6.4.2017

Královo Pole doplnilo středeční semifinálový trojlístek, Olymp dnes zdolalo 3:1 na sety

KP Brno splnilo to, co si předsevzalo před startem letošní extraligy - probojovat se mezi nejlepší čtyřku! V pořadí čtvrtý zápas čtvrtfinálové série s Olympem Praha vyhrálo 3:1 na sety a společně s domácími fanoušky se tak ve své hale radovalo z postupu do semifinále. Jeho protivníkem bude soupeř z nejtěžších - mistrovský Prostějov.

č.: 120 dne:  6.4.2017 v hod.: 19:30   

VK Královo Pole Brno – PVK Olymp Praha 3:1 (27:25, 20:25, 25:22, 25:20)

Rozhodčí: Vachutka M., Kostka M.

Počet diváků: 150

Konečný stav série: 3:1

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Salanciová E., Potts J., Měrková V., Mikelová K., Brown A., Koseková B., libero: Doležalová M. Střídaly: Kopáčová, Tesařová, Suchá, Viggars.

Hosté: Kopecká S., Melicharová K., Vyklická K., Kalhousová L., Komárková A., Šimáňová P., libero: Dostálová V. Střídaly: Šotkovská, Kurková, Černá.

Vyjádření:

Domácí:

Vendula Měrková (kapitán VK Královo Pole Brno): „Z postupu mám obrovskou radost, je důležité, že jsme otočily třetí set, který jsme prohrávaly, a že jsme na hřišti bojovaly jako tým, za což všem patří veliké poděkování.“

Marek Rojko (trenér VK Královo Pole Brno): „Jsem moc rád, že se nám po několika sezónách podařilo vrátit Brno mezi první čtyřku. Jsem přesvědčený, že nám moc lidí nevěřilo, a o to víc mě těší i za prezidenta klubu a celé vedení, že se nám podařilo postup vybojovat. Velmi si vážím mnohaleté práce Stanislava Mitáče - jeho systém a organizace v Olympu je opravdu parádní a nám trvalo dlouho, než jsme všechno odhalili. V neposlední řadě mě těší, že jsem dal i příležitost mladým hráčkám, které se postavily rovnocenně ke klíčovým volejbalistkám a odvedly společně jako tým poctivou práci."

Hosté:

Simona Kopecká (kapitán PVK Olymp Praha): „Prohrály jsme koncovku prvního setu a ve třetím setu si nechaly utéct vedení díky výbornému servisu Anny Suché. Bohužel to dnes nedopadlo.“

Stanislav Mitáč (trenér PVK Olymp Praha): „Dnes jsme předvedli výrazně lepší výkon než včera, zápas se lámal v koncovce prvního setu a pak za výrazného vedení ve třetím setu, který jsme neuhráli, i když jsme ho měli tak dobře rozjetý. V těchto dvou okamžicích jsme výrazně selhali. Dnešní výkon byl ale z naší strany rozhodně bojovný a my jsme moc chtěli sérii dostat do Prahy. V letošní sezóně jsme od začátku bojovali s KP Brno o postup do horní extraligové čtyřky, což se nám po základní části podařilo.  V nadstavbové části ale pak bylo vidět, že na nejsilnější trojici soupeřů nestačíme. Proto jsme věděli, že čtvrtfinálová série bude měřítkem toho, jestli sezóna bude nebo nebude úspěšná. Dnes musíme bohužel konstatovat, že úspěšná není.“

Popis utkání:

Královo Pole vlétlo do zápasu přesně s touhou zopakovat rychlou výhru z předchozího dne (8:4). Čtyřbodový náskok si domácí držely ještě v druhém technickém time outu, pak se ale Olympu podařilo bodové manko stáhnout a set zdramatizovat. Oba týmy těžily v jeho koncovce z jednoho setbolu - pokaždé ale neúspěšně. Druhý setbol v řadě si už ale domácí Královo Pole vzít nenechalo a sadu uhrálo poměrem 27:25.

I když Olymp první set do vítězného konce nedovedl, jakoby ho to nakoplo a rázem to bylo domácí Brno, které muselo dotahovat několikabodový rozdíl. Za stavu 12:16 se na servis domácích postavila Amanda Brown a společně s přesným útokem Gabriely Kopáčové se celému týmu povedlo srovnat na 16:16. Pak se ale hostující volejbalistky dostaly znovu do vedení, přispěla k tomu i jedna velmi dlouhá výměna, z níž po velkém boji na obou stranách urval bod Olymp (16:19). Královo Pole už skóre nezkorigovalo, a tak sadu vyhrály hostující Pražanky 20:25.

Tlak Prahy pokračoval i na začátku třetího dějství, kdy se Olymp dostal rychle až do vedení 4:10. Domácí ale trpělivou hrou postupně skóre 10:15, k němuž se hostující tým propracoval, srovnaly. V útoku se několikrát blýskla Gabriela Kopáčová a rázem byl Olymp na dosah (13:15) - srovnání pak přesným servisem včetně esa zařídila Anna Suchá a vedení 18:16 tvrdá smeč Amandy Brown. Královo Pole už si koncovku pohlídalo a dokonalo tak velký obrat v setu, když ho vyhrálo 25:22.

Čtvrtou sadu domácí hráčky odehrály s vidinou semifinále na dosah ve velké euforii - už jejich bleskový vstup do setu 8:3 naznačil, jak se bude celá sada vyvíjet. Královo Pole v ní bez problémů dokráčelo až k vítězství a stvrdilo před zraky domácího publika postup do semifinále.

Autor: Ing. Barbora Mertová

 

Vypracoval: Mgr. Michal Mezera

Krátké zprávyArchiv
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Saquarema (BRA) - kvalifikace

Schalk / Bourne (USA) – Šépka / Sedlák 2:0 (21:19, 21:17), Šépka / Sedlák – Métral / Jordan (SUI) 2:0 (22:20, 21:15), Schalk / Bourne (USA) –...

 
1. liga mužů - finále

TJ Sokol Dobřichovice – TJ Slavia Hradec Králové 3:1 (20:25, 25:21, 25:23, 25:23), TJ Sokol Dobřichovice – TJ Slavia Hradec Králové 2:3 (22:25,...

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Recife (BRA)

Hermannová / Štochlová – Klinger D. / Klinger R. (AUT) 1:2 (21:23, 23:21, 13:15)

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Recife (BRA)

Ahtiainen / Lahti (FIN) – Hermannová / Štochlová 2:0 (kontumačně), Hermannová / Štochlová – Elize Maia / Thamela (BRA) 2:1 (21:14, 19:21, 16:14)

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Recife (BRA) - kvalifikace

Trousil / Westphal – Schalk / Bourne (USA) 0:2 (11:21, 16:21), Šépka / Sedlák – Ermacora / Waller (AUT) 0:2 (19:21, 19:21)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Dauhá (QAT)

čtvrtfinále: Mol / Sørum (NOR) – Perusič / Schweiner 2:1 (21:17, 23:21, 15:12)

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018