5.4.2017

Prostějov, Olomouc i Ostrava slaví postup, do semifinále má blízko i Královo Pole!

Ve středu v podvečerních hodinách byly na programu třetí zápasy vyřazovací části čtvrtfinále play off ženské UNIQA extraligy. Za vedení 2:0 na zápasy nastoupily hráčky Olomouce ve Šternberku, Ostrava ve Frýdku-Místku a Prostějov v Přerově. Vyrovnaný stav 1:1 na zápasy naopak byl v sérii mezi Olympem Praha a Královým Polem Brno. Z vítězství i postupu do semifinále se nakonec radují volejbalistky Prostějova, Olomouce i Ostravy. Blížeji nejlepší "čtyřce" je také Královo Pole, které dnes po velmi dobrém výkonu přehrálo pražský Olymp 3:0.

TJ SOKOL FRÝDEK MÍSTEK – TJ OSTRAVA

Ke vzájemnému zápasu nejvyšší české volejbalové soutěži UNIQA extralize nastoupili proti sobě domácí TJ Sokol Frýdek Místek a hosté TJ Ostrava. Hosté potvrdili roli favorita a zvítězili, čímž postupují do dalšího kola.

č.: 115 dne: 5.4.2017 v hod.: 17:00          

TJ Sokol Frýdek Místek NIBE – TJ Ostrava 0:3 (22:25, 15:25, 21:25)

Rozhodčí: Slezák, Kavala

Počet diváků: 300

Konečný stav série: 0:3

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Uhrová, Pavelková, Jurčíková, Kukučová, Holišová, Mitrega, libero: Radivojevičová. Střídaly: Vašinová I,, Kavková, Vašinová K.

Hosté: Zedníková,Zemanová, Toufarová, Kojdová, Nachmilnerová, Válková, libero: Červenková. Střídaly: Čuboňová, Faltínová.

Vyjádření:

Domácí:

Kateřina Holišová (kapitán TJ Sokol Frýdek Místek): „Bohužel to nevyšlo ani dneska. Ostravě gratuluji a přeji hodně štěstí do dalších zápasů."

Leopold Tůma (trenér TJ Sokol Frýdek Místek): „Částečně rozhodl první set o průběhu celého utkání. Soupeř nás přehrál v následujících setech ve všech herních činnostech.“

Hosté:

Iva Nachmilnerová (kapitán TJ Ostrava): „Jsme rády za postup do dalšího kola. Přejeme kapitánce Sokola v dalším životě vše dobré a děkujeme za společné chvíle na hřišti. (Kateřina Holišová ukončila kariéru).

Zdeněk Pommer ml. (trenér TJ Ostrava): „Celou sérii jsme hráli zodpovědně v obraném systému. Pochvala celému týmu. Byli jsme lepší ve všech činnostech a zaslouženě jdeme dál. A už se koncentrujeme na boje s Olomoucí. Vše nej Holiš!!!“ (Kateřině Holišové).

Popis utkání:

V prvním setu Ostrava prohrávala 6:8 dokázala otočit na 13:8, 22:15, Sokolky dokázaly snížit na 22:20, ale koncovka patřila hostům. Ve druhém setu byla Ostrava lepším celkem, předčila domácí ve všech herních činnostech. Třetí set byl také ve znamení lepšího výkonu hostů, kteří zaslouženě zvítězili a postupují do dalších bojů. 

Autor: Jiří Zaoral

TJ SOKOL ŠTERNBERK – VK UP OLOMOUC

V play-off nejvyšší české volejbalové soutěže UNIQA extraligy žen přivítaly Šternberačky tým z Olomouce. Celé utkání byl vedoucím týmem hostující Olomouc s konečným výsledkem 0:3.

č.: 114, dne: 5.4.2017, v hod.:17:00

TJ Sokol Šternberk – VK UP Olomouc 0:3 (15:25, 21:25, 20:25)

Rozhodčí: Kubinec J., Vachutka M.

Počet diváků: 150

Konečný stav série: 0:3

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Hudylivová, Šenková, Oborná, Dudová, Orvošová, Janečková, libero: Kulová. Střídaly: Nováková-Dosoudilová,Onderková, Borocová, Kratochvílová.

Hosté: Čutuk, Kubínová, Dedíková, Sajdová, Napolitano Šenková, Košická, libero: Sain. Střídaly: Michalíková.

