15.12.2018

Zápas o pátou příčku tabulky pro sebe s přehledem získala Ostrava

Dnešními zápasy byla zahájena druhá polovina základní části UNIQA volejbalové extraligy mužů 2018/19. Důležité vítězství za tři body získala Ostrava, která hostila Volejbal Brno a byl to přímý souboj o pátou příčku průběžné tabulky. Na generálku před středečním zápasem Champions League přijeli do Karlových Varů Lvi z Prahy a přestože prohráli 0:3, „kousali" zdatně. Dukla Liberec potvrdila roli favorita ve Zlíně a domácím trenérům přidala další vrásky, protože desátá příčka zaručující možnost ještě zasáhnout do play - off se mu vzdaluje. Cestu za touto metou si notně zkomplikovaly i Benátky na Jizerou, které prohráli 0:3 s Ústím nad Labem. Život si nezjednodušila ani Odolena Voda, která po bezkrevném výkonu darovala tři body na podání silnější Příbrami. Kladno bez univerzála Marela nestačilo na současného lídra UNIQA extraligy z Českých Budějovic.

VSC FATRA ZLÍN – VK DUKLA LIBEREC

Konfrontace týmů z opačných pólů tabulky dopadla jasným vítězstvím hostujícího týmu Dukly Liberec.

č.: 69      dne: 15. 12. 2018         v hod.: 17:00      

VSC Fatra Zlín – VK Dukla Liberec 0:3 (18:25, 20:25, 31:33)

Rozhodčí: Pecháček L., Peloušek J.

Počet diváků: 203

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Šulc, Čech, Čechmánek, Adamec, Vašíček, Navláčil, libero Bláha. Střídali:  Barták, Kozak, Motyčka

Hosté: Biernat, Šulista, Leikep, Štokr, Grut, Veselý, libero Kopáček. Střídali: Srb, Holubec

Vyjádření:

Domácí:

Michal Čechmánek (kapitán Fatra Zlín): „Dnes jsme nebyli agresivní v útoku. Škoda třetího setu, mohli jsme to zdramatizovat.“

Přemysl Obdržálek(trenér Fatra Zlín): „První dva sety jsme hráli se zbytečným respektem a nervozitou. Škoda třetího setu.“

Hosté:

Aleš Správka (kapitán Dukla Liberec): „V dnešním utkání jsme byli trpělivější v obraně, hráli jsme bez chyb a čekali jsme na chyby soupeře.“

Michal Nekola (trenér Dukla Liberec): „Utkání rozhodl náš lepší servis, po kterém jsme domácí hráče snadněji ubránili.“

Popis utkání:

Utkání začalo docela nervózně a opatrně zvláště ze strany domácích. Hráči se přetahovali téměř o každý bod a za stavu 8:6 se dokonce dostala Fatra do vedení. V polovině setu, kdy se podařilo hostům srovnat, hrály velkou roli zkažené servisy na domácí straně. Dukla si tvrdou hrou zajistila náskok a využívala chyb soupeřů. Nakonec si hosté zajistili sedmibodovým náskokem výhru v úvodním setu.

Úvod druhé sady byl spíše v režii hostů, kteří si po celou dobu udržovali vedení. Fatře celkem pomohl oddechový čas, díky kterému se dostali zpět do hry a mírně snížili nepříznivé skóre. V závěru sice byl Liberec trochu pod tlakem, bohužel se i v druhém setu prosadili hosté v roli favoritů a úspěšným blokem si zajistili vedení 2:0 na sety.  

Poslední set měl ze začátku stejný průběh jako první. Za stavu 10:10 měla Fatra stále odhodlání otočit prohraný zápas. Zdálo se, že si hosté jdou pro celkem snadnou výhru, avšak domácím hráčům se podařilo změnit tempo hry a měnit průběh poslední sady. V nekonečné koncovce se hostům stále nedařilo utkání ukončit, která se ještě více prodloužila zásluhou zkažených podání na obou stranách. I když byla vypjatá atmosféra a diváci věřili ve zvrácení utkání, poslední míč nakonec patřil Liberci, který zvítězil 33:31.

