25.3.2017

Prostějov po dobrém výkonu přehrál Ostravu, Olomouc zvítězila na Olympu

Závěrečným extraligovým kolem nadstavby dnes pokračovala ženská UNIQA extraliga. Ve šlágru kola se proti sobě postavily hráčky Prostějova a Ostravy. Zajímavý duel se očekával i na palubovce pražského Olympu, kde se představila Olomouc.

PVK OLYMP PRAHA – VK OLOMOUC

V posledním kole nadstavbové části již nešlo o pořadí v tabulce, ale pro oba týmy to bylo poslední příprava před zápasy play-off, které začnou za týden. Do utkání vstupovala Olomouc jako favorit, i díky dvou výhrám nad Prostějovem.

č.: 83 dne: 24.3. 2017 v hod.: 17:00

PVK Olymp Praha – VK Olomouc 0:3 (22:25, 19:25, 15:25)

Rozhodčí: Michal Kostka, Adam Lenert

Počet diváků: 150

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Šimáňová, Kopecká, Melicharová, Vyklická, Melicharová, Šotkovská libero: Dostálová. Střídaly: Bartošová, Kurková, Komárková, Černá.

Hosté: Stružková, Dudová, Dedíková, Čutuk, Napolitano, Stružková, libero: Přibylová. Střídaly: Košická, Andreeva, Mifková, Sajdová.

Vyjádření:

Domácí:

Simona Kopecká (kapitánka domácích): „V prvních dvou setech jsme se s Olomoucí tahaly o body, ale bohužel nám vždy soupeř utekl na jednom postavení. Třetí set jsme nezvládly. Zápas byl dobrou přípravou na Brno.“

Stanislav Mitáč (trenér domácích): „I když se nám v posledním utkání nadstavby nepodařilo zvítězit, tak výsledek zápasu nemohl ovlivnit postavení týmů. Střídaly se dobré volejbalové okamžiky se sériemi nepodařených akcí. V průběhu celého zápasu jsme prohrávaly, v prvních dvou setech jsme stav upravili až v těsném závěru. Byli jsme horší, rozdíl byl ve hře nahrávaček.“

Hosté:

Katarina Dudová (kapitánka hostů): „Každý set jsme měly pod kontrolou. Dobře jsme servírovaly a přihrávaly a nepřipustili jsme žádné komplikace v zápase. Jsem spokojená.“

Jiří Teplý (trenér hostů): „Zápas jsme měli pod kontrolou a získali jsme bez problémů tři body. “

Popis utkání:

Zápas začal bez nervozity a Olymp držel krok s Olomoucí krok do prvního technického oddechového času. Potom hlavně díky servisu Olomouc odskočila až na rozdíl pěti bodů a tento náskok si udržovala až do konce setu. Domácí hráčky sice dvakrát snížily na rozdíl dvou bodů, ale poté následoval bydy na stranu Olomouce.

V následujícím setu Olymp dobře ztrátoval a byl Olomouci vyrovnaným soupeřem o trochu déle, tentokrát do stavu 10:10. Poté byl průběh setu obdobný jako v prvním, odskočení na rozdíl pěti bodů, ale s tím rozdílem, že Olymp náskok Olomouce nestáhl, ale naopak rozdíl bodů se navýšil pro hostující družstvo.

V posledním setu již byl rozdíl ve prospěch Olomouce již patrný od úvodu setu a Olomouc bez větších problémů vyhrála bez ztráty setu.

Autor: Jiří Trochta

TJ SOKOL FRÝDEK MÍSTEK – VOLEJBAL PŘEROV

Ke vzájemnému zápasu nejvyšší české volejbalové soutěži UNIQA extralize nastoupili proti sobě domácí TJ Sokol Frýdek Místek a hosté Volejbal Přerov. V zápase který byl posledním kolem druhé části extraligy vyhrál domácí celek TJ Sokol Frýdek Místek.

č.: 103 dne: 25.3.2017 v hod.: 17:00        

TJ Sokol Frýdek Místek NIBE – Volejbal Přerov 3:1 (25:15, 18:25, 25:20, 25:17)

Rozhodčí: Bohačík, Duda

Počet diváků: 200

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Mitrega, Kavková, Pavelková, Jurčíková, Kukučová, Holišová, libero: Radivojevičová. Střídaly: Vašinová I,, Uhrová

Hosté: Zatloukalová, Gálíková, Dostalíková, Svobodová, Kouhoutová K, Jehlářová, libero: Šátková. Střídaly: Kohoutová L, Stavinohová, Ticháčková.

