10.11.2021

UNIQA extraliga žen přinese zajímavé souboje o další body do tabulky

Neúplné tabulce UNIQA volejbalové extraligy žen 2021/22, kdy Královo Pole má odehráno o zápas méně a Ostrava dokonce o dva, stále vévodí Dukla Liberec. Za ní se srovnaly čtyři týmy (Královo Pole, Olomouc, Ostrava, Prostějov), které od sebe dělí pouhé dva body. V druhé polovině tabulky se utvořily dvě dvojičky (Šelmy/Olymp a Frýdek-Místek/Šternberk), jež jsou si bodově na dostřel. Poslední příčka pak se ziskem pouhého jednoho vítězného setu patří Přerovu.

Šlágrem čtvrtečního 12. kola bude bezesporu utkání v Liberci, kde vedoucí Dukla vyzve svého nejbližšího pronásledovatele, celek Králova Pole. Brňanky se díky sedmi výhrám v řadě vyhouply už na druhou příčku a stávají se postrachem každého soupeře. Už první vzájemný duel nabídl dramatické rozuzlení až v rozhodující páté sadě, kdy se přeci jen projevila větší zkušenost libereckých volejbalistek.

Brněnské Šelmy se v minulém kole postaraly o velké překvapení, když jako první v letošním ročníku UNIQA ženské extraligy porazily libereckou Duklu a ukončily tak její dosavadní neporazitelnost. Zdá se, že výkony Šelem mají stoupající tendenci a bylo by velkou senzací, kdyby ve čtvrtek nepřidaly proti trápícímu se Přerovu už pátou výhru v řadě.

Regionální derby se odehraje ve Šternberku, kam zavítá Olomouc. Do olomoucké sestavy se jako záskok za zraněnou Nicol Šmídovou vrátila po šesti letech nahrávačka Veronika Tinklová. S marodkou už delší dobu bojuje také Šternberk, ale v posledním odehraném utkání jako by to nebylo znát. V sokolském derby šternberské torzo „smetlo“ své soupeřky a po zásluze si z Frýdku-Místku odvezlo tři body do tabulky. Favoritem čtvrtečního utkání je přesto hostující Olomouc.

Pražský Olymp se poslední dobou trošku trápí, teď se však představí na domácí palubovce, kde dosud neuspěl pouze proti Liberci. Nebude to mít však jednoduché, protože hostí Prostějov, který se v posledním odehraném zápase blýskl nesmírnou bojovností, díky které otočil nepříznivý průběh utkání s Ostravou a nakonec se radoval z vítězství.

Poslední čtvrteční zápas 12. kola se odehraje v Ostravě. Domácím volejbalistkám v posledních dvou extraligových zápasech štěstí nepřálo, když prohrály nejprve s Libercem a pak v Prostějově shodně 2:3. Vrátit se na vítěznou vlnu chtějí v utkání s Frýdkem-Místkem, který naposledy v utkání proti Šternberku doslova „vybouchl“ a nenavázal tak na sympatický výkon na palubovce Olomouce, kde se rval do poslední chvíle o vítězství.

V sobotu je na programu v rámci 13. kola brněnské derby, ve které by celek Králova Pole chtěl využít domácího prostředí k potvrzení herní pohody z posledních zápasů i těsné výhry v tie-breaku z prvního vzájemného měření sil. I další dvě utkání mohou nabídnout dramatickou podívanou. Olomoucké vysokoškolačky by určitě rády v domácím utkání vrátily prohru ve zkrácené hře Ostravě a Prostějov by se nebránil, kdyby se mu doma podařilo zaskočit libereckou Duklu.

Nadcházející zápasy UNIQA extraligy žen:

čtvrtek 11. listopadu – 12. kolo

  • 17:00 PVK Olymp Praha – VK Prostějov
  • 17:00 TJ Ostrava – TJ Sokol Frýdek-Místek
  • 17:00 TJ Sokol Šternberk – VK UP Olomouc
  • 18:00 VK Dukla Liberec – VK Královo Pole
  • 19:00 VK Šelmy Brno – Volejbal Přerov 

sobota 13. listopadu – 13. kolo

  • 17:00 VK UP Olomouc – TJ Ostrava
  • 17:00 VK Prostějov – VK Dukla Liberec
  • 18:00 VK Královo Pole – VK Šelmy Brno

 

Autor: Jiří Carba

Krátké zprávyArchiv
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Diaz / Alayo (CUB) 0:2 (19:21, 18:21)

 
Baráž o extraligu - muži

TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 1:3 (20:25, 25:20, 22:25, 26:28) stav série 2:1

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – George / Andre (BRA) 0:2 (11:21, 8:11) - skreč, Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX) - kvalifikace

Raupelyte / Paulikiene (LTU) – Hermannová / Štochlová 2:0

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018