30.6.2020

První letošní „přáteláky“ sehraje ženská reprezentace v Polsku

Po jarním „zamrznutí“ všech volejbalových soutěží z důvodu nemoci covid-19 zakončí naše reprezentace první blok přípravy zápasy v Polsku. Na poslední chvíli se manažerovi Miloslavu Javůrkovi podařilo zajistit dvě přátelská utkání, snad první v Evropě. Potěšující pro českého diváka je i fakt, že obě utkání bude moci sledovat na obrazovkách České televize.

Náš reprezentační výběr žen se sešel již 8. června 2020 v Prostějově, kam trenér Giannis Athanasopoulos měl možnost pozvat široký kádr adeptek pro národní dres. Vzhledem ke zrušení letošního ročníku Golden European League bylo jasné, že jediným letošním vrcholem bude kvalifikace na ME 2021, i když o jejím konání na konci prázdnin rozhodla CEV až během června. Již nyní víme, že systém kvalifikace na ME 2021 se změní. Její původní model doma / venku nahradí dva turnaje, ze kterých vzejde postupující na již zmiňované ME.

„Musíme se tomu přizpůsobit a brát situaci, tak jak je. Jsem rád, že se kvalifikace odehraje na konci prázdnin, a ne v lednu 2021, jak se také uvažovalo,“ konstatuje klidně trenér Giannis Athanasopoulos. Na závěr přípravy se děvčata přestěhoval z Prostějova do Jablonce nad Nisou a 29. června pak vyrazí ke dvěma přípravným zápasům do polského Walbrzychu. „Nebylo úplně jednoduché domluvit tyto dva zápasy, hlavně z důvodů překročení hranic. Museli jsme na testování na koronavir a vyplnit hromadu papírů, ale jsem rád, že se to podařilo, protože zápasy vás zase posouvají dál,“ říká již uvolněně manažer Miloslav Javůrek.

Na rozdíl o beachvolejbalu jsou „šestkové“ zápasy na vrcholné úrovni zatím výjimkou. „Jsem rád, že Česká televize přebere od Poláků oba zápasy našich žen. Zaprvé, budeme hrát se špičkovým evropským družstvem a zadruhé, bude to první přenos volejbalového zápasu od skončení UNIQA volejbalové extraligy,“ konstatuje předseda ČVS Marek Pakosta.

Polky tvoří nejen evropskou, ale i světovou špičku v ženském volejbale a pro naše děvčata to bude výborná prověrka před nadcházející prázdninovou pauzou a následnou kvalifikací na ME 2021. Trenér stále hledá optimální sestavu a ostré zápasy mu k tomu bezesporu pomohou.

Oba zápasy Polsko - Česká republika můžete sledovat na programu ČTsport:

  • první utkání v úterý 30. června od 20:30 v přímém přenosu
  • druhé utkání ve středu 1. července od 22:45 ze záznamu

Nominované hráčky:

Bajusz Simona nahrávačka
Dostálová Veronika libero
Grabovská Květa nahrávačka
Hodanová Eva smečařka
Chevalierová Adéla libero
Kohoutová Kateřina blokařka
Kossányiová Andrea smečařka
Mlejnková Michaela smečařka
Orvošová Gabriela univerzálka
Patočková Tereza univerzálka
Pavlíková Denisa smečařka
Purchartová Barbora blokařka
Svobodová Eva smečařka
Šimaňová Pavlína blokařka
Trnková Veronika blokařka
Valková Kateřina nahrávačka

Realizační tým:

Athanasopoulos Giannis hlavní trenér
Hroch Martin asistent trenéra
Zarcynski Mateusz asistent trenéra
Boula Ondřej asistent trenéra
Filipecki Lukasz kondiční trenér
Šimonek Adam statistik
Douda Jindřich masér
Javůrek Miloslav týmový manažer

 

Po návratu z Polska budou mít svěřenkyně Giannise Athanasopoulose krátké volno, po kterém 20. července zahájí druhou část přípravy na kvalifikaci na ME 2021. 

 

Autor: Jiří Carba

Krátké zprávyArchiv
Baráž o extraligu

muži: TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 0:3 (19:25, 23:25, 21:25) stav série 2:2 ženy: VK Madeta České Budějovice – TJ Sokol Šternberk...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Diaz / Alayo (CUB) 0:2 (19:21, 18:21)

 
Baráž o extraligu - muži

TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 1:3 (20:25, 25:20, 22:25, 26:28) stav série 2:1

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – George / Andre (BRA) 0:2 (11:21, 8:11) - skreč, Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018