12.3.2024

Královo Pole chce ve čtvrtfinálové sérii potrápit favorizovanou Duklu

Základní část nejvyšší soutěže volejbalové extraligy žen 2023/24 je minulostí, tento týden rozehraje osm nejlepších týmů extraligy play off. KP Brno se ve čtvrtfinále střetne s Libercem, který se v úvodní fázi soutěže umístil v tabulce na třetím místě. Královopolské volejbalistky skončily po 27 odehraných kolech šesté – a tak bude mít výhodu domácího prostředí v úvodním duelu čtvrtfinálové série výše postavený Liberec. Brněnští fanoušci si budou moci atmosféru play off vychutnat až v sobotu 16. března 2024.

„Liberec je určitě papírovým favoritem čtvrtfinále. My sice do play off letos vstupujeme z jiné pozice než loni, cíl ale máme jasný – být Liberci konkurenceschopným soupeřem a zabojovat ze všech sil o semifinále. Postup mezi nejlepší čtyři týmy je v našich silách,“ zdůrazňuje před startem play off hlavní trenér KP Erik Nezhoda.

Jeho tým prošel po loňské mistrovské sezóně výraznou obměnou a hodně omladil – tomu odpovídaly i výsledky Králova Pole v základní části extraligy. Ve Final Four Chance Českého poháru žen, který byl jedním z vrcholů letošní sezóny, ale brněnské hráčky potvrdily, že umí i v roli outsidera své soupeře pěkně potrápit. „V Českém poháru jsme nakonec vybojovali stříbrné medaile, kterých si celý náš tým neskutečně cení. Před Final Four jsme trénovali hlavně na semifinále, což se nám zúročilo. Je to pro nás důležitý odkaz i do play off extraligy," vysvětluje Erik Nezhoda. V Českém poháru žen KP nestačilo pouze na jediný tým, kterým byl právě Liberec. Kromě tohoto zápasu se s ním Královo Pole v sezóně střetlo ještě třikrát. Hned první vzájemné měření sil Brno prohrálo a poté svedlo s hráčkami ze severu Čech dvě dlouhé pětisetové bitvy – tu poslední minulý týden v hale na Vodově. „Liberec sice u nás minulý čtvrtek zvítězil, ale až v tie-breaku a těsným poměrem 15:13. V tomto utkání jsme po delší době ukázali charakter. Vyhráli jsme dva těžké sety proti lepšímu soupeři, což je velmi důležité před startem play off. Chválím družstvo za srdnatý výkon, který předvedlo. Věřím, že když se vše sejde, ve čtvrtfinále to zopakujeme,“ říká Erik Nezhoda.

Právě poslední zápas základní části extraligy může podle něj dodat celému týmu potřebné sebevědomí a dostatek odvahy. „Minulý týden jsme si dokázaly, že se s Libercem hrát dá a nemusíme se ho bát. V play off se začíná od nuly a my musíme jít do čtvrtfinále se stejnou bojovností, jakou jsme předvedly v posledním utkání. Když si pomůžeme servisem, budeme dodržovat pokyny z přípravy a nebudeme v některých situacích zmatkovat, dokážeme Liberec porazit,“ věří kapitánka Kateřina Pelikánová.

KP Brno se i v letošní sezóně opírá o fantastickou podporu svých fanoušků. Ti si ale letošní čtvrtfinále užijí v Brně až během druhého zápasu. „Bylo by samozřejmě lepší rozehrát play off doma. My jsme ale za poslední tři roky odehráli v Liberci několik výborných utkání. Takže jsme zvědaví, nakolik vlastně bude pro našeho soupeře domácí prostředí výhodou,“ uvádí Erik Nezhoda a dodává, že se ale už celý tým moc těší na domácí atmosféru čtvrtfinále v hale na Vodově. „Naši fanoušci jsou celou sezónu skvělí. Na každém zápase nám vytváří úžasnou kulisu a my uděláme vše pro to, abychom se jim za to odměnili co nejlepším výkonem,“ uzavírá hlavní brněnský kouč. K postupu do další fáze play off bude se svým týmem potřebovat tři výhry.

 

Autor: Barbora Mertová

Krátké zprávyArchiv
Baráž o extraligu

muži: TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 0:3 (19:25, 23:25, 21:25) stav série 2:2 ženy: VK Madeta České Budějovice – TJ Sokol Šternberk...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Diaz / Alayo (CUB) 0:2 (19:21, 18:21)

 
Baráž o extraligu - muži

TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 1:3 (20:25, 25:20, 22:25, 26:28) stav série 2:1

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – George / Andre (BRA) 0:2 (11:21, 8:11) - skreč, Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018