24.9.2020

Mistrovství Evropy U20 startuje už v sobotu, náš tým čeká na úvod Francie

Do Brna a Kuřimi míří evropská volejbalová špička, už tuto sobotu zde totiž odstartuje Mistrovství Evropy ve volejbalu mužů do 20 let (CEV U20 Volleyball European Championship 2020 Men). Evropského šampionátu,  který potrvá do 4. října, se zúčastní 12 nejlepších týmů Evropy.

Český reprezentační výběr bude dirigovat Přemysl Obdržálek a se svými svěřenci odehraje základní skupinu v Kuřimi. „Na mistrovství už se moc těšíme, momentálně finišujeme s tréninky a já pevně věřím, že budeme připraveni porvat se o co nejlepší umístění,“ avizuje český národní trenér těsně před startem mistrovství Evropy.

Jeho tým má za sebou intenzivní přípravu, během níž odehrál i několik přípravných zápasů. V posledním tréninkovém týdnu před startem šampionátu se česká reprezentace snaží co nejlépe připravit na soupeře ve své skupině. „Naše skupina nebude jednoduchá, nejtěžší asi budou Italové. Bohužel se neuskutečnilo několik naplánovaných přáteláků právě s Itálií a také s Francií. Na všechny soupeře se ale snažíme získat videa a děláme rozbory jejich hry,“ popisuje Obdržálek.

Jako kapitána si pro mistrovství Evropy zvolil Petra Špuláka, který v české extralize obléká dres pražských Lvů. „Momentálně trénujeme dvakrát denně, pracujeme hlavně na herní souhře a ladíme formu. Já osobně se hodně těším na naše úvodní vystoupení proti Francouzům – je to jeden ze zápasů, který rozhodne, jak se bude vyvíjet zbytek mistrovství,“ říká Špulák. Stejně jako Přemysl Obdržálek považuje za nejsilnějšího soupeře skupiny v Kuřimi Itálii. „Vyhráli jak mládežnickou olympiádu, tak mistrovství světa, takže budou určitě nejtěžší,“ potvrzuje český kapitán.

Na ME U20 2020 nás budou reprezentovat tito hráči:

  • nahrávači: Tomáš Kopecký, Matyáš Toman
  • blokaři: Radek Baláž, Petr Špulák, Lubomír Staněk
  • smečaři: Matouš Drahoňosvký, Ondřej Unzeitig, Jan Vodička, Filip Ureš
  • univerzálové: Jiří Mikulenka, Lukáš Čeketa
  • libero: Ladislav Toman

 

Základní skupiny CEV U20 Volleyball European Championship 2020 Men:

  • Pool I (Kuřim) – Česká republika, Polsko, Itálie, Francie, Srbsko, Belgie
  • Pool II (Brno) – Rusko, Německo, Turecko, Bělorusko, Ukrajina, Nizozemsko

 

Zápasy ČR v základní skupině (Kuřim):

  • 26. září, 17:30    Česká republika - Francie
  • 27. září, 17:30    Srbsko – Česká republika
  • 28. září, 17:30    Česká republika - Itálie
  • 30. září, 17:30    Polsko - Česká republika
  • 1. října, 20:00     Česká republika – Belgie

Podle posledních informací platných k dnešnímu dni (24. září, 14:00 hodin) dorazí na mistrovství Evropy všechny týmy. Vzhledem k situaci s probíhající koronavirovou epidemií nebylo do posledních dní jisté, zda se vůbec šampionát uskuteční, případně za jakých podmínek. Obava, že by se mistrovství konalo bez diváků, se nakonec nenaplnila. Na všechna utkání tak diváci budou moci dorazit, ale kapacita bude velmi limitovaná, z důvodu dodržení všech hygienických pravidel a nařízení. Pro halu v Kuřimi je stanovena maximální kapacita 199 diváků, pro halu Vodova je to nyní diváků 500.

Všichni příchozí diváci budou muset dodržovat veškerá platná hygienická opatření, ve vnitřních prostorech musí mít zakryté dýchací cesty a u vstupu jim bude měřena tělesná teplota. Vstup do haly bude divákům umožněn nejdříve 20 minut před začátkem utkání. Z hygienických důvodů a z důvodů dezinfekce vnitřních prostor, budou muset diváci ihned po skončení každého utkání opustit prostory haly. Po této nutné přestávce jim bude, na základě předložení platné vstupenky, umožněn vstup na další utkání.

Předprodej vstupenek online je zahájen zde: https://cvf.enigoo.cz/online/#/MEU20/. Vstupenky budou zároveň dostupné v omezené míře v obou halách i na místě a jejich cena je stanovena na symbolických 50 Kč na utkání.

Apelujeme na všechny diváky, aby dodržovali veškerá nařízení a pokyny pořadatelů.

Pro fanoušky, kteří se z jakýchkoli důvodů nebudou moci osobně zúčastnit zápasů ve sportovních halách, budou všechna utkání streamovaná online na webu www.me2020u20.cz. Nejaktuálnější informace budou zároveň k dispozici na sociálních sítích České volejbalové reprezentace.

 

Autor: Barbora Mertová

Krátké zprávyArchiv
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Saquarema (BRA) - kvalifikace

Schalk / Bourne (USA) – Šépka / Sedlák 2:0 (21:19, 21:17), Šépka / Sedlák – Métral / Jordan (SUI) 2:0 (22:20, 21:15), Schalk / Bourne (USA) –...

 
1. liga mužů - finále

TJ Sokol Dobřichovice – TJ Slavia Hradec Králové 3:1 (20:25, 25:21, 25:23, 25:23), TJ Sokol Dobřichovice – TJ Slavia Hradec Králové 2:3 (22:25,...

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Recife (BRA)

Hermannová / Štochlová – Klinger D. / Klinger R. (AUT) 1:2 (21:23, 23:21, 13:15)

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Recife (BRA)

Ahtiainen / Lahti (FIN) – Hermannová / Štochlová 2:0 (kontumačně), Hermannová / Štochlová – Elize Maia / Thamela (BRA) 2:1 (21:14, 19:21, 16:14)

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Recife (BRA) - kvalifikace

Trousil / Westphal – Schalk / Bourne (USA) 0:2 (11:21, 16:21), Šépka / Sedlák – Ermacora / Waller (AUT) 0:2 (19:21, 19:21)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Dauhá (QAT)

čtvrtfinále: Mol / Sørum (NOR) – Perusič / Schweiner 2:1 (21:17, 23:21, 15:12)

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018