21.10.2023

Ve 4. kole ženské extraligy se první výhry dočkaly hráčky Přerova a Olympu

V sobotu se odehrály tři zápasy 4. kola UNOQA volebalové extraligy žen 2023/24. V soubojích dosud nezvítězivších týmů se poprvé v letošní sezóně radovaly z výhry volejbalistky Přerova a Olympu, které zdolaly Šternberk, resp. Královo Pole. Sokolkám z Frýdku-Místku se nepodařilo na domácí palubovce překvapit libereckou Duklu, která tak zůstává stále neporažena.

VOLEJBAL PŘEROV – TJ SOKOL ŠTERNBERK

Další očekávané hanácké derby v rámci extraligy žen 2023/24 se od 19:00 představilo fanouškům ženského volejbalu v přerovské Městské sportovní hale. Na utkání byla v Přerově vidět plná hala, která o zážitky a zvraty v zápase mezi Přerovem a Šternberkem neměla nouzi.

Volejbal Přerov – TJ Sokol Šternberk 3:2 (26:24, 19:25, 25:18, 20:25, 15:13) 

Rozhodčí: Kubinec Jan, Činátl Dominik

Počet diváků: 450

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Vajdová, Kohoutová, Zatloukalová, Lazárková, McClellan, Kovačic, libero Kulová. Střídaly: Horská, Oujezdská, Hůsková, Tinklová

Hosté: Cohen, Přibylová, Deptuch, Laskowska, Kloda, Weidenthalerová, libero Vyjídáková. Střídala: Kurerova

Ohlasy po utkání:

Veronika Tinklová (kapitánka Volejbal Přerov): Těžký zápas po našich prohrách. Dokud jsme tlačily servisem a udržely jsme útok jak jsme potřebovaly, tak jsme měly navrch. Hrály jsme dobrý volejbal, bohužel zbytečnosti nás během utkání srážely dolů. Jsem ráda, že nakonec po smolných porážkách bereme vítězství. Fanoušci super, opět byla plná hala, takže se nám doma hrálo super. Děkujeme za podporu."

Radim Vlček (trenér Volejbal Přerov): Jsem rád, že jsme to nakonec dneska vyválčili. Pro holky je to hodně důležitý. Vážím si toho, že se nám podařilo otočit nepříznivý stav při změně stran v tie breaku 4:8 a nakonec zápas vyhráli. Naštěstí za námi dneska stáli naši skvělí fanoušci, kteří nám určitě pomohli k tomuto důležitému vítězství. Kdyby fanoušci chodili na volejbal takto všude jako u nás v Přerově, tak by všechny kluby u nás musely být spokojení."

Aneta Weidenthalerová (kapitánka TJ Sokol Šternberk):Myslím si, že to byl velmi vyrovnaný zápas. Jeden set se dařilo více Přerovu, poté zase nám. V tie-breaku jsme začaly lépe, bohužel se nám to nepodařilo dohrát do vítězného konce."

Miroslav Jehlář  (trenér TJ Sokol Šternberk): Chtěl bych holky pochválit. Publikum tady v Přerově je opravdu úžasné a domácí i hostující hráčky při hře podporují. Nebylo slyšet vlastního slova a holky to docela ustály. Utkání nakonec rozhodoval tie-break, kde prohra po pár chybách a špatných nahrávkách zamrzí, ale jsme rádi aspoň za jeden bod."

Popis utkání:

Start utkání vyšel lépe hráčkám z Přerova, které si vypracovaly zajímavý náskok, který i přes komplikace v závěru ustály a vyhrály první set 26:24.

Podobný vývoj byl k vidění i v setu druhém, kdy Přerov neudržel za stavu 18:14 vedení a nakonec podlehl Šternberku 19:25.

V třetím setu Přerov za pomoci kvalitního servisu a úspěšného útoku dokráčel pro výhru 25:18.

