2.10.2018

Moravské derby ovládly juniorky Brna, Liberec zatím neztratil ani set

Extraliga juniorek 2018/19 o víkendu rozehrála třetí a čtvrté kolo. Liberec tentokrát s nováčkem z Jihlavy opět plně bodoval, vyhrál dvakrát 3:0, přičemž jako jediné družstvo z celé soutěže si drží nulu v kolonce prohraných setů a vede tabulku skupiny “A”. V čele druhé skupiny nadále zůstávají zatím suverénní hráčky Brna, které si ze šlágru z Prostějova odnesly plný počet bodů.

Hráčky Plzně nenavázaly na výhru v pátém setu nad Olympem z minulého kola a podlehly VK ČEZ České Budějovice smolně v obou zápasech v tie-breaku. Prohra mrzela hlavně v druhém utkání, ve kterém hráčky Plzně vybojovaly pátý set, i když prohrávaly 0:2. Naopak Olymp se dokázal z hořké porážky vzpamatovat a v pražském derby si spravil chuť na Španielce, kterou porazil 3:1 a 3:0. Liberec si poradil v obou kláních shodně 3:0 s Vysočinou a nepřipustil překvapení.

Tentokrát jediný zvrat ve dvojzápase přineslo měření sil ve skupině “B” mezi volejbalistkami Přerova a Ostravy. Domácí hráčky v prvním zápase přehrály Ostravanky 3:1, ačkoli zejména první dva sety byly vyrovnané. Avšak o pár hodin později zvítězil hostující celek ve zkráceném setu a zamotal tak špičku tabulky, kde Přerov přenechal druhou příčku Šternberku. Ten si totiž poradil s Frýdkem-Místkem, který do soutěže postoupil z baráže, 3:0 a 3:0. 

Brňanky po výhrách v prvních dvou kolech nic nepodcenily a omlazený tým Prostějova porazily dvakrát 3:0. „Sílu soupeře jsme tušili z předsezónní přípravy a dovolili jsme si tak doma nechat pět hráček. Na rozdíl od soupeřů máme v nohách kromě těžké kondiční přípravy i osm mistrovských utkání, protože kromě juniorské extraligy nastupujeme i v první lize žen a Českém poháru žen,”  prozradil o přípravě brněnský trenér Erik Nezhoda, který letos se svým týmem cílí na čtvrté prvenství v řadě. „Juniorský titul je pro Královo Pole prioritou již přes dvacet let a jinak tomu není ani pro letošní sezónu. I proto volíme přípravu v ženské soutěži, chceme v průběhu roku překonávat těžké překážky," vysvětluje Nezhoda.

Za povinná vítězství označila nedělní zápasy kapitánka Brna Jana Weissová. „Do Prostějova jsme jely pro šest bodů, věděly jsme ale, že se nesmíme přizpůsobit hře soupeřek, což se nám ne vždy dařilo. V druhém utkání v posledním setu jsme jim dali větší herní prostor, a proto jsme musely dotahovat."

Podle trenéra Prostějova Lukáše Mička jsou cíle jeho svěřenkyň prozatím jiné. „Bylo by skvělé, kdybychom se dostali do závěrečného turnaje a snažili se připravit na další sezónu, ve které bychom měli být silnější,” vysvětluje kouč, který je od jara také asistentem ženského družstva. „Tento rok by nám měly končit jen tři maturantky a ostatní děvčata bychom rádi udrželi, aby nám pomohla příští rok zaútočit na nějaké medaile,” dodal.

Tabulka a výsledky ZDE

 

Autor: Tomáš Horáček

Krátké zprávyArchiv
Baráž o extraligu

muži: TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 0:3 (19:25, 23:25, 21:25) stav série 2:2 ženy: VK Madeta České Budějovice – TJ Sokol Šternberk...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Diaz / Alayo (CUB) 0:2 (19:21, 18:21)

 
Baráž o extraligu - muži

TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 1:3 (20:25, 25:20, 22:25, 26:28) stav série 2:1

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – George / Andre (BRA) 0:2 (11:21, 8:11) - skreč, Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018