Autor: Ivan Dostál, Barbora Macíková

VK OSTRAVA – VOLEJBAL BRNO

Ostrava zůstává na vítězné vlně, nezastavilo ji ani dobře hrající Brno a přepustilo ji pátou příčku extraligové tabulky. O zápase rozhodla koncovka prvního setu, kdy Brno vedlo 24:22, ale z vítězství se radovali domácí. Ostrava v dalších setech už nezaváhala a utkání dovedla k tříbodovému vítězství.

č.: 68     dne: 15. 12. 2018     v hod.: 17:00

VK Ostrava – Volejbal Brno 3:0 (27:25, 25:20, 25:18)

Rozhodčí: René Činátl , Dušan Rychlík

Počet diváků: 400

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Podlesny, Janků, Kotas, Dvořák, Menner, Sedláček, libero Sobczak. Střídal: David

Hosté: Hukel, Okosanovič, Handlíř, Pospíchal, Boula, Hrazdíra, libero Weber. Střídali: Římal, Licek, Fitz

Vyjádření:

Domácí:

Jan David (kapitán VK Ostrava): Byl to parádní zápas. Moc gratuluji klukům za výborný výkon. Soupeř nás ze začátku hodně tlačil servisem, my jsme ho v tomto setu podáním nepotrápili. Ale od druhého setu hosté polevili ve všech činnostech, my jsme toho využili a dotáhli zápas do vítězného konce.

Jan Václavík (trenér VK Ostrava): V zápase byla velmi důležitá koncovka prvního setu. Nechci říct, že rozhodla celé utkání, ale hodně nám pomohla. Dohráli jsme ji odvážněji i chytřeji a po zbytek zápasu nás zdobilo dobré podání a dobrá obrana. Z vítězství máme velkou radost.

Hosté:

Michal Hrazdira (kapitán Volejbal Brno): Klasicky byla Ostrava lepší na servisu. My jsme měli vyhrát první set. V dalším průběhu Ostrava získala sebevědomí a lépe bránila.

Ondřej Marek (trenér Volejbal Brno): O výsledku zápasu rozhodl první set. Vedli jsme 24:22, Ostravě se podařilo set otočit a pak už byla lepším týmem. Výrazně víc chtěli vyhrát než my.

Popis utkání:

Úvod utkání je vzácně vyrovnaný. Až za stavu 7:7 dvakrát boduje hostující univerzál Okosanovič (7:9). Po útoku Pospíchala středem vede Brno 8:11. Po nevynucené chybě domácího smečaře Mennera je hostující náskok již čtyřbodový (10:14). Po úspěšném bloku Sedláčka snižuje Ostrava na 12:14. Brno je ale více v zápase než domácí celek a za stavu 12:17 si bere trenér Ostravy Jan Václavík již druhý oddechový čas. Ten Ostravě pomůže, boduje kapitán David a přímo z podání také Sedláček (16:17). Brnu vrací náskok před koncovkou výborným podáním Okosanovič (17:20). Za stavu 22:24 odvrátí Ostrava setbol díky technické chybě svého soupeře. Druhý setbol smaže domácí tým díky bloku Janků (24:24). Vzápětí Janků těží ze špatného příjmu Brna a Ostrava má první setbol (25:24). Dokonalý obrat v koncovce dokonávají domácí čistým esem Podlesneho a vyhrávají první sadu 27:25. 

V úvodu druhého setu tlačí Brno na svého soupeře, ale ten se drží díky výborné obraně na síti. K tomu přidá výborné podání blokař Kotas a Ostrava jde do vedení 6:4. Brno si pomůže stejnou zbraní (7:7). Ostrava je bodově vepředu, ale když Okosanovič vytlouká domácí bloky, začíná se za stavu 10:10 od začátku. Následně si slovo bere domácí univerzál Dvořák a jeho tým rázem odskakuje do vedení 15:10. Vše podpoří vynikajícím podáním nahrávač Podlesny. Ostrava je jasně lepším celkem a po bodovém bloku Mennera vede 18:12. Brno nic nevzdává a při podání Handlíře snižuje na 18:15. Domácí si ale náskok pohlídají a do koncovky jdou opět s pětibodovým náskokem (20:15). Ostrava má veškeré dohrávané míče a druhý set spěje k rychlému konci (23:17). Domácí vítězí ve druhém setu zaslouženě 25:20.