Vyjádření:

Domácí:

Kateřina Holišová (kapitán TJ Sokol Frýdek Místek): „Kromě druhého setu jsme zbylé tři sety odehrály sice s chybami, ale měly jsme je pod kontrolou. “

Leopold Tůma (trenér TJ Sokol Frýdek Místek): „Pochvala za vítězství, ale máme pořád co zlepšovat.“

Hosté:

Ticháčková (kapitán Volejbal Přerov): „Dnes jsme se bohužel hodně trápily. Nedokázaly jsme se chytnout na žádné činnosti. Soupeř navíc dobře bránil v poli a útočil z hlavního kůlu.“

Gálik (trenér Volejbal Přerov): „Gratuluji soupeři k vítězství, letos nám hra Frýdku Místku prostě nesedí, ale k zápasu jsme nepřistoupili vůbec zodpovědně.“

Popis utkání:

V průběhu prvního setu si sokolky udržovaly náskok který stále navyšovaly. A v setu s přehledem zvítězily. Ve druhém setu vyrovnaný průběh do stavu 16:16, poté díky sérii servisů Kohoutové Lenky hosté odskočili na 22:16 a set dotáhli do vítězného konce. Ve třetím setu byli domácí lepším týmem. Ve čtvrtém setu sokolky přehrály hosty ve všech herních činnostech a zápas bez problémů dotáhly do vítězného konce.

Autor: Jiří Zaoral

VK AGEL PROSTĚJOV – TJ OSTRAVA

Herní i výsledkový progres prostějovských volejbalistek pokračuje. Ve 24. kole UNIQA extraligy žen ČR 2016/17 nedaly jisté premiantky dlouhodobé fáze kromě rovnocenné druhé sady žádnou šanci třetí Ostravě a nadstavbu uzavřely dalším vítězstvím tři nula. Platí, že od návratu Miroslava Čady na lavičku stále neztratily ani set. A do play off míří v rostoucí týmové pohodě.

č.: 84 dne: 25.3.2017 v hod.: 17.00

VK AGEL Prostějov – TJ Ostrava 3:0 (25:9, 25:23, 25:13)

Rozhodčí: Kmoníček J., Velinov E.

Počet diváků: 500

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Emonts, Frigo, Casalis, Gambová, Herelová, Tinklová, libero Kovářová. Střídaly: -

Hosté: Faltínová, Zemanová, Diatková, Kojdová, Nachmilnerová, Valková, libero Červenková. Střídaly: Čuboňová, Součková, Toufarová, Zedníková, Plchotová.

Vyjádření:

Domácí:

Mareike Hindriksen (kapitánka VK AGEL Prostějov): „Kromě druhého setu, kdy se soupeřky zvedly a dělaly nám problémy, jsme utkání zvládly výborně. Všechny holky na hřišti odvedly kvalitní výkon, dvě sady dominovaly a jednu vyrovnanou vybojovaly v závěru. Takže celkově vše dopadlo pozitivně, pokračujeme dobrým směrem.“

Miroslav Čada (trenér VK AGEL Prostějov): „Podali jsme výborný výkon, pouze druhý set byl trochu slabší. Měli jsme tam několik nedorozumění v poli, Ostrava snažící se o zvrat po jasné první sadě zatlačila servisem a tím klesla naše úspěšnost. Nicméně jsme útlum dokázali včas zastavit, důležité bylo uhrání vyrovnané koncovky. A v součtu snesl náš volejbal za celý zápas opravdu přísné parametry.“

Hosté:

Iva Nachmilnerová (kapitánka TJ Ostrava): „Do zápasu jsme nevstoupily vůbec dobře, v prvním setu jsme ani nezačaly pořádně hrát. Pak se nám povedlo od druhé sady vzchopit, ale škoda, že jsme vyrovnaný boj nedotáhly do úspěšného konce. Ve třetím setu pak bohužel přišel návrat ke špatnému výkonu z úvodu.“

