3.6.2019

Zlepšujeme se každým dnem, pochvaluje si reprezentační trenér žen

Náš reprezentační tým žen se po přípravě v Jablonci nad Nisou a „výletě“ do Švédska přesunul minulý týden do Brna, kde ho čekaly dva zápasy Golden European League 2019. Ve středečním klání podlehla naše děvčata nejtěsnějším poměrem Slovenkám a v sobotním utkání porazila silnou Ukrajinu a usadila se v čele naší skupiny. V sobotu dopoledne naše reprezentantky stačily ještě navštívit malé volejbalistky a volejbalisty na celostátním festivalu minivolejbalu. Zeptali jsme se nového trenéra Giannise Athanasopoulose, jak je spokojen s přípravou a co mu napověděly již odehraná utkání GEL.

Máš tým necelých 14 dní pohromadě, jak jsi spokojen s přípravou, prací a přístupem holek?

Jsem velmi spokojen a šťastný ze snahy děvčat a jsem rád, že do přípravy dávají vše, co umí. Příprava zatím probíhá hladce a cítím, že jsme na správné cestě. Každý den se posouváme o krok dopředu.

Je jasné, že se ještě poznáváte, ale máš již představu, na kterých herních činnostech je potřeba zapracovat?

Ano, je pravda, že se stále poznáváme a já musím u každé hráčky individuálně zjistit, co může týmu dát. Musíme se zlepšovat ve všech aspektech, nejenom v herních činnostech, ale i v komunikaci, i když je na to málo času. Každý je z klubu na něco zvyklý, ale já potřebuji, aby holky pracovaly, jak chci já, tak máme ještě během tréninku hodně vysvětlování. Útok musíme zrychlit ze všech pozic a zón. Musíme lépe synchronizovat obranu v poli s obranou na síti. Obecně musíme lépe číst hru.

Těsná prohra se Slovenkami určitě zamrzela, kde vidíš hlavní příčinu prohry?

Hlavní důvod vidím v nervozitě a od toho se odvíjelo množství nevynucených chyb v důležitých okamžicích zápasu. Ze začátku nám nešel příjem ani blok. Určitě se z této porážky poučíme.

Následně jste porazili Ukrajinky, kde byl největší rozdíl oproti předchozímu utkání?

V tomto utkání jsme byli daleko agresivnější a udělali jsme téměř všechno, co jsme si řekli na poradě u videa.

Máte před sebou druhou polovinu GEL, jaké jsou šance na náš postup do Final Four?

Máme vše ve vlastních rukou. Teď jedeme na Ukrajinu a věřím, že pokud zahrajeme proti nim jako v Brně, máme velké šance. Jak pozoruji naši hru, tak se zápas od zápasu zlepšuje.

Překvapila tě svými výkony některá z hráček?

Většina hráček na mě udělala dobrý dojem, jak ve hře, tak v přístupu. Ale pokud se mám o někom zmínit, tak je to Andrea Kossányiová, která odehrála výborně všechna utkání GEL.

Jaký je následný program vaší přípravy a uvažuješ, že budeš zkoušet ještě další hráčky, které momentálně nejsou v užším kádru?

V pondělí jsme se sešli opět v Jablonci, kde se připravujeme na další zápas GEL. Připojily se k nám Šustrová, Rutarová a Valková a v pátek odlétáme na Ukrajinu, kde v sobotu hrajeme důležité utkání o postup ze skupiny. Snažím se pozvat co nejvíce hráček, abych zjistil, jak mohou v budoucnu pomoci týmu.

 

Autor: Jiří Carba

Krátké zprávyArchiv
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Saquarema (BRA) - kvalifikace

Schalk / Bourne (USA) – Šépka / Sedlák 2:0 (21:19, 21:17), Šépka / Sedlák – Métral / Jordan (SUI) 2:0 (22:20, 21:15), Schalk / Bourne (USA) –...

 
1. liga mužů - finále

TJ Sokol Dobřichovice – TJ Slavia Hradec Králové 3:1 (20:25, 25:21, 25:23, 25:23), TJ Sokol Dobřichovice – TJ Slavia Hradec Králové 2:3 (22:25,...

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Recife (BRA)

Hermannová / Štochlová – Klinger D. / Klinger R. (AUT) 1:2 (21:23, 23:21, 13:15)

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Recife (BRA)

Ahtiainen / Lahti (FIN) – Hermannová / Štochlová 2:0 (kontumačně), Hermannová / Štochlová – Elize Maia / Thamela (BRA) 2:1 (21:14, 19:21, 16:14)

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Recife (BRA) - kvalifikace

Trousil / Westphal – Schalk / Bourne (USA) 0:2 (11:21, 16:21), Šépka / Sedlák – Ermacora / Waller (AUT) 0:2 (19:21, 19:21)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Dauhá (QAT)

čtvrtfinále: Mol / Sørum (NOR) – Perusič / Schweiner 2:1 (21:17, 23:21, 15:12)

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018