23.9.2017

Postup ze skupiny na 2017 CEV ME ženy je na dosah. Porážíme Belgii 3:1!!!

Česká reprezentace chtěla oplatit Belgii těsnou porážku z nedávné kvalifikace MS 2018. Výhra by nám s velkou pravděpodobností zajistila postup ze skupiny do play-off. A přání trenéra a celého týmu se stalo skutečností!!! V zápase o postup či nepostup  porážíme Belgii 3:1.

Obě družstva vstoupila do utkání svědomitě, uvědomující si důležitost tohoto zápasu. V úvodu prvního setu to byla přetahovaná o každý bod. Pak však nastalo trápení našeho týmu ve všech herních činnostech. Obraz naší hry se sice střídáním zlepšil, ale na téměř bezchybné Belgičanky v závěru setu nestačil.

Úvod druhého setu byl opět vyrovnaný. Naše herní zlepšení, zejména při obraně v poli, znamenalo vedení v polovině setu. Když jsme se dostávaly do varu, náš výkon byl přibržděn častým používáním challenge. Spíše se prozkoumávalo než hrálo. To prospělo Belgičankám. K vidění byly dlouhé výměny s dobrou obranou v poli na obou stranách, v útoku však byl lepší soupeř. Belgie se ujala dvoubodového vedení. Náš výkon je jak „na houpačce“ – opět se zvedá a čeká nás vyrovnaná koncovka setu. Naším úspěšným blokem a následným esem končí druhý set.

Začátek třetího setu se nám vůbec nevydařil. Nedaří se nic, a tak Belgičanky odskakují do několikabodového vedení. Když už se zdá, že soupeřky v tomto setu míří k pohodlné výhře, nastává zřejmě obrat celého zápasu. Na servis přichází Kossányiová a několika body přímo  z podání „nastartuje“ celé družstvo. Najednou vidíme zlepšení v útoku, v obraně, na bloku, na servisu. Belgičanky začínají chybovat, čeká nás opět dramatická koncovka setu. Skóre se přelévá z jedné strany na druhou. Bojujeme jako lvice, proměňujeme 4. setbol a ujímáme se vedení v zápase.

Získané sebevědomí z koncovky třetí setu si přinášíme i do setu čtvrtého. Přidáváme bojovnost, pestřejší hru, důraznější servis a dostáváme Belgii pod tlak. Získaný náskok z úvodu setu navyšujeme. V průběhu tohoto setu jsme lepším týmem a zaslouženě vítězíme.

ME 2017 – skupina D – 2. zápas

Česká republika – Belgie 3:1 (19:25, 25:23, 28:26, 25:19)

Sestava ČR: Strušková, Vincourová, Kossányiová, Purchartová, Kocmanová-Havlíčková, Havelková, libero Dostálová, střídaly: Mlejnková, Toufarová, Válková, Kohoutová, Nachmilnerová, libero Vaňková, trenér: Zdeněk Pommer ml.

Statistika ZDE

Ohlasy po utkání

Zdeněk Pommer ml., trenér: Vydřeli jsme si to hlavně tím, že jsme soupeřky od druhého setu daleko víc zatlačili podáním. Nabádal jsem hráčky, aby nevzdávaly žádný stav, přisolily servis a Belgičankám braly síly. Věděl jsem, že rozhodne, kdo bude lépe naladěn a nám k tomu pomohlo, že v koncovkách druhého a třetí setu byly holky šťastnější. I proto, že dokázaly hrát agresivněji.

Aneta Kocmanová-Havlíčková, kapitánka: Věděly jsme, že bude moc těžké obstát, ale byla by hloupost předem sklopit hlavu Sice s námi nikdo moc nepočítal, že vylezeme ze skupiny, ale my jsme tady přece od toho, abychom se o postupové místo popraly. Během utkání jsme se neustále utvrzovaly, že to není nereálné. Bylo důležité zůstat v dobrém naladění a zvládnout to hlavou.

Helena Havelková: My jsme věděly, že Belgie bude klíčový zápas a jsem hrozně ráda za třetí set, kdy jsme to nevzdaly. Kossányiová tam začala výborně podávat a nahodila nás všechny a my jsme se k ní přidaly. Myslím si, že to byl takový zlomový bod a že to byl klíčový moment.

Veronika Dostálová: Věděly jsme, že to bude klíčový zápas. Ukázalo se, že jsme silný tým a když jsme hrály společně, tak jsme dokázaly Belgii dotáhnout a vyhrát. Jsme rády, že nám to vyšlo.

Autor: Jiří Carba, foto CEV

Krátké zprávyArchiv
Baráž o extraligu

muži: TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 0:3 (19:25, 23:25, 21:25) stav série 2:2 ženy: VK Madeta České Budějovice – TJ Sokol Šternberk...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Diaz / Alayo (CUB) 0:2 (19:21, 18:21)

 
Baráž o extraligu - muži

TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 1:3 (20:25, 25:20, 22:25, 26:28) stav série 2:1

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – George / Andre (BRA) 0:2 (11:21, 8:11) - skreč, Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018