11.2.2019

Olomoucké volejbalistky čeká v úterý bitva o semifinále Poháru CEV

Náročný program volejbalistek Olomouce pokračuje. V úterý nastoupí k odvetnému utkání čtvrtfinále Poháru CEV 2018/19 proti Bacau. Cestu do semifinále jim zajistí vítězství za tři body (3:0, 3:1), v případě výhry 3:2 o postupujícím rozhodne „zlatý set“. Mezi nejzkušenější hráčky olomouckých vysokoškolaček patří bývalá reprezentantka Nikol Sokolová, která se ohlédla nejen za prvním utkáním našich posledních zástupkyň v evropských pohárech.

„Takhle nahuštěný program jsem ještě nezažila. Tentokrát to bylo hodně náročné. Hlavně cestování po finále Českém poháru,“ říká Nikol Sokolová ke shonu, který nastal po vítězství v Brně. „Všechny nás mrzelo, že jsme to spolu nemohly po finále prožít víc. Rozjely jsme se hned domů vyprat a balit,“ popisuje „oslavy“ olomoucká blokařka.

V pondělí už měly Hanačky ve 4:30 ráno odjezd do Prahy, odkud zamířily letecky do Bukurešti. Tím cestování neskončilo. Po příletu na ně už čekal připravený autobus, aby je dopravil do dějiště úvodního čtvrtfinálového utkání Poháru CEV v Bacau.

Hanačky do něj o den později nastoupily nebojácně, ale náročný program se na nich chtě nechtě podepsal. „Dolehlo na nás cestování a napětí, které jsme měly po prvním vrcholu sezony v podobě Českého poháru. Fyzická únava, ta prostě už byla vidět. Přesto si myslím, že jsme se s tím porvaly dobře,“ přemítá Nikol Sokolová.

Rumunsko už Olomoučanky v probíhajícím ročníku jednou zažily. „Atmosféra nebyla až tolik bouřlivá. Sice diváci občas pískali do výměn, ale s Albou Blaj to bylo horší,“ nechá vzpomenout na kvalifikaci o Ligu mistryň Sokolová.

„Měli jsme spíš rozepře s rozhodčími a Julča dostala žlutou kartu,“ popisuje dramatické momenty Nikol Sokolová, které vyústily v potrestání jinak klidného libera Kovářové.

Hanačky nakonec na soupeřky nestačily, ale do odvety si vybojovaly nadějnou pozici. „Když jsme tam nastoupily, tak soupeřky byly dost vysoké a nehrály rozhodně špatný volejbal. Myslím si, že ten bod je pro nás hodně důležitý po psychické stránce. Samozřejmě víc by bylo lepší, ale je důležité, že jsme tam dokázaly uhrát dva sety po náročném programu,“ přemítá zkušená blokařka.

Odveta je na programu v úterý od 18:15 ve Sportovní hale Univerzity Palackého na Lazcích. „Doufám, že nás diváci poženou k postupu,“ přeje si Nikol Sokolová.

Utkání můžete sledovat od 19 hodin na programu ČTsport.

 

Autor: Tomáš Příhoda

Krátké zprávyArchiv
FIVB Beach Pro Tour Futures – Castellón de la Plana (ESP) - kvalifikace

Demierre / Schwab (SUI) – Ročková / Příhodová 2:1 (14:21, 25:23, 15:10), Ročková / Příhodová – Vili / Tsenova (BUL) 2:0 (21:15, 26:24)

 
Nové angažmá pro sezónu 2024/2025

Z belgického týmu Tectum Achel přichází do Příbrami na post blokaře Němec Yannick Goralik.

 
Nové angažmá pro sezónu 2024/2025

Nové jméno, nové angažmá – to platí pro reprezentační smečařku Kláru Dítě, za svobodna Faltínovou. Na první zahraniční štaci zamířila z Prostějova...

 
MS 2025 mužů - rozlosování

Mistrovství světa mužů, které se uskuteční v příštím roce na Filipínách, zná složení základních skupin. skupina A: Filipíny, Írán, Egypt,...

 
Nové angažmá pro sezónu 2024/2025

Reprezentační blokař Jakub Klajmon dává sbohem francouzskému Tours a jeho kroky míří do Rakouska, kde oblékne dres AK Aich Dob.

 
Nové angažmá pro sezónu 2024/2025

Po palubovkách české extraligy se bude opět v dresu Ostravy prohánět slovenská smečařka Andrea Štrbová.

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018