V úvodu třetí sady se prezentuje vynikajícím podáním univerzál Dvořák a bodovými bloky nahrávač Podlesny (7:4). Po nevynucené chybě Dvořáka srovnává Brno na 10:10. Domácí si berou zpět náskok při podání Kotase (14:12). Po přímých bodech z podání Dvořáka odskakuje Ostrava do náskoku pěti bodů (18:13). Před koncovkou třetí sady vede Ostrava po bloku Janků 21:15. Po zkaženém podání Okosanoviče mají domácí šest mečbolů (24:16). Hostující univerzál nevynucenou chybou spustí ostravskou oslavu zasloužených tří bodů (25:18).

Autor: Martin Němec, foto Jaroslav Obsadný

VK JIHOSTROJ ČESKÉ BUDĚJOVICE – KLADNO VOLEJBAL CZ

Ve šlágru 12. kola si budějovický Jihostroj překvapivě hladce poradil se svým tradičním rivalem z Kladna. Po prvním jednoznačném setu se zápas trochu zdramatizoval, ve třetím setu se diváci dočkali i velmi napínavé koncovky, Jihočeši si však udrželi svou domácí neporazitelnost a vyhráli 3:0.

č.: 72      dne: 15. 12. 2018     v hod.: 18:00

VK Jihostroj České Budějovice – Kladno volejbal cz  3:0 (25:16, 25:22, 26:24)

Rozhodčí: Kovář V., Grabovský Z.

Počet diváků: 1010

Sestavy (od zóny I):

Domácí: De Amo, Michálek, Mach, Šotola, Kraffer, Todua, libero Kryštof. Střídali: Křesťan,Kupilík, Staples

Hosté: Hýský, Zajíček, Habr, Vemič, Sobotka, Wallisch, libero Moník. Střídali: Vostárek, Blažek

Vyjádření:

Domácí:

Radek Mach (kapitán VK Jihostroj České Budějovice):Jsem rád, že jsme vyhráli 3:0. Hlavně v prvním setu jsme předvedli koncentrovaný výkon, kdy jsme se rychle dostali nad kluky z Kladna. Ten výkon nám pak vydržel i v dalších setech. Chtěl bych dneska kluky pochválit.“

René Dvořák (trenér VK Jihostroj České Budějovice): „Jsem velmi rád za tři body a jsem rád i za předvedenou hru. V prvním setu jsme hráli opravdu výborně, bez chyb. Pak začalo Kladno vystrkovat růžky, měli ostrý servis, jak jsme předpokládali. Kladno nám škodilo hlavně servisem. Nicméně trpělivou hrou jsme Kladno přehráli.“

Hosté:

Tomáš Hýský (kapitán Kladno volejbal cz): „Nevím moc, co bych k tomu dneska řekl. Budějovice nás přejely určitě od začátku zápasu servisem. Hlavně ten první set jsme se nezmohli skoro k ničemu. Druhý a třetí set jsme se zlepšovali, nechtěli jsme to dát zadarmo, ale nepovedlo se nám to v koncovkách. Je to škoda, ale můžeme se z toho ponaučit, že se s nimi dá hrát, jen musíme makat.“

Milan Fortuník (trenér Kladno volejbal cz): „My jsme se pomalu rozjížděli a v důležitých momentech jsme nedokázali udržet nějaký standart. Budějovice byly lepší, zaslouženě vyhrály.“

Popis utkání:

Do zápasu vstoupil domácí tým lépe než hosté. Náskok 7:2 byl zasloužený, Kladenští totiž byli pod velikým tlakem, navíc třikrát nevynuceně chybovali a trenér Fortuník žádal poprvé o oddechový čas.
Do nominace pro zápas se v domácím týmu vůbec nevešel slovenský blokař Ondrovič, který ještě doléčuje zranění a v základní sestavě se objevil mladší z dvojice univerzálů Marek Šotola. Jihostroji letos skvěle funguje obrana na síti. Tu právě Šotola podpořil dělovkou ze servisu a první set se vyvíjel podle jihočeských not do stavu 13:4. Trenér Fortuník se pokusil otočit gard nahrávačů, vyslal do boje Blažka a na post univerzála přešel Habr, ale všechno bylo málo platné.

