28.5.2019

Mistryněmi republiky 2019 se v Přerově staly starší žákyně z Uherského Hradiště

Šestnáct nejlepších týmů v kategorii starších žaček bojovalo od pátku do neděle o titul mistra republiky v Přerově.  Prvenství si v dramatickém finálovém utkání, které mělo tři zcela rozdílné sety, vybojovaly volejbalistky TJ Slovácká Slavia Uherské Hradiště. Druhé místo patří VK Královo Pole a třetí příčku obsadil Chodov.

 

Od úvodních střetnutí na třech kurtech v Městské sportovní hale a na jednom v tělocvičně SŠT  technické se krystalizovali dva až tři favorité. Suverénně procházely zejména chodovské hráčky, které ve skupinách neztratily ani set.  Teprve v semifinále nestačily na pozdějšího vítěze. Podobně se vedlo Dukle Liberec, ale prohra na závěr postupové skupiny s Chodovem odstartovala „šňůru“ tří porážek a to znamenalo nepopulární čtvrtou příčku.

Třetím „suverénem“ byl šampion z Uherského Hradiště, i když jeho výhry se rodily až v tie-breacích. Klopýtnutí s Plzní ho však odsunulo na druhou příčku semifinálové skupiny. 

Z prvenství v této fázi turnaje se mohly radovat žačky Králova Pole, jež se postupně v turnaji zlepšovaly a zaváhaly až ve finále.  

Semifinále tedy přinesla překvapivé postupy Uherského Hradiště, které přehrálo Chodov, a Králova Pole, které zdolalo Duklu Liberec.

Souboj o třetí místo patrně rozhodla dramatická koncovka první sady, když Chodov dokázal proměnit  až šestý setbol. Druhá sada už pak byla víceméně v jeho režii a zaslouženě bral bronz.

Vyrovnaný průběh mělo i úvodní dějství finále mezi Hradištěm a brněnským týmem. V koncovce byly důraznější hráčky Slovácké Slavie. Ty se však ve druhém setu velmi trápily na přihrávce, a proto se muselo jít od zkráceného setu. V něm už se hradišštské volejbalistky znovu našly a přehrály Královo Pole v poklidu 15:8.

 

Celkové pořadí:

  1. Slovácká Slavia Uherské Hradiště

  2. VK Královo Pole

  3. BVC Chodov

  4. TJ VK Dukla Liberec
  5. TJ Lokomotiva Plzeň
  6. SK Hlincovka
  7. TJ Sokol Frádek Místek
  8. Studio Sport
  9. TJ Sokol Česká Třebová
  10. PVK Olymp Praha
  11. TJ Baník Příbram
  12. TJ Slavia Hradec Králové
  13. TJ Kralupy
  14. TJ Ostrava
  15. VK Sever Žatec
  16. VK Prostějov

 

Při slavnostním předávání cen se nezapomnělo také na individuální ceny na jednotlivých postech i osobnost turnaje.

Oceněné hráčky: 

  • nejlepší smečařka: Zuzana Kamasová (Uherské Hradiště)
  • nejlepší blokařka: Zuzana Látalová (Uherské Hradiště)
  • nejlepší nahrávačka: Veronika Kudrlová (Chodov)
  • nejvíce bodující hráčka: Barbora Pospíšilová (Plzeň)
  • nejlépe přihrávající hráčka: Kateřina Pelikánová (Královo Pole)
  • nejlépe podávající hráčka: Barbora Jedličková (Královo Pole)
  • osobnost turnaje: Barbora Chaloupková  (Liberec) 

 

Na zdárném průběhu velmi kvalitně uspořádané akce se podíleli také rozhodčí, kteří udělili jedinou červenou kartu. Pořadatelům Volejbalu Přerov pak za skvěle odvedenou práci předala pamětní plaketu zástupkyně ČVS Jana Mitáčová. A slova chvály a uznání přišla zástupcům přerovského klubu takřka od všech zúčastněných týmů. 

 

Autor: Stanislav Šmidák

Fotogalerie
Krátké zprávyArchiv
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Saquarema (BRA) - kvalifikace

Schalk / Bourne (USA) – Šépka / Sedlák 2:0 (21:19, 21:17), Šépka / Sedlák – Métral / Jordan (SUI) 2:0 (22:20, 21:15), Schalk / Bourne (USA) –...

 
1. liga mužů - finále

TJ Sokol Dobřichovice – TJ Slavia Hradec Králové 3:1 (20:25, 25:21, 25:23, 25:23), TJ Sokol Dobřichovice – TJ Slavia Hradec Králové 2:3 (22:25,...

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Recife (BRA)

Hermannová / Štochlová – Klinger D. / Klinger R. (AUT) 1:2 (21:23, 23:21, 13:15)

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Recife (BRA)

Ahtiainen / Lahti (FIN) – Hermannová / Štochlová 2:0 (kontumačně), Hermannová / Štochlová – Elize Maia / Thamela (BRA) 2:1 (21:14, 19:21, 16:14)

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Recife (BRA) - kvalifikace

Trousil / Westphal – Schalk / Bourne (USA) 0:2 (11:21, 16:21), Šépka / Sedlák – Ermacora / Waller (AUT) 0:2 (19:21, 19:21)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Dauhá (QAT)

čtvrtfinále: Mol / Sørum (NOR) – Perusič / Schweiner 2:1 (21:17, 23:21, 15:12)

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018