15.10.2019

Ještě malé ohlédnutí Jana Hadravy za ME mužů 2019

Stal se nejlepším českým hráčem na evropském šampionátu v útočných statistikách. Jan Hadrava zaznamenal v průměru pět bodů za set, celkem si připsal 126 útočných bodů a předvedl 25 es. To českého volejbalistu zařadilo do elitní pětky celého mistrovství Evropy. „Jsem rád, že mi to sedlo a dařilo se,“ prohlásil Hadrava, kterého čeká další sezona v prestižní polské lize za Olštýn.

Jak hodnotíte vystoupení českého týmu na ME?
Těší mě, že jsme postoupili ze skupiny, i když to bylo s odřenýma ušima. Je škoda, že nám nevyšel start šampionátu, tedy že jsme prohráli s Ukrajinou. Ta dokázala třeba potrápit Srbsko. Celkově tým chytil slinu, věřil si. Kdyby nám nechyběly body, tak jsme mohli mít přijatelného soupeře ve čtvrtfinále, místo Srbska jsme třeba mohli nastoupit proti Belgii. Pro spoustu kluků to byla skvělá zkušenost.

Vidíte světlé stránky u českého týmu v servisu a v útoku?
Ano, akorát tam byly výkyvy. Tím to bylo poznamenané. Jsme relativně mladý tým, nemáme zkušenosti s takovými elitními soupeři jako Srbsko a Polsko. Chyběla nám konstantnost, abychom udrželi úroveň tak vysoko.

A jak jste spokojený s vašimi výkony?
Jsem rád, že mi to sedělo a dařilo se. Pak jsem si začal věřit a občas to pak díky tomu chodí samo. Ale je fakt, že jsem mohl zahrát lépe s Ukrajinou.

Zakončil jste několik setů esem…
Byla to třešnička na dortu. Když jsem šel na servis, věřil jsem si. V některých momentech to opravdu hodně pomohlo a sedlo to. Škoda, že jsme měli výkyvy.

Pomohly vám v rámci podání také informace ze skautingu, které přinesl realizační tým?

Je potřeba využít veškeré metody pro získání informací o soupeřích. Když je však dobré podání, může se dát opravdu kamkoliv než se vázat tím, že je potřeba to dát do nějakého hráče či zóny.

Jak se těšíte na začátek polské ligy?
Těším se na novou sezonu. Doufám, že nám vyjde cíl, a to je play-off. Změnil se formát, teď do něho může osmička nejlepších týmů. Polské liga celkově posilnila, naopak dva tři týmy mají určité problémy.

Změnil se váš tým?
Určitě, přišli tři noví smečaři, dva noví blokaři a jeden univerzál. Šest nových lidí, což je celkem dost. My jsme ale byli dvě sezony bez velkých změn, tak doufám, že tohle bude změna k lepšímu a že nám vyjde tento ročník. Minule jsme skončili desátí, což neřadíme jako úspěch.

Je vaše pozice stejná, tedy být hlavní útočnou silou?
Doufám, že takhle je to nastavené. Uvidíme, jak to bude vypadat na prvním tréninku.

 

Autor: Jiří Uhlíř, foto CEV

Krátké zprávyArchiv
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – George / Andre (BRA) 0:2 (11:21, 8:11) - skreč, Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
Baráž o extraligu - muži

TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 1:3 (20:25, 25:20, 22:25, 26:28) stav série 2:1

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX) - kvalifikace

Raupelyte / Paulikiene (LTU) – Hermannová / Štochlová 2:0

 
FIVB Beach Pro Tour Futures – Nuvali (PHI)

finále: Oliva / Kurka – Buytrago / Varga (PHI) 2:1 (16:21, 21:16, 15:13) semifinále: Mermer / Sacit (TUR) – Oliva / Kurka 0:2 (20:22, 17:21)

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018