Druhý set byl vyrovnanější a také o dost kvalitnější. V jeho polovině se Kladno, kterému už opět nahrával Habr, dokonce dostalo do vedení 11:13. Filip Habr často a rád útočí, úspěšně se o to pokusil dvakrát i v této pasáži zápasu. Nebývá obvyklé, aby hrdinou zápasu bylo libero. Martin Kryštof jím ale v jihočeské sestavě bývá a byl i tentokrát. Hlavně jeho přehled, obrana a klid v rozehrách přetočily skóre na stranu Jihostroje.

Ve třetím setu se podařilo bodově odskočit také Kladnu na stav 1:4. Jeho hráči, včetně trenéra Fortuníka, často komentovali výroky rozhodčích, čím víc ale diskutovali s arbitry, tím méně se soustředili na zápas. Jihostroj obrátil průběh setu a trpělivou hrou si dokráčel pro třísetové vítězství.

Autor: Redakce VK Jihostroj Č.B., foto Dan Kubát

VK ČEZ KARLOVARSKO – VK LVI PRAHA

Poslední domácí utkání před prvním utkáním v Lize mistrů. ČEZ Karlovarsko přijeli prověřit Lvi Praha. Domácí zlomili smůlu z posledních zápasů a vyhráli 3:0, i když druhý set se pěkně natáhl. Partnerem utkání byla společnost Carpoint.

č.: 67     dne: 15. 12. 2018        v hod.: 18:00

VK ČEZ Karlovarsko – VK Lvi Praha 3:0 (25:19, 36:34, 25:22)

Rozhodčí: Kořenek J., Marschner R., Kindermanová L., Koutník P.

Počet diváků: 635

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Hudeček, Patočka, Rejlek, Zmrhal, Beer, Van Haarlem, libero Pfeffer. Střídali: Džavoronok, Penrose, Vašina

Hosté: Špulák, Démar, Kuboš, Van Werkhoven Mart, Krajčovič, Šulc, libero Kovařík. Střídali: Svoboda, Kozák, Fortuník

Vyjádření:

Domácí:

Ondřej Hudeček (kapitán ČEZ Karlovarsko): Tak jsme hrozně rádi, že jsme po dlouhé době vyhráli v extralize. Bylo to trochu nervózní, ale ten druhý set jsme dobře vybojovali, to by nám mělo dodat sílu do dalších zápasů.“

Jiří Novák (trenér ČEZ Karlovarsko): „Těžký zápas, oba týmy jsou v nelehké situaci. My jsme do toho výborně vstoupili, pak to postupně začalo umírat. Začalo to začátkem prvního setu, kdy jsme si nechali hosty ujet, ale bojovností a nesmírnou vůlí jsme to dokázali zvrátit, i když ten výkon není tak hladký, jako před měsícem. Moc děkuji za tým divákům.“

Hosté:

Matyáš Démar (kapitán VK Lvi Praha): „Škoda druhého setu, kdy jsme po celou dobu vedli a nedokázali to dovést do konce. Vary si zasloužili vítězství.“

Tomáš Pomr (trenér VK Lvi Praha): „Vadí mi začátek zápasu, kdy jsme prohrávali 0:6 a z toho 3 x jsme byli v síti. Pak mi samozřejmě vadí, že jsme neudrželi náskok v druhém setu. Jinak ta hra z naší strany nebyla špatná, ale bohužel pro nás domácím zafungovala spolupráce po dlouhé době Haarlem - Rejlek, trochu jsme spoléhali, že jim ta „nespolupráce“ ještě chvíli vydrží, ale nevyšlo to. Těžce jsme jejich spolupráci čelili.“

