23.5.2017

Každý hráč je připraven odvést pro tým maximum, říká asistent Nekola

Kvalifikace MS 2018 v Karlových Varech je již za dveřmi! Ve středu od 17:30 rozehrají čeští volejbalisté svou kvalifikační pouť s týmem Severního Irska. Jaké byly poslední dny přípravy? Na čem Češi pracovali nejvíce? A co by ráda vzkázala naše lavička v čele s trenéry Falascou a Nekolou českým fanouškům? Na to jsme se zeptali právě jednoho z lodivodů tuzemského národního týmu - Michala Nekoly.

Už tento týden čeká český reprezentační tým kvalifikace MS 2018 v Karlových Varech. Jak probíhala příprava na tento turnaj?

"Řekl bych, že příprava probíhala celkem standardně, jako na další takto důležité akce. Maximálně jsme využili výborných podmínek v Karlových Varech, kde jsme měli k dispozici hned tři kurty v hale, posilovnu i místnost pro regeneraci. Tvrdě jsme všichni pracovali na souhře týmu, takže věřím, že se to v zápasech projeví."

Na čem jste během přípravy pracovali nejvíce?

"Tak nejvíce jsme se zaměřovali na kvalitu servisu i organizaci obrany. Právě tyto dvě herní činnosti mohou rozhodnout."

V Karlových Varech jste změřili také síly s Austrálií, jak tato příprava dopadla a co vám ukázala?

"Myslím si, že se nám obě utkání povedla (první duel byl neoficiální, druhý vyhrálo Česko 5:0 na sety - pozn. red.) a soupeře jsme přehráli hlavně díky agresivnímu servisu a pestrému útoku."

V kvalifikaci narazíte na pět soupeřů, z nichž nejtěžší bude zřejmě Finsko, které má navíc přijet podpořit až čtyři stovky fanoušků. Připravujete nějaký „zvláštní recept“ právě na toto mužstvo?

"Dovolím si říci, že na každého soupeře připravujeme „zvláštní recept“ a pevně věřím, že všechny budou vítězné!"

Už se vám během přípravy „vykrystalizovala" základní šestka, na kterou byste rádi sázeli v úvodních zápasech kvalifikace?

"V přípravných utkáních jsme vyzkoušeli všechny hráče, kteří prokázali, že jsou výborně připraveni. Takže budeme spoléhat na sílu celého týmu... Každý hráč je kdykoliv připraven naskočit do zápasu a odvést pro tým maximum."

Co byste rád vzkázal fanouškům na závěr?

"Tak samozřejmě, aby jich nás přišlo co nejvíce podpořit a stali se naším sedmým hráčem na hřišti!"

 

Autor: Mgr. Michal Mezera

Krátké zprávyArchiv
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX) - kvalifikace

Raupelyte / Paulikiene (LTU) – Hermannová / Štochlová 2:0

 
FIVB Beach Pro Tour Futures – Nuvali (PHI)

finále: Oliva / Kurka – Buytrago / Varga (PHI) 2:1 (16:21, 21:16, 15:13) semifinále: Mermer / Sacit (TUR) – Oliva / Kurka 0:2 (20:22, 17:21)

 
Baráž o extraligu

muži: SKV Ústí nad Labem – TJ Sokol Dobřichovice 1:3 (25:21, 5:25, 24:26, 21:25) stav série 0:1   ženy: TJ Sokol Šternberk – VK Madeta České...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018