7.9.2018

KP Brno chce v nové sezóně potvrdit své kvality

Nově složený A-tým Králova Pole pod taktovkou hlavního trenéra Tomáše Samselyho už víc jak měsíc pilně ladí formu na sezónu 2018/19. Má za sebou náročný kondiční trénink, první přípravná utkání i soustředění ve Vysokých Tatrách. „Věřím, že v nadcházející sezóně potvrdíme, že KP Brno patří mezi ty nejlepší ženské volejbalové kluby, a že během celého roku budeme odvádět co nejkvalitnější práci. Rádi bychom, aby si všichni naši fanoušci přišli v nové sezóně na své a na Vodovce si s námi užili ten nejlepší brněnský volejbal," uvedl na začátku sezóny prezident klubu Richard Wiesner. Jaké je tedy složení nového Áčka a tréninkový plán na nejbližší týdny? Prozradí rozhovor s novým hlavním koučem Tomášem Samselym.

Tomáši, nový A-tým doznal řady změn, v jaké sestavě do extraligy naskočí?

Tým oproti minulé sezóně dost výrazně omladil, nejstarší hráčka Agata Skiba má 27 let. Jako nahrávačka u nás zůstala Šárka Šloufová a na tento post jsme přibrali ještě Američanku Bailey Nichol. Ta hrála minulou sezónu v Německu a tohle bude její druhé zahraniční angažmá.

Na blok přišla z Frýdku Katka Kvapilová. Zařadí se po bok Lenky PodhrázkéKláry Vyklické.

Na smeči z loňského roku zůstala Pavla Meidlová a nově se k nám připojila Denisa Pavlíková z řad našich juniorek. K nim přibyly dvě nové tváře – Polka Agata Skiba a Taylor Fricano z USA. Na ní nás zaujaly hlavně její parametry – je 193 cm vysoká a je na tom dobře skokansky, takže by měla být naší útočnou oporou. Agata je víc komplexnější, navíc má zkušenosti z polské ligy, která je na vysoké úrovni.

Jako univerzálka u nás zůstala Gabriela Kopáčová a k ní přibyla z našeho mistrovského juniorského družstva Jitka Vaďurová. U mladších hráček jde hlavně o to, aby nasbíraly potřebné zkušenosti.

Zcela nově obsazený je post libera, opět z juniorek přichází Daniela Digrínová, která má zkušenosti i s reprezentací a v loňské sezóně už navíc několikrát s A-týmem aktivně hrála.

Jaký byl váš dosavadní program a co vás čeká před začátkem extraligy?

Srpen byl věnovaný hlavně kondici. Absolvovali jsme během něj navíc přípravný kemp ve Vysokých Tatrách. V posledním srpnovém týdnu jsme odehráli přípravný dvojzápas se slovenským juniorským národním týmem – šlo v něm hlavně o to, jak vůbec dokáže tým fungovat pod zátěží. Od září se už všechno rozběhlo naplno. Předcházelo tomu ještě tradiční soustředění celého klubu v Bystřici nad Pernštejnem, kde zahájila sezónu oficiálně úplně všechna královopolská družstva. Tento týden nás čeká dvoudenní turnaj v Polsku a v tom dalším se do Polska znovu vrátíme, tentokrát tam bude zhruba šest týmů – ať už z nejvyšší běloruské, polské nebo finské ligy.

Bude letos Královo Pole opět pořádat Grand Prix Brno?

Ano, naše tradiční Grand Prix se bude konat v termínu 21. - 23. září 2018. Přijede k nám tým z Budapešti, dále jedno švýcarské družstvo a Salzburk. Chtěli jsme, aby se se tohoto turnaje zúčastnily týmy, které budou hrát Challenge Cup tak jako my, abychom se s nimi dokázali konfrontovat, a ne s někým, s kým se ani nepotkáme. Ještě nás čekají dvě milé povinnosti: jedním utkáním budeme otvírat novou hlavu ve Svitávce. A podobný zápas nás čeká ještě v Kuřimi, kde budeme hrát rovněž u příležitosti otevírání nové haly, a to proti Prostějovu.

Letos si kromě extraligy zahrajete také již zmíněný Challenge Cup a Český pohár?

Ano, v Challenge Cupu bychom chtěli jít samozřejmě co nejdál, v prvním kole narazíme buď na Řecko nebo Kypr a rozhodně chceme postoupit, protože potom můžeme potkat zajímavé soupeře. A v Českém poháru, vzhledem k tomu, že bychom opět rádi pořádali Final Four, je samozřejmě naším hlavním cílem dostat se mezi tuto čtyřku.

 

Autor: Barbora Mertová

Krátké zprávyArchiv
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – George / Andre (BRA) 0:2 (11:21, 8:11) - skreč, Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
Baráž o extraligu - muži

TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 1:3 (20:25, 25:20, 22:25, 26:28) stav série 2:1

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX) - kvalifikace

Raupelyte / Paulikiene (LTU) – Hermannová / Štochlová 2:0

 
FIVB Beach Pro Tour Futures – Nuvali (PHI)

finále: Oliva / Kurka – Buytrago / Varga (PHI) 2:1 (16:21, 21:16, 15:13) semifinále: Mermer / Sacit (TUR) – Oliva / Kurka 0:2 (20:22, 17:21)

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018