Vyjádření:

Domácí:

Eva Hudylivová (kapitánka TJ Sokol Šternberk): „Bylo to pěkné bojovné utkání na závěr sezóny, akorát škoda, že jsme se probudily až koncem druhého setu.“

Martin Hroch (trenér TJ Sokol Šternberk): „Poslední zápas sezóny, stejně jako v neděli, jsme do toho nastoupili s maximálním rizikem na servisu a chvílema to vycházelo. Myslím si, že se holky rvaly, jak mohly. Na druhé straně je vidět zkušenost, vyzrálost Olomouce a víceméně nedovolily, nechci říct, že by kontrolovaly celý zápas, ale prostě nepustily nás do nějaké větší naděje.“

Hosté:

Katarina Dudová (kapitánka VK UP Olomouc): „Myslím, že jsme splnily vítezství tři nula. Musím pogratulovat Šternberku k dobrému výkonu, trošku nás potrápily, ale myslím, že jsme si v každém setu ustrážily náš cíl. “

Jiří Teplý (trenér VK UP Olomouc): „Bylo to povinné vítězství po vedení dva nula z Olomouce. Přestože byl zápas místy velmi nervózní, tak jsme ho dohráli celkem s přehledem do konce. Bylo to v takových vlnách, chvíli jsme hráli, chvíli nehráli, z našeho pohledu průměrný zápas.“

Popis utkání:

Šternberk dnes předvedl chvílemi pěkný bojovný zápas od konce druhého setu, ale přesto celé utkání převládal a kontroloval hostující tým z Olomouce a nepustil domácí hráčky do nějakých větších nadějí. Třetí vítězství v play-off si právem připisuje Olomouc 0:3, po setech 15:25, 21:25, 20:25 a postupuje do semifinále.

Autor: Filip Koryčanský

VOLEJBAL PŘEROV - VK AGEL PROSTĚJOV

Pěkný bojovný výkon s výjimkou prvního setu předvedly domácí volejbalistky v posledním utkání sezóny. Soupeřky rozhodly o svém vítězství zejména v útoku, který byl z jejich strany mnohem důraznější. Zejména s rychlými jednonožkami měly Přerovanky velké problémy.  

č.: 113 dne: 5.4.2017 v hod.: 18:00

Volejbal Přerov - VK AGEL Prostějov 0:3 (13:25, 22:25, 22:25)

Rozhodčí: R. Bohačík, D. Trumpeš

Počet diváků: 89

Konečný stav série: 0:3

Sestavy (od zóny I):

Domácí:  K. Kohoutová, Zatloukalová, Gálíková, Jehlářová, Svobodová, L. Kohoutová, libero: Šádková. Střídaly: Stavinohová, Dostalíková.

Hosté: Emonts, Frigo, Masso Casalis, Gambová, Herelová, Hindriksen, libero: Kovářová. Střídala: Rodriguez

Domácí:

Eliška Ticháčková (kapitán domácích): "Kromě prvního setu jsme soupeřkám vzdorovaly. Střídaly se pěkné delší výměny s horšími a určitě jsme kůži neprodaly lacino."

Libor Gálík (trenér domácích): "S lepším příjmem jsme dnes mohli uhrát klidně i dva sety. Škoda, že při našem pětibodovém vedení rozhodčí viděl míč, který byl v autu, jako dobrý."

Hosté:

Mareike Hindriksen (kapitán hostů): "Jsem šťastná, že jsme vyhrály. Přerov se rozehrál a bojoval. Dobře že jsme vyhráyi bez ztráty setu a jdeme do semifinále."

Miroslav Čada (trenér hostů): "Přerov měl dobré podání i obranu v poli. Nečekali jsme takový odpor a jsme spokojeni s postupem."     

Popis utkání:   

První set se hrál podle prostějovských not. Hned v úvodu si hostující tým vytvořil náskok, hlavně bodovými bloky, kterých nakonec zaznamenal šest. A také razantním útokem, o čem svědčí fakt, že dva míče od bloku vylétly až do stropu. Domácím hráčkám naopak nevycházelo nic, útočily do připravené obrany.

Na startu druhého dějství však setřásly veškerý respekt a brzy vedly o 5 bodů - 8:3 a přidaly ještě  další bod na 10:4 a 11:5. Prostějov se ale brzy vzpamatoval a šestibodovou šňůrou si pomohl ke srovnání stavu na 11:11. Pramenilo to z horšího příjmu domácích a slabého útoku. Vyrovnaná koncovka se pak lépe vydařila obhájci mistrovského titulu, který si pomohl razancí v zakončení, esem a set ukončila chyba domácího bloku, který se dotknul sítě.    

Také třetí sada přinesla dramatickou podívanou a výborný výkon přerovských žen. Ovšem jen do poloviny setu si udržovaly vedení 6:2 a 8:7. Poté znovu hosté zapnuli na plné obrátky a utekly na rozdíl pěti bodů - 12:17. Velká bojovnost Přerovanek vykřesala jiskřičku naděje, když si pomohly blokem a dvěma „skoroesy“ Dity Gálíkové – 16:17. Škoda, že v koncovce Svobodová z handy bez bloku poslala míč do pásky. Zápas zakončila Rodriguez rychlou jednonožkou.

