukávu brněnští volejbalisté, jenž se poprvé dostali do vedení v setu (20:21). Když je Kladno v úzkých, pomůžou mu fanoušci. Kdo dnes přišel v halloweenské masce, měl vstup zdarma. Ochozy tak byly zcela zaplněné. Hosté si svou pílí vypracovali tři setboly, které následně proměnili ve vyhraný set.

Kdo čekal, že zápas Kladno v klidu dohraje, ten byl v omylu. Brno se rychle dostalo do vedení 1:4. Domácí se během čtvrtého setu pomalu začali zpátky dostávat do tempa a skóre dotahovat (10:10). To byl impuls i pro fanoušky, kteří se dostávali do obrátek. Vedení o tři body připsal svému týmu po jednobloku West a následně Hrazdira, který během utkání již potřetí nasměroval míč do střechy. Zápas směřoval do finále po úspěšném útoku Šulisty (20:15). Mečbol připravil úspěšným útokem Zajíček, ale Šulista míč přes síť nepřehodil. To se nepovedlo na druhé straně ani Římalovi a Kladno tak zápas ovládlo 3:1.

Autor: Vojtěch Voštinka

VOLLEYTEAM ČZU PRAHA – VK JIHOSTROJ ČESKÉ BUDĚJOVICE

V 6. kole přivítá domácí ČZU Praha na svém hřišti doposud neporažený tým z Českých Budějovic. Tým z Budějovic je papírově lepším, silnějším soupeřem i díky tomu, že doposud neztratil v průběhu pěti zápasů ani set. Uvidíme, zdali „lužinskej“  válec dnes zastaví budějovický stroj z jihu.

č.:  31   dne:  4. 11. 2017   v hod.: 18:00

VolleyTeam ČZU Praha – VK Jihostroj České Budějovice  0:3 (-23, 20, -23)

Rozhodčí: Kubinec J., Slezák J.

Počet diváků: 525

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Kuliha, Patočka, Démar, Šulc, Krajčovič, Kuboš, libero Kop, Tobišek. Střídali: Kočka, Kovařík, Kuliha, Svoboda

Hosté: Palgut, Mach, Křesťan, Halaba, Michálek, Ondrovič, libero Kryštof. Střídali: Fila, Kupilík, Kafr, Šotola

Vyjádření:

Domácí:

Démar (kapitán VolleyTeam ČZU Praha): Vyhrála zkušenost Č. Budějovic. Jinak to byl velmi vyrovnaný zápas.“

Malán (trenér VolleyTeam ČZU Praha): „Na to, že jsme hráli s prvním týmem tabulky se nemáme za co stydět, i když jsme prohráli 3:0. Bohužel jsme v každém setu udělali několik chyb, které nás stáli alespoň vítězství v některém z nich.“

Hosté:

Mach (kapitán VK Jihostroj České Budějovice): „Jako každý rok je to tu obrovsky těžké vyhrát. Zápas se rozhodoval v koncovkách, v kterých jsme dnes byli šťastnější a díky tomu vyhráli 3:0.“

Dvořák (trenér VK Jihostroj České Budějovice): „Těžký zápas, který rozhodly koncovky setů, ale vítězství se počítá a série pokračuje. Jsem rád, že jsme to zvládli i bez ztráty setu.“

Popis utkání:

V začátku utkání ukazují Budějovičtí svojí sílu, ale domácí se nenechávají zastrašit a postupně rozjíždí pověstný lužinský válec. V prostřední části setu domácí na servisu velmi trápili hostující přihrávku a dokonce se v jednu chvíli dostali do vedení, které zvrátil svým tvrdým servisem Halaba. Hosté, jak v prvním, tak v druhém tech. oddechovém čase, vedou o dva body (8:6 respektive 16:14). V koncovce setu se domácí hostujícím ve hře vyrovnávají a jsou důstojným soupeřem (21:21). Závěr setu je velmi vyhrocený, dokonce vidíme i žlutou kartu pro hostujícího kapitána Macha. V nervydrásající koncovce vyhrávají hosté 25:23.

V začátku druhého setu jsou domácí odvážní na útoku a do prvního TT jim to vychází, vedou 8:6. Po oddechovém čase se domácí nadechli k velkému útoku proti Jihostroji a vedli jednu chvíli i 12:7. Několik chyb domácích jak na útoku, tak na příjmu vrací Budějovické do hry (12:11). Domácí si stále drží jednobodový náskok i v druhém TT. Od té doby hostující nahrávač začal více využívat Křesťana, který zvrátil karty na stranu budějovických. Koncovku setu si už hosté pohlídali a vyhráli 25:20.

