6.7.2019

Adaptace na asijský volejbal přinesla Češkám první výhru na LSU

Po včerejší tie-breakové prohře s Maďarskem bylo před námi utkání o naději na postup do čtvrtfinále volejbalového turnaje 30. Letní světové univerziády 2019. V druhém zápase nás čekal velmi těžký soupeř. Tým Tchaj-Peje se prezentuje velmi rychlým kombinačním volejbalem v útoku a precizní a obětavou hrou v obraně. Od začátku zápasu jsme tak věděli, co nás čeká. V úvodu jsme měli problémy vyrovnat se s precizní, rychlou a kombinační hrou soupeře a snadno jsme prohráli první set. V druhém setu jsme se postupně adaptovali na „asijský volejbal“ a ve třetím setu jsme si vybojovali vítězství. Čtvrtý a pátý jsme pokračovali v obětavém výkonu, oba dva sety jsme měli téměř od začátku pod kontrolou a vítězství jsme tak strhli na svoji stranu.

Druhý den jsme opět zahájili pozdější snídaní, po které následovala příprava na soupeře, krátká rozcvička a protažení. K utkání jsme vyrazili již v jedenáct hodin. V prvním dnešním utkání si poradily Maďarky s Argentinou 3:0. Od 14:30 jsme pak nastoupili proti Tchaj-Peji.

Tchaj-Pej – Česká republika 2:3 (25:17, 25:21, 23:25, 14:25, 9:15)

Základní sestava ČR: Nečasová, Nová, Svobodová, Šimáňová, Boušková, Pospíšilová, libero Slavíková. Střídaly: Pešková, Diatková

Vyjádření trenéra Luboše Bednáře: „Těžké utkání, postupně jsme se zlepšovali ve všech činnostech. Klíčový moment byla vyhraná koncovka třetího setu. Od této doby jsme byli lepším a kompaktnějším týmem, soupeře jsme donutili k chybám a zaslouženě zvítězili. Těžce vybojované vítězství. Chválím celé družstvo za týmový výkon.“

Do zápasu jsme však vstoupili trošku zakřiknutě a proti precizně a rychle hrajícímu soupeři jsme neměli moc šancí. Téměř celý první set nám trvalo, než jsme se vyrovnali s rychlými útočnými kombinacemi soupeře a jejich nesmírnou bojovností v obraně.

Postupně jsme si však zvykali na hru soupeře a i náš výkon se zlepšoval. V druhém setu jsme sice měli několik šancí na převzetí iniciativy, ale vlastními chybami jsme se o ně bohužel připravili. Náš výkon však neustále gradoval a ve třetím setu jsme se pomalu stávali lepším týmem. Klíčovým momentem zápasu se ukázala právě koncovka třetího setu, kterou jsme díky nesmírné bojovnosti a týmovému výkonu vyhráli.

Ve čtvrtém setu a především v tie-breaku jsme od začátku kráčeli za vítězstvím. Celý tým hrál velmi obětavě ve všech činnostech a na hraně svého maxima. Dařilo se nám jak na bloku, servisu i útoku, tak i v obraně v poli a vykrývání. Strojově hrajícího soupeře jsme donutili k chybám a po téměř dvou a půl hodinové bitvě jsme se radovali ze zaslouženého vítězství.

Přesto, že poslední dva sety vypadají výsledkově jednoznačné, tak jsme se na vítězství velmi nadřeli. Hráčky se plně soustředily na výkon a každý bod si musely tvrdě vybojovat. Díky kolektivnímu výkonu se nám podařilo otočit nepříznivě se vyvíjející zápas a dotáhnout ho k cennému vítězství.

Zítra nás čeká poslední utkání ve skupině C, kdy budeme bojovat o postup do čtvrtfinále. Proti nám se postaví výběr Argentiny.    

 

Autor: Ondřej Foltýn – manažer družstva

Krátké zprávyArchiv
Baráž o extraligu

muži: TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 0:3 (19:25, 23:25, 21:25) stav série 2:2 ženy: VK Madeta České Budějovice – TJ Sokol Šternberk...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Diaz / Alayo (CUB) 0:2 (19:21, 18:21)

 
Baráž o extraligu - muži

TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 1:3 (20:25, 25:20, 22:25, 26:28) stav série 2:1

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – George / Andre (BRA) 0:2 (11:21, 8:11) - skreč, Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018