Čtvrtý set byl bojem o každý míč. Hráčky v bouřlivé atmosféře svedly boj, ze kterého nakonec vítězně vyšel hostující tým ze Šternberku, 20:25. Utkání bylo po sporné situaci v závěru setu okořeněno o vyloučení trenéra Radima Vlčka z lavičky domácích.

V Přerově rozhodovala pátá sada. Do zkrácené hry lépe vstoupil Šternberk, který vedl při změně stran 8:4. Přerov tie-break otočil a nakonec se i s plnou sportovní halou mohl radovat z vítězství a prvních extraligových bodů v nové sezoně (15:13).

Autor: Licek Jan

TJ SOKOL FRÝDEK-MÍSTEK – VK DUKLA LIBEREC

Ve čtvrtém kole ženské extraligy přivítaly hráčky  TJ Sokol Frýdek-Místek soupeřky z Liberce. Domácí tým i přes snahu nenašel recept na hru soupeřek z Podještědí, a tím dovolil soupeřkám odvézt body do Liberce.

TJ Sokol Frýdek-Místek – VK Dukla Liberec 0:3 (20:25, 21:25, 23:25)

Rozhodčí: Olt J., Slezák J.

Počet diváků: 120

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Strušková, Dvořáčková, Böhmová, Krejčí, Doshkova, Agbolossou, libero D. Šrámková. Střídaly: Michalčíková, Petrová

Hosté: Frankevych, Kvapilová K., Kvapilová N., Herdová, Vyklická, Robins-Hardy, libero Kolářová. Střídaly: Dvořáková, Šulcová

Ohlasy po utkání:

Veronika Strušková (kapitánka TJ Sokol Frýdek-Místek): Dokážeme hrát vyrovnaný volejbal i s tak silným soupeřem jako je Liberec, ale v každém setu jsme měly momenty, kdy dostaneme tři, čtyři body v řadě a to se pak těžko dotahuje, když proti nám stojí silný soupeř. Musíme se z toho ponaučit a tvrdě pracovat dál."

Alexandra Dedková (trenérka TJ Sokol Frýdek-Místek): Zápas měl dvě roviny, pokud jsme přihrály, byly jsme rovnocenným soupeřem. Dolů nás dostávaly velké nepřesnosti."

Klára Vyklická (kapitánka VK Dukla Liberec): Až na třetí set dobrý výkon. Jsem ráda za vítězství."

Libor Gálík (trenér VK Dukla Liberec): Zatím jsou všechna venkovní utkání těžká, ale zvládli jsme to v pohodě ve třech setech."  

Popis utkání:

Na začátku prvního setu dokázaly domácí hráčky Sokola přetáhnout vedení na svou stranu 10:6, ale Dukla otočila na 13:10 a několikabodový náskok si pak udržela celý set (20:25).

V druhém setu Liberec dominoval na útoku a díky špatné přihrávce a nekvalitnímu útoku sokolek tento set skončil 25:21 pro Duklu.

Ve třetím setu byl vyrovnaný průběh utkání do stavu 8:8, poté přišly čtyři chyby domácího celku, díky kterému Liberec bodově odskočil. Tento náskok si hostující tým udržoval do stavu 20:18. Domácímu týmu chybělo v koncovce i trochu štěstí, když se bodík po bodíku dotahoval, i díky esu střídající Michalčíkové. Bohužel ani tento set Frýdek nedokázal vyhrát (23:25).

Autor: Natalie Radivojevićová, foto Pavel Netolička

PVK OLYMP PRAHA – VK KRÁLOVO POLE 

V rámci 4. kola extraligy žen se odehrál souboj týmů Prahy a Brna. Volejbalové utkání mezi týmy z české a moravské metropole bylo napínavým soubojem, kde oba týmy usilovaly o své první vítězství v této sezóně. V průběhu zápasu bylo zřejmé, že hráčky Olympu mají větší chuť do vítězství. Body zůstaly v Praze, a tím se tým české metropole radoval z očekávaného prvního vítězství. Pro hráčky to byl určitě vzrušující zápas, který přinesl kvalitní podívanou i pro přítomné diváky.

