23.2.2024

Final Four Chance Českého poháru mužů v Táboře je už na dohled

Už v pondělí 26. února 2024 bude v táborské Sportovní hale Mír oceněn nejlepší volejbalový tým Chance Českého poháru mužů 2023/24. Účast v turnaji Final Four si zajistili volejbalisté Aera Odolena Voda, prvoligové TJ Slavia Hradec Králové, favorizovaní VK Lvi Praha a loňskou účast v nejlepší čtveřici zopakovali hráči Black Volley Beskydy. Všechny zápasy finálového turnaje budou živě přenášeny na platformě VOLEJ.TV, finálové utkání i v přímém přenosu ČT sport a Radiožurnál sport.

V táborské sportovní hale se úvodní semifinálový duel odehraje už v neděli 25. února od 15 hodin. Proti sobě se postaví aktuální lídr extraligové tabulky, úřadující mistrovský celek Lvů Praha a mladá sestava Black Volley Beskydy. Frýdeckomísteckému výběru se po roce podařilo opět postoupit mezi nejlepší čtyřku Chance Českého poháru. „Nebudeme zastírat, že je pro nás postup do Final Four úspěch. Podařilo se nám zopakovat loňský výsledek, kdy jsme stejně jako před rokem využili nasazení. Nicméně i na úspěchu Hradce Králové je vidět, že letos to extraligové týmy měly těžké, protože dobré prvoligové celky ve svých domácích halách dokážou nepříjemně kousat. Narážíme na pražské Lvy a co si budeme nalhávat, oba další soupeři by byli velmi pravděpodobně schůdnější, šance na postup do finále by byla větší, ale my jdeme vyhrát každý zápas,“ vyjádřil se před Final Four trenér Black Volley Beskydy Michal Provazník. „Byť jsou Lvi velikým favoritem celého Final Four, pokusíme se o překvapení. Jakou máme formu, se ukáže na hřišti. S ohledem na to, že v kádru máme 80 procent mladíků, kteří hrají 1. ligu, příprava na Final Four se nám kříží se semifinále této soutěže. Budeme to tedy mít trochu rozpolcené, a navíc nás příští týden čekají Lvi v závěrečném kole extraligy. A pokud by se nám podařilo přejít přes předkolo play off, velmi pravděpodobně se s nimi setkáme i ve čtvrtfinále. To znamená, že se s nimi během příštích týdnů můžeme potkat asi pětkrát. Lvi jsou na jiném levelu než jsme my, nicméně porazit je v sérii, by bylo těžší než vyhrát jeden zápas. To se při určité konstelaci vždycky podařit může. Speciálně jsme se na soupeře nepřipravovali, právě kvůli zmíněnému probíhajícímu semifinále 1. ligy. Jdeme tedy do zápasu připraveni standardně a uvidíme, s čím na nás Lvi vyrukují,“ hodnotil vyhlídky svého týmu před duelem s favority Provazník.

Pro VK Lvi Praha není Chance Český pohár prvním vrcholem sezóny. „Už jsme celkem slušně odehráli zápasy Champions League, které pro nás byly první výzvou. Český pohár je pro nás samozřejmě prioritou, protože by měl být výrazným trumfem. Jdeme ale teprve do semifinále a se vší pokorou vůči soupeři. To, že máme vítězné ambice, je jedna věc, ale víme dobře, že balón je kulatý, hraje se na jedno utkání a může přijít cokoliv. Už jsme hráli s podceňovaným Ústím a utekli jsme hrobníkovi z lopaty v tiebreaku, takže to bude otevřené a do utkání s Beskydami jdeme se vší pokorou,“ reagoval Miloš Kočka, manažer týmu VK Lvi Praha. Extraligový lídr se na pohárová utkání připravoval speciálně tento týden. „Předtím na to totiž nebyl čas a měli jsme jiné povinnosti. Samozřejmě se připravujeme tak, abychom uspěli. Není tajemství, že jsme se potýkali i se zraněními. Hráči se dávají dohromady a věřím tomu, že budou všichni připravení. S Beskydami jsme letos hráli jen jednou v první části extraligy. Teď Beskydy hrají trochu jinak a na ligové zápasy má velký vliv i cestování. Tentokrát budou všichni na místě dostatečně včas, takže to bude určitě těžké utkání,“ připomněl manažer Lvů specifikum neutrální půdy při vyvrcholení Chance Českého poháru.

Překvapením dosavadního průběhu Chance Českého poháru mužů jsou výkony TJ Slavia Hradec Králové. Prvoligový celek se do Final Four probojoval přes Příbram, Zlín i Karlovarsko. „Postup do Final Four je pro nás ohromný úspěch a motivace do další práce. Tím, že jsme se dokázali do Final Four dostat jako prvoligový tým poprvé v historii, už můžeme jen překvapit a budeme se snažit prodat a předvést všechno, co naši hráči umí. Největší rozdíl mezi námi a semifinálovým soupeřem vnímáme na servisu, respektive v činnosti servis – příjem. Věřím, že budeme schopní zvládnout ten tlak, který Odolka dokáže vyvinout na servisu. Od toho se bude zápas hodně odvíjet a určí to jeho ráz,“ řekl královéhradecký trenér Jan Kulhánek. „Oproti extraligovým týmům jsme v trochu zvláštním postavení, protože v 1. lize už probíhá play off. Takže přípravu na Final Four jsme museli přizpůsobit a probíhá současně s tím, že jsme odehráli těžkou pětizápasovou sérii s Českými Budějovicemi B. Ještě v pátek před zahájením Final Four nás čeká první semifinálové utkání 1. ligy,“ dodal Kulhánek.

Hlavní trenér AERO Odolena Voda Marcin Kryś si roli favorita v semifinálovém duelu uvědomuje. „Ano, jsme favorit a chceme se dobře připravit na tento zápas. Nesmíme zapomenout, že Hradec je ambiciózní a bojovný tým, porazil už tři extraligové celky a zaslouženě je ve Final Four. Určitě ho nemůžeme podcenit a musíme se připravit především dobře mentálně. V poslední době vypadá naše hra lépe, ale nepřineslo nám to body. Víme, na čem musíme pracovat a věřím, že nejlepší forma přijde ve Final Four. Každý zápas je pro nás důležitý a snažíme se dobře a poctivě v tréninku připravit. Pracujeme stále nad naší hrou a soustředíme se více na některé detaily u soupeře,“ hodnotil připravenost svého týmu Kryś. „Účast ve Final Four znamená hodně nejen pro klub, ale také pro naše fanoušky a občany města. Je to už dlouhých dvacet let, co byl klub naposledy takto daleko v Českém poháru,“ dodal sportovní ředitel AERO Odolena Voda Tomáš Havlát.

Program Final Four Chance Českého poháru mužů v Táboře:

neděle 25. února 2024 – semifinále

  • 15:00 Black Volley Beskydy – VK Lvi Praha
  • 18:00 AERO Odolena Voda – TJ Slavia Hradec Králové

pondělí 26. února 2024

  • 18:00 finále

Předprodej vstupenek je spuštěn v síti Ticketportal ZDE.

 

Autor: Štěpán Sedláček

Krátké zprávyArchiv
Baráž o extraligu

muži: TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 0:3 (19:25, 23:25, 21:25) stav série 2:2 ženy: VK Madeta České Budějovice – TJ Sokol Šternberk...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Diaz / Alayo (CUB) 0:2 (19:21, 18:21)

 
Baráž o extraligu - muži

TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 1:3 (20:25, 25:20, 22:25, 26:28) stav série 2:1

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – George / Andre (BRA) 0:2 (11:21, 8:11) - skreč, Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018