Domácí nechtějí odejít z tohoto zápasu bez bodu a snaží se hostující tým, co nejvíce potrápit. V začátku třetího setu dokonce vedou domácí 6:1. Při prvním TT 8:3. Hosté se na dnešní výhru určitě ještě potrápí. Výborným servisem Halaby se hosté vrací opět do hry. Nejenže se vrací do hry, dokonce i skóre otáčejí na 11:9. V polovině setu si hosté stále drží dvoubodový náskok (16:14). Koncovka setu byla opět vyrovnaná a opět vyzněla lépe pro hosty, kteří prokázali více zkušeností. Domácí se za dnešní zápas nemusí opravdu stydět, spíše je můžou mrzet prohrané koncovky setů, v kterých mohli jako první tým Uniqa extraligy sebrat alespoň jeden set týmu z Českých Budějovic.

Autor: Mgr. Richard Dupal

SK VOLEJBAL ÚSTÍ NAD LABEM – VK BENÁTKY NAD JIZEROU

Zápas pravdy pro domácí, kteří si chtěli dokázat výkonnostní posun. Po sérii těžkých utkání s celky z čela tabulky už Ústí chtělo a muselo bodovat. Hodně starostí měl trenér se sestavou, kterou jim zkomplikoval  výron v kotníku Kanaďana Votha na pátečním tréninku, kdy  se Ústí rozpadla stabilní základní sestava. Hráči se však s tím vypořádali velice dobře.  Přehráli Benátky ve všech činnostech, hlavně na servisu,  na příjmu podání a s minimem chyb v útoku.

č.: 33  dne:  4. 11. 2017  v hod.: 17:00 

SK Volejbal Ústí nad Labem -  VK Benátky nad Jizerou   3:0 (25:14, 25:19, 25:23)

Rozhodčí:  Němeček Petr, Nedbálek  Alexandr

Počet diváků:    562

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Tibitanzl Martin, Bartůběk Luboš, Šulava Martin, Prajzler Matěj, Kramar Filip, Vanags Toms, libero Pondělíček Martin, Kořínek Jiří 

Hosté: Pietkiewicz Pavel, Syrůček Martin, Rybníček Jakub, Nesvačil Filip, Sukuba Michal, Celeryn Jonáš. Střídali: Nesvačil Marek, Vachoušek Stanislav, Fučík Ondřej, Ticháček Martin, Hudák Martin    

Vyjádření:

Domácí:

Kramár Filip (kapitán SK Volejbal Ústí nad Labem):  „Dnes super výkon a strašně důležité tři body. Výhra potří  také skvělým  divákům, kteří nás hnali dopředu. Díky.“

Brom Petr ( trenér SK Volejbal Ústí nad Labem): „Poděkování hráčům za koncentrovaný a stabilní výkon  po  celé utkání. Moc jsme chtěli uspět za tři body a to se nám povedlo. Diváci dnes byli perfektní. “

Hosté:

Ticháček Martin  (kapitán  VK Benátky n/J): „Domácím na jejich hřišti lépe vycházel servis a od toho se odvíjelo celé utkání. Zasloužená výhra Ústí.“

Třešňák Pavel  (trenér VK Benátky n/J ): „Rozdíl byl hlavně v kvalitě servisu. Navíc jsme neubránili Kramára a tak byl výsledek jednoznačný.“

Popis utkání

Domácí vstoupili do utkání velice koncentrovaně a trpělivě. Nedělali chyby na servisu a v útoku. Naopak u hostů byla často nepřesnost na přijmu podání završena chybou v útoku. Skóre tak postupně narůstá na straně domácích do pohodového vedení 19:10. Velkou zásluhu na tom má plachtící servis Tibitanzla, se kterým po celé utkání Benátky těžce zápasí. Závěr setu Ústí v pohodě zvládá útokem Vanagse a Kramára a nepřipustí  tím komplikace.

Druhý set  už Benátky drží krok s rozjetým Ústí do stavu 10:10, kdy na podání přichází opět Tibitanzl a sérií  pěti podání z toho tři „esa“  domácí odskakují na 15:10 a jsou za podpory diváku v euforii.  Drobný výpadek v útoku domácích, kdy se útočníci neprosadí proti jednobloku,  dovoluje Benátkám upravit skóré na 21:19, ale kvalitní servis (tentokrát Kramára) a obrana v poli nedá hostům další šanci na zvrat v setu a domácí vedou 2:0

Třetí set se družstva přetahují o bod a žádné si nedokáže vybudovat rozhodující náskok až do stavu 17:17, kdy domácí vyrobí v poli dvě chyby a Benátky odskakují na nadějných 17:19. Na podání přichází opět Tibitanzl a kvalitním servisem rozhodí útok hostů, kteří chybují a je srovnáno na 19:19. Benátky pokračují v chybách na útoku, Ústí přidá kvalitní blok a koncovka je rázem v režii domácích, kteří proměňují druhý matchball v první vítězství v letošním ročníku Uniqa extaligy a hned za tři vysněné body.

