23.3.2017

Překvapení v Přerově, domácí zdolali Královo Pole 3:1, zvítězil i Šternberk

Zápasy ve Šternberku a Přerově dnes pokračovala také ženské nejvyšší česká soutěž. Domácí Sokol Šternberk přivítal od 17 hodin Frýdek-Místek, o hodinu později pak změřily síly hráčky Přerova a Králova Pole.

TJ SOKOL ŠTERNBERK – TJ SOKOL FRÝDEK-MÍSTEK NIBE

Ve 27. kole nejvyšší české volejbalové soutěže UNIQA extraligy žen přivítaly Šternberačky tým z Frýdku Místku. Celé utkání kromě druhého setu byl vedoucím týmem domácí Šternberk. Domácí Šternberk si tedy připisuje vítězství 3:1.

č.: 102, dne: 23.3.2017, v hod.:17:00

TJ Sokol Šternberk – TJ Sokol Frýdek-Místek NIBE 3:1 (25:21, 17:25, 25:17, 25:15)

Rozhodčí: Topolánek M., Kostka M.,

Počet diváků: 150

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Janečková, Hudylivová, Nováková-Dosoudilová, Borovcová, Onderková, Orvošová. Střídaly: Kneiflová, Šenková, Oborná, Kratochvílová.

Hosté: Holišová, Mitrega, Kavková, Pavelková, Jurčíková, Kukučová. Střídaly: Uhrová, Vašinová K.

Vyjádření:

Domácí:

Eva Hudylivová (kapitánka TJ Sokol Šternberk): „Byl to pěkný zápas, předvedly jsme týmový výkon, dobrý servis, fanoušci nás podpořili a jsme rády za vítězství.“

Martin Hroch (trenér TJ Sokol Šternberk): „My jsme potvrdili, že naše výkony mají vzestupnou tendenci. Holky, kromě jednoho setu a asi půl hodinového zaváhání, hrály velice dobře podržely se potom přihrávkou, na servisu jsme drželi kvalitu, kterou jsme měli minulý týden proti Královu Poli. Vyhráli jsme, tuším, desáté utkání a myslím si, že jsme na počty vítezství před Frýdkem, který je bohužel bodově v tabulce před námi, který už předstihnout nemůžeme, ale potvrdili jsme tímto zápasem naše sedmé místo, zasloužené v celé sezóně a teď už nám zbývá jenom si užívat play-off proti Olomouci. Na konci utkání mě naše děvčata potěšila, jednak protože jsme vyhráli a taky dnes jsem měl narozeniny a zazpívaly mi písničku tady před publikem, tak je to takové potěšující a mockrát jim děkuji.“

Hosté:

Kateřina Holišová (kapitánka TJ Sokol Frýdek-Místek NIBE): „Gratuluji Šternberku k vítězství, dnes byl lepší, kromě druhého setu, který jsme tedy vyhrály s větším náskokem. Dělaly jsem chyby na příjmu, pak se to odráželo v útoku, Šternberk si nás ubránil. “

Leopold Tůma (trenér TJ Sokol Frýdek-Místek NIBE): „Z naší strany špatný výkon, v podstatě skoro ve všech hraných činnostech a nevím čím to je, možná je to taková sebe nespokojenost, že jsme šestí. Druhý set jsme trošku hráli, ale jinak bych řekl, že zaslouženě vyhrál po všech stránkách Šternberk.“

Popis utkání:

Šternberk dnes předvedl velice pěkný zápas plný bojovnosti. Celé utkání vládl Šternberk, až na druhý set, ve kterém se předvedly hráčky hostujícího týmu. Vítězstvím se právem radoval Šternberk 3:1. 

Autor: Filip Koryčanský

VOLEJBAL PŘEROV - VK KRÁLOVO POLE

Hrál se nádherný volejbal, který už přerovský fanoušek dlouho nezažil. Domácí celek zdobila velká bojovnost kvalitnější servis a zejména minimum nevynucených chyb. Brňanky sice uhrály set, ale jinak nepředvedly dobrý výkon podpořený řadou zkažených podání nepřesných zakončení útočných akcí.

č.: 101 dne: 23.3.2017 v hod.: 18:00

Volejbal Přerov-VK Královo Pole 3:1 (25:21, 19:25, 25:23, 25:17)

Rozhodčí:  T. Zimmermann, M. Ištvanech.

