7.9.2017

ME 2017 žen v Gruzii a Azerbajdžánu se neúprosně blíží !!!

Je tomu jen pár dní, co skončilo ME mužů v Polsku. A čeká nás vrchol letošní reprezentační sezóny žen. Již 22. 9. 2017 v Gruzii a Azerbajdžánu začíná ME žen s naší účastí. Minulou sobotu svolal trenér reprezentace Zdeněk Pommer ml. své svěřenkyně do Jablonce. Zde byla zahájena finální příprava před šampionátem. Přes Brno se tým přepraví do Chorvatska, kde sehraje dvě přípravná utkání s Chorvatkami, dalším účastníkem ME. Po návratu bude příprava pokračovat v Jablonci a těsně před odletem na Kladně. V Jablonci jsem vyzpovídal reprezentačního trenéra Zdeňka Pommera ml. a jeho asistenta Jana Svobodu.

 

Pánové, v sobotu se sešel národní tým v Jablonci. Pozvali jste stejný kádr jako před kvalifikací na MS?

Zdeněk: Pozvali jsme stejný kádr, momentálně jsme tu v 15 lidech a je to identická parta jako při kvalifikaci na MS.

ME je v Gruzii a Azerbajdžánu, trochu z ruky. Máte nějakou speciální přípravu s ohledem na region, kde se bude hrát?

Honza: Ne, přesto, že je to ve střední Asii, tak speciální přípravu nemáme. My jsme v Azerbajdžánu a věřím, že vše bude připraveno, jako by to bylo kdekoli jinde.

Máte skupinu "smrti" -  Srbsko, Holandsko, Belgie. Kde vidíte ten klíčový zápas, který může rozhodnout o postupu?

Zdeněk: Máš pravdu, je to velmi těžká skupina, ale tak to je a my se s tím musíme poprat. Jasným favoritem je Srbsko a Holandsko. Se Srbskem a Holandskem musíme bojovat a snažit se dostat do koncovek, ale "klíčák" vidím s Belgií, chceme jim oplatit porážku z kvalifikace na svět.    

Honza: Jasně s Belgií, hráli jsme s nimi přípravu před Grand Prix, pak na kvalifikaci o "svět". Známe se, už se nemáme čím asi překvapit, takže bude rozhodovat momentální forma a kdo v tu chvíli bude lépe nalaďen. Bude to hodně o hlavě.

Byla nějaká reakce, když o víkendu Marek Pakosta přišel s informací z kongresu CEV, že bychom mohli být spolupořadatelem ME 2019?

Honza: Každá kvalifikace je hodně těžká, proto výhoda spolupořadatelství je neodiskutovatelná. Nemuseli bychom hrát kvalifikaci. A to ještě nevíme, jak ta kvalifikace bude vypadat. Pokud by to nebylo turnajovým systémem, pak je jasný, že by pro nás, jako pro menší zemi, byl velký problém s uvolňováním hráček z klubů. Takže, pokud by se to podařilo, jenom dobře. A reakce ..... vzali jsme to jako informaci a dobrou práci na diplomatickém poli.

Zdeněk: Pro českého diváka super, že bychom hráli doma. Zase by to byla propagace volejbalu a já tyto akce jenom podporuji. Vím, že je to jenom informace, že je ve hře ještě Maďarsko, ale kdyby to vyšlo, byl bych za to rád.

Zdeňku, ty jsi trenér národního týmu a zároveň Ostravy, jak to jde dohromady?

No, musí to jít (lehký úsměv). Nároďák začíná po extralize, která byla letos dost dlouhá, takže jedu vlastně nonstop. Teď jsem trenérem reprezentace a dělám pro ni maximum, co umím. Holky v Ostravě se s tímto faktem v přípravě musí popasovat, ale co mám info, tak dobrý. Rodina to taky pochopila, manželka je velmi tolerantní a vlastně toto léto s dětmi zvládla skoro sama. Moc ji děkuji za pochopení.

Chlapi, znám vás ještě z vašich hráčských dob. Zdeněk bouřlivák, ty Honzo klidnější. Je to stejný i na lavičce?

Zdeněk: Emoce jsou důležité a já prožívám každý zápas, i když ten projev už není asi takový jako na hřišti (smích). Myslím si, že nám to funguje dobře, nejen s "Honzátkem", ale s celým realizačním týmem a klape to.

Honza: Tak, je to dané i rolí u mužstva. "Pompe" je hlavní trenér, je na nohách, blízko hřiště. Já sleduji počítač, statistiky na židli a snažím se mu podat co nejvíce informací pro jeho rozhodování. Ale už asi zapomínáš, na hřišti jsem zase takový kliďas nebyl ......

Kluci děkuji za váš čas, přeji hodně štěstí, ať se týmu vyhýbají zranění a sílu v přípravě na ME.

Zápasy našich děvčat budete moci sledovat na ČT4 Sport

 

Autor: Jiří Carba

Krátké zprávyArchiv
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Diaz / Alayo (CUB) 0:2 (19:21, 18:21)

 
Baráž o extraligu - muži

TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 1:3 (20:25, 25:20, 22:25, 26:28) stav série 2:1

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – George / Andre (BRA) 0:2 (11:21, 8:11) - skreč, Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX) - kvalifikace

Raupelyte / Paulikiene (LTU) – Hermannová / Štochlová 2:0

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018