Autor: Mgr. Přikryl Miroslav

VK ČEZ KARLOVARSKO – VK EURO SITEX PŘÍBRAM

Do Karlových Varů přijel soupeř, kterého není dobré podcenit. Renovice, Böhm a další jména jsou zárukou kvality hostů. Karlovarsko skvělým servisem a hrou na bloku vítězí 3:0 za 79 minut.

č.: 36  dne: 4. 11. 2017 v hod.:18:00

VK ČEZ Karlovarsko – VK Euro Sitex Příbram  3:0 (25:20, 25:16, 25:20 )

Rozhodčí: Renčín K., Krtička J., Koutník P., Kindermanová L.

Počet diváků:  693

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Rejlek, Málek, Široký, Ropret, Hudeček, Treial, libero Pfeffer  

Hosté: Kohlmann, Živanovič, Böhm, Passier, Renovice, Pantič, libero Juračka. Střídali: Mikulenka, Rychlecký, Kuchař, Rychecký, Suda

Vyjádření:

Domácí:

Ondřej Hudeček (kapitán VK ČEZ Karlovarsko): „Tak my jsme spokojeni s výhrou. Myslím si, že jsme dnes Příbram přehráli hlavně hrou na bloku. Je to pro nás super, teď jedeme do Brna, tak uvidíme, jestli tento výkon dokážeme předvést i venku.“

Jiří Novák (trenér VK ČEZ Karlovarsko): „Jsem rád za předvedený skvělý výkon. V druhém setu jsme si mysleli, že se to asi dohraje samo. Oklepali jsme se a přehráli soupeře. Teď nás čeká Brno a věřím, že budeme pokračovat v nastoupené cestě. “  

Hosté:

Martin Böhm ( kapitán VK Euro Sitex Příbram ): „Od nás to dnes nebyl dobrý výkon, neměli jsme pravidelnou ztrátu a soupeři jsme nestačili ve všech činnostech. Díky tomu se Karlovarsko nemuselo moc nadřít a nemuselo předvést mimořádný výkon.“

Martin Kop ( trenér VK Euro Sitex Příbram): „Od nás špatný výkon na útoku, nemám zatím statistiku, ale procenta raději nechci vidět od všech hráčů. Snažil jsem se to protočit, ale z kůlu nebyl nikdo, kdo by se prosadil. Servis nám šel trochu až ve 3. setu, ale stejně jsme neubránili moc standartních situací. S tímto výkonem jsme neměli šanci tu nic uhrát, 3 body pro Vary zaslouženě. Pro nás teď začne soutěž, každý z hráčů si může sáhnout do svědomí, jestli si příští týden půjde pro výplatu a možná se bude divit.“

Popis utkání:

Od začátku prvního setu domácí ví, že musí tlačit na servis, aby zkomplikovali hostům přihrávku. To se daří a Karlovarsko přidává bod za bodem a utíká soupeři. První zaváhání domácích přichází za stavu 21:14, kdy hosté přidávají 3 body a domácí trenér musí sáhnout k TO. Krátké uklidnění pomáhá a domácí dohrávají set za stavu 25:20.

Od začátku druhého setu se domácím nedaří na servisu, ale kvalitním útokem drží se soupeřem krok. První zaváhání domácích a jdeme do prvního TTO za stavu 8:6 pro Příbram.  Obě družstva uhrávají svoji ztrátu. Zlom nastává po TO pro domácí ( 8:12 ). Na hřiště přichází Kriško a zápas se začíná otáčet. Trenér hostů reaguje nejprve TO za stavu 15:14 pro domácí a následně 17:14. Od té doby domácí nejsou k zastavení a set končí za stavu 25:16.

Třetí set je již v režii domácích. Příbram točí sestavou, ale nedaří se jí zastavit domácí. Karlovarsko dnes kraluje na bloku a příbramští útočníci si nevědí rady. Diváci ve stoje děkují svým hráčům a set končí za stavu 25:20 pro VK ČEZ Karlovarsko.

Autor: Tým Karlovarska

VK DUKLA LIBEREC – VK OSTRAVA, s.r.o.

