12.6.2020

První letošní sraz ženské reprezentace právě probíhá v Prostějově

Vzhledem ke koronavirové krizi a faktu, že CEV letos zrušila Golden European Legue se naše reprezentantky sešly až začátkem června 2020 v Prostějově. Žádná z nich nezažila tak dlouhou volejbalovou pauzu a tak na nich bylo vidět, že se na soustředění těšily.

Prostějov je přivítal do ubrečeného počasí, ale skvělé podmínky, jak v hale, tak i v hotelovém areálu, jim na náladě neubraly. „Už jsem se moc na holky těšila a fakt mě už „svrběly“ ruce. Byla to dlouhá doba, i když my jsme v Olympu začaly před necelým měsícem. V té „nejtvrdší“ karanténě se toho moc dělat nedalo, nějaké posilování, protahování a tak,“ říká blokařka Barbora Purchartová.

Kvůli tomu, že realizační tým je složen částečně z cizinců, nebylo do poslední chvíle jasné, zda se na soustředění všichni dostanou. Ale všechny transfery se podařily bez problémů a tým je pohromadě. S návratem do České republiky si užila své i nejužitečnější hráčka loňského Final Four GEL Andrea Kossányiová. „V Polsku bylo vše opožděné asi tak o 14 dní, tak jsem měla informace od nás, co asi přijde. Jak se zrušila liga, tak klub se o nás perfektně postaral. První na řadu přišly Američanky a stihly to tak, tak. Já to měla jednodušší, přeci jenom do Budějovic se dá dojet autem, ale být to o den později, čekala by mě 14denní karanténa. Na hranicích byly pěkné fronty,“ vzpomíná Andrea.

Vzhledem k tomu, že stále není jasné, kdy a jak se odehraje pro náš tým veledůležitá kvalifikace na ME 2021, pozval na tento blok trenér Athanasopoulos i několik mladých hráček. „Je pravda, že je tady několik holek poprvé, ale většinou se všechny známe, takže si to „sedá“ v pohodě,“ říká s úsměvem Barbora. CEV uvažuje o změně formy kvalifikace na turnajový systém, ale stále není jasno, jak to vlastně bude. „Je to pro nás nová situace, vlastně se připravujeme na něco, co možná ani nebude. Zrušená GEL nám měla pomoci se „rozehrát“ před kvalifikací na ME, ty zápasy budou chybět. Na druhou stranu bych turnajový systém kvalifikace brala. Bylo by to méně cestování, které ať chceš nebo nechceš, je unavující,“ zamýšlí se nad současnou situací Andrea.

Děvčata vidí ale i pozitiva na této dlouhé přestávce. „Takto dlouhou pauzu jsme nezažily, většinou jsme měly volno, tak týden, maximálně dva. Bylo na tom dobré, že jsme si odpočinuly a doléčily drobné bolístky po sezóně,“ shodují se obě naše reprezentační opory.

Z Prostějova se národní tým žen přesune do Jablonce nad Nisou, kde bude čekat na rozhodnutí CEV, jak se odehraje kvalifikace na ME 2021. Pokud vše dobře dopadne a situace dovolí, manažer Miloslav Javůrek domlouvá koncem června přátelská utkání v Polsku.

 

Autor: Jiří Carba

Krátké zprávyArchiv
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX) - kvalifikace

Raupelyte / Paulikiene (LTU) – Hermannová / Štochlová 2:0

 
FIVB Beach Pro Tour Futures – Nuvali (PHI)

finále: Oliva / Kurka – Buytrago / Varga (PHI) 2:1 (16:21, 21:16, 15:13) semifinále: Mermer / Sacit (TUR) – Oliva / Kurka 0:2 (20:22, 17:21)

 
Baráž o extraligu

muži: SKV Ústí nad Labem – TJ Sokol Dobřichovice 1:3 (25:21, 5:25, 24:26, 21:25) stav série 0:1   ženy: TJ Sokol Šternberk – VK Madeta České...

 
Kvalifikace ME U18 2024

chlapci – Đakovica (KOS): Česko – Kosovo 3:0 (25:11, 25:17, 25:16)   dívky - Vrnjačka Banja (SRB): Severní Makedonie – Česko 0:3 (16:25, 16:25,...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018