Popis utkání:

Domácí diváci věří, že dnes se jejich domácí tým dostane z herní krize, která doufáme skončila utkání před TV kamerami s Kladnem. Domácí hned od začátku začali plnit dohodu s trenérem, tlak na servis. Do stavu 3:0 pro domácí posílá Karlovarsko domácí Vojta Patočka svým servisem. Za stavu 7:2 pro domácí zastavuje hru hostující trenér, který požádal o TO. Za stavu 10:6 přichází na servis hostující Marek Šulc a přidává bod také přímo ze servisu. Pestrý útok přináší domácím ovoce, Patočka útok středem 13:8. Přichází pár technických chyb na servisu z rukou obou družstev (16:12). Dnešní hra „středáků“ je opravdu líbivá, Patočka 19:14. Další zastavení hry ze strany hostujícího týmu přichází za stavu 22:16 (TO). Za stavu 23:17 domácí trenér přichystal dvojité střídání, přichází Matyáš Džavoronok a Jalen Penrose. Domácí tým přivádí do prvního setbolu Jalen Penrose. Zároveň přichází další střídání. Na servis jde Lukáš Vašina a tvrdým servisem znemožňuje rozehru hostujícího týmu. Hostující smečař následně posílá míč do autu a domácí vítězí 25:19.

Druhý set začal naprosto obráceně. Hostujícím se dařilo najít recept na karlovarské přijímače. Domácí trenér musí zastavit hru už za stavu 0:4. Obrat ve hře nepřichází, ale za to přichází druhý TO ze strany domácích 3:9. Hra se ze strany domácích začíná zlepšovat a po esu na servisu od Vojty Patočky přichází TO ze strany hostujícího týmu. Bohužel další dva body pro hosty a trenérem domácích je odvolán Marek Zmrhal, na pomoc přichází Lukáš Vašina (7:14). Hosté kvalitně získávají ztrátu a v pohodlném náskoku set přechází do druhé půlky. Těžké břemeno v tomto stavu na sebe bere Filip Rejlek (bod na smeči a blok). Další bod přichází po technické chybě hostů (Šulc aut 13-17). Další bod Filip Rejlek na útoku, tvrdý servis Hudečka, těžká rozehra bez útoku hostů a lehký bod z ruky Lukáše Vašina. Další bod z ruky kapitána Hudečka – eso 16:18. Hostující trenér žádá druhý TO. Další těžký servis Hudečka, s kterým mají hosté problém, následný bod z ruky Vojty Patočky. Přichází koncovka, kde hosté posílají tvrdý servis na stranu domácích a přichází chyba v poli, 18:21. Servis Filipa Rejlka je pouze vrácen na stranu domácích a jednoduchý bod pro Karlovarsko. Další tvrdý servis Filipa Rejlka a technická chyba na nahrávce domácích, je srovnáno 21:21. Následný servis od Filipa jde do autu, ale stav je opět srovnán Jalenem Penrose. Jalen momentálně hraje skvěle, 23:23. Velká bitva o každý míč. Filip Rejlek opět srovnává stav na 25:25 a diváci tleskají vestoje. Hosté se ale nevzdávají a berou i další výhodu. To se nelíbí Lukáši Vašinovi a následně Filipu Rejlkovi, 26:26. Další bod pro Lvy Praha. Filip Rejlek přivádí tým do prvního svého setbolu po servisu 28:27. Hosté srovnávají, ale navíc přidávají bod po servisu Démara. Karlovarsko srovnává a zvyšuje po bloku Marka Beera. Hosté opět srovnávají 30:30. Bitva jak má být. Filip hraje jak z partesu, 31:30, bod z útoku. Hostující Šulc srovnává, hosté zablokovali Filipa Rejlka 31:32. Vojta Patočka středem je dnes také jistota 32:32. Na druhé straně Šulc hraje také skvělé utkání. Filip vrací a přidává další bod a další setbol. Velmi dobrý servis Hudečka, se kterým si hosté poradili a přidali bod. Myslím, že nejdelší set této sezóny pro domácí je na světě. Velká bitva o každý míč na obou stranách hřiště. Poslední bod přidává, kdo jiný než Filip Rejlek 36:34. Trochu infarktový set.