V sobotní podvečer do liberecké sportovní haly Dukly zavítal Volejbalový klub Ostrava, který je letos po pátém kole na krásném pátém místě. Na kontě má již tři vítězství, ale ty jsou s celky ze dna tabulky. Dukla letos ve všech zápasech zvítězila za tři body, a i dnes chtěla potvrdit roli favorita utkání. V minulém kole jsme byli dokonce svědky, jak v Brně domácím volejbalistům povolila pouhých 9 bodů v prvním dějství. Svoji dominantu domácí hráči ukázali i v dnešním zápase. Hosté měli v prvních třech setech setboly. Pouze ve třetím setu se Ostravě podařilo setbol proměnit, ale to na zisk bodů nestačilo a po 123 minutách odjížděli z Liberce s prázdnou. Dukla i pošesté si letos připisuje plný počet bodů a nadále se vyhřívá v čele naší nejvyšší soutěže společně s úřadujícím mistrem z Českých Budějovic.

č.: 34  dne: 4. 11. 2017   v hod.: 18:00

VK Dukla Liberec – VK Ostrava 3:1 (27:25, 27:25, 26:28, 25:20)

Rozhodčí: Kvarda P., Dušek P.

Počet diváků: 1.022

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Holubec, Štokr, Kriško, Veselý, Janouch, Správka, libero Kopáček, Kunc Střídali: Staněk

Hosté: Janků, Kotas, Šmídl, Vašina, David, Biernat, libero Sobczak. Střídali: Nuget, Balon, Bořuta

Vyjádření:

Domácí:

Aleš Správka (kapitán VK Dukla Liberec): „Musím uznat, že Ostrava dnes hrála houževnatě. My jsme to čekali. Dnešní výsledek byl zapříčiněný i tím, že my jsme dost balonů - bodovek i po dobré příjmu vyházeli a tím to bylo dost vyrovnané utkání. V koncovkách jsme byli trpělivější, Ostrava to potom vyházela, takže i díky tomu jsme je dnes porazili.“

Michal Nekola (trenér VK Dukla Liberec): Dnešní utkání bylo ubojované. My jsme měli trochu těžší fyzický týden, takže na hráčích bylo vidět, že nejsou ve své kůži. Ale o to víc jsem rád, že jsme získali tři body a že jsme o ně zabojovali.“

Hosté:

Mateusz Biernat (kapitán VK Ostrava): Jsme velmi rádi za to, jak jsme zde dnes hráli. Jenom škoda, že odjíždíme s nulovým počtem bodů. Myslím si, že dva až tři dobré míče a už jsme mohli být na cestě domů a radovat se ze tří bodů. Dokonce zde, kde se vyhrává hrozně těžko. Jinak si myslím, že se nemáme za co stydět. Tenhle zápas ukázal, že můžeme bojovat s každým týmem. Dukla Liberec je určitě kandidátem na vítěze ligy. Moc gratuluji, byl to moc pěkný zápas, pro diváky i hráče.“

Jan Václavík (trenér VK Ostrava): Když se podívám na skóre, tak to bylo velice vyrovnané utkání. Takže se ve mě trochu mísí pocit dobré práce a pocit promarněné příležitosti. Protože v prvních dvou setech jsme měli na to, abychom Liberec nepustili do vedené 2:0. Škoda.“

Popis utkání:

Začátek utkání lépe vyšel domácím volejbalistům. Při podání Tomáše Kriška Dukla rychle získává blokem tříbodové vedení (7:4 - Aleš Holubec). Po návratu z prvního TT se i hosté dvakrát vyznamenávají na bloku (Václav Kotas, Matěj Šmídl) a je vyrovnáno (8:8). Až při podání Tomáše Kriška se domácí vrací do tříbodového vedení (14:11  eso), přesto k druhému TT odchází svěřenci Jana Václavíka spokojenější (nepříjemné podání Jan David a z první boduje nahrávač Mateusz Biernat – 15:16). Trochu kontraverzní rozhodnutí hlavního rozhodčího dovoluje hostům odskočit až o čtyři body (přehlédli velkou teč). Podíl na tom má i dravost na útoku mladého Lukáše Vašiny (17:21). Potom ale na podání přichází domácí Jan Štokr a neuvěřitelnou razancí (4x bod přímo z podání v řadě, poslední eso letělo rychlostí 113 km/hod) z podání sestřeluje jednoho hráče za druhým a výsledkem je nepatrné vedení Duly (23:22). První setbol utkání získává vydařená tvrdá smeč Jana Štokra ze zadní zóny za stavu 24:23. Po zkaženém podání přichází na straně Dukly další technický chyba (přešlap) a hosté se radují ze setbolu. Radost jim dlouho nevydržela, protože kazí své podání. V dalších dvou rozehrách míří do autu a Dukla získává první sadu.

