22.6.2019

Ženský akademický tým zahájil finální přípravu před LSU

Ženský akademický výběr se sešel k závěrečné fázi přípravy před Letní světovou univerziádou, kterou hostí v první polovině července italská Neapol. V závěrečné přípravě týmu nastoupila již pouze dvanáctka hráček, která nás bude reprezentovat na LSU. Hlavní náplní posledních dvou VT je především herní příprava družstva.

Ve dnech 14. - 19. června proběhl výcvikový tábor akademického výběru ČR v Dobřichovicích. V rámci přípravy proběhlo sedm tréninkových volejbalových jednotek, doplněno 3x posilovnou, V náplni herní přípravy byly součástí i dva společné herní tréninky s týmem RD 2002. Současně tým sehrál čtyři přípravná utkání proti volejbalově velmi kvalitním univerzitám: Arizona, Ohio a dvě utkání proti Oregonu.

První zápas v pátek odpoledne 14. června  proti Univerzitě Arizona: vítězství  3:1 v hale Sokola Dobřichovice. V neděli 16. června jsme odehráli odpolední zápas na hale Olympu Praha proti Univerzitě Ohio s vítězstvím v poměru 3:1. Pozitivem tohoto zápasu bylo také začlenění reprezentační smečařky Evy Svobodové, která absolvovala s ženským reprezentačním družstvem European Golden League, a která s akademickým výběrem absolvovala nedělní dopolední trénink a odehrála na postu S1 celý zápas! 

Poslední dva zápasy jsme odehráli v úterý 18. června a ve středu 19. června dopoledne opět na hale pražského Olympu Praha proti týmu Univerzity Oregon. V kvalitním úterním zápase jsme dokázali zvítězit 3:1! Středeční odveta přinesla vítězství americké univerzity 3:1, když jsme se ve čtvrtém setu zápasu dokázali zmobilizovat a ze stavu 5:16 snížili na 20:23. Poté jsme  si dokonce vybojovali tři setboly, které jsme bohužel nedokázali využít a nakonec jsme prohráli 30:32!

Americké univerzity hrají agresívní útočný volejbal, všechny tři americké týmy měly velmi kvalitní útok středem sítě prvosledových hráček a variantu útoku po dlouhé jednonožce do zony II. Tým Arizony a zvláště pak tým Ohio hrál v kombinaci s dlouhou jednonožkou velmi rychle a přesně do zóny IV, tým Arizony k této kombinaci pravidelně hrál pipe s diagonální hráčkou, což bylo pro naše hráčky, především blokařky, velmi náročné na vnímání a rozhodování. Dařilo se nám v zápasech kvalitním servisem zatlačit soupeřky do defenzívy a vytěžit ze zjednodušených situací k protiútoku jak středem sítě (kapitánka Pavlína Šimáňová), tak i hráčkami na krajích sítě.

Pochvala patří celému našemu týmu za zvládnutí velmi náročného šestidenního  tréninkového a zápasového programu. V sestavách jednotlivých zápasů jsme na smečařském postu využili tyto hráčky: Lucii Kalhousovou, Lucii Novou, Šárka Bouškovou, Evu Svobodovou. Na blokařských postech Pavlínu Šimáňovou, Míšu Nečasovou a Kateřinu Kvapilovou. Na nahrávce Annu Pospíšilovou, na diagonálním postu Lucii Kalhousovou a Terezu Diatkovou. Na liberu se pravidelně, s výjimkou posledního zápasu, střídaly Tereza Slavíková a Veronika Pešková. Do tréninkového procesu se zapojila také nahrávačka Nicole Šmídová, kterou trápí zraněný kotník a trpělivě čekáme na její doléčení.

V pondělním odpoledním programu přišel ke slovu masér Jindřich Douda a jeho touch rugby" - týmovka a venkovní  zpestření našeho volejbalového halového sportu, hráčky zvládly jak pravidla, tak hru ve čtveřicích. Náročné teplé počasí je dobrou přípravou pro hry Univerziády v Neapoli! Poděkování klubům a oddílovým trenérům, které hráčky připravovali v květnu a červnu a umožnili nám navázat na jejich kvalitní práci! 

Příští výcvikový tábor proběhne opět v Dobřichovicích od 24. - 27. 6. a opět sehrajeme dva zápasy s US univerzitami - v úterý 25. června a ve středu 26. června od 17.00 v hale Sokola Dobřichovice. K poslednímu srazu se tým sjede 29. června v Brandýse nad Labem, odkud se v neděli přesouvá na kbelské letiště k odletu do dějiště LSU.
 
Autoři: Mgr. Luboš Bednář, Ing. Ondřej Foltýn
Krátké zprávyArchiv
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – George / Andre (BRA) 0:2 (11:21, 8:11) - skreč, Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
Baráž o extraligu - muži

TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 1:3 (20:25, 25:20, 22:25, 26:28) stav série 2:1

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX) - kvalifikace

Raupelyte / Paulikiene (LTU) – Hermannová / Štochlová 2:0

 
FIVB Beach Pro Tour Futures – Nuvali (PHI)

finále: Oliva / Kurka – Buytrago / Varga (PHI) 2:1 (16:21, 21:16, 15:13) semifinále: Mermer / Sacit (TUR) – Oliva / Kurka 0:2 (20:22, 17:21)

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018