Zdeněk Pommer (trenér TJ Ostrava): „Prostějov hrál doma dobře, což ale neomlouvá náš špatný výkon. Drželi jsme krok jen ve druhém setu, kdy pomohlo zamíchání se sestavou. Prohrát na devět a třináct bodů je trochu moc, snad to pro nás bude zvednutý prst před play off. Abychom v něm uspěli, musíme hrát mnohem lépe a všichni si víc hrábnout, přistoupit k tomu úplně jinak.“

Popis utkání:

Domácí hráčky na nic nečekaly a od začátku soupeřky dostávaly pod velký tlak. Kvalitním podáním, důrazným útokem z pestrých nahrávek, dobrou obranou (4:0). Poté sice následovalo několik nevynucených chyb, ale od stavu 6:4 už Hanačky naprosto dominovaly (9:4, 15:6). Hostující děvčata měla potíže s přihrávkou, od čehož se odvíjel jejich celkově horší výkon i neustále rostoucí manko. Favorit výborným volejbalem drtil veškeré ostravské ambice a smečovaný servis Casalis včetně tří es dal na suverénní zahajovací sadu jednociferné razítko – 25:9!

Do druhého setu už poslal kouč TJ papírově nejsilnější sestavu a střetnutí se hned vyrovnalo. Agelky sice mírně odskočily z 3:3 na 5:3, jenže vzápětí severomoravský tým skvěle ubránil několik těžkých míčů v krásných výměnách, což vedlo k obratu na 6:7, posléze dokonce 7:10 a 8:13! S horším příjmem přestala být ofenziva Prostějova tak přesvědčivá, naopak navrch začal mít rozjetý protivník. Leč ve svém výrazném náporu úplně nevydržel a Čadovy svěřenky se z útlumu záhy zvedly (14:15). Zanedlouho bylo znovu otočeno 18:17, ovšem Pommerova družina reagovala vydřením náročných balónů na 18:20. Dramatická koncovka však těsně patřila zlepšenému vékáčku – 25:23.

Rovnocenný a divácky pohledný boj pokračoval také zkraje třetího dějství, kde se ale výběru AGEL brzy podařilo dostat soka pod opětovně zvýšený tlak při účinném podání Herelové (2:3 – 10:4). Tahle jednoznačná pasáž rozhodla, neboť Nachmilnerová a spol. tentokrát už nezvládly kontrovat. Vysokojakostní hra úřadujících mistryň republiky určovala ráz jak této části, tak celého mače, který dospěl k naprosto jasnému závěru – 25:13 a 3:0.

Autor: Marek Sonnevend

VK KRÁLOVO POLE – VK FÉNIX BRNO

Brněnské derby s Fénixem okořenilo na začátku poděkování klubu KP Brno směrem k Míši Doležalové, která se v letošní sezóně loučí s aktivní hráčskou kariérou. Před startem sobotního utkání tak mohly oba týmy i diváci shlédnout na promítnutém videu její celou dosavadní volejbalovou dráhu a poslechnout si děkovná slova prezidenta KP Brno Richarda Wiesnera a generálního manažera A-týmu Marka Rojka. Samotné derby skončilo podle očekávání - 3:0 ve prospěch domácích.

č.: 104 dne: 25.3.2017 v hod.: 18:00

VK Královo Pole – VK Fénix Brno 3:0 (25:22, 25:19, 28:26)

Rozhodčí: Vachutka M./Horký P.

Počet diváků: 100

Sestavy (od zóny I):

Domácí:  Koseková, Salanciová, Potts, Měrková, Polášková, Brown, libero: Doležalová. Střídaly: Viggars, Kopáčová, Tesařová, Suchá, Vaňková.

Hosté:  Pospíšilová P., Podhrázká, Pospíšilová A., Beránková, Slámová, Plešingrová, libero: Matoušková. Střídaly: Schellyová, Gogová, Mahelová, Holečková.

Vyjádření:

Domácí:

Vendula Měrková (kapitánka VK Královo Pole): Náš výkon se dnes zvedl, byly jsme schopné dodržovat systém, který jsme si určily a hlavně jsme hrály s větším přehledem, což nám pomohlo v koncovkách setů.

