1.4.2016

Druhý zápas = druhé vítězství! JUNIORKY 98/99 udolaly i Rakousko, 1.4.2016

Po včerejším důležitém vítězství jsme ještě po večeři měli krátký meeting s videem. Další den pro nás začal v 8:30 snídaní, po které následovala druhá část naší video porady a předzápasový trénink. Před odchodem k zápasu jsme ještě shlédli „motivační“ video podařených akcí ze zápasu s Dánskem a odebrali jsme se ke druhému utkání.

Naším dnešním soupeřem je „papírově“ silnější soupeř než včera - celek Rakouska. S Rakušankami jsme se utkali v prosinci na tradičním turnaji MEVZA 2015, kde jsme se radovali z vítězství 3:1. Do zápasu jsme vstupovali jako favorit, naše postupové ambice nám ukládaly za povinnost zvítězit.

V úvodu jsme se díky dvěma útokům Rakušanek dostali do vedení 2:0, dobrý servis soupeře a náš nedůraz na útoku však vedl k rychlému otočení skóre. Bodovou šňůru soupeře sice přerušil za stavu 2:5 Aleš Novák první time-outem, narůstající náskok se nám však zastavit nepodařilo a velmi rychle jsme prohrávali 3:9. Na našem výkonu byla stále patrná nervozita. Velmi špatně jsme přihrávali i útočili, navíc jsme udělali velké množství nevynucených chyb na útoku i na mezihře. Náskok našich soupeřek tak stále narůstal až na 8 bodů (8:16). Na nepříznivý vývoj reagoval hlavní trenér střídáním Daniely Černé, kterou nahradila Denisa Pavlíková, po druhém technickém time-outu hřiště opustila nahrávačka Tiziana Baumruková, kterou nahradila Nicole Šmídová. Náš výkon se však výrazně nezlepšil a dobře hrající Rakušanky po zásluze dovedly první set k vítězství (18:25).

Změny v sestavě se osvědčily

Nepříliš přesvědčivý výkon donutil Aleše Nováka k několika změnám. Do druhého setu začala na nahrávce Nicole Šmídová, na smeči Anna Suchá s Denisou Pavlíkovou, na bloku Veronika Jandová s Michaelou Nečasovou. Na postu univerzálky se objevila Daniela Černá. I úvod druhého set vyzněl lépe pro Rakušanky. Rychle jsme prohrávali 4:8. Naše hráčky se však strhly k bojovnému výkonu. Začali jsme hrát trpělivě, celé družstvo bojovalo, začalo se nám dařit ve všech činnostech. Rychle jsme se dostali do vedení 9:8, které jsme postupně navýšili až na 15:10. Soupeř nesložil zbraně, naši nedůraznost na útoku a několik chyb rychle potrestal a snížil na rozdíl jediného bodu (16:17). Přesto, že se nám ještě podařilo vytvořit si tří bodový náskok, se set dostal do vyrovnané koncovky 22:22. Dvakrát se nám dobrý útokem podařilo odztrátovat, Při prvním setbolu jsme ubránili útok soupeře a následující úspěšný protiútok Denisy Pavlíkové rozhodl o našem vítězství 25:23.

Do třetího setu jsme nastoupili s vítěznou sestavou. Začátek nám však, již tradičně, nevyšel. Velmi rychle jsme prohrávali 0:3, 2:6 a 4:9. Velké množství našich chyb nám dlouho nedovolilo se k soupeři bodově dotáhnout. Až při podání Veroniky Jandové jsme snížili na rozdíl dvou bodů. Po esech Aničky Suché a Míšy Nečasové jsme vyrovnai na 13:13 a po dobré obraně jsme se poprvé v tomto setu dostali do vedení (15:14). Znovu jsme získali sebedůvěru a jistotu, Rakušanky naopak začaly více chybovat a postupně jsme navyšovali náš náskok na 22:16, v závěru jsme byli již lepším týmem a zvítězili jsme 25:19.

Čtvrtý set byl od začátku vyrovnaný, ani teď jsme však při technickém time-outu nevedli (7:8). Po našich několik zbytečných chybách na útoku se v polovině setu dostal soupeř do čtyřbodového vedení 10:14. Při dobrém servisu Anny Suché jsme vyrovnali na 14:14. Znovu jsme však chybovali a Rakušanky získaly opět čtyř bodové vedení (16:20 a 18:22). Při podání Veroniky Jandové jsme se přiblížili na rozdíl jediného bodu 21:22 a po dvou úspěšných útocích Anny Suché jsme vyrovnali na 23:23, v této chvíli nám pomohli Rakušané, kteří podruhé „zdržovali“, což jim přineslo červenou kartu a nám 24. bod. Následný útok Rakušanek 10 cm do autu pro nás znamenal vítězství 25:23, celkově 3:1 na sety a vele důležité druhé vítězství na kvalifikaci.

V dnešním zápase jsme opět podali bojovný a kolektivní výkon, velmi dobře zahrála Veronika Jandová a Anna Suchá, znovu nám pomohly hráčky ze střídačky, především Nicole Šmídová a Gabriela Kopáčová. Vybojovali jsme důležité vítězství a zítra se v přímém souboji s Belgií utkáme o přímý postup na MEJ.

Česká republika – Rakousko 3:1 (-18,23,19,23)  

Základní sestava: Baumruková, Černá, Bízková, Kopáčová, Suchá, Jandová, libero: Slavíková. 
Střídaly: Pavlíková, Šmídová, Valentová, Nečasová.

Zápasové reporty z prvních dvou utkání: ZDE

 

Autor: Ing. Ondřej Foltýn

Krátké zprávyArchiv
FIVB Beach Pro Tour Futures – Balikesir (TUR)

Miharu / Ishihara (JPN) – Dvorníková / Pospíšilová 2:0 (21:13, 21:16)

 
FIVB Beach Pro Tour Futures - kvalifikace

Balikesir (TUR): Kolada / Szabó (HUN) – Dundáčková / Břínková 2:1 (21:14, 18:21, 15:12)   Castellón de la Plana (ESP): Demierre / Schwab (SUI) –...

 
Nové angažmá pro sezónu 2024/2025

Z belgického týmu Tectum Achel přichází do Příbrami na post blokaře Němec Yannick Goralik.

 
Nové angažmá pro sezónu 2024/2025

Nové jméno, nové angažmá – to platí pro reprezentační smečařku Kláru Dítě, za svobodna Faltínovou. Na první zahraniční štaci zamířila z Prostějova...

 
MS 2025 mužů - rozlosování

Mistrovství světa mužů, které se uskuteční v příštím roce na Filipínách, zná složení základních skupin. skupina A: Filipíny, Írán, Egypt,...

 
Nové angažmá pro sezónu 2024/2025

Reprezentační blokař Jakub Klajmon dává sbohem francouzskému Tours a jeho kroky míří do Rakouska, kde oblékne dres AK Aich Dob.

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018