Začátek třetího setu začal velmi opatrně z každé strany. Obě družstva pravidelně vyhrávají ztrátu až do stavu 14:14, kdy domácí odskakují na dva body. Od začátku setu za domácí nehraje Marek Zmrhal, ale Lukáš Vašina, který dodržuje taktické pokyny trenéra Nováka. V koncovce setu přichází na podání domácí odchovanec Tomáš Houda z kadetského družstva. Hosté upravují skóre tvrdým servisem a trenér Novák žádá druhý TO 24:22. Marek Šulc servíruje velmi dobře, ale Jalen Penrose ukončuje zápas 25:22.

Autor: Tým Karlovarska

AERO ODOLENA VODA – VK EURO SITEX PŘÍBRAM

AERO společně s Příbramskými vstoupilo do druhé poloviny soutěže. Domácí AERO nedokázalo navázat na předešlou domácí výhru a prohrálo 1:3. Všechny sety probíhaly ve znamení dlouhých bodových šňůr, Příbram vyhrála zaslouženě a odvezla si všechny tři body.

č.: 63       dne: 15. 12. 2018               v hod.:18:00

AERO Odolena Voda – VK Euro Sitex Příbram 1:3 (19:25, 16:25, 25:14, 13:25)

Rozhodčí: Kvarda P., Buchar T.

Počet diváků: 657

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Vanags, Gear, Russell, Hladík, Walsh, Viiber, libero Hadrava. Střídali: Vachoušek, Holčík, Mikula

Hosté: Böhm, Mikulenka, Dolgopolov, Wawrynczyk, Graham, Lech, libera Juračka, Kop. Střídali: Kuchař, Hulpach, Trojanowicz

Vyjádření:

Domácí:

Tomáš Kotrch (kapitán AERO Odolena Voda): „Dnes se nám zápas vůbec nepovedl, soupeř byl lepší a gratuluji mu k vítězství. Děkuji divákům za jejich podporu i v těžkých chvílích.“

Jiří Šiller (trenér AERO Odolena Voda): „Gratuluji hostům k vítězství. My se už soustředíme na další důležitý zápas v sobotu na Kladně.“

Hosté:

Martin Böhm (kapitán VK Euro Sitex Příbram): „Dnes jsme od začátku předvedli výkon bez chyb, řekli jsme si, že nebudeme proti Vodolce tolik kazit servis a udrželi jsme kvalitu na 70-80% síly, a to se vyplatilo. Bohužel jsme trochu ztratili koncentraci ve třetím setu. Zvládli jsme soupeřovu těžkou plachtu, výborně hrál u nás Juračka, toho musím pochválit.“

Martin Kop (trenér VK Euro Sitex Příbram): „Rozhodl servis. My jsme ze čtyř setů třikrát lépe podávali. Vodolce vyšel nástup do třetího setu a už jsme se z toho nevyhrabali, ale jsem rád, že jsme se z toho zmátořili a ve čtvrtém setu jsme rozhodli. Samozřejmě, že domácím chyběl Mikula. Přijeli jsme sem s pokorou, viděli jsme zápas domácích s Ústím, a říkali jsme si, že to nebude lehký zápas, proto jsem rád za tři body.“

Popis utkání:

Začátek utkání byl z obou stran vyrovnaný, oba dva týmy se předbíhaly ve vedení. Polovina setu patřila hostující Příbrami, která hrála lépe v útoku a po několika úspěšných bodových míčích se dostala do vedení o čtyři body. I dále náskok narůstal a Příbram si došla pro zisk setu a vedla rychle 1:0.

Druhý set začal znovu náporem hostů a ti rychle vedli tříbodovým rozdílem. Domácí AERO hrálo špatně a nedokázalo nijak reagovat. Náskok Příbramských narůstal a o vítězi v setu bylo dlouho dopředu jasno. Za domácí korigoval skóre třemi přímými body ze servisu Matt Walsh, ale to bylo ze strany AERA vše. Příbram vedla 2:0.