Marek Rojko (trenér VK Královo Pole): „Jsem rád, že jsme nadstavbu zakončili vítězstvím bez ohledu na soupeře. V zápase jsme měli dvě, tři těžké situace, které jsme museli otočit. Dnes skončila jedna etapa sezóny a ta, která začne, bude úplně odlišná – v prožívání, v nastavení, ve všem. Jsem rád za tři body bez ztráty setu a to je asi dnes to nejpodstatnější.“

Hosté:

Veronika Šnellyová (kapitánka VK Fénix Brno): „Myslím si, že jsme sezónu ukončily důstojně, a i když nás provázely horší výsledky, tak ten dnešní patří určitě k těm lepším. Zahrály jsme vyrovnané utkání a možná jsme ho chtěly prodloužit ještě alespoň o jeden set. Soupeřky si ale koncovku pohlídaly a přehrály nás v ní především blokem.“

Zdeněk Janoušek (trenér VK Fénix Brno):Dnes moc děkuji holkám za předvedený výkon. Bylo to pro nás poslední utkání celé sezóny a my jsme v něm předvedli slušný výkon a byli jsme vyrovnaným soupeřem domácím. Královu Poli přeji hodně štěstí do play off a volejbalovému hnutí dobrou květnovou volbu.“

Popis utkání:

V prvním setu si domácí od začátku držely mírný náskok, který hostující Fénix po celou sadu nedorovnal. Nejvíc bodů na straně Králova Pole zaznamenala Vendula Měrková a se svým týmem dovedla úvodní dějství k vítězství 25:22.

Podobný průběh měla i následující sada, hráčky Králova Pole si opět po celou dobu udržovaly mírné vedení, které na konečný rozdíl 6 bodů doservírovala v závěru blokařka Amanda Brown.

Třetí sadu hrál hostující Fénix velmi koncentrovaně a byl to tentokrát on, kdo si vytvořil čtyřbodový náskok (10:14). Domácí ale skóre dorovnaly a o výsledku setu se nakonec rozhodovalo až v jeho úplném závěru (23:23). Aut Fénixu znamenal první nabídnutý mečbol pro domácí, ten se jim však proměnit nepovedlo. V následující hře přesně zasmečovala Amanda Brown, a zařídila tak svému týmu mečol číslo dvě. Ani ten ale úspěšný nebyl. Nepřesné podání Fénixu bylo pro KP Brno další šancí na vítězství v celém zápase - i tentokrát se ale ve hře pokračovalo. Utkání tak zakončily až dva přesné útoky Venduly Měrkové (28:16).

Autor: Barbora Mertová

Krátké zprávyArchiv
FIVB Beach Pro Tour Futures – Nuvali (PHI)

finále: Oliva / Kurka – Buytrago / Varga (PHI) 2:1 (16:21, 21:16, 15:13) semifinále: Mermer / Sacit (TUR) – Oliva / Kurka 0:2 (20:22, 17:21)

 
Baráž o extraligu

muži: SKV Ústí nad Labem – TJ Sokol Dobřichovice 1:3 (25:21, 5:25, 24:26, 21:25) stav série 0:1   ženy: TJ Sokol Šternberk – VK Madeta České...

 
Kvalifikace ME U18 2024

chlapci – Đakovica (KOS): Česko – Kosovo 3:0 (25:11, 25:17, 25:16)   dívky - Vrnjačka Banja (SRB): Severní Makedonie – Česko 0:3 (16:25, 16:25,...

 
FIVB Beach Pro Tour

Challenge – Guadalajara (MEX): Kotnik / Lovsin (SLO) – Hermannová / Štochlová 2:1 (10:21, 21:16, 15:12)   Futures – Nuvali(PHI): Liepa /...

 
FIVB Beach Pro Tour

Challenge – Guadalajara (MEX): Liliana / Paula (ESP) – Hermannová / Štochlová 2:1 (9:21, 21:13, 15:6)   Futures - Nuvali (PHI): Gottsu / Shoji...

 
Kvalifikace ME U18 2024

dívky - Vrnjačka Banja (SRB): Česko – Srbsko 2:3 (25:17, 22:25, 22:25, 25:23, 10:15)   chlapci – Đakovica (KOS): Česko – Dánsko 3:0 (25:22,...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018