18.6.2020

Volejbalové mládí si zatrénovalo v Jablonci s mužskou reprezentací

Společné setkání našich reprezentantů a reprezentantek s malými volejbalisty bývá pravidelně u celostátních festivalů Minivolejbalu. Bohužel letošní minivolejbalové festivaly zrušila pandemie covid-19 a tak ČVS připravil společný trénink mužské reprezentace a kolínského volejbalového mládí během soustředění „nároďáku“ v Jablonci nad Nisou.

Třicítka mladých volejbalistů přijela do Jablonce nad Nisou již na dopolední trénink mužské reprezentace, aby pod vedením svých trenérů viděla, jak se připravují hráči na nejvyšší úrovni. Realizační tým „nároďáku“ připravil velmi zajímavý blokařský trénink, kdy hráči museli reagovat na směry nahrávky na základě světelných efektů, které byly připevněny na síti. Šlo hlavně o trénink reakce a blokařského přesunu. Na druhém kurtu dostávala zabrat libera. Pomocí dvou děl a simulátoru bloku museli polaři vybrat jak razantní míče, tak následné balóny, které letěly do zadní části hřiště. Kluci na tribuně sledovali, preciznost odbití a snahu z jakékoli pozice míč nahrát, tak aby mohl následovat útok.

Po obědě se již mladí hoši zapojili do tréninku sami. Vedení tréninkové jednotky se ujal velmi zodpovědně asistent trenéra národního týmu Martin Kop a patří mu velké poděkování, protože tento úkol pojal velice zodpovědně. Do tréninku se zapojili i mladí reprezentanti - Šulc, Kunc, Sedláček, Baláž a Srb.

Martin Kop na centru připravil trénink pro nahrávače a na zbylých dvou kurtech pro smečaře a blokaře. Reprezentanti se zapojili mezi kadety a juniory a dělali s nimi podobná cvičení, která kluci viděli na dopoledním tréninku. Martin Kop klad důraz na preciznost odbití, koncentrovanost na úder a hlavně týmovost. Vysvětloval mladým nadějím, že jich je na hřišti vždy šest a každý nese svoji odpovědnost vůči ostatním pěti. Bylo vidět, že trénovat pod reprezentačním trenérem byl pro kluky zážitek a hltali každé jeho slovo a radu.

„Je neskutečný zážitek a zkušenost si s reprezentanty a pod reprezentačním trenérem zatrénovat. Kluci byli fajn a pan Kop nám opravoval chyby. Jsem moc rád, že jsem se toho mohl zúčastnit,“ říká libero kolínského týmu Rafael Rossi. Tréninku také přihlížel Míra Šotola, bývalý reprezentant, nyní kolínský šéftrenér a asistent u kadetské reprezentace, kterou čeká na konci prázdnin turnaj ME U18 v Itálii. „Je fajn, že svaz uspořádal takovou akci, když nemohly být letos minivolejbalové festivaly a byla zrušena GEL. Kluci slyšeli od Martina Kopa věci, které jim na tréninku říkáme taky, ale z úst reprezentačního trenéra mají jinou váhu. Hlavně mohli vidět na nároďáku, jakou důležitost hráči dávají na preciznost úderů,“ hodnotí Šotola. „Bylo to super, zatrénovat si s kluky, kteří nejsou o moc starší než my a do národního družstva se již dostali. Velká zkušenost a i motivace do dalších tréninků,“ dodává blokař kolínských juniorů Vojta Novotný.

Na konci tréninku přišli do haly i ostatní hráči reprezentačního výběru, udělali si s kluky fotky, podepsali míče a začali se připravovat na hrací trénink. Kolínské mládí se ještě podívalo, jak vypadá herní trénink nároďáku, co trenér Novák po svých svěřencích vyžaduje a vydali se na cestu domů. Poděkování patří hlavně Martinu Kopovi, ale i celému realizačnímu týmu a hráčům, že věnovali svůj čas volejbalovému mládí, protože kluci si domů vezou nezapomenutelný zážitek.

 

Autor: Jiří Carba

Krátké zprávyArchiv
Baráž o extraligu

muži: TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 0:3 (19:25, 23:25, 21:25) stav série 2:2 ženy: VK Madeta České Budějovice – TJ Sokol Šternberk...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Diaz / Alayo (CUB) 0:2 (19:21, 18:21)

 
Baráž o extraligu - muži

TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 1:3 (20:25, 25:20, 22:25, 26:28) stav série 2:1

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – George / Andre (BRA) 0:2 (11:21, 8:11) - skreč, Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018