Do třetího setu vlétly oba týmy jako vyměněné. AERO zatlačilo svým servisem, hosté vypadli z role. I když se v polovině setu hosté dotahovali, AERO rychle reagovalo a rozdíl mezi týmy se znovu začal navyšovat ve prospěch domácích. Ti tak po dobrém výkonu snížili ze svého pohledu na 1:2.

Bohužel pro domácí se role znovu obrátily. Příbram od začátku vedla a domácí AERO hrálo v křeči. Hráči AERA se nechytli v žádné činnosti a Příbram kráčela k celkovému vítězství, které také po 86 minutách vybojovala. Domácí se tak rozloučili s domácím publikem studeným výkonem a porážkou 1:3. Poslední zápas roku sehraje AERO na Kladně. Děkujeme všem diváků za jejich podporu po celou dobu utkání.

Autor: Tomáš Havlát, foto Dominika Holčíková

VK BENÁTKY NAD JIZEROU – SKV ÚSTÍ NAD LABEM

Poslední letošní utkání na domácí palubovce čekalo dnes benátecké volejbalisty. Do Benátek zavítalo Ústí, které letos již Benátky 3x přehrálo. V prvním kole doma velmi jednoznačně 3:0 a 2x v osmifinále ČP. I zde Benátky tahaly celá utkání za kratší provaz a svého soupeře pustily do čtvrtfinále. Bohužel pro domácí volejbalisty ani dnešní utkání nedopadlo o nic lépe, než ta minulá. I přes velkou snahu se nedokázali benátečtí volejbalisté hostům herně vyrovnat a zaslouženě Ústí vítězí bez ztráty setu.  

č.: 70      dne: 15. 12. 2018            v hod.: 18:30

VK Benátky nad Jizerou – SKV Ústí nad Labem 0:3 (16:25, 20:25, 23:25)

Rozhodčí: Emil Velinov a Petr Němeček

Počet diváků: 250

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Nesvačil F., Hudák, Indra, Rojas, Gryuk, Celerýn, libera Kunc, Ticháček. Střídali: Martinez, Nesvačil M., Sukuba

Hosté: Tibitanzl, Bartůněk L., Koci, Wilson, Kramár, Willyan Da Silva, libero Kořínek. Střídali: Bartůněk V., Rybníček

Vyjádření:

Domácí:

Michal Sukuba (kapitán Benátky nad Jizerou): „Dnešní utkání se mě hodnotí těžko. Snažili jsme se pro dnešní zápas po celý týden udělat maximum, abychom byli dobře připraveni a konečně jsem po dlouhé době také vyhráli. Bohužel se nám to dnes nepovedlo. Ústí spoustu balónů pobránilo a počapalo v poli. Dokázali si těžké míče nahrát a proměnit v bod. To se nám prostě nedařilo. My, když jsme si něco čapli, tak jsme si buď dobře nenahráli anebo jsme zase tolik balónů neubránili ani na bloku, abychom měli šanci se s tím v koncovkách vyrovnat a některou z nich vyhrát.“

Vladimír Němeček (trenér Benátky nad Jizerou): „Dnes byla malá odvaha na servisu. V rozhodujících momentech jsme zase udělali tu naši chybu. V utkání jsme vedli o dva až tři body a přišli dvě zbytečné nevynucené chyby. Navíc jsme špatně bránili v poli. Ústí naopak náhodně čaplé balóny úspěšně dohrálo. Musím uznat, že dnes to byl od nás po dlouhé době na domácí palubovce špatný výkon.“

Hosté:

Filip Kramár (kapitán Ústí nad Labem): „Díky Bohu za tři body. Hráli jsme venku s Benátkami. První utkání jsme s nimi také doma vyhráli, takže jsme strašně rádi, že jsme tu smolnou sérii asi šesti porážek za sebou ukončili. Dnes jsme hráli všichni jako jeden tým. Byli jsme nahecovaní a hráli jsme vážně super a zasloužili jsme si to vítězství.“

