23.9.2021

Bojovnost a drzé mládí může být devízou celku Sokola Šternberk

S vysokou pravděpodobností s nejmladším kádrem ze všech zúčastněných týmů vstoupí do nové extraligové sezony volejbalistky Sokola Šternberk. Družstvo z nejmenšího extraligového města povede do ostrých soutěžních bojů jednadvacetiletá kapitánka Herdová, nejstarší hráčkou Sokola je ve svých třiadvaceti letech libero Slavíková a značná část jejich spoluhráček jsou teprve „náctileté“ slečny. Přesto se Šternberanky zkušenější konkurence nebojí, jak vyplývá z rozhovoru s jejich trenérem Janem Drešlem.

Jak hodnotíte změny, k nimž přes léto došlo v kádru žen Sokola Šternberk?

Abych se přiznal, tak jako trenér nemohu být ze změn úplně nadšený. Přál bych si totiž v týmu nějakou starší a zkušenou hráčku, která by družstvo táhla a držela laťku svými výkony nahoře. Takto tuto úlohu musí plnit kapitánka Lucia Herdová, která má na svých bedrech v jednadvaceti letech hodně naloženo. Ona a její dvě slovenské krajanky Ramajová a Körmendyová by měly být tahounkami týmu. Situace ve sportu je nyní obecně vzhledem k pochopitelným snížením podpor od většiny partnerů složitá, ale musíme to zvládnout, stejně jako všichni ostatní.

Jak se vydařila letní příprava?

Začala už 1. srpna formou tréninkových bloků. Tentokrát bylo do přípravy zařazeno hodně přátelských turnajů a zápasů, takže si holky v podstatě sáhly až na dno sil, ale to k tomu patří. Snaha byla zařadit do přípravy i hodně regenerace formou wellness, bazénu, sauny a masáží.

Jaké budou cíle šternberského týmu v nadcházející sezoně?

Z pohledu nějakého konkrétního umístění je pro takto mladý tým těžké nějaký cíl stanovit. Osobně bych chtěl sahat po osmé příčce a účasti v play-off, ale musíme počítat s tím, že v našich výkonech a tedy i výsledcích mohou nastat velké výkyvy. Chceme se proto soustředit sami na sebe, čápat balony v obraně a zkoušet hrát bojovně každou výměnu. Prostě bojovat o jeden každý bod a potom se třeba zrodí i nějaký ten set a vítězný zápas.

Kdo by měl být hlavním soupeřem týmu v bojích o konečné příčky?

Zatím neproběhla herní konfrontace se všemi družstvy extraligy. Vůbec nevím, co čekat od Přerova, Králova Pole nebo Šelem Brno. Trochu máme nastíněn Frýdek-Místek, Ostravu, Prostějov a Olymp. No a Liberec či Olomouc budou pro nás jistě hodně těžkým oříškem. Každý tým má na začátku velké ambice, ale v průběhu sezony mohou přijít komplikace, úrazy nebo jiné okolnosti, které mohou zamávat s pořadím v tabulce. Proto nechci specifikovat konkrétní soupeře v bojích o spodní příčky, kam budeme pravděpodobně patřit i my. To nám skutečně ukáže až čas.

V čem může být největší síla a případně naopak slabina šternberského družstva?

Možná se budu trochu opakovat, ale slabinou jistě bude nezkušené mládí našeho kádru. Avšak na druhou stranu bojovné a zdravě drzé mládí může být zase největší silou. O tom mě holky během přípravných zápasů častokrát přesvědčily. Byly tam zápasy, kde holky úplně vybouchly a nedařilo se vůbec nic, ale potom zase přišla utkání, v nichž se holkám dařilo všechno, a soupeř nevěděl, co na nás hrát. Realizační tým čeká hodně práce. Aby se tento kádr sehrál a stabilizoval, může trvat měsíce, nebo taky roky. Hlavně bych chtěl, aby tým pro fanoušky předváděl bojovný volejbal a nevypustil žádný míč.

 

Autor: Adam Fritscher

Krátké zprávyArchiv
Baráž o extraligu

muži: TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 0:3 (19:25, 23:25, 21:25) stav série 2:2 ženy: VK Madeta České Budějovice – TJ Sokol Šternberk...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Diaz / Alayo (CUB) 0:2 (19:21, 18:21)

 
Baráž o extraligu - muži

TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 1:3 (20:25, 25:20, 22:25, 26:28) stav série 2:1

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – George / Andre (BRA) 0:2 (11:21, 8:11) - skreč, Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018