27.8.2017

Překvapení se nekonalo, Německo přehrálo ve druhém utkání ME český výběr

Volejbalisté už nejsou na mistrovství Evropy neporaženi. V polském Štětíně podlehli favorizovanému Německu 0:3 a na stoprocentnípostupovou jistotu si ještě počkají. Vítězové naopak už vědí, že ve vyřazovacích bojích nebudou chybět.

Čeští volejbalisté zvládli výborně úvodní utkání se Slovenskem, vítězstvím splnili hlavní cíl, takže s Německem mohli hrát uvolněně. Vstup do utkání se ale Čechům nepovedl, prohrávali 0:5. Ale oklepali se, a pak už se svým rivalem drželi krok. Pokud měli čeští volejbalisté dobře přihráno, mohl Janouch využívat oba středové hráče, kterým se dařilo skládat smeče do soupeřova hřiště. Německo ale prokázalo svou kvalitu a nepustilo český tým do vyrovnané koncovky.

Ještě větší bodový rozdíl (1:8) si Němci vypracovali ve druhém setu při podání Schotta, kterého český tým nebyl schopný „otočit“. Michal Nekola se snažil míchat sestavou, ale německá obrana na síti i v poli byla skvělá a nedovolila českým útočníkům skórovat. Češi v této chvíli působili dost bezradně.

Po desetiminutové přestávce přišli Češi na palubovku s odhodláním neprodat svoji kůži tak lacino. Bodovali i z vysokých nahrávek do kůlů, blokem se jim podařilo zastavit skvělého univerzála Grozera a hned byl pohled na ukazatel skóre veselejší. Česká reprezentace se rvala, ale bojovní, přesní a především výborně podávající Němci si vítězství v zápase vzít nenechali.

ME - Polsko - 2. zápas:

Česká republika - Německo 0:3 (19:25, 14:25, 20:25)

Sestava ČR: Janouch, Michálek, Beer, Finger, Džavoronok, Holubec, libero Kryštof. Střídali: Hadrava, Zmrhal, Mach, Démar, Galabov. Trenér: Nekola.

Statistika: ZDE

Diváci: 3.090

Ohlasy po utkání:

Martin Kryštof, libero ČR: „Soupeř výborně podával. Speciálně na Grozerovo podání, on netrefuje hráče, jen dává rány. Říkali jsme si, že ho nechceme přihrávat za jedna, jen zvednout, a pak se vykrýt. Bohužel se nám to moc nedařilo."

Jan Hadrava, univerzál ČR: „Nezahráli jsme dobře. Jestli chceme konkurovat týmům, jako je Německo a Itálie, tak musíme zlepšit útok, stabilizovat příjem a nedělat chyby. Chvílemi jsme předváděli slušný volejbal. Ale nevydrželi jsme ten level, abychom je dostali pod sebe. Italové jsou podobný tým, musíme přidat v některých činnostech, a pak je můžeme potrápit a třeba i vyhrát."

Michal Finger, univerzál ČR: „Soupeř byl o dvě třídy lepší. Němci byli silnější na útoku, líp podávali, líp kombinovali. Nebyla šance je porazit. Oni jsou precizní. Mají všechno naučené, nacvičené, jsou srovnaní na bloku, mají výbornou techniku smeče i podání. To nám chybí."

 

Autoři: Petr Tuček a Michal Mezera, foto: CEV

Krátké zprávyArchiv
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Diaz / Alayo (CUB) 0:2 (19:21, 18:21)

 
Baráž o extraligu - muži

TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 1:3 (20:25, 25:20, 22:25, 26:28) stav série 2:1

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – George / Andre (BRA) 0:2 (11:21, 8:11) - skreč, Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX) - kvalifikace

Raupelyte / Paulikiene (LTU) – Hermannová / Štochlová 2:0

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018