14.5.2021

V přátelském utkání s Rakouskem naši volejbalisté jasně dominovali

Mužská reprezentace odehrála na českobudějovické palubovce přípravné utkání s týmem Rakouska. Utkání mělo jednoznačný průběh, po hodině hry si Česká republika připsala suverénní vítězství.

Česká republika - Rakousko 3:0 (25:18, 25:14, 25:22), dodatečný set 25:15

Rozhodčí: Marschner, Hladišová

Hráno bez diváků

Sestavy (od zóny I):

Česká republika: Michálek, Patočka, Hadrava, Galabov, Špulák, Janouch, libera Pfeffer, Moník. Střídali: Indra, Bartůněk

Rakousko: Berger, Wohlfahrtstaetter, Thaller, Kratz, Jurkovics, Ecker, libera Ringseis, Kroiss. Střídali: Kremer, Tusch

statistika ZDE

České ohlasy po utkání:

Jakub Janouch (kapitán, nahrávač): „Dva sety jsme si pohlídali. Rakušané kazili hodně servisů, pak jim pár podání vyšlo, ale jak už to bývá, my jsme trochu polevili v koncentraci. Koncovku jsme zvládli, jsme rádi za výhru. Každá, i v přípravě, je příjemná.“

Petr Michálek (smečař): „V tomto období je super, že jsme mohli sehrát přípravu, snažili jsme se udržet po celý zápas ve stoprocentní koncentraci. Potřebujeme se před Evropskou ligou sehrát, je důležité, abychom se dostali po delší pauze do zápasového rytmu. Jsem rád, že jsme zápas s Rakouskem zvládli hladce ve třech setech."

Jiří Novák (trenér): „Potřebujeme hrát, máme za sebou dva zápasy se Slováky, tohle je poslední prověrka před Evropskou ligou. Chci, aby se mi ukázali všichni hráči, příští týden se k nám ještě další připojí, tak potřebuji vidět všechny v ostrém utkání.“

V základní sestavě dostal příležitost ukázat se čerstvý vítěz ankety Volejbalista roku Jan Hadrava. Úvod utkání byl jen krátce vyrovnaný, rakouské mužstvo předvedlo několik povedených akcí, brzy se ale projevila převaha české reprezentace. Svou levačkou se z pozice univerzála často prosazoval právě Hadrava. Set zakončil přímým bodem z podání Jan Galabov.

Oba trenéři nechali i do druhého setu na palubovce zahajovací sestavy. S chutí hrající Hadrava svým servisem donutil trenéra rakouské reprezentace k oddechovému času už za stavu 5:3. Náskok domácích rostl (11:4), jedinou zbraní hostujícího celku byly útoky Eckera. Patočka zastavil parádním blokem útok Wohlfahrtstaettera (14:6), další bod přidal z hlavního kůlu ranou Galabov. Za stavu 18:9 poslal Novák na síť místo Janoucha Indru a Hadravu nahradil druhý nahrávač Bartůněk. Česká reprezentace set ve velké pohodě dohrála.

Úvodní sestava českého týmu se nezměnila ani ve třetím dějství. Začátek setu byl poměrně vyrovnaný, Rakušané drželi krok a po Kratzově ulívce dokonce vedli (8:7). Na 9:10 snižoval z vydařeného pipu Michálek, do vedení dostal Čechy blokem Hadrava (12:11), který vzápětí přidal i body za koncovou čárou. Hostům se podařilo trochu se štěstím znovu srovnat skóre, Jurkovicsova podání se otřela o pásku sítě a čeští přihrávači je nedokázali zpracovat. Pomoci s příjmem přišel Moník. Mečbol nepříjemným plachtícím podáním získal pro svůj tým Patočka, poslední slovo měl Hadrava, který znovu úspěšně zastavil útok hostujícího smečaře.

V dodatečném setu dal trenér Novák příležitost i dalším hráčům. Obraz hry se ale na palubovce nezměnil a naše sestava (Bartůněk, Patočka, Adam Bartoš, Indra, Polák, Zmrhal) set jasně ovládla.

 

Autor: Barbora Jášová

Krátké zprávyArchiv
Baráž o extraligu

muži: TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 0:3 (19:25, 23:25, 21:25) stav série 2:2 ženy: VK Madeta České Budějovice – TJ Sokol Šternberk...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Diaz / Alayo (CUB) 0:2 (19:21, 18:21)

 
Baráž o extraligu - muži

TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 1:3 (20:25, 25:20, 22:25, 26:28) stav série 2:1

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – George / Andre (BRA) 0:2 (11:21, 8:11) - skreč, Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018