Neuvěřitelně vyrovnaný byl průběh druhého dějství. Až za stavu 12:10 se domácím hráčům podařilo odskočit o dva body, když Aleš Správka o blok Ostravy otírá svoji smeč. Po esu Ostravy je ale za stavu 15:15 opět stav nerozhodný (David Janků). A opět se nám pomaličku posouvá bod po bodě na jedné a na druhé straně až do samotné koncovky druhé sady. V koncovce se hostujícímu trenérovi podařilo střídání. Na podání posílá Jakuba Balona a ten přesně umístěným tvrdým podáním do rohu zóny jedna přelévá nepatrné vedení na stranu Ostravy (21:22). Tentokrát první setbol v této sadě získávají hosté. Václav Kotas se nemýlí středem a na ukazateli v liberecké hale svítí 23:24 pro hosty. Ani tentokrát hosté svoji šanci nevyužívají a Dukla přebírá vedení. Tomáš Kriško se prosazuje z hlavního kůlu a odvrací setbol. Jan Štokr v další pěkné rozehře z hlavního kůlu získává setbol na stranu domácích. Na druhý setbol druhé sady již hosté nedokázali odpovědět, protože opět míří do zámezí a domácí získávají i druhou velmi vyrovnanou koncovku.

I třetí dějství se muselo divákům v Liberci líbit. Boj o každý míč a velmi pěkné výměny z obou stran nám posouvaly utkání až do stavu 13:13. Před druhým TT třetí sady se domácím hráčům podařilo dvakrát zablokovat (Jakub Janouch a Aleš Holubec) ostravské hráče a výsledkem bylo velice slibné vedení (16:13). Hostům se v těchto fázích přestalo dařit na útoku a výsledkem bylo velice slušné vedení domácích (19:15 – do autu Matěj Šmídl). Už to vypadalo, že zápas v klidu skončí 3:0, ale zasáhla vyšší moc. Několik nepřesných rozhodnutí a červená karta (19:17) pro nejvíce bodujícího hráče utkání znamenalo, že se nám snadno hosté vracejí zpět do hry o extraligové body. Blok Matěje Šmidla a přímý bod z podání (Václav Kotas) a je vyrovnáno (20:20). A zase nás čeká dramatická koncovka. Hosté blokem získávají první setbol třetího setu (Mateusz Biernat). Domácím se podařilo třikrát odvrátit ztrátu setu, ale při čtvrtém jejich útok končí na dobře postaveném bloku a utkání nám vstupuje do dalšího setu.

Čtvrtý set začala lépe Ostrava. Před prvním TT se na bloku vytáhl Václav Kotas a získal pro Ostravu dvoubodové vedení (6:8). Další úspěšná smeč Ostravy o blok Dukly (Lukáš Vašina) dovoluje hostům odskočit o tři body (6:9). Ale to je ze strany hostí v dnešním utkání vše. Plachtivé podání Aleše Holubce rychle hosty bodově dohání (8:9 – eso) a po bloku (Jakub Veselý) je dokonce za stavu 9:9 vyrovnáno. Další luxusní tvrdé podání (Jan Štokr), které převrátilo libero hostí, znamená dílčí vedení pro Duklu (11:10). Rozhodující bodový nástup domácích přichází po druhém TT čtvrté sady. 18:16 Aleš Správka smečuje o vršky bloku, 19:16 se jedno-blokem prosazuje Jan Štokr, 20:16 hosté míří do autu, 22:16 dvakrát eso Aleš Holubec. Získaný náskok si již Dukla nenechala vzít a po pěkné souhře středem sítě velmi slušně zaplněná liberecká hala vstává při prvním mečbolu utkání (Jakub Veselý tvrdě středem – 24:18). Zkažené podání Dukly a nekompromisní smeč ze zadní zóny (Matěj Šmídl) oddaluje konec utkání, ale třetí mečbol již Dukla proměňuje. Aleš Správka z hlavního kůlu šikovně smečuje pod blokem a je konec zápasu. Po velkém boji nakonec všechny body zůstávají pod Ještědem, ale i hosté si zaslouží velký obdiv za předvedenou hru.

Autor: Zdeněk ŠOLC

 

Zpracoval: Jiří Carba

Krátké zprávyArchiv
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Diaz / Alayo (CUB) 0:2 (19:21, 18:21)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – George / Andre (BRA) 0:2 (11:21, 8:11) - skreč, Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
Baráž o extraligu - muži

TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 1:3 (20:25, 25:20, 22:25, 26:28) stav série 2:1

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX) - kvalifikace

Raupelyte / Paulikiene (LTU) – Hermannová / Štochlová 2:0

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018