PVK Olymp Praha – VK Královo Pole 3:0 (25:18, 25:20, 25:17)

Rozhodčí:  Koutník P., Hladišová M. 

Počet diváků: 120

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Hodanová, Šimáňová, Šmídová, Kalhousová, Žáková, Brancuská, libero Dostálová. Střídaly: Brichtová, Průšová

Hosté: Pelikánová, Kuníková, Kormendyova, Jelínková, Pavlíková, Hrušecká, libero Šmardová. Střídaly: Chlupová, Prchalová, Křižanovská, Stojanovic 

Ohlasy po utkání:

Veronika Dostálová (kapitánka PVK Olymp Praha): „Jsem ráda za první domácí výhru v soutěži. Hodně to bylo o servisu. Byly jsme lepší ve všech činnostech.“

Stanislav Mitáč (trenér PVK Olymp Praha): „Potřebujeme na domácí půdě vyhrávat – dokážeme hrát velmi dobrý volejbal, ale vytváříme i spoustu chyb. Střídáme velmi dobré okamžiky se zbytečnostmi, které nás sráží na kolena. To se stalo i v dnešním utkání, ale dokázali jsme to zvládnout. Splnili jsme body z porady, za prvé, za druhé i za třetí. Často to nedělám, ale dnes musím pochválit za výkon Lucii Kalhousovou a kapitánku Verču Dostálovou.“ 

Kateřina Pelikánová (kapitánka VK Královo Pole): „Olymp nás dostal od začátku pod tlak servisem. Naše nepřesnosti nás vedly do zmatku a chaosu. Věřím v lepší další zápasy.“

Erik Nezhoda (trenér VK Královo Pole): „Gratulace Olympu k vítězství. Soupeř byl lepším týmem. Oba týmy ladí ve své hře spoustu věci. Nemůžu nesouhlasit s tím, že domácí hráčky byly ve všem lepší a zaslouženě vyhrály.“

Popis utkání:

Do utkání vstoupily hráčky Olympu nadšeně a po bloku a chybě Brna na útoku, si vzal hostující trenér time-out za stavu 6:2 pro domácí. Následně přišla série chyb na straně Pražanek a stav se vyrovnal na 11:11. Na to reagoval domácí trenér oddechovým časem. Do koncovky první sady vstoupily hráčky Olympu povzbuzeny esem střídající hráčky Míši Brichtové a šly do vedení 22:17. Toto vedení už s přehledem uhájily až do konce(25:18).

I na začátku druhého dějství utekly hráčky Prahy do tříbodového vedení 11:8. V prostřední části setu nejdříve bodově zvýraznily vedení na 15:8 a následně za stavu 16:13 zbrzdily time-outem rozjezd KáPéčka. Po něm opět začaly pečlivě ztrátovat a dohrávat vybrané útoky ze strany soupeřek, a to vedlo k poklidnému zisku druhého setu (25:20).

Průběh třetí sady byl podobný té druhé. Nejprve hráčky Olympu bodově odskočily, aby je následně soupeřky dotáhly až na stav 11:10. Následně držela sérii na servisu Eva Hodanová až do vedení 16:10. V závěru setu už se domácím hráčkám dařilo ve všech činnostech – fungovala obrana i protiútok. Svůj extraligový debut si odbyla na podání Kristýna Průšová. Třetí set získaly hráčky Olympu poměrem 25:17 a tím vyhrály celý zápas 3:0.

Autor: Michal Grivalský

Krátké zprávyArchiv
Baráž o extraligu

muži: TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 0:3 (19:25, 23:25, 21:25) stav série 2:2 ženy: VK Madeta České Budějovice – TJ Sokol Šternberk...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Diaz / Alayo (CUB) 0:2 (19:21, 18:21)

 
Baráž o extraligu - muži

TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 1:3 (20:25, 25:20, 22:25, 26:28) stav série 2:1

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – George / Andre (BRA) 0:2 (11:21, 8:11) - skreč, Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018