Autor: Stanislav Šmidák

VK KRÁLOVO POLE - PVK OLYMP PRAHA

Volejbalistky Králova Pole rozradostnily ve středu večer celou halu Vodova, když zaslouženě zvítězily ve třetí čtvrtfinálové bitvě s Olympem 3:0. K vysněnému postupu do semifinále extraligy jim tak chybí poslední a nejdůležitější krok - vítězství ještě v jednom zápase.

č.: 116 dne: 5.4.2017 v hod.: 18:00   

VK Královo Pole Brno – PVK Olymp Praha 3:0 (25:21, 25:20, 25:16)

Rozhodčí: Dmejchal M., Peloušek J.

Počet diváků: 670

Stav série: 2:1

Sestavy (od zóny I):

Domácí:  Salanciová E., Potts J., Měrková V., Mikelová K., Brown A., Koseková B., libero: Doležalová M. Střídaly: Kopáčová, Tesařová, Vaňková.

Hosté: Melicharová K., Šimáňová P., Kalhousová L., Komárková A., Vyklická K., Kopecká S. libero Dostálová V. Střídaly: Bartošová, Šotkovská, Kurková.

Vyjádření:

Domácí:

Vendula Měrková (kapitán VK Královo Pole Brno): Jsem hrozně ráda, že až na začátky prvních dvou setů, ve kterých jsme trošku nervózně čekaly, s čím na nás Olymp vyrukuje, jsme soupeřky držely pod kontrolou. Dnes jsme byly velmi trpělivé a vyprodukovaly jsme minimum chyb. Do zítřka se musíme rychle zregenerovat.“

Marek Rojko (trenér VK Královo Pole Brno): „Družstvo má teď sebevědomí a vnitřní jistotu, což se přenáší do všech důležitých pasáží utkání. Dnes se opět ukázalo, že naše šestka funguje a má fazónu a přesně z toho důvodu jsme se tolik koncentrovali na play off. Zítra se tu ale může hrát úplně jiné utkání, které bude pro oba týmy specifické - jeden může skončit, druhý potvrdit výhru, takže budou pod tlakem všichni.“

Hosté:

Simona Kopecká (kapitán PVK Olymp Praha): „Zápas jsme dobře začaly, ale bohužel jsme nezvládly koncovky. Od půlky druhého setu bylo lepší Brno na servisu a my naopak horší na přihrávce – od toho se to odvíjelo, a proto jsme prohrály 3:0.“

Stanislav Mitáč (trenér PVK Olymp Praha): „Dostali jsme tady pěknou kládu. Hráli jsme dobře na začátku prvního setu, kdy se to lámalo kolem 20:20 – my jsme v tu chvíli bohužel udělali chyby v útoku a koncovka téhle sady nás složila na kolena. Dnes bylo Brno lépe připravené a jednoznačně nás přehrálo.“

Popis utkání:

Začátek středečního zápasu zvládl Olymp lépe než domácí, když se rychle ujal vedení 2:8. Náskok, který si svěřenkyně Stanislava Mitáče vytvořily, ale Brno trpělivou a koncentrovanou hrou postupně stáhlo a nakonec i vyrovnalo na 20:20. Koncovka byla jednoznačně v rukou Králova Pole, které se na podání s Vendulou Měrkovou nemýlilo a set uhrálo 25:21.

I druhá sada vyšla v úvodu lépe hostujícím, stav 5:8 ale Brno otočilo na 10:8 při podání Kláry Mikelové. Pak už si hráčky Králova Pole set pohlídaly - Olymp se naopak marně dotahoval a prohrál druhé dějství poměrem 25:20.

Tlak, který si Královo Pole vytvořilo v sadě číslo dvě, pokračoval i v setu následujícím. Bleskové vedení 4:0 v úvodu, pokračující rozdíl ve skóre (17:10) a marná snaha hostujících tlak překonat a pokusit se o zvrat - tak by se dal charakterizovat třetí set, který Brno jednoznačně ovládlo 25:16 a stav čtvrtfinálové série obrátilo na 2:1 ve svůj prospěch.

Autor: Barbora Mertová

 

Vypracoval: Mgr. Michal Mezera

Fotogalerie
Krátké zprávyArchiv
Baráž o extraligu

muži: TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 0:3 (19:25, 23:25, 21:25) stav série 2:2 ženy: VK Madeta České Budějovice – TJ Sokol Šternberk...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Diaz / Alayo (CUB) 0:2 (19:21, 18:21)

 
Baráž o extraligu - muži

TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 1:3 (20:25, 25:20, 22:25, 26:28) stav série 2:1

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – George / Andre (BRA) 0:2 (11:21, 8:11) - skreč, Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018