2.9.2019

Příprava extraligových týmů žen finišuje, po fyzičce se jde na míče

Již za necelý měsíc odstartuje další ročník ženské UNIQA extraligy. Příprava týmů nabírá na obrátkách, finišují poslední změny v sestavách, čeká se na příjezd reprezentantek, které se účastní probíhajícího mistrovství Evropy.

Tak jako každý rok na začátku přípravného období na nový ročník extraligy čekalo na hráčky všech týmů nabíráním fyzické kondice. Postupně trenéři dávkovali svým svěřenkyním i volejbalové tréninky. Většinou příprava probíhala v domácím prostředí, jen Olymp už má za sebou týdenní pobyt ve slovinském Mariboru. Náročný dril posledních týdnů už střídá herní příprava, nutná k sehrání nově poskládaných týmů.

Některé týmy už s herní praxí začaly. Ostrava porazila brněnské KP 3:1, 3.2, v dalším zápase nestačila na Přerov, 1:4. Vítěznou premiéru na olomoucké lavičce má za sebou Petr Zapletal, když jeho tým vyhrál Zubr Cup, kterého se kromě domácích Zubřic zúčastnil polský Mielec a slovenský Pezinok.

Další přátelské zápasy nebo turnaje, ať už v zahraničí nebo v Česku, budou následovat. Tak například, Olymp odjede do Německa poměřit síly se Suhlem, Přerov zamíří na mezinárodní turnaj do Francie. Před zahájením extraligy nebudou chybět ani tradiční mezinárodní turnaje v Olomouci (13. – 15. září) a na pražském Olympu (20. – 21. září).

Poslední hráčské novinky z klubů

Ačkoliv se zdálo, že uvolněný post olomouckého libera zaujme Izraelka Katrina Zilberman, není tomu tak. Po „tradičních olomoucko-šternberských škatulatech“ bude izraelské reprezentační libero nastupovat v dresu Šternberku a do týmu mistryň míří Denisa Kulová.

Největší zemětřesení proběhlo v družstvu Přerova. Zatímco odchody hráček byly už delší dobu známy, nyní klub zvěřejnil jména nových Zubřic. Na nahrávku přichází zkušená Veronika Tinklová, která v minulosti působila v Prostějově a v Olomouci. Ze zahraničí se vrací smečařka Markéta Kukučová, kterou si můžeme pamatovat dříve v dresu Frýdku-Místku. Mládí v týmu budou zastupovat vlastní odchovankyně Nikola Burešová (libero) a Anna Řihošková (blokařka), z VK Brno přicházející další blokařka Sára Kuželová a smečařka Šárka Semerádová z Vysočiny. Tým doplní Američanky – smečařka s polským pasem Olivia Rusek a blokařky Jackie Oestreich a Krysteen Davis, jen pro zajímavost sestřenice bývalé Zubřice Megan Vander Meer. O příchodu univerzálky Sandry Kotlabové ze Šternberku jsme již informovali.

Z tria amerických hráček, které testoval klub brněnských Šelem, se v nadcházejícím extraligovém ročníku představí pouze dvě – blokařku Meg Wolowicz a nahrávačku Kamalani Akeo.

Autor: Jiří Carba

Krátké zprávyArchiv
Baráž o extraligu

muži: TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 0:3 (19:25, 23:25, 21:25) stav série 2:2 ženy: VK Madeta České Budějovice – TJ Sokol Šternberk...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Diaz / Alayo (CUB) 0:2 (19:21, 18:21)

 
Baráž o extraligu - muži

TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 1:3 (20:25, 25:20, 22:25, 26:28) stav série 2:1

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – George / Andre (BRA) 0:2 (11:21, 8:11) - skreč, Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018