Počet diváků: 89

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Ticháčková, L. Kohoutová, Dostalíková, Svobodová, K. Kohoutová, Jehlářová, libero: Šádková. Střídaly: Zatloukalová, Stavinohová, Gálíková.

Hosté: Koseková, Salanciová, Potts, Měrková, Mikelová, Brown, libero: Vaňková. Střídaly: Kopáčová, Viggars, Suchá, Meidlová.

Domácí:

Eliška Ticháčková (kapitán domácích): "Zdobily nás bojovnost, podaly jsme kolektivní výkon a měly dobrou obranu v poli. Prokázaly jsme, že nejsme pod jejich úroveň, jak nás ohodnotily po minulém vzájemném utkání."

Libor Gálík (trenér domácích): "Gratuluji holkám ke třetímu vítězství v řadě. Odehráli jsme dobrý zápas a bavili přítomné diváky. Do zápasu jsme šli nahecovaní, protože nás nadzvedl komentář k prohranému utkání v Brně. Jsem rád, že jsme porazili už podruhé v sezóně tým s xkrát větším rozpočtem."

Hosté:

Vendula Měrková (kapitán hostů): "Gratuluji Přerovu k výhře. My se teď spíš pereme samy se sebou. Tlačil nás servisem, který jsme ve dvou setech ještě udržely, ale pak jsme polevily."

Marek Rojko (trenér hostů): "Předvedli jsme před play off lepší výkon než ve Frýdku-Místku, kde jsme rovněž podlehli 1:3. Až v play off se rozhodne o úspěšnosti sezóny. Měli jsme však hrát líp, rozhodující bylo množství chyb v útoku, kterých bylo 19, zatímco Přerov měl jen šest."

Popis utkání:   

Kdo přišel na extraligový ženský volejbal, určitě nelitoval. Domácí hráčky po krátkém zaváhání v úvodu (0:2) otočily skóre ve svůj prospěch a soupeřky už jen dotahovaly. V koncovce sice proměnily až šestý setbol, ale vedly 1:0 naprosto zaslouženě, když je zdobila dobrá hra v poli a kvalitní servis.

Ve druhém setu si nechaly utéct začátek - 1:5 a byly to Přerovanky, které se jen snažily dotahovat. Nejblíže se dostaly na rozdíl dvou bodů. Jiskřička naděje jim svitla při podání Kateřiny Kohoutové, kdy stáhly ze stavu 14:21 až na 19:21. Bohužel po oddechovém čase soupeřky vytloukly blok a set dovedly k vítězství a srovnání na 1:1.

Jakoby se domácím volejbalistkám lépe hrálo v lichých setech, což potvrdily ve třetím dějství, když téměř neustále vedly. Jedinou výjimkou byl stav 11:12. Od něj však znovu nastartovaly motory naplno, rvaly se o každý míč a nezastavilo je ani střídání nahrávaček u hostů. Šanci na zisk setu vybojovala Svobodová tvrdým úrokem „z handy“, když si poradila s těžkou nahrávkou a vyhnula se dvojbloku. Jeho proměnění zkazil „dvoják“ nahrávačky Zatloukalové, ale druhý proměnila Jehlářová napodruhé ze středu sítě.

Patrně rozhodující moment přišel hned v úvodu čtvrté sady, kdy Kateřina Kohoutová opět zaúřadovala v útoku i na servisu – 8:4 a trenér Rojko vystřídal nahrávačky. To vedlo spolu s kombinací domácích nedůrazných zakončení ke snížení na 10:9. Potom Lenka Kohoutová napodobila svou sestru na podání, když si připsala eso a nadělala potíže příjmu na druhé straně sítě. Když Brňanky přidaly chyby v zakončení a domácí zdobila dobrá obrana v poli, rezultovalo z toho vedení 15:10.  V závěru se ještě „Krpoli“ povedlo snížit z 21:13 na 21:16, ale to bylo z jeho strany vše. Zápas ukončil úspěšný blok domácích.

Autor: Stanislav Šmidák

Krátké zprávyArchiv
Baráž o extraligu

muži: TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 0:3 (19:25, 23:25, 21:25) stav série 2:2 ženy: VK Madeta České Budějovice – TJ Sokol Šternberk...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Diaz / Alayo (CUB) 0:2 (19:21, 18:21)

 
Baráž o extraligu - muži

TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 1:3 (20:25, 25:20, 22:25, 26:28) stav série 2:1

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – George / Andre (BRA) 0:2 (11:21, 8:11) - skreč, Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018