5.7.2019

V prvním hracím dni LSU bojovný výkon Češek na výhru nestačil

Po pěti dnech v Itálii vstoupil náš akademický výběr žen do svého turnaje. Ve skupině C se od 14:30 utkal s reprezentačním výběrem Maďarska. Ve velmi bojovném utkání, které nabídlo divákům napínavou podívanou, získal náš tým sice první set, ale po většinu utkání však byl bodově pod Maďarskem. Velkou urputností a odhodláním se nám podařilo vrátit se ve třetím i čtvrtém setu již za téměř beznadějného stavu do hry. Jednu koncovku náš tým prohrál, jednu vyhrál. Tie-break však Maďarky zvládly lépe a téměř po dvou a půl hodinách se nakonec radovaly z vítězství.

První herní den pro nás začal až pozdější snídaní. Po náročném programu v předchozích dnech a vzhledem k velkým cestovním vzdálenostem jsme zrušili dopolední volejbalový trénink, místo kterého jsme absolvovali krátké rozcvičení s lehkou dynamickou posilovnou a protažením. Po lehkém obědu jsme se vydali k našemu zápasu. V zápase, který předcházel našemu, porazila Tchaj-Pej Argentinu 3:1.

Česká republika – Maďarsko 2:3 (25:14, 19:25, 28:30, 26:24, 7:15)

Základní sestava ČR: Nečasová, Diatková, Nová, Šimáňová, Pospíšilová, Svobodová, libero Slavíková. Střídaly: Boušková, Pešková

Statistika ZDE

Hodnocení hlavního trenéra Luboše Bednáře: „Kvalitní výkon v prvním setu, nezvládli jsme vstup do druhého setu – 1:3 a 2:6. Cenné bylo to, že jsme se vrátili do průběhu třetího i čtvrtého setu a vynutili si pátý set.“

Popis utkání:

Při rozcvičce byla cítit bojovná nálada a tým výborně vstoupil do utkání. První set jsme po velmi dobrém výkonu vyhráli 25:14.

Přes dobrý vstup do druhého setu jsme však bohužel ztratili odvahu na útoku a Maďarky se rychle rozehrály. I když jsme velmi obětavě bojovali a bránili, tak soupeř byl důraznější na útoku a zvítězil výraznějším rozdílem 25:19.

Ve třetím setu byl soupeř opět o něco lepší a postupně kráčel za vítězstvím. Přesto, že jsme se prali o každý balón, tak naše družstvo tahalo stále za kratší konec. Tým však nesložil zbraně a za téměř beznadějného stavu 20:24 se dokázal vrátit do setu. Dokonce jsme si vytvořili i dva setboly, které však Maďarky razantními útoky odvrátily a tlakem nás donutily k několika nepřesnostem, které pak záhy potrestaly a třetí set doslova urvaly pro sebe (28:30).

I čtvrtý set se vyvíjel lépe pro Maďarky, znovu se nám však v závěru podařilo dotáhnout pětibodovou ztrátu a zatlačit na soupeře. Koncovku čtvrtého setu jsme nakonec vybojovali my (26:24).

O utkání tak musela rozhodnout zkrácená hra. A znovu se bojovalo o každý balón, prohrávali jsme ještě 6:7, pak jsme se znovu začali trápit na útoku a bohužel i s přihrávkou a Maďarky se dostaly do rozhodujícího vedení 13:6 a nakonec zvítězily 15:7.

Dnes jsme podali houževnatý a bojovný výkon. Bohužel jsme se v některých fázích utkání nedokázali prosadit na útoku, především po horší přihrávce a bodovém míči. Maďarky byly odvážnější na útoku a díky tomu dnes zvítězily. Hráčky chválíme za předvedený týmový výkon, bojovnost v obranné fázi a vůli po vítězství i ve chvílích, kdy výrazně prohrávaly a i ve chvílích, kdy se jim herně nebo individuálně nedařilo.

V zítřejším zápase změříme síly s asijským reprezentačním družstvem Tchaj- Pej, které se prezentuje rychlou a kombinační hrou a socioherní stabilitou. Naše šance  na úspěch povedou přes zvládnutí ve hře po příjmu přes důrazný útok, který neumožní soupeřkám hrát do protiútoku a současně kvalitním servisem tlačit soupeřky ve hře po příjmu do útoků po nahrávce z pole proti naší kompaktní obraně.

 

Autoři: Ondřej Foltýn, Luboš Bednář

Krátké zprávyArchiv
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX) - kvalifikace

Raupelyte / Paulikiene (LTU) – Hermannová / Štochlová 2:0

 
FIVB Beach Pro Tour Futures – Nuvali (PHI)

finále: Oliva / Kurka – Buytrago / Varga (PHI) 2:1 (16:21, 21:16, 15:13) semifinále: Mermer / Sacit (TUR) – Oliva / Kurka 0:2 (20:22, 17:21)

 
Baráž o extraligu

muži: SKV Ústí nad Labem – TJ Sokol Dobřichovice 1:3 (25:21, 5:25, 24:26, 21:25) stav série 0:1   ženy: TJ Sokol Šternberk – VK Madeta České...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018