Jakub Salon (trenér Ústí nad Labem): „Vítězství po dlouhé době…. Čekali jsme na to dnešní vítězství šest zápasů a jsme rádi, že to dnes je zase za tři body. Dnes to byl kolektivní výkon. Všichni hráči hráli výborně. Trochu mě to dnešním výkonem připomínalo ten náš start do letošního ročníku EX-M. Myslím si, že jsme dnes zaslouženě zvítězili.“

Popis utkání:

Ústí do utkání vletělo jako ve čtvrtek při pohárovém utkání v prvním setu na Dukle a rychle se ujímá vedení 2:5 (Filip Kramár na útoku). Za stavu 5:10 si Benátky vybírají svůj první oddechový čas, aby se pokusily zastavit rozjeté Ústí. Hráčům hostů i nadále vše vychází a s velkým náskokem kráčí ke konci prvního setu (11:17, druhý time Benátky). Po time nadále hosté tlačí na podání a pro Benátky se zdá být již set ztracený (12:21, 14:23). Po zkaženém podání Benátek získává Ústí první setbol za stavu 15:24. Dvě zkažená podání nám ukončují první sadu.

Hned na začátku druhé sady posílají hosty do vedení dvě nevynucené chyby Benátek 0:2. Naštěstí Patrik Indra dvěma přímými body z podání získává pro Benátky vedení 4:3. Po šťastné smeči Filipa Nesvačila odskakují Benátky dokonce o dva body (9:7) a po esu Oleksandra Gryuka je toto vedení již tříbodové a hosté žádají svůj oddechový čas (10:7). Dva bodové bloky Filipa Kramára snižují na rozdíl jediného bodu (13:12). Další bodík na straně Benátek přichází po přešlapu hostujícího hráče při útoku z pipe. A mohlo být ještě veseleji. Bohužel chycené míče nekončí bodem, ale špatnou nahrávkou a mezihrou. Hostům se podařilo snadno při podání Da Willyana vyrovnat již za stavu 17:17. Po time přichází přímý bod z podání a hosté jsou ve vedení 17:18. V koncovce se hostům podařilo po útoku Filipa Kramára odskočit o dva body, které mohou být pro závěr druhého setu rozhodující, proto si domácí trenér rychle žádá oddechový čas. Ani porada Benátek nezastavuje s chutí hrající Ústí, kterému po vyrovnání narostla volejbalová křídla. Po signálu středem (Marc Wilson) přichází první setbol (20:24), který vzápětí proměňuje přímým bodem z podání Redjo Koci.

I ve třetím setu hned v úvodu odskakují hosté o čtyři body (3:7). Po sporném míči a esu již hosté vedou 4:9. Při podání Martina Hudáka (eso) a Patrika Indry se konečně začíná Benátkám dařit snižovat náskok hostů (10:12 – Sukuba středem). Dokonce po přímém bodu z podání je vyrovnáno (12:12 – Patrik Indra). Bohužel pro domácí, dva přímé body z podání Filipa Kramára znamenají tříbodového vedení v samotné koncovce třetího setu (16:19). Konec setu patřil s chutí hrajícím hostům. Po smeči z hlavního kůlu (Redjo Koci) tu máme první mečbol (20:24). První si hosté kazí podáním a následně hru zastavují oddechovým časem. Čisté eso Patrika Indry odvrací i druhý mečbol. Aut hostů po signálu středem znamená rozdíl už jen jediného bodu (23:24). Obrat v utkání se ale nekoná, protože Benátky kazí své podání a hosté vítězí 0:3 na sety.

Autor: Zdeněk ŠOLC

Krátké zprávyArchiv
Baráž o extraligu

muži: TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 0:3 (19:25, 23:25, 21:25) stav série 2:2 ženy: VK Madeta České Budějovice – TJ Sokol Šternberk...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Diaz / Alayo (CUB) 0:2 (19:21, 18:21)

 
Baráž o extraligu - muži

TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 1:3 (20:25, 25:20, 22:25, 26:28) stav série 2:1

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – George / Andre (BRA) 0:2 (11:21, 8:11) - skreč, Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018