2.1.2018

TZ: Historicky první CEV Masters v beachvolejbale se uskuteční v Pelhřimově!

Začátkem ledna 2018 se ve sportovním areálu Beachwell v Pelhřimově uskuteční historicky první indoor CEV Masters. Zároveň ČR bude poprvé hostit tuto druhou nejvyšší evropskou soutěž v beachvolejbale. Pro tuto příležitost byl vybrán nový beachvolejbalový areál v Pelhřimově, který splňuje nejvyšší světové standarty. Pro české páry je to zároveň velmi atraktivní možnost se ukázat před domácím publikem.

Do turnaje jsou přihlášeny  nejlepší světové páry. Například světová šestka Piotr Kantor, Bartosz Losiak – Polsko, světová osmička Clemens Doppler, Alexander Horst – Rakousko nebo světový pár č. 14 Aleksandrs Samoilovs, Janis Smedins – Lotyšsko. V ženách bude nepochybně upřena pozornost na oba naše páry,na Míšu KvapilovouKristýnou Hoidarovou Kolocovou nebo Báru Hermanovou s Markétou Nausch Slukovou. Také další účastnice ženské soutěže patří k elitě. Například světová třináctka Nina Betschart, Tanja Hüberli – Švýcarsko nebo světová jednadvacítka Karla Borger, Margareta Kozuch – Německo.  

Muži a ženy si dohromady rozdělí 50 000 EUR. „Jsem rád, že se nám přihlásili nejlepší evropské dvojice a dovolím si říci, že se jedná o dvojice světového formátu. Možná je to tím, že jsme změnili termín a z listopadu jsme turnaj přesunuli na leden. A protože se jedná o první outdoor CEV Masters, tak jsou asi všichni zvědaví, jak bude turnaj probíhat,“ říká s úsměvem promotér turnaje Vladimír Kozler.

Sezóna beachvolejbalovým párům začíná již první víkend v lednu v nizozemském Haagu. To je vlastně prověrka formy našich párů před domácím CEV Masters. Koho můžeme v českých barvách v Pelhřimově vidět? Mimo již zmiňovaných ženských párů se na pelhřimovském písku představí Martina Bonnerová – Šárka Nakládalová, Nicol Dostálová – Karolina Řeháčková, Tereza Kotlasová – Daniela Resová a Martina Maixnerová s Marií – Sárou Štochlovou. Z mužů to bude česká jednička Perušič – Schweiner, Berčík – Dumek, mistři ČR 2017 Mysliveček – Pihera, Gála – Kufa. D, Mareš – Svátek, Pála – Šrámek, Kufa. R – Lenc a Weiss – Tichý.

Pelhřimovští organizátoři chystají pro diváky doprovodný program, kde nebudou chybět vystoupení cheerleaders nebo možnost se zvěčnit u profesionálního karikaturisty. Nebude chybět, jak už na beachvolejbalových turnajích bývá zvykem, ani neúnavný DJ.

Samotný turnaj bude přenášet ČTSport

Tisková konference k CEV Masters - Pelhřimov v plážovém volejbale

Kdy: 08. leden 2017 (10:00)

Kde: Provocateur Bistro  

Adresa:  Petrská 13, Praha 1

CEV Masters je vrcholnou akcí plážového volejbalu. Účast na tiskové konferenci přislíbili:              

Marek Pakosta – předseda ČVS, Petr Beneš – předseda rady ABV, Vladimír Kozler – promotér CEV Masters, Markéta Nausch Sluková s Barborou Hermannovou a Ondřej Perušič a David Schweiner.

Všichni hráči budou novinářům k dispozici.

Autor: Jiří Carba

Krátké zprávyArchiv
Baráž o extraligu

muži: TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 0:3 (19:25, 23:25, 21:25) stav série 2:2 ženy: VK Madeta České Budějovice – TJ Sokol Šternberk...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Diaz / Alayo (CUB) 0:2 (19:21, 18:21)

 
Baráž o extraligu - muži

TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 1:3 (20:25, 25:20, 22:25, 26:28) stav série 2:1

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – George / Andre (BRA) 0:2 (11:21, 8:11) - skreč, Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018