23.10.2018

Kadeti o víkendu odehráli první část extraligy. Brno, Liberec a Příbram ovládli své skupiny, Lvi rozhodli v posledním zápase

Po turnajích, které rozřadily týmy do čtyř pětičlenných skupin, rozjeli svojí extraliu i kadeti. Spokojená mohla být především družstva Brna, Liberce a Příbrami, která do první pětky postoupila po suverénních výkonech. Lvi Praha a VK Ostrava si museli oddychnout, protože oba do nejvyšší skupiny postoupili s odřenýma ušima.

Družstva první část odehrála za jediný víkend, avšak ve čtyřech různých městech - v Brně, Praze, Liberci a ve Frýdku-Místku. Největší drama se odehrálo v hlavním městě, jelikož v tabulce skončily hned tři týmy se stejným bodovým ziskem. Navíc se o tom, kdo z trojice Lvi Praha, Kolín a VK Ostrava postoupí, rozhodovalo až v posledním zápase. V zamotané skupině, kde se hrálo o každý set, se nakonec nejlépe umístili pražští Lvi, když na závěr turnaje porazili Kolín 3:1. Ten, ač do té doby neporažený, bude v další části začínat až v druhé pětici. I díky výhře 3:1 nad domácím výběrem může slavit Ostrava, která mezi prvních pět postupuje jako nejlepší druhý po první části. Tým ze Svitav bude příště hrát ve třetí pětce, SK Prosek Praha se pokusí postoupit z té poslední.

V Brně také brali postup domácí. Nebylo to ale takové drama. SK volejbal Brno vyhrálo všechny zápasy a nedalo soupeřům šanci. Se ztrátou čtyř bodů se za nimi umístili kadeti z Hradce Králové, kteří se budou muset spokojit s druhou pětkou. Třetí ve skupině byl výběr Kojetína, který za sebe posunul Českou Třebovou. Na pátém místě se umístilo družstvo Blue Volley Ostrava.

Podobné to bylo i v Liberci, kde pořádající tým Dukly s přehledem turnaj ovládl. Na druhém místě skončil Nový Jičín, který nepostoupil do nejvyšší skupiny až po přepočítání poměru bodů ze zápasů. Bodů za vítězství a uhraných setů měl stejně jako postoupivší VK Ostrava. Na třetím místě se usadili kadeti Českých Budějovic. V boji o předposlední místo předčilo Ústí nad Labem Karlovarsko.

Ze stereotypu vykročila až skupina D, ve které se pořádající tým umístil na předposlední příčce. „První extraligový turnaj byl doprovázen nervozitou, malou sehraností a zraněním hráčů. Proti Příbrami, která byla favoritem skupiny, jsme předvedli velmi dobrý výkon, ale na vítězství to opět nestačilo.  Největší slabinou týmu byly nepřesnosti na přihrávce a chyby na servisu. Zklamáním byl výkon kluků proti Zlínu," zhodnotil výkon svých svěřenců trenér Beskyd Leoš Šrámek. Příbram si jednoznačně dokráčela pro postup do nejvyšší pětky, když neztratila ani set. V boji o druhé místo se Zlínem bylo úspěšnější Velké Meziříčí. Na pátém místě se umístil třetí tým ze slezské metropole Volejbal Ostrava.

 

Autor: Tomáš Horáček

Krátké zprávyArchiv
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Saquarema (BRA) - kvalifikace

Schalk / Bourne (USA) – Trousil / Westphal 2:0 (21:13, 21:17)

 
1. liga mužů - finále

TJ Sokol Dobřichovice – TJ Slavia Hradec Králové 3:1 (20:25, 25:21, 25:23, 25:23), TJ Sokol Dobřichovice – TJ Slavia Hradec Králové 2:3 (22:25,...

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Recife (BRA)

Hermannová / Štochlová – Klinger D. / Klinger R. (AUT) 1:2 (21:23, 23:21, 13:15)

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Recife (BRA)

Ahtiainen / Lahti (FIN) – Hermannová / Štochlová 2:0 (kontumačně), Hermannová / Štochlová – Elize Maia / Thamela (BRA) 2:1 (21:14, 19:21, 16:14)

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Recife (BRA) - kvalifikace

Trousil / Westphal – Schalk / Bourne (USA) 0:2 (11:21, 16:21), Šépka / Sedlák – Ermacora / Waller (AUT) 0:2 (19:21, 19:21)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Dauhá (QAT)

čtvrtfinále: Mol / Sørum (NOR) – Perusič / Schweiner 2:1 (21